2010-2011 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Re: 2010-2011 Transfer Sezonu

Yerli transferi kapanmadı mı? Kerem Tunçeri'yi Gönlüm'ü kiralasak verirler değil mi? Kadro içinde bir çözüm bulmazsak (ki deniyoruz) yabancı transferi dısında yapılacak başka birsey var mı? Zaman neyi çözer, neyi çözemez?

D-Was hakkında gelmeden önce yazılanlarla, bizde oynadıgı oyun ve sonrası farklı portler mi çizdi? Bence hayır. Oyunu, tempoyu kontrol ederek oynamaya çalışacaksan, D-Was'ın herkesten farklı muthiş hızını, deliciliğini o kadar parlatamazsın, onun yerine daha çok karar verirken yaptıgı hataları ön plana çıkararsın. D-Was aynı D-Was'tı. İlk bir ayını ve birkaç maçını uyum, tanıma sureci olarak ayırırsak, değişen birsey yoktu D-Was adına.

Wilkinson-Rancik ikilisi geçen sene tek tek performansları ve kapasitelerinden dolayı eleştirilmedi. Wilkinson EL oynamış, Rusya'dan gelmiş bir oyuncuydu. Rancik Benetton'dan. Herkesin eleştirdigi nokta, elinde başka dogru durustte uzun yokken, birbirini tamamlaması sorun olabilecek iki oyuncunun seçilmesineydi. Aradaki fark anlaşılmıyorsa, yapacak birsey yok. Defansif bir uzun olan Fatih'le desteklenmesine ragmen geçen yıl da bu takım boyalı alan sorunu yaşıyordu. Ama bu boyutlarda değildi. Çünkü Massey-Wilkinson ikilisi birebirilerini ne kadar tamamlıyorsa, Rancik-Wilkinson ikilisi ondan daha az tamamlıyordu, Rancik-Andric ikilisi ise ondan da az tamamlıyor. Oyuncuları tanıyanlar için açıklama yapmaya bile luzum yoktur. Elimizde Ermal var da hucumda sırtı donuk birseyler uretebiliyoruz. Ama savunmada özellikle ribaundlarda sorun olması sasırtıcı geliyorsa, zamanla adaptasyonla bunun cözülecegine inanılıyorsa, birşey demiyorum.

Oyuncu göndermeye gucumuz yetmez, bize duşmez. Yerli transferinin kapandıgı, kadro içi çözümlerin yetersiz kaldıgı drumda yabancı transferi dısında yapacak birsey varsa yazın. Madem transfer onemli değil, Shumpert olayına Hakan Ustunel dahil olmak uzere herkes niye bu kadar onem verdi, bekledi? Sadece oyuncu surelerini daha rahat ayarlamak için mi? 6.yabancıya baştan gonullu olsalar, Shumpert olmadı der geçmezler miydi? 5 yabancıyla yola devam edilecekse, oyuncu göndermeden boyalı alan sorununa nasıl bir çözüm bulunacak? Hala oyuncuların form durumdan bagımsız, özellikleri gereği, birbirlerini tamamlamadıkları için, toplamda sorun çıktıgını anlatmaya çalıştıgımızı gormeyip, oyuncuları; takımdan soyutlayıp, tek başına degerlendirmenin ne anlamı var? Rancik eğer, Cevher-Ogilvy-Likholitov'in yanı trasnfer edilecekse iyi transfer, L.Wilson-Boddicker-Jagla yanına alınacaksa kötü transfer derdim.

Yoksa oyuncu yuzdeli oynamış, o maç parlamış ya da sanssız, kotu yuzdeyle oynamış olabilir. Taylor'ın seçimleri(savunma demiyorum); Andric ve Rancik içinse birlikte hucumda ve savunmada boyalı alanda yaptıkları daha önemli kendi adıma. Kaldı ki su an için sorun olan sadece boyalı alan.

Kerem BOZGEYİK' Alıntı:
[quote="A.Çağlar Torun":2jy6a30c]Hakan Köseoğlu Mersin'de diyerek konuyu sonsuza kadar kapatıyorum..: )

Allah razı olsun...:D[/quote:2jy6a30c]

Benim Hakan alınsın diye bir fikir beyan etmişliğim yok. Bilip bilmeden tanıyıp tanımadan Taylor'ı gönderelim denmesi. Yani Taylor oynatamıyor ve şutu varsa o zaman şutu olmayan ama oynatan hakan var demek istedim örnek olarak.

Kerem BOZGEYİK' Alıntı:
Hem şutu olan hemde oynatan guard neden gelmesin...Bununda dereceleri vardır yani mesela şutu çok iyidir oyun kurma becerileri vasat üstüdür veya vasattır,yada bunun tam tersidir...Böylede piyasada bir sürü guard var...

Ancak Hakan Köseoğlu dediğiniz adam tam anlamıyla tek yönlü bir oyuncudur,adamın tek başına bu oyunu oynarken bile potaya top gönderdiği konusunda şüpheliyim...Asist filan yapmaya çalışıyordur...

Bırakın bizim takımı bu oyunda yeri olmadığını düşünüyorum şahsen...

Peki Taylor'ı kaç kere izleme şansın olduki bu kanıya vardın. Taylor'ın da şutu olduğu gibi senin vasatın üstü dediğin oynatma becerisine sahip olmadığının kanisina ne zaman vardın peki?

OZKAN AKTAS' Alıntı:
Peki Taylor'ı kaç kere izleme şansın olduki bu kanıya vardın. Taylor'ın da şutu olduğu gibi senin vasatın üstü dediğin oynatma becerisine sahip olmadığının kanisina ne zaman vardın peki?

Özkan bunları dediğime nerde rastladın,böyle birşeymi demişim ben?

Ender 3+2'den dolayı mutlaka tutulur, oynatmasa bile kalkıp G.Saray'a kiralayarak kendi işini zorlaştırmaz Efes.

Nbaden bugun bir hayli oyuncu serbest bırakılmış, pek tanıdıgım bir oyuncu değil Kenny Hasbrouck seyrettigim özetlere göre daha çok sg gibi geldi bana. nba'i yakından takip etmem ama bildigim 1-2 sene oncesine kadar Ike Diogu ciddi beklenti içinde olunan bir oyuncuydu. Sanırım nba kalacaktır yine. Son durumunu bilmiyorum ama Avrupaya gelse buyukler kapar herhalde.

Kamil Sarper Özsefer' Alıntı:
Dünkü Efes Olimpia maçında sakallı bir ABD li vardı onlarda
keşke bizde olsaydı
veya onun gibi birini bulabilsek keşke...
Pinkney'i diyorsun herhalde çok etkili bir eleman bize ilaç olurdu aslında.

Kamil Sarper Özsefer' Alıntı:
Dünkü Efes Olimpia maçında sakallı bir ABD li vardı onlarda
keşke bizde olsaydı
veya onun gibi birini bulabilsek keşke...

Pinkey Timur bey önermişti kendisini.

Lasme boşa çıkmış bu arada gelişim liginde oynayabilirmiş ama...

Bu sene 59. sıradan draft edilen Stanley Robinson'da boşa çıkmış bazı yerlerde 3 numara bazı yerlerde 3-4 olarak geçiyor.203-206 civarı atletik ve güçlü bir oyuncuymuş .

S.Robinson tanıdıgım bir oyuncu değil, yazılanlara göre nba standartlarında bir 3-4 oyuncusu. (Slaughter'ın Maimi'de denendigi sezon 3/3.5 numara olarak dusunuldugunu ekleyeyim.)

Hakkında yazılanların sf/pf oyuncusuna göre yazıldıgını gözönünde bulundurmakta fayda var. Ama avrupaya gelirse 4 oynatılacaktır muhtemelen. Son derece atletik, birebir savunmada ve genel olarak defansif yetenekler konusunda basarılı, uzun mesafe sutu kötü ama orta mesafe sutu olan, sıçrama kabiliyeti gelişmiş, top kontrolu zayıf, oyun zekası ve yaratıcılıgı sınırlı, serbest atış yuzdesı zayıf, post oyunu/bilgisi zayıf, ribaund yetenegi olmasına ragmen ribaundlara gerektigi kadar konsantre olmayan dikkat etmeyen, avrupa için size ve boyu 4 numara için ideal, 100 kilo civarı sanırım, iskelet yapısı ve boyunu da dusunce, guc sorunu yasayacagını dusunmuyorum. Bizim açımızdan dusunursem, zayıf noktalarının cogu bizim ihtiyaç duydugumuz özellikler değil, artıları ise buyuk olcude ihtiyaçlarımıza uyuyor. Alçak post oyunlarının zayıflıgı sorun olabilir ama zaten çaylak bir siyahi abdliden de Prkacin yakalamak hayal.

Daha fazla bilgi için,
http://www.nbadraft.net/players/stanley-robinson
http://www.draftexpress.com/profile/Sta ... nson-1075/

Videolarına göre bbl'de yeni bir Slaughter etkisi yaratabilir. Benzer özelliklere sahip bir oyuncu olan Toronto'lu J.Dorsey serbest bırakılmazsa(Alabi de bırakılabilir) bırakınlar içinde en atletik oyuncu.

Bir ara Hapoel Jerusalem'la anlaşıp sonrasında bırakılan Sean Williams yine boşa cıkmış. Kötü alışkanlıkları, dusuk profesyonel profili bilinen bir oyuncuydu, Hapoel'in bırakma nedenini bir yerlerde interbasket'te yazmıştı birileri ama şuan tam olarak hatırlayamadım. (Bulabilirsem sonra eklerim.)S.Williams yerine Sam Clancy'ı kadroya dahil etmişlerdi. S.Williams için iyi bir defansif uzun denebilir. Son durumunu bilmek lazım.

S.Lasme iyi bir teklif geldikten sonra avrupaya da gelebilir belki. Eger gelirse, Gist'le birlite iyi birer defansif uzun alternatifi olurlar ve belki biri bize kalır :)

Bugun bırakılanlardan bazıları geçen sezon bize önerilen pg Sundiata Gaines ve sf Demetris Nichols. Gecen sezon Fransa'da oynadı. 4 oynamak için ince sayılır, en iyi ihtimal 3.5 diyebilecegimiz bir oyuncu Nichols.

Dorsey olursa ballı ekmek kadayıfı olur. Geçen sene sezonun 2. yarısında bizde fena performans göstermedi ama doğal olarak arkada kaldı pf pozisyonunda.

Bu donemde transfer yapılacaksa zamanla olarak, Trabzon maçında sahada olacak şekilde yapılmasında fayda var. Efes ve Eurocup maçı oncesi takımla birlikte bir maç oynaması iyi olacaktır. Ocak-şubat ayına bırakılması da muhtemel tabi ama bu şekilde devam etmek takımı atıl bırakmaktan başka birsey değil.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...