2010-2011 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Re: 2010-2011 Transfer Sezonu

Bu arada Evren'in resmi sözleşmesi yapılmamış öte yandan yerli oyuncula riçin transfer dönemi de bitti Hülle yapmaksızın TBL'den bir takıma gitmesi mümkün mü ?

Bir de bu durumda son resmi sözleşmesi bizimle acaba bu bize bir avantaj sağlar mı ?YAni transfer dönemi bitti ama bizle anlaştığında başka bir takıma transfer olmuş olmayacak takımı ile sözleşme yenilemiş olacak giib düşünmek mümkün mü ?

Sühan Cem' Alıntı:
Kutay, Transfer dönemi bitti mi bilgim yok. Ama dediğin çok mantıklı ve hoş duruyor:)

Federasyon sitesinden baktım sonradan uzatılmadı ise Türkiyede oynayan türk sporcular için 1 Eylül itibari ile bitmiş.Kiralık dönemi devam ediyor birde hülle olasılığı var tabi Arnavutluk liginden x takıma verirler 10000 dolar biter o iş hele ismi geçen takım işin içinde ise zor olmaz..

Öte yandan bizimle olan sözleşmesini de bitti tekrar bize imzalaması ile başka bir takıma imzalaması arasında fark var mı bilmiyorum.Çünkü yeni sözleşme imzalama dönemi diye geçiyor ibare.

Alperen Kaplan' Alıntı:
Abi sözleşmelerin durumlar biraz değişik olduğundan herhangi bir takıma imzalamasında problem yok Evren'in. :)

Alperen'cim sözleşme durumu değişikmiş daha doğrusu yasal bir sözleşme yokmuş evet yani aynı sezonda iki transfer sözleşmesi yapılmaz hükmü açısından sorun yok ama transfer dönemi bitti daha doğrusu yeni sözleşme imzalama dönemi bitti.

Ha, o durumdan bahsediyorsun. Sıkıntı olacağını sanmıyorum ben şahsen, transfer dönemi bitmiş olsa bile o süreci biraz daha uzatmak Evren'in gideceği takım tarafından TBF'ye bir sempati duyulması demek. :)

Alperen Kaplan' Alıntı:
Ha, o durumdan bahsediyorsun. Sıkıntı olacağını sanmıyorum ben şahsen, transfer dönemi bitmiş olsa bile o süreci biraz daha uzatmak Evren'in gideceği takım tarafından TBF'ye bir sempati duyulması demek. :)

Alperen dönem geçeli 20 gün olmuş şimdiye kadar uzatmayım şimdi uzatmak pek olacak iş değil sempati ile falan olurda geçtiği günlerde olur.20 gün sonra tekrar uzattık olmaz.Öte yandan hülle olur 5. sınıf ligden bir takıma gider ertesi gün kendisini alan takıma gider.

Evren'in olayı prosedur sorunundan öte bir sonuç çıkarmaz bence. Zaten oyuncu bu hamleyi yapmadan önce hukuki altyapıyı inceleyip bir karar vermiştir. Altı üstü hülle yapılır ve olay çözülür.

Uzun pozisyonunda 3 uzunla sezonu götürmekte zorlanırız. Shumpert 4 numaradan çok, belli durumlarda avantaj sağlamak için 4'e kayan biri, yani oyun içerisinde 5dkdan fazla 4'te oynayacagını sanmam. Ermal, Rancik, Andric rotasyonu hem nicelik hem de nitelik açısından yetersiz kalabilir. En basiti Ermal kenarda oldugu surece, 2 yabancıyı hakkını pota altında kullanmak zorunda kalacagız bu da Shipp ve Taylor'ın aynı anda sahada olamayacagı anlamına gelir. Rotasyon esnekliğini azaltan bir durum.

Tutku-Taylor ikilisi takımı oynatmak adına ve hem hızlı hem de set oyununa uygun yapılarıyla olumlu izlenim verdiler ama yumuşaklıları dezavantaj. Kaldı ki 2 numarada da sert bir savunmacı yok. Diger taraftan Taylor iyi bir oyuncu olmakla birlikte toplam kalitede Tutku'nun önünde bir oyuncu gibi gelmedi bana. Savunmada size ve çabukluk sorunu yaşıyor.

Geçen seneki yabancılarımızın daha kaliteli olduklarını fikrine kapıldım bir an, daha erken bekleyip görecegiz.

Guard yumuşaklığı ve bunu telafi edebilecek Hite, Evren, Tufan vari 2 numaraların olmayışı da düşünülünce bende soru işareti yaratıyor. Haluk ve Caner karşı takımın pg'sini savunabilir mi, zor olabilir. Ve uzun sorunu Hüseyin-Owens-Gaines ve Wilkinson-Rancik-Fatih'li sezonlarda 3 uzunla sezonu geçirmekte zorlanmıştık. Kaldı ki Andric kolay faul alan biri, Doğukan ve Sertaç ne kadar faydalı olabilecek buna net bir cevabımız olsa önümüzü daha kolay görebilirdik.

Ufak bir detay ama ABD'li oyuncu hakkını Taylor ve Shipp'ten yana kullanıp, uzun pozisyonunda Avrupalıları seçme zorunlulugun işimizi güçleştirdiğini düşünüyorum. D-Was ve Wilkinson Avrupa vatandaşlıkları ile bu konuda elimizi rahatlatıyordu.

İki numarada Evren gibi bir alternatif olması iki yabancı uzunu yanyana oynatma şansını artırır ve bir yabancı uzun daha almayı anlamlı hale getirirdi. Bir kaliteli yerli kısa daha olmadan yabancı bir uzun alsak bile verimli kullanamayız .

Taylor konusunda ben oldukça beğendim savunmada da beklediğime nazaran daha iyi çıktı ama basketbolu teknik açıdan iyi bildiğimi iddaa edemem ama daha iyi bildiğim bir alandan hareketle sanki Oktay hoca oyun kurucu poziyonunda Taylor'ı birinci opsiyon olarak düşünüyor gibi geliyor bana tabi yanılıyor olabilirim yorumun bu kısmı basketbol ile ilgili teknik bir veriye değil vücut dili,sözsüz iletişimin diğer unsurları vs dayanarak yaptığım bir spekülasyon :)

Bir de Timur bey ben size nazaran oldukça iyimser bakıyordum ama yorumlarınız gözümde muteber olduğu için biraz canım sıkıldı :)

Can sıkmak için buyuk nedenlerimiz yok. Banvit'le birlikte ligin en iyi 3.takımı olmaya adayız. Butçe, hedef, yapılanma acısından bir orantısızlık soz konusu bile değil. Kaldı ki koç ve genç oyuncularla uzun vadeli yatırımlar yapmamız, ekstra artılar bu sezon için.

Ben sadece görece zayıf gördüğüm noktalara değinmeye çalıştım. Hemen hemen -her seviyede- butun takımların zayıf noktaları vardır, güçlü noktaları olduğu gibi. Geçmiş takımlarımızla butunluklu bir karşılaştırma yaparsak, zayıf oldugumuzu söyleyemem. Hatta coaching ve güçlendirilebilir kadro yapısı ile bir adım önde geçme sansımız oldukça yüksek. Haluk, Caner ve genç oyuncular gibi takımın parçaları sayılabilecek oyuncularımız, geçmiş takımlarımızdaki işlevsel oyunculardan daha faydalı olacak gibi geliyor bana. Kaliteli yerli oyuncu pazarındaki kısıtlı duruma, bir çözüm de bizatihi ezeli rakibimiz tarafından istemeyerek olsa da yapıldı. Preldzic olayı Fbülker'in aleyhine dogru bir sonuca dogru gitmek uzere, Preldzic'in Fbülker'e Dudley'in Efes'e vereceği marjinal katkı; Shumpert'in bize ya da diğer vatandaşlığa geçecek oyuncuların takımlarına vereceği katkıdan az olacaktır. Seneye takımın ihtiyacı olan pota altı sertliğini verebilecek, nispeten olgunlaşmış olarak dönmesini beklediğim Cemal'in cezası doluyor ve bu sureyi Alman ve Baltık liginde geçirmesinin artıları olabilir. Orta ve uzun vadede daha iyi olabiliriz.

Bugun içinde genel anlamda olumsuz düşüncelere sahip değilim. Dediğim gibi yalnızca görece zayıf noktalara değinmek istedigim için olumsuz bir hava oluştu. Diğer bir sebebi de, değerlendirmeyi 10 gun sonra karşılaşacağımız rakibin seviyesini gözönünde bulundurarak yapmamdan kaynaklandığını sanıyorum.

Sözleşme imzalasa bile Bölgesel'e geçiş yapıp oradan kiralama durumu gibi açık kapılar var bu mevzuatta..Bu sadece geçiş yöntemlerinden biri mesela..=)O yüzden işin o kısmı bu ülkede mühim değil..

Samet Semiz' Alıntı:
Belki oyuncunun free agent olmasıyla ilgili bir madde vardır prosedürde.

Şu an free agent :) o konuda bir sıkıntı yada şüphe yok sadece transfer dönemi bitti TBL'de oynayan yerli oyuncular için ama bir sürü farklı hülle yöntemi ile o da aşılıyor(muş) rahatca.YAni istediği takıma gider Evren.

Twitterda okudun bu fcn blog'un dediğine göre Evren ya avrupada oynarım yada Galatasaray'as giderim. Fenerbahçeye asla gitmem demiş. Bunun doğruluğu varmı? Gerçi onlarda topu Salsa baskete ve/veya Maliano'ya atmışlar.

Arkadaşlar ne kadar doğru bilmiyorum ama fcn' de evren hakkında yazı çıkmış.inşaallah doğrudur.

FCN BLOG

Geçtiğimiz sezon yaşanılan zor günlerin ardından verdiğimiz onur mücadelesinde ilk sırayı çeken önemli isimlerden birisi olan Evren Büker, sezon sonunda hatırlanacağı üzere Medical Park Trabzonspor'a imza atmıştı. Federasyon tarafından resmi sözleşme imzalamayan, geçici bir sözleşme imzalayan başarılı oyun kurucu gerekli ödemelerin yapılmaması nedeniyle iki-üç gün evvel sözleşmesini fesh etmiş ve serbest kalmıştı. Yaşanan olaylar sonrasında Evren adına bir takım gelişmeler olduğunu söyleyebiliriz. Evren'in bu konuda da bir takım açıklamaları var. Başarılı oyun kurucu bahsi geçen spekülasyonlarda ki iddiaları yanıtlarcasına "Fenerbahçe Ülker'e gitmeyeceğini, ya Avrupa'ya gideceğini yada Galatasaray Café Crown'a geri döneceğini, Galatasaray forması ile şampiyonluk yaşamayı gerçekten istediğini ve kendisine bir kaç takımdan teklif olduğunu" yaptığımız görüşmede belirtti.
Kulübümüz tarafından herhangi bir teyit, doğrulama şimdilik bulunmuyor. Fakat ilerleyen günlerde de bu konu hakkında gelişmeler ortaya çıkacaktır. Transferi olur veya olmaz arası ayrı bir durum fakat Evren'in geri dönmeye niyetli olduğu apaçık ortada.. Tek temennimiz eğer gerçekleşecekse transferinin bir an evvel netleşmesi. Gelirse takıma yararlı olacağı su götürmez bir gerçek.

Sühan Cem' Alıntı:
Twitterda okudun bu fcn blog'un dediğine göre Evren ya avrupada oynarım yada Galatasaray'as giderim. Fenerbahçeye asla gitmem demiş. Bunun doğruluğu varmı? Gerçi onlarda topu Salsa baskete ve/veya Maliano'ya atmışlar.

Topu atma kısmını tam anlamadım Sühan yani oradan mı almışlar diyeceğim ama altaki iletideki alıntıya göre Evren ile bizzat görüştüklerini iddaa ediyorlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...