2010-2011 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Re: 2010-2011 Transfer Sezonu

New Orleans Mustafa Shakur'u serbest bırakmış. Serbest kalması beklenen bir oyuncuydu. Daha once yazdıgım nbaden serbest bırakılabilecek potansiyelli 'steal' sayılabilecek oyunculardan biri değil zaten 26 yaşında. Ama şimdiye kadar bırakılanlar içinde nispeten işe yarar duzeyde bir pg.

Basarılı ncaa geçmişine sahip. Prokom, Tau ve Panellinios'da oynadı. Genelde vasattı. Oyun tarzı olarak tipik, atletik, çabuk, delici ama savruk, şutu istikrarsız, set oynatmaya pek musait olmayan, geçiş basketboluna ve tempoya uygun birisi(ydi). Tabi bunun sonucu saç baş yolduran seçimler yapması kaçınılmaz. Size bir pg için oldukça iyi, atletik ozellikleri ve savunmasıyla Taylor'ın oldukça onunde. Stiliyle Oktay hocanın pek tercih etmeyecegi bir adam normalde. Ama son 1-2 yıldır olgunlaştıgı, daha iyi karar verdigini, basketbol zekasını yukseltigini, şutunu geliştirdigini farklı kaynaklar teyit ediyor. Oyun tarzı ve kalite itibariyle baz alınacak bir lig olmamasına ragmen gecen sezon gelişim liginde oldukça basarılıymış. Geçmişteki sut gibi karar verme guclukleri gibi hataları ne kadar dengeledi bilmiyorum ama 26 yaşında ve yazılanlara gore belli bir olgunluk seviyesine gelmiş. Sonuç itibarıyle combo guard sayılabilecek biri ve Taylor gibi seçim hataları yapabilir, şutu Taylor'dan iyi gözükmüyor. Ama özellikle savunmada Taylor'dan daha iyi olacagı kesin. Oyuncuyu özet görüntüler dısında seyretmedim bu yuzden net tanımlamalar yapamam.

Başta dediğim gibi, nbaden bazen zorunluluktan veya baska nedenlerden ötürü birkaç iyi oyuncu düşebiliyor, ki genelde yeni mezun olmuş oyuncuları, yaşı 22-23'ü aşmamış, kast ediyorum. Bu tipte ileride aşama kaydedip değerli hale gelebilecek biri değil Shakur. Belki Scheyer, Crittenton bu kategoriye sokulabilir. Shakur son secenek olarak mantıklı bir tercih olabilir ama. Yine bir ara Cibona formasıyla EL'de izledigimiz Tre Kelley'de nbaden gonderilenlerden, Cibona'dan sonra ne yaptı ne durumda bilmiyorum.

Not: Takımın öncelik olarak guard sorunu oldugunu dusunmuyorum. En önemli ve acil sorun boyalı alan sorunudur.

Mustafa Shakur boşa çıkmış Hornets kadrodan çıkarmış.(timur bey yazmış zaten)

Antonio Anderson ve Alexander Johnson'da Houston tarafından serbest bırakılmış.

Bu arada basketfaul'e göre Murat Kaya Bornova'dan ayrılmak istiyormuş :)

Bence Shipp'i göndermek çok saçma. Göksenin'le bu sene playoff filan zor yürür. Madem beceriksizlik diz boyu o zaman kıyıp parana alacaksın 6. yabancıyı. M. Wright'ı parası neyse verip kiralasak çok büyük iş yapmış oluruz

Buducnost'tan V.Dragicevic ve KK Zagreb'den L.Zoric takımlarını sırtlamaya devam ediyor. Adriatik liginin en istikrarlı oyuncuları arasındalar.

misafir' Alıntı:
Günaydın. Az önce yüzümde kocaman bir gülümsemeyle uyandım çünkü rüyamda Taylor ve Shipp'i gönderip Iverson'ı alıyorduk :)

Valla ne yalan söyleyeyim bende içimden böyle birşey olsa ne güzel olurdu diye birkaç gündür geçirmiyorum hani :) ;)

Josh Shipp'i sakatlığından dolayı gönderiyorsak tamam, ama yerine oyuncu düşündüğümüz için gönderiyorsak orada duralım :) :) . Biz savunma temelli bir takımız. Bizim gibi savunma temelli takımlarda her zaman istikrarlı 1-2 skorere ihtiyac vardır. Bunun için gönderilmesi gereken en son isimlerden biridir Shipp.

Guard sorunu eger varsa, oluşursa, o kadar önemli bir sorun olacagını dusunmuyorum. Başta Göksenin'in bu kadar devreye girebilecegini hesaba katmadıgım için savunma kısmında zorlanacagımızı dusunuyordum. Hucum tarafında ise, elimizde opsiyonlar oldugu için ciddi bir sorun yaşamayız.

Boyalı alan sorunu dert. Luksa'nın kolay faul aldıgını dusundugumuzde 3 uzun sayısal olarak da yetmeyebilir. Zaten Rancik'in 2 yıllık garanti sözleşmesi var, oyuncu ayrılmak istemezse, göndermenin maliyeti kadroda tutmanın maliyetine yakın olur. Zaten eksigiz uzun pozisyonunda, ligde biri tribune cıkar artık. Eurocup'ta bu fazlalık, avantaja doner. Su an için aradıgımızda tarzda ve kalitede boşta oyuncu yok gibi. Sözleşmeli oyuncu almak ise kolay değil, kimse kolay kolay iyi oyuncusunu vermez bu saatte. Üstune bir de bonservis odemek zorunda kalacagız. Bu nedenlerden oturu nbaden kesilecek bir uzunla 6.yabancıyı alarak, bir aksilik çıkmazsa, transferi kapatırız.

Bencede 6.yabancı düşünülmeli diğer sezon zaten Shumpert Türk yapılacaktır sanırım(!) ligteki takımlara karşı 1 yabancıyı tribünde oturturuz mesela uzun sorunu olan bi takım karşısında shipp veya taylor oturtabiliriz sadece bi örnek yanlışta düşünmüş olabilirim :)

Ben kadro yapısına baktım Schumpert yerli olamdığı için 5 yabancımızın olduğunu söylüyorum. Takıma gerçekten bir 4,5 numara lazım. O zaman yerli olarak bu oyuncuyu alamayacağımzıa göre eldeki yabancılardan birini gönderip bir yabancı 4,5 numara almak lazım. Yabancılara baktığımda da yokluğunu en az hissedeceğimiz adam Shipp gibi durduğundan Shipp gitsin bari de alınsın bir yabancı dedim. Yoksa benimde gönderilecek oyuncular listesinde ilk tercihim Shipp değil. ama kadro kurgusu itibarı ile en mantıklı o duruyor. Zaten eksiğimiz olan bölgenin oyuncusu Rancik ve/veya Andri'i göndermekten daha kolay diye dedim. 6. yabancı alınacaksa o ayrı tabiiki.

Bu 6.yabancı işi avrupada çok işimize yarar, ligtede takıma göre birisini tribüne çekeriz sorun yaratmazlar bence ki zaten hep 1 sakat oluyo :)

aynen bende 6.yabancının alınmasının istiyorum yok o gitsin bu gitsin olmaz bence bir formsuz oyuncu yada sakat oyuncu tribünde oturur bu oyunculara da bir uyarı gibi olur benim kendi görüşüm ..

Spurs JAmes Gist'i serbest bırakmış oyuncu ile Partizan ilgineliyor denmişti daha önce de işimize yarayabilecek bir oyuncu mu.Geçen sezonu Rus liginde geçirmiş L.Kuban'da (11.4 sayı-4.2 rebo).Bazı yerlerde pf pazı yerlerde sf-pf olarak geçiyor.

J.Gist iyi oyuncudur, Varnado ve diğer bırakılacak oyunculardan farkı, yaş ve tecrube acısından daha hazır bir oyuncu olmasıdır ki bu onemli bir artı bizim için. Savunmacı, blokçu, ayakları çabuk, hucumda cok verimli sayılmaz ama Lasme, Koffi, P.Sow gibi tipik afro-defansif uzunlar kadar iş gorur hucumda. Partizan alır herhalde.

Timur Saglam' Alıntı:
J.Gist iyi oyuncudur, Varnado ve diğer bırakılacak oyunculardan farkı, yaş ve tecrube acısından daha hazır bir oyuncu olmasıdır ki bu onemli bir artı bizim için. Savunmacı, blokçu, ayakları çabuk, hucumda cok verimli sayılmaz ama Lasme, Koffi, P.Sow gibi tipik afro-defansif uzunlar kadar iş gorur hucumda. Partizan alır herhalde.

Son cümleye kadar iyi idi herşey :) çok maliyetli de olmamalı Partizan'ın tavan üvretini Popovic sayesinde öğrenmiş olduk.

Yahu Kutay benimde aklım almıyor. El-Amin için Rytas 260bin$ teklif etmiş, daha once ciddi ciddi Sarunas'tan cevap bekliyorlardı. Rytas'ın butun kadroya verdigi maaşı nerdeyse tek başına alıyordu zamanında Sarunas. Lasme Partizan'da ne kazanıyordu, Spartak'la kaça anlaşmıştı? Bu kadar fark olabilir mi? Hayret ediyorum. KK Zagreb Kasun'a (Zoric'in yedegi gibi oynyor su an) ucuk bir rakam ödüyormuş. Çinliler zaten Nba'den dusen kaliteli oyuncuları fahiş kontratlarla toplamaya başladı. Yani bir yandan abuk subuk zengin kulupler turedi, bir yandan da x kulubunden 10 lira isterken y kulubunden 20 lira isteyen oyuncular. Olimpija'da çökmedi simdilik, yine geçiştirdiler krizi.

Timur Saglam' Alıntı:
Yahu Kutay benimde aklım almıyor. El-Amin için Rytas 260bin$ teklif etmiş, daha once ciddi ciddi Sarunas'tan cevap bekliyorlardı. Rytas'ın butun kadroya verdigi maaşı tek aşına alıyordu zamanında Sarunas. Lasme Partizan'da ne kazanıyordu, Spartak'la kaça anlaşmıştı? Bu kadar fark olabilir mi? Hayret ediyorum. KK Zagreb Kasun'a (Zoric'in yedegi gibi oynyor su an) ucuk bir rakam ödüyormuş. Çinliler zaten Nba'den dusen kaliteli oyuncuları fahiş kontratlarla toplamaya başladı. Yani bir yandan abuk subuk zengin kulupler turedi, bir yandan da x kulubunden 10 lira isterken y kulubunden 20 lira isteyen oyuncular. Olimpija'da çökmedi simdilik, yine geçiştirdiler krizi.

Kiminin parası kiminin duası diyorlar demek ki :)

Bu arada El-Amin dediğinin rakama Rytas'da sanırım resmileşti deniyor .

Uzun transferi için, bizim takvimimizin ve piyasa sartlarının belirleyici olmasını bekliyorum. Bizim için kasım ortasındaki Efes maçı ve eurocup takvimi çakısıyor zaten. Piyasa açısından eskiler hala bekliyor, nba'den kesilenler de ay sonuna kadar devam eder. Kasım ortasından itibaren piyasa biter. Nba'den bu tarihten sonra gönderilende çıkar ama az sayıda eger dönme potansiyeli yuksekse Gelişim ligine gider, yoksa Avrupa'ya, Avrupa pazarında ise kulubuyle sorun yaşayanlar kalır. Yani kasım ortasından sonra fiilen oyuncu bulmak oldukça zorlaşır. Genelde gelişim ligine kalınır pazar olarak. Ordan da istedigin her oyuncuyu getirmek kolay olmasa da ciddi Nba beklentisi yoksa getirebiliyorsun genelde. Bu yuzden takviye yapılacaksa kasımın ortasını geçirmeden yapılsa daha iyi. Ama birinci şart önce uygun oyuncuyu bulmak. 3 uzunla sezon gider ama bu 3 uzunla değil.

Taylor oynatan guard değil bize oynatan yani asist özelliği olan oyuncu lazım diyorlar o zaman Hakan KÖSEOĞLU var diyoruz o olmaz onun şutu yok diye cevap geliyor. O zaman şutu olan guard lazımsa Taylor var diyoruz onunda oynatma özelliği yok diye cevap geliyor. Peki ben size bir soru sormak istiyorum herkes canı gönülden cevap versin.

Hem oynatan bir guardsın hemde şutun iyi Galatasaray Cafecrown a neden gelirsin?

Herkesten önce ben cevabımı vereyim asla gelmem gelecek olursamda para için gelirim. Herkes 1 verirsen 5 verdiği için gelirim.

Birde Hakan KÖSEOĞLU Türk olduğu için soğuk bakanlar olabilir. Efesteki Wisniewski'yi kim ister yada telekomdaki schaffartzik'i kim ister.

Hem şutu olan hemde oynatan guard neden gelmesin...Bununda dereceleri vardır yani mesela şutu çok iyidir oyun kurma becerileri vasat üstüdür veya vasattır,yada bunun tam tersidir...Böylede piyasada bir sürü guard var...

Ancak Hakan Köseoğlu dediğiniz adam tam anlamıyla tek yönlü bir oyuncudur,adamın tek başına bu oyunu oynarken bile potaya top gönderdiği konusunda şüpheliyim...Asist filan yapmaya çalışıyordur...

Bırakın bizim takımı bu oyunda yeri olmadığını düşünüyorum şahsen...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...