2010-2011 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Re: 2010-2011 Transfer Sezonu

Shumpert Türk olamayacaksa bari Mrsic'i alalım gayet profesyoneldir rahat rahat oynar çatır çatır atar 3leri.

Aklıma su soru geldi

Taylor iyi olur diye beklemekdense ,Daıurs.W daha takım oyuna sokmak icin zaman harcamak iyi olmazmıydı ?

Kerem BOZGEYİK' Alıntı:
[quote="Timur Saglam":2gxpb8p2]Bir forumda Vroman Jackson'la ilgilendigimiz yazıyor ama kaynak gostermemiş. Pek ihtimal vermiyorum.

Hangi açıdan ihtimal vermiyorsunuz Timur bey?[/quote:2gxpb8p2]
Hem haberin kaynagı hem de oyuncunun özellikleri dolayısıyla. Ancak menajerler önermiştir diye dusunuyorum. Dikkatli izleyiciler G.Saray Girona maçlarından hatırlayacaktır, bize karşı ozellikle ilk maçta çok kötü oynamıştı. Girona o sene şampiyon oldu ama sezonu Rytas'da bitirdi. Belki de son 4 yıldaki en iyi donemiydi Rytas donemi ama Rytas'ın yapısından kaynaklı diye dusunuyorum. En iyi alan paylaşımı yapan takımlardan, paslı oynayıp geçiş basketbolunu da iyi yapınca oyuncular rahat ediyor. Daha çok sete set oynayan bizim gibi bir takımda o kadar rahat edemez Vroman. Son yıllarda dususteydi, Avrupa'dan ayrıldıktan sonra ne yaptı ne durumda bilgim yok. Zaten çok iyi tanıdıgım bir oyuncu değil. Ama genel olarak topu vere vurabilen, petenre edebilen(Rancik'te farklı olarak), kalıbına gore cabuk ve atletik sayılabilecek, sutu olan, çok iyi olmasa da ribaund alıp, blok yapabilen biri. Yazdıklarıma bakınca iyi biri gibi gozukebilir ama o kadar iyi değil. Yeterince sert sayılmaz, Rancik gibi maçı yaşayan bir adam değil bana gore, izledigim maçlarında kopuk kopuk oynayan biriydi.

Cabezas profil olarak bize gelebilecek biri gibi durmuyor. Malaga, Khimki ve şimdi ilgilenen Maccabi'yle aynı kefenin takımları değiliz. Kaldı ki İspanyol oyuncuları orta sınıf Eurocup takımına getirmek zor. Ekstra ucretle ikna etmeye kalksan, iyice ucuk olur ucreti. Pek mantıklı durmuyor.

Macvan için hayırlı olsun :)

Cabezas'ın taliplisi olmasa ne güzel olurdu, tıpkı geçen seneki Jasaitis gibi ucuza kapatırdık.

Aslında NBA'den dönecek de iyi isimler olacaktır ama bizim asıl eşik noktamız Shumpert olacak. Shumpert'ın durumu netleşmeden hayal bile kuramıyorum malesef.

Nba'de guzel adamlar var ama serbest kalır mı supheli, geçen sene bize onerilen S.Gaines bile kalıcı herhalde. Buyuk ihtimal serbest kalacaklar arasında M.Shakur, her ne kadar tam aradıgımız adam olmasa da Taylor şu 3-4 hafta zarfında bir ilerleme gosteremezse denenebilir.

Uzun konusu da oyle, bu yuzden kasıma kadar bekleyeceklerdir bence.

Kerem Seçer' Alıntı:
Cabezas'ın taliplisi olmasa ne güzel olurdu, tıpkı geçen seneki Jasaitis gibi ucuza kapatırdık.

Bu senede bu tipte ucuza kapatabilecek ust kalibre adamlar vardı ama mayıs ayındaki butce ve hedefler farklı olunca bu sansı kaybettik. :/

Vroman Jackson benim aklımda iyi bir uzun olarak kalmış nedense sanırım Rytas performansından dolayı böyle birşey kazınmış aklıma,bu arada Vujcic'i konuşmuştuk genel profil olarak bize uygun değil denmişti,tamam düşüşte olan bir oyuncu ancak uygun bir sözleşme ile takıma yararlı olamazmı acaba,bunun hakkında düşünceleri merak ediyorum...1 yıllık sözleşme imzalanırdı gelecek yıl içinde transfer sezonunda genç bir oyuncuyu kadromuza daha kolay katabilirdik...Piyasada uzunlar paylaşılmadan daha kolay olurdu işimiz...

Piyasada dönen rakamları bilmiyorum ama Olimpiyakos'tan 2 yıl için 4.5m euro aldıgı yazılıyordu. Ne kadar düşse yine de pahalı kaçar bize. Kaldı ki, ülkesi dışına çıktan sonra belli bir ucretin altına ineceğini sanmıyorum. EL'de falan da oynamıyoruz. Sağlık durumunu bilmiyorum ama sağlıklı olduktan sonra bizim verecegimiz 500bin$ civarı bir ucrete gelmez herhalde.

Şu şartlarda Olimpiyakos'tan aldığı ücret kıstas olamaz kanımca,Belki dediğiniz gibi 500 bin dolara oynamaz ancak 2-2,5 milyon euro gibi bir rakamda aramıyordur...Bu arada olasılık olarak sormuştum zaten,diyelimki uygun bir ücrete tamam dedi hesabı...

O zaman aynı yere geliriz yine. Sonuna kadar bekleyip Vujcic'in teklif bekledigi takımlardan teklif almamasını umut edip, sartları biraz zorlayarak verecegimiz ucreti kabul etmesini beklemek. Yani yapabilecek çok birsey yok. Ha kalkıp milyon dolarlık çılgın bir teklif yapmanın da gereği yok bence. Takım içi ucret dengesini bozarsak daha çok sey kaybederiz.

4 numara değil de 5 olarak Zoubek nasıl olur acaba?Hücumda pek iş yapacak olmasa da savunma ve ribaund konusunda sıkıntımızı giderebilir,alan savunmasında ortayı kapatabilecek bir oyuncu.Muhtemelen New Jersey'den kesik yiyecektir,ben Duke'de 2-3 maçını izlemiştim,daha iyi tanıyan birileri yorum yapabilir mi?

Oyuncuyu izlemedim ancak 2,16 boyu dikkatimi çekti,videolarındada boyuna rağmen hantal değil gibi...Duke'de oynadığına göre mutlaka izleyen olmuştur,merak ettim oyuncuyu...

Timur Saglam' Alıntı:
Nba'de guzel adamlar var ama serbest kalır mı supheli, geçen sene bize onerilen S.Gaines bile kalıcı herhalde. Buyuk ihtimal serbest kalacaklar arasında M.Shakur, her ne kadar tam aradıgımız adam olmasa da Taylor şu 3-4 hafta zarfında bir ilerleme gosteremezse denenebilir.

Uzun konusu da oyle, bu yuzden kasıma kadar bekleyeceklerdir bence.
Sundiata Gainesi forumda bende önermiştim.Gaines kaliteli bir guard ama o tarz bir guarda ihtiyacımız yok seninde bildiğin gibi

zoubek'i şebek ederler bu ligde. Kesinlikle iyi bir oyuncu değil o fiziğe göre. Sayıyı atmayı filan geçtim öyle boyunun hakkını verebilecek çapta bir ribaund sezgisi bile yok
New Jersey kesik atar mutlaka zaten

Kerem BOZGEYİK' Alıntı:
Oyuncuyu izlemedim ancak 2,16 boyu dikkatimi çekti,videolarındada boyuna rağmen hantal değil gibi...Duke'de oynadığına göre mutlaka izleyen olmuştur,merak ettim oyuncuyu...
Zoubeki daha önce istatistikleri üzerinden inceleme fırsatı bulmuştum.Potansiyelli bir oyuncu olduğunuda okumuştum.Ama gelecek oyuncunun bize kısa vadede de katkı vermesi gerekir.Özellikle post uptan skorer oyunu,sertliği ve ribaund sezgisi bizim için önemli..şutu olmasına gerek yok..Zoubeki izlemedim ama zoubek bu katkıyı verebilir gibi duruyor keşke izleme imkanım olsaydı da istatistikler üzerinden konuşmak zorunda kalmasaydık

18.7 dakika ortalamayla 5.6 sayı 7.7 ribaund ortalamalarını tutturmuş

18 dakika oynayan bir oyuncu için Ribaund ortalaması çok iyi bunun 3.6sı hücum ribaundu bu muazzam mesela

Gelişime açık olması-ki draft edilmesi de bunun bir göstergesi-,gelişime açık fiziği,henüz genç denilebilecek bir yaşta olması(1988li) zoubeki cazip kılıyor

bizde 7-8 sayı 7-8 ribaund ortalamalarla oynasa gayet faydalı olur ve istatistikler üzerinden bunu yapabilir gibi duruyor.

Dediğim gibi izleme şansım olsaydı daha somut şeyler üzerinden konuşurduk

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...