2010-2011 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Re: 2010-2011 Transfer Sezonu

Aslında sezon başındaki yapılanmada Rochestie ve Shippi almayıp 1 ve 2 numarayı Tutku Açık-Sani Becirovic ikilisiyle geçip becirovici zaman zaman özelliklede hücumda combo olarak kullanabilirdik.

3 numarada Shumpert yerine Jasaitisle sözleşme yenileyerek
Rancik yerine Wilkinsonla sözleşme uzatarak.
Ermali aldıktan sonra birde hüseyin beşok takviyesi yaparak biraz daha dengeli bir takım olabilirdik

Can Akan' Alıntı:
Aslında sezon başındaki yapılanmada Rochestie ve Shippi almayıp 1 ve 2 numarayı Tutku Açık-Sani Becirovic ikilisiyle geçip becirovici zaman zaman özelliklede hücumda combo olarak kullanabilirdik.

3 numarada Shumpert yerine Jasaitisle sözleşme yenileyerek
Rancik yerine Wilkinsonla sözleşme uzatarak.
Ermali aldıktan sonra birde hüseyin beşok takviyesi yaparak biraz daha dengeli bir takım olabilirdik
Jasa-Shumpert ikilisiyle 3 numaradan ciddi ribaund katkısı da alırdık ama işte temel sorun mayıs başında belirsizlik ve akabinde mutevazı bir butce/hedef öngörülmesinden kaynaklanıyor.

Bugun için yerli kadrosuna bakalım: Pota altında kaliteli(as) bir uzunumuz var, herhangi bir yedeği yok. Dış oyunculara baktıgımızda ise, 2 kaliteli (Tutku, Evren) 2 de guvenilir rol adamı (Haluk, Caner)

İç/dış oranı 2/3 oması gerektiğinden yola çıkarsak, pota altımız daha zayıf. Diger taraftan futbolda nasıl maçı alan, takımın kalbi, en onemli hattı, orta saha ise; basketbolda da pota altıdır bana göre.

Bu nedenlerden ötürü, 5 yabancı kullanacaksak, 3 dış 2 iç oyuncu şeklinde kullanmazdım. 2 dış, 3 iç ya da 2 dış, 2 iç ve bir de 3-4 oyuncusu alırdım. Bu arada 3-4 oyuncusu olarak Dasic, C.Eidson, C.Powell vb. oyuncuları kast ediyorum. Bana gore Shumpert veya Jasa bir 3-4 oyuncusu değil, ara sıra oyle oynatılsalar da

Transfer şart ama..
Biz konuşuyoruz burada tartışıyoruzda bakalım bizim sorumlu arkadaşların aklında böyle bir düşünce var mı ?.
Mutlaka uzun transferi şart.. İnşAllah yönetim önlem almıştır olası durumlara karşı :?

sözleşmesi gelecek sezon'dan başlayacak biliyorum ama ilkan karaman'bu sene için alınamazmı üzerine belli bir miktar para verilip.bu nasıl bir çözüm olur düşüncesi olan arkadaşlar yorumlarsa sevinirim.

Shumpert'ı vatandaş yapamadılar, bari Ender'i getirmeye uğraşsınlar. Efes'te rotasyona giremeyen milli takım oyuncusundan bahsediyoruz, adam basketbol oynamak için ücretinde fedakarlık yapar gerekirse.

Guard'a Ender'i getirip Taylor'ı göndererek ve uzun transferiyle bir yerlere geliriz.

arkadaşlar Shumpert'i Türk yapamayan çok becerekli yöneticiler gidip Ender'i mi alacaklar bırakalım lütfen.
Tek çare Taylor formsuz olarak devam ederse onu gönderip 1 numarada tutku-evren-göksenin ile idare edip iyi bir uzun almakta yatıyor.
başkada bir seçenek yok.
ancak bundna sonra transfer felan olmaz bence.
diğer yandan bayan takımımızda bir yabancı oyuncuyu alıp Türk pasaportu aldık ona(melisa) bunu beceren zamanını iyi yapan yönetim Shumpert'e gelince mi tökezledi anlamıyorum bilmediğimiz başka şeylerde olabilir.

Deniz Mert Türksoy' Alıntı:
sözleşmesi gelecek sezon'dan başlayacak biliyorum ama ilkan karaman'bu sene için alınamazmı üzerine belli bir miktar para verilip.bu nasıl bir çözüm olur düşüncesi olan arkadaşlar yorumlarsa sevinirim.

Benimde düşüncem o acaba ilkan için bu seneden alınıp ilkan'a karşılık sertaç (kiralık)+ 100-200 bin dolar falan verilse olmaz mı

Bu arada piyasada türk uzun yok dimi

Kupa maçlarında hafif sakatlığı var gerekçesiyle oynatılmayan Shumpert'in türk statüsünde oynyabilmesi için yapılan son umutsuz girişimler olduğu ortaya çıkınca acaba diyorum Taylor'un sakatlığı da benzer bi durumolabilir mi ?. Taylor'un gönderilmesi olasılığı yüksek gibi geliyor bana. Umarım Taylor'un gönderilmesiye açılacak olan 1 yabancı kontenjanını daha öncelikli ihtiyaçımız gibi görünen pota altında kullanırız.

KSK Furkan'ı verseydi şimdi hiç dert tasa olmayacaktı. Shumpert'in bu sene yerli olup olmaması da çok önemli olmayacaktı ah ahh :)

Taylor ile yollar ayrılıp uzun takviyesi bana da daha mantıklı geliyor. Tutku, Evren, Göksenin falan bir şekilde idare edebiliriz o bölgede ama pota altında rakibe bu kadar ribaund verirsek oyun kurucumuz çok iyi olsa da bir şekilde hep sayı yeriz. İlkan'ı bu seneden kadroya katabilmek gerçekten iyi olurdu ama Tofaş bunu kabul etmez diye düşünüyorum.

shumpert olayının yatması ile rotasyon anlamında da sıkıntılar baş gösterecek.
rochistie acilen gönderilip uzun alınmalı bence de..
evren ve tutku'nun sırtına bineceğiz mecburen.

Aykut Ogut' Alıntı:
arkadaşlar Shumpert'i Türk yapamayan çok becerekli yöneticiler gidip Ender'i mi alacaklar bırakalım lütfen.
Tek çare Taylor formsuz olarak devam ederse onu gönderip 1 numarada tutku-evren-göksenin ile idare edip iyi bir uzun almakta yatıyor.
başkada bir seçenek yok.
ancak bundna sonra transfer felan olmaz bence.
diğer yandan bayan takımımızda bir yabancı oyuncuyu alıp Türk pasaportu aldık ona(melisa) bunu beceren zamanını iyi yapan yönetim Shumpert'e gelince mi tökezledi anlamıyorum bilmediğimiz başka şeylerde olabilir.
Hakan Üstünberk in söylediğinden benim anladığım Shumpert in doğum belgesi ile nüfus belgeleri arasında soyadı uyuşmazlığı varmış ve içişleri bu haliyle evrakları kabul etmemiş ek belgelerin Amerikadan gelmesi 3 hafta sürünce biz de Eurocup ta ön elemede shumpert i oynatınca işler sarpa sarmış. Eurocup ta gruplara kaldık ama shumpertin türk pasoportuyla oynmasını kaybettik.

İlkan için tofaşla anlaşılıp,bu sene pota altı rotasyonunda pek süre alacağını düşünmediğim sertaç ve üstüne bir miktar para ile bu işi yapabiliriz.hem sertaç kiralık olarak orda kendini geliştirme şansı bulur,hemde ilkan'ı pota altında kullanıp daha sert maçlarda tecrübe kazanmasını sağlarız.taylor yerinede bu son olay yüzünden taraftarın gözünde güven duygusu kaybolan yönetim,ALLAH tarafından bir an görevinin farkına varıp ender transferi yaparmı,işte o zaman bir nebze olsun takım daha düzgün bir şekil alır.hem 5. yabancı kontenjanımızda duruma göre sezon içinde acil olan bölgeye yapılabilir.shumpert böyle bir rotasyonda 4.numara'da kullanılacağını varsayarak 5. yabancı jasaitis de olabilir.

Hakan bey, Taylor ve Andric konusunda bekleme taraftarı oldugunu soyledi. Ama kadro yapılanması, transfer için topu koça attı.

Erdemir maçı sonrası koçla bir goruşme, roportaj imkanı yakalanabilirse, mevcut duruma tepkisini ve çözümlerini ögrenme imkanımız olurdu.

Sorularım,

- Telekom ve Beşiktaş maçlarında, rakiplerin uzun rotasyonu bizden geniş olmamasına ragmen, net bir şekilde boyalı alan sorunu yaşadık, bunu nasıl degerlendiriyor? Yine aynı maçlarda (Spartak maçında da) boyalı alan sorunu yaşarken 4 kısaya döndük bu sayede biraz oyunu dengelediysek de boyalı alan sorunu aynen devam etti. (Ribaund istatistikleri, boyalı alandan uretilen sayılar açık) Eurocup'ın ilerleyen aşamalrında ve Efes-F.Bahçe maçlarında bu zaafı 4 kısaya dönerek ne kadar çözebiliriz?

- Guard savunmasında, Taylor ve Tutku gözönüne alındıgında, Evren tek başına ne kadar yeterli olur? Alternatif olarak Göksenin dusunuluyorsa, alacagı ortalama sure nedir, buna yeter mi?

- Shumpert'in yabancı statusunde devam etmesi, Ermal'in kadroda sure alan tek yerli uzun olması; Shumpert dısındaki yabancılarımızın birden fazla pozisyonda oynayamayışı kadro esnekliğini ne kadar etkiler?

- Ermal'i yerli oyuncu oldugundan ötürü veri(sabit) kabul edersek, yanına monte edilen Andric ve Rancik, Ermal'i ve birbirlerini ne kadar tamamlıyor?

- Mayıs ayında takımın başına geçseydi tercihleri değişir miydi? şeklinde olurdu.

Timur böyle bir söyleşi yapılsa bile Mahmudi malesef bu tarz zorunlara cevap yada net cevap vermeyi pek sevmiyor .Daha önceki söyleşide tüm sorunlara hayet yuvarlak suya sabuna dokunmayan cevaplar vermişti.Yine de satır aralarından birşey çıkar belki yapılsa iyi olur.

Kutay Çamcı' Alıntı:
Timur böyle bir söyleşi yapılsa bile Mahmudi malesef bu tarz zorunlara cevap yada net cevap vermeyi pek sevmiyor .Daha önceki söyleşide tüm sorunlara hayet yuvarlak suya sabuna dokunmayan cevaplar vermişti.Yine de satır aralarından birşey çıkar belki yapılsa iyi olur.
Tahmin ediyorum ama zaten istenen hocanın cevap vermesinden çok, mevcut durum hakkında taraftarlardan bir geri iletim gitmesine aracılık etmek.

Diger bir unsurda, açıkcası ben hocanın çok özgür olduguna inanmıyorum. Aslında sorularda eleştiri yok, yani koça yonelik eleştiri yok, çunku çogu aksaklıgın temeli yaz ortası plan değiştirilmesi sonucu geç kalınmasından.

Herseye ragmen bir takım sorular belirlenip, bir gorusme, roportaj ayarlanabilir taraftarın bu hakkı olmalı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...