2010-2011 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Re: 2010-2011 Transfer Sezonu

Emre Karakaplan' Alıntı:
[quote="Kutay Çamcı":2ubhfacr]O iş olmadı Hakan hala boşta.
Yunanistan'a bavullarını toplayıp gitmişti geri mi döndü?[/quote:2ubhfacr]

Yattı o iş o takımın ciddi maddi sorunları var.Hatta telekom ile anlaşıcak falan dendi yenilerde ama o da olmadı

Melih ve Göksenin'e sans verelim eyvallah. Ama Melih, Murat Kaya'nın yerine geldi, yani Shipp'in yedegi konumunda. Fiziksel ve teknik becerileri pg için yeterli gelmeyebilir.

Göksenin'in fiziksel sorunu yok ama henuz mental ve top hakimiyeti acısından yeterli değil. Göksenin'de zaten Evren'in yedegi konumunda, hem pg hem de guard savunmasında su an ki rotasyonda bile sure bulacaktır.

Evren 1 oynar mı? Oynar geçen sene D-Was delicilik dısında dengeli, oynatan bir guard olmadıgı ve Can Akın'da istenileni veremedigi için, Evren'i pg gibi oynatmak zorunda kaldık. Can ve D-Was gitti, Tutku geldi (taylor'ı hesaba katmıyoruz) aldıkları surelaer acısından olabilir gibi gozukse de bazı cekincelerim var. Tutku'nun sakatlık sorunu var. Evren pg dısında baska bir gorev yuklenmeyecekse belki 2 kişi goturebilirdi bu işi. Ama guard savunmasında Evren'i kullanıp aynı anda hucumda pg oynatmak çok yıpratıcı olur. Shipp, Shumpert ya da Göksenin guard savunması yapabilseler sorun yoktu. Göksenin gerektiğinde 20dk basarıyla bu işi yapabilir mi, denemek lazım.

Kadronun temel sorunu birden çok işlevli( ve pozisyonda oynayan) oyuncu sıkıntısı. Shipp iyi oyuncu ama ne 1'e kayabilecek biri ne de savunmacı olarak oynatabileceginiz biri. Diger yabancılar ve yerliler de bu şekilde. Evren'in biraz pg oynama becerisi var, bir de Shumpert'ın ara ara 4'e kayma durumu, hepsi bu. Ki Shumpert 4'te zekası ve cabuklguyla iş yapar ama fiziksel olarak 3.5 gibi pota altında surekli oynayamaz.

Hakan'ı almanın tek artısı, Shipp'i elden çıkarmak zorunda kalmayışımız. Aksi halde, Shipp ve Taylor'ın yerine ikisininde işini yapabilecek, savunması kotu olmayan bir pg/sg alınarak, uzun için yer açılacak.

Ermal-Andric-Rancik uclusunde canımı sıkan şey, çogu takımın sadece 3 uzunu varken(ki birçogu bizimkilerden daha ucuz ve sıradan yabancılar) onlardan elde ettikleri verimlilik ve rotasyonun dengesi bizden daha iyi.

Oyuncu göndermek kolay değil. Luksa için 200bin euro bonservis + 250bin euro yıllık ucret 1+1 anlaşma; Taylor'a bonservis odendi mi, ucreti nedir bilmiyorum onun da anlaşması 1+1. Rancik'le sanırım 2 yıllık anlaşma yapıldı. Luksa ve Taylor'a teklifler gelebilir. Taylor Almanya'da sevilen, begenilen bir guard; keza Luksa için Cibona, KK Zagreb gibi Hırvatistan'ın ciddi kulupleri teklif getirebilir. Mutlaka bizde aldıkları ucreti veremeyecekleri için, aradaki farkı ve odenen bonservisleri zarar olarak karşılamamaz gerekebilir.

Fesihte en buyuk sorun Rancik'te çıkacaktır. Bizden aldıgı 2 yıllık anlaşma ve ucreti başka bir kulupte bulması oldukça zor. Bu da sözleşmesindeki taahut edilen butun miktarın odenmesine kadar gidebilir, kaldı ki anlaşması sanırım 1+1 değil, 2 yıllık. Bu yuzden ne olursa olsun, performansından bagımsız olarak, Rancik kalacaktır. Hadi bu yıl için yerli uzun sıkıntısından ötürü kadro derinliği olarak bakabiliriz. Ama seneye hedefi yukseltirsek ve İlkan belki Cemal gibi uzunların katılacagını hesap edersek Rancik; Vidmar ve Preldzic'imiz olabilir.

Koç belli olmadan sözleşme uzatanlara sormak gerekli, elimizdeki yabancılar içinde sözleşme uzatması en kolay oyuncuyu koç belli olana kadar bekletemez miydiniz, diye.

bu uzun rotasyonuyla sezon bitmeyeceğine göre bence şu an yapılabilecek 2 ihtimal var ;
1- shipp yerine serkan erdoğanı alarak yabancı kontenjanını boşaltmak
2- taylor ın yerine türk guard almak ben hakana karşıyım bunun yerine banvitin 4 tane türk guardı var barış yiğitcan ibrahim şafak bunlardan bir tanesini alabiliriz biraz bonservis verip ibrahim yıldırım ve ya şafak edge yi alırsak hem yabancı uzun alabiliriz hem de çok kaliteli ve bizi uzun yıllar taşıyacak türk guardımız olur biliyorum çok zor ama imkansız değil en azından denenmesei lazım

Kısa vadede Serkan işimizi çözebilir. Shipp'i kiralayıp, uzun alınabilir. Serkan sene basında sözleşme yeniledi sanırım. Turkiye'deki son seneleri pek mutlu, huzurlu geçmemişti. Dönmek için can atmıyordur diye tahmin ediyorum. İkna etmek gerekecektir. Bonservis odenmesi gerekecek ama zaten cogu durumda ya bonservis ya da tazminat odemek zorunda kalacagız gibi gözüküyor. Şu bir yıl, Shumpert seneye yerli statusune geçene kadar, Serkan işimizi görebilir.

Bu arada Serkan'ın maçı 13.30'da TRT3'te verilecek.

Rancik bir şekilde gönderilmeli ve yerine bizim istediğimiz özelliklere sahip yani pota altında Ermal ve Luksa'yı tamamlayacak bir uzun alınmalı...Tofaş ilede anlaşıp İlkan'ı bu yıl getirmeliyiz...Bunlar çok kolay olmayabilir ancak şu anda en mantıklısı bu ve biz buna mecburuz...Beceriksizlik konusunda destan yazanlar birkez olsun bizi şaşırtsınlar ve yaptıkları hatayı hiç değilse telafi etmeye çalışsınlar...Rancik'i seviyoruz,bende çok seviyorum ancak mantıklı düşünmek zorundayız...Bu kadar ribaund vererek hiçbir önemli takımı yenemeyiz...

Rancik kesinlikle gitmek istemeyecektir. Peşinde D-Was, Wilkinson ve Jasaitis'de oldugu gibi buyuk kulupler yoktur. 2 yıllık anlaşması var ve burada aldıgı net ucreti Ruslar ve Çinliler dışında kimse vermez. Unics, Kimhky, Spartak ve Kuban daha ust duzey yabancılara para harcıyor. Çin pazarı da daha çok abdlilere yöneliyor.

Aslında kim koç belli olmadan hangi yetkiyle sözleşme uzattıysa, onun karşılaması gerek bu değişimin masrafını.

Timur Saglam' Alıntı:
Aslında kim koç belli olmadan hangi yetkiyle sözleşme uzattıysa, onun karşılaması gerek bu değişimin masrafını.

Kesinlikle katılıyorum,ek olarakta İlkan'ın gelmesi için harcanması gereken paranında,Shumpert'i türk yapamayanlara fatura edilmesinin gerektiğini belirtmek isterim...Madem beceriksizsin bununda bir faturası olmalı...

İlla birilerini yollamak zorundamıyız alsınlar 6.yabancıyı zaten bir yabancımız kesin sakat oluyo :) Serkan Erdoğan'da güzel hamle olur.

Serkan'ı bugün izledim, iyi oynadı ama sanki ben burada rahatım, karışan yok eden yok der gibiydi. Strese gelmez bence o. Keyfini sürüyor orada. Hafif de salmış gibi geldi bana. :)

Serkan'ı begendim ben de ama adam buradayken depresyondaydı orada huzurlu gözüküyor, kaldı ki İspanya'da oynuyor, yaşıyor. Ben olsam gelmezdim. :)

6.yabancı mumkun tabi de ama fiilen dengeyi kurmak oldukça zor olacaktır. İki yol var: Ya Beşiktaş ve Banvit gibi 3 uzun 2 kısa yabancı yapacaksın ya da mevcut dağılımı değiştirmeyeceksen eldeki uzunları daha iyileriyle değiştirerek güçlendireceksin.

Bas parayı kirala Michael Wright'ı bitsin iş neyin derdindeyiz ki bu kadar

Su dönemde Avrupada boşta oyuncu neredeyse kalmadıgı için herkesin gözü Nbaden bırakılacaklarda. Eger 6.yabancı hakkını kullanmayacaksak veya eldeki abdlilerden birini göndermeyeceksek, gelecek oyuncu, en az 2 Avrupalı bulundurma sartına takılacak. Bu sartlar altında elimizdeki Avrupalı uzunları ancak, yine Avrupa pasaportlu uzunlarla değiştirebiliriz. Yerlerine nbaden gelecek abdlileri alamayız. Shumpert olayıyla daralan elimiz, adbli kontenjanı dolu oldugu için iyice daralmakta.

Buyout ödemeyi göze almakta elimizi ancak bir nebze genişletir, ne kadar önerirsen öner, ki bütçe belli, her takım oyuncusunu göndermeye razı olmaz. Ancak buyuk liglerin, kulubuyle sorun yaşayan oyuncularını ve Hırvat, Sırp ligi gibi ekonomisi zayıf liglerin oyuncularını getirebiliriz.

Sanırım 6. yabancı hakkını kullanmak zorunda kalacagız.

Shipp'i bir takıma kiralayıp pota altına atletik ribauntçu bir oyuncu gelse çok güzel olurdu,shipp'in yerine de serkan erdoğan müthilş olurdu müthiş :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...