2010-2011 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Re: 2010-2011 Transfer Sezonu

Benim bu konuda bir sorum olacak.Enes'in hakları kaç sene Fenerbahçede.Bunun bir süresi yok mu.Bu çocuk köle değil ki.Kaldıkı semih erdemin yetiştirme ücretini bildiğim kadarıyla basketbol federasyonu belirlemedi mi.Niye FB belirlecek.Bu yaştaki çocuğun yetiştirme bedeli çok yüksek olmamaması gerekiyor.Dediğim gibi köle değil ki.Bir yerde oynaması gerekiyor.Keske bize gelse.geleceğin en iyi oyuncularından birisi bence.Lütfen bu konu hakkında bilgi istiyorum.

Ozan Deniz' Alıntı:
Enes in Avrupadaki ve doğal olarak Türkiyedeki hakları fenerde.Yani fenerin izni olmadan bir takımda oynayamaz.Fenerin yetiştirme ücreti isteme hakkı var.Birde yetiştirme ücretini fener belirliyor yani herşey fenerin elinde.Uçuk bir ücret ister doğal olarak.Yani bu iş imkansıza yakın.

İrfan Duzguner' Alıntı:
Benim bu konuda bir sorum olacak.Enes'in hakları kaç sene Fenerbahçede.Bunun bir süresi yok mu.Bu çocuk köle değil ki.Kaldıkı semih erdemin yetiştirme ücretini bildiğim kadarıyla basketbol federasyonu belirlemedi mi.Niye FB belirlecek.Bu yaştaki çocuğun yetiştirme bedeli çok yüksek olmamaması gerekiyor.Dediğim gibi köle değil ki.Bir yerde oynaması gerekiyor.Keske bize gelse.geleceğin en iyi oyuncularından birisi bence.Lütfen bu konu hakkında bilgi istiyorum.

[quote="Ozan Deniz":1o45u573]Enes in Avrupadaki ve doğal olarak Türkiyedeki hakları fenerde.Yani fenerin izni olmadan bir takımda oynayamaz.Fenerin yetiştirme ücreti isteme hakkı var.Birde yetiştirme ücretini fener belirliyor yani herşey fenerin elinde.Uçuk bir ücret ister doğal olarak.Yani bu iş imkansıza yakın.
[/quote:1o45u573]

Enes Avrupadan bir takımla anlaşırsa fenere yetiştirme bedeli ödemek zorunda.Enesin anlaştığı takım fenere yetiştirme bedeli önerdi diyelim.Fenerin bu parayı kabul etme zorunluluğu yok.Yani fener daha fazla para isteyebilir.Böyle oluncada iş mahkemeye taşınır.Ve Enese geçici lisans verilir.Enes bu geçici lisansla Avrupada bir takımda oynayabilir.Dava devam eder ama bu sefer mahkeme yetiştirme bedelini belirler ama bu bedel fenerinkine yakın veya üstünde olur tahminimce.

Anlayacağın herşey fenerin elinde.Enesin hakları kaç sene fenerde bunu bilmiyorum.

Dün Kaan Kural'da bahsetti, FBÜ'in genç bir oyuncu için belirleyeceği yetiştirme bedeli ucuk olamaz belli bir rakamı geçmez dedi. Eğer belirlemeye kalkarsa da geçici lisans ile oynamaya devam eder diye ekledi. Yetiştirme bedeli öyle milyon dolarlar olamaz yani. Zaten kimse de vermez hele ki bir sene sonra NBA'e gideceği belli olan bir oyuncu için.

Öyle uçuk ücretler olamaz mantıklı olun eğer uçuk şeyler olsa kjimse kimseye oyuncu veremez . Milyon filan bunlar olacak iş değil :)

Biz transfer yapmayiz gibime geliyor halimizden memnun bastakiler.

Taylor bizim oyuncumuz olamaz...
Başarı isteniyorsa ribaunlarda Erdemir'in ABD'lisi gibi etkili bir uzun getiriceksin...Bence Taylor gönderilip 1 numara Evren ve Tutku'ya bırakılmalı. Bu bir risk ancak yapacak pek bir şey yok...
Ufak bir alternatif bizim sistemin oyuncusu olur mu bilmem ama forma şansı bulamayan E.Dudley alınmalı..
Zaten 2 numara fazlasıyla zengin takımda...Evren 1 numaraya kaydırılırsa Melih ve Göksenin de çok rahat süre bulur...
İşimiz bu uzun rotasyonuyla çok zor. Hala Rancik gönderilmeli diyenler var. Rancik giderse bizim pota altımız tamamen biter...Savunmada onun kadar çırpınan kimse yok...

Saras Jasikevicius hala boşta...
BJK'ın İverson hamlesinden sonra içimden geçirmiyor değilim...
Bize gelse...

futbol takımında iş yok ...bari mehmet batdal ı basket takımına alalımda oynasın
3-4 oynar herhalde

Taylor'ı yollayıp bir uzun almamız gerek sonuçta Taylor gelişim gösterse dahi nispi bir gelişim olacak gelişimin sonunda vereceği katkı şu anki pota altı sıkıntımızı gidermekten daha önemli olmayacak bana kalırsa ha zaten şu anki performansı ile olmasa da olur.Hem böylelikle Göksenin'e de şans vermiş oluruz.Elde 1 numara oynayabilecek Evren'de var.

Benim asıl DErdim Taylor'ı yollamak da değil aslında ama bir uzun şart ve bunun en mantıklı yolu Taylor'ın yerine uzun almak diye düşünüyorum.Belki Rancik'in yerine biri düşünülebilir ama o takdirde bile rotasyon hala 3 kişi olacak daha önemlisi Bosman oyuncu bulmak çok daha zor şu anda.

Kutay Çamcı' Alıntı:
Taylor'ı yollayıp bir uzun almamız gerek sonuçta Taylor gelişim gösterse dahi nispi bir gelişim olacak gelişimin sonunda vereceği katkı şu anki pota altı sıkıntımızı gidermekten daha önemli olmayacak bana kalırsa ha zaten şu anki performansı ile olmasa da olur.Hem böylelikle Göksenin'e de şans vermiş oluruz.Elde 1 numara oynayabilecek Evren'de var.

Benim asıl DErdim Taylor'ı yollamak da değil aslında ama bir uzun şart ve bunun en mantıklı yolu Taylor'ın yerine uzun almak diye düşünüyorum.Belki Rancik'in yerine biri düşünülebilir ama o takdirde bile rotasyon hala 3 kişi olacak daha önemlisi Bosman oyuncu bulmak çok daha zor şu anda.

Kutay benim demek istediklerime tercüman olmuşsun. Bende aynen bunu diyorum. Taylor kalırmı gidermi bilmem benim ilk derdim Taylor'un gitmesi değil bir uzunun gelmemesi :)

Rochestie giderse ve Tutku sakatlanırsa bu takım ne hale döner?(bu soruyu kendime sorduğumda Tutku şimdi sakatlansa bile çok sıkıntı yaşarız :) )
Rochestieyi gönderip yerine 2.ligden mesela Derya Yanlıer'i alabiliriz.Böylece istediğimiz atletik ribauntçu uzunu alabiliriz.Hem de Tutku'nun oynamadığı veya yorulduğu ( 30 dk çıkaramıcağı ) maçlarda sırtımızı dayıyabileceğimiz oyuncularımız olur.(Göksenin-Evren-transfer )

Yiğit Çelebi' Alıntı:
Rochestie giderse ve Tutku sakatlanırsa bu takım ne hale döner?(bu soruyu kendime sorduğumda Tutku şimdi sakatlansa bile çok sıkıntı yaşarız :) )
Rochestieyi gönderip yerine 2.ligden mesela Derya Yanlıer'i alabiliriz.Böylece istediğimiz atletik ribauntçu uzunu alabiliriz.Hem de Tutku'nun oynamadığı veya yorulduğu ( 30 dk çıkaramıcağı ) maçlarda sırtımızı dayıyabileceğimiz oyuncularımız olur.(Göksenin-Evren-transfer )

Şun anki üç uzundan biri sakatlansa ne hale döneriz peki :)

Kutay Çamcı' Alıntı:
[quote="Yiğit Çelebi":w3ns0jwo]Rochestie giderse ve Tutku sakatlanırsa bu takım ne hale döner?(bu soruyu kendime sorduğumda Tutku şimdi sakatlansa bile çok sıkıntı yaşarız :) )

Şun anki üç uzundan biri sakatlansa ne hale döneriz peki :)[/quote:w3ns0jwo]
Düşünmek bile istemiyorum :)

Aykut Ogut' Alıntı:
Simas, Barcelona ile anlaşmış deniliyor..

Bojan Bogdanovic mi Simas Jasaitis mi derken Katalan ekibi sağ gösterip sol vurdu, ACB'nin vasat takımlarından Granada'nın en önemli oyuncularından biri olan 87 doğumlu Avustralyalı isim Joe Ingles'ı kadrosuna kattı.

Yine boşta kaldı Simas

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...