Maçın sıcaklığı yavaş yavaş geçiyor. Uzun zaman olmuştu, futbol denen oyunu oynamayalı. Soğutmuşlardı bizi futboldan, sırf renkler uğruna manasızca bakıyorduk, topa ve çimenler üzerindeki 22 adama. Bugün ben sırf sarı-kırmızı renkleri uğruna değil, sahada oynanan oyun için izledim. Geçen seneki kabustan sonra beklentiler hem yüksekti, ama aynı zamanda en ufak bir parıltıda bile yüzler gülümsüyordu. Tekrar bize futbolu hatırlattıkları için herkese teşekkür ediyorum. Hazırlık maçı olmasının benim adıma zerre önemi yok, sarı-kırmızı'nın olduğu her maç izlenecektir ama bize zulüm etmeyen, keyif veren herkese, başta ''İmparator''a selam olsun...
Futbol denen oyun, artık o santra civarında dolanan ''orta saha'' denen adamlarla oynuyor. Biz ki yıllardan beri ''orta saha'' diye Sarp'larla, Barış'larla, Barusso'larla, Ayhan'larla oynamış, orta saha olarak en ofansif adamımız Ayhan gözükmüş bir takımız. ''İmparator'' çok şey değiştirdi, ruhu getirdi, sevgiyi getirdi ama o ortadaki ikili hele o ''8 numara'' bu takıma, bu orta sahaya aklı ve futbolu yeniden getirdi. Bir Türk orta saha oyuncusunun bu seviyelere çıkıyor olması çok sevindirici. Ben Sarp'a da, Barış'a da çok kızdım, ama çok az küfür etmişimdir. Gelgelelim ''8 numaraya'' şunun şurasında 2-3 maçta daha çok küfür ettim, bu küfürler Sarp'a, Barış'a sırf bu forma altında diye edemediğim küfürlerdi. Şimdi o küfürler bu sefer ''8 numaraya'', geçmiş senelerde çekilen özlem ile, her atılan ara pasında, her zevkin doruğuna çıkarak yaptıkları al-ver paslarından sonra geliyor, bunca sene orta sahasız geçen günlere, bir övgü olarak geliyor...
Sahada futbol oynamak isteyen, gözleri parıldayan adamlar gördüm. Bunun da bazı yöneticilerin abuk subuk konuşup, kalbini kırdıkları, sıkıntı yarattıkları ''İmparator'' sayesinde olduğunu herkes biliyor. Bunu o yöneticiler de bildikleri için zaten böyle konuşuyorlar. Korkuyorlar ki ''İmparator'' tekrardan tahtına böyle güçlü oturursa, bizim adımız hangi ara geçicek. Ama ''İmparator''un kalbini kıranı biz de kırarız, onun canını sıkanın biz de canını sıkarız, bunu da bilsinler. Ben onun sahaya çıkışını, onun bakışını, kulübedeki hareketlerini sevdim. Bu buluşmanın, bu eve dönüşün içine kim limon sıkarsa çekeceği var, bu taraftardan. İki senedir ruh seansları düzenlenen Hakan Balta, top oynamayı hatırlamışsa da ''İmparator''un yüzündendir, Kaptan'ın suratı gülüyorsa da bu adamın yüzündendir...
Bugün ''Kral''ın geri dönüşüne, diğer Çek'in sağ tarafı tren yolu yapmasını, ''8 numara''nın bize futbolu hatırlatmasını, Elmander ''Ne vurdu be'' dedirten golünü, Reyiz'in koca yürüğünü ve bitmeyen enerjisini, Melo'nun deli-doluluğunu, tribünlerin takıma olan sevgisini, hasret olduğumuz oyunu ve takımı gördük. Bugün ''İmparator''umuzu gördük, hazırlık maçında da olsa o ışığı gördük...
''İmparator'' Fatih Terim'e, ''Büyük Kaptan'' Arda Turan'a, ''8 numara'' Selçuk İnan'a, ''Reyiz'' Sabri'ye, ''Galatasaraylı'' Kazım'a, ''Psiko'' Melo'ya ve herkese bize futbolu hatırlattıkları için teşekkür ederim...