2011/2012 Sezonu Hazırlık Maçlarımız

Maçın başından sonuna kadar gerek sahada gerek kulübedeki herkeste o ışığı fazlasıyla gördük.Bu bile yetti.

Melo korkuttu ama form tuttukça daha da faydalı olacak.

Ve birde atılan üçüncü gol vardı,maçın bitiş düdüğü çalınmalıydı.

takımda hayat var bence
İnter maçından sonrada yazdım yaratıcı oyuncu eksiğimiz eksik
iyi bir sağ bek ve iyi bir forvete dönük orta saha yeter
Avrupa da olmadığımızı düşünürsek bence forvet transferi bu sene için gereksiz
Selçuk yılın transferi olacak inşallah

Melo da ışık gördünüz mü arkadaşlar?

Selcuk'tan sonraki en iyi trasfer olmaya aday Melo. Bugun cok kasmadi takima gore oynadi ve super bir performans koydu sahaya Cana'nin taraftarla olan dialogu aynen ondada var ve taraftardan inanilmaz etkilendi performans olarakta Cana'yi sirf su maci ile gecmistir gozumde.

Daha eve varamadim ama on bir sey soylemek gerekirse cok iyi pas yapan hucumda cogalma olayini cozmeye baslayan ve takim savunmasini super yapan bir takim vardi sahada.

Orta alnimiz ve forvetler muhtesem oynadi defansta sadece 1 veya 2 kez Aksama oldu onun disinda orasida iyidi baya.

Macin en iyisi Ujfalusi sonrada Baros'tu ardindanda Melo ve Selcuk gelirdi.

Maçın sıcaklığı yavaş yavaş geçiyor. Uzun zaman olmuştu, futbol denen oyunu oynamayalı. Soğutmuşlardı bizi futboldan, sırf renkler uğruna manasızca bakıyorduk, topa ve çimenler üzerindeki 22 adama. Bugün ben sırf sarı-kırmızı renkleri uğruna değil, sahada oynanan oyun için izledim. Geçen seneki kabustan sonra beklentiler hem yüksekti, ama aynı zamanda en ufak bir parıltıda bile yüzler gülümsüyordu. Tekrar bize futbolu hatırlattıkları için herkese teşekkür ediyorum. Hazırlık maçı olmasının benim adıma zerre önemi yok, sarı-kırmızı'nın olduğu her maç izlenecektir ama bize zulüm etmeyen, keyif veren herkese, başta ''İmparator''a selam olsun...

Futbol denen oyun, artık o santra civarında dolanan ''orta saha'' denen adamlarla oynuyor. Biz ki yıllardan beri ''orta saha'' diye Sarp'larla, Barış'larla, Barusso'larla, Ayhan'larla oynamış, orta saha olarak en ofansif adamımız Ayhan gözükmüş bir takımız. ''İmparator'' çok şey değiştirdi, ruhu getirdi, sevgiyi getirdi ama o ortadaki ikili hele o ''8 numara'' bu takıma, bu orta sahaya aklı ve futbolu yeniden getirdi. Bir Türk orta saha oyuncusunun bu seviyelere çıkıyor olması çok sevindirici. Ben Sarp'a da, Barış'a da çok kızdım, ama çok az küfür etmişimdir. Gelgelelim ''8 numaraya'' şunun şurasında 2-3 maçta daha çok küfür ettim, bu küfürler Sarp'a, Barış'a sırf bu forma altında diye edemediğim küfürlerdi. Şimdi o küfürler bu sefer ''8 numaraya'', geçmiş senelerde çekilen özlem ile, her atılan ara pasında, her zevkin doruğuna çıkarak yaptıkları al-ver paslarından sonra geliyor, bunca sene orta sahasız geçen günlere, bir övgü olarak geliyor...

Sahada futbol oynamak isteyen, gözleri parıldayan adamlar gördüm. Bunun da bazı yöneticilerin abuk subuk konuşup, kalbini kırdıkları, sıkıntı yarattıkları ''İmparator'' sayesinde olduğunu herkes biliyor. Bunu o yöneticiler de bildikleri için zaten böyle konuşuyorlar. Korkuyorlar ki ''İmparator'' tekrardan tahtına böyle güçlü oturursa, bizim adımız hangi ara geçicek. Ama ''İmparator''un kalbini kıranı biz de kırarız, onun canını sıkanın biz de canını sıkarız, bunu da bilsinler. Ben onun sahaya çıkışını, onun bakışını, kulübedeki hareketlerini sevdim. Bu buluşmanın, bu eve dönüşün içine kim limon sıkarsa çekeceği var, bu taraftardan. İki senedir ruh seansları düzenlenen Hakan Balta, top oynamayı hatırlamışsa da ''İmparator''un yüzündendir, Kaptan'ın suratı gülüyorsa da bu adamın yüzündendir...

Bugün ''Kral''ın geri dönüşüne, diğer Çek'in sağ tarafı tren yolu yapmasını, ''8 numara''nın bize futbolu hatırlatmasını, Elmander ''Ne vurdu be'' dedirten golünü, Reyiz'in koca yürüğünü ve bitmeyen enerjisini, Melo'nun deli-doluluğunu, tribünlerin takıma olan sevgisini, hasret olduğumuz oyunu ve takımı gördük. Bugün ''İmparator''umuzu gördük, hazırlık maçında da olsa o ışığı gördük...

''İmparator'' Fatih Terim'e, ''Büyük Kaptan'' Arda Turan'a, ''8 numara'' Selçuk İnan'a, ''Reyiz'' Sabri'ye, ''Galatasaraylı'' Kazım'a, ''Psiko'' Melo'ya ve herkese bize futbolu hatırlattıkları için teşekkür ederim...

Hala takımda olan bazı yetersiz oyunculara rağmen takımın isteğini , arzusunu ve bu istek-arzunun belli oranda gerçekleşebildiğini görünce Rijkaard'la ve onun total futbol adı altındaki işkencesiyle geçen 2 yıla üzülüyor insan.Neyseki geçmiş geçmişde kaldı...

Birşeyide belirtmek isterim Selçuk ve Tomas böyle devam ederlerse bu senenin en yararlı transferleri olacaklar.

Tablo gösteriyorki şu ana kadar güzel transferler yapmışız. Ujfalusi, Selçuk, Melo gayet iyilerdi bugün. Elmander de muhteşem bir gol attı. Liverpool'un önemli eksiklerinin olduğunu da gözardı etmemek lazım ancak alınan sonuç ve oynana futbol müthiş keyif verdi gerçekten, tüm takımı tebrik ederim. Zamanla herşey rayına daha bi oturacaktır

Bir de, golcü Baros'u özlemişim gerçekten :)

tafo, bu ne hal.. tam türk olmuşsun : ))
maçı 3-0 kaybedip aynı toplu oynasaydık, ben evime aynı mutlulukla dönerdim.
önde basan, basmak isteyen bir takım. 10 sene öncesine gittik..
fatih terim'in adı yeter.

selçuk beklediğimiz gibi ama melo üzerinde, ulfaluji de bir gökhan gönül havasında..
kaleci zaten ok ama defansın ortası ve solu için ben hala iyimser değilim.
gökhan zan yakında su kaynatır, hakan baltanın zaten lastikler kabak.

Ujfaluji neydi öyle ya ? Liverpool'un sol kanadını koridor yaptı herif. Bence çok iyi trasfer ve bize çok katkısı olacak. Melo'ya gelince onu da son dünya kupasında eleştiren biri olarak gerçekten iyi buldum. Selçuk'un kalitesi ayağına her top aldığında belli oluyor zaten. Elmander klasını attığı golle gösterdi. Yani açıkçası transferlerimiz çok iyi ve yerinde bence eboue ile 1 transfer daha yaparsak gerçekten çok daha iyi olur.
Bu arada böyle bir takımın avrupada yer almayışı gerçekten burukluk yaratıyor. Trabzon, Gaziantep elendi gibi, Bursa işi zora soktu. Oralarda biz olacaktık şimdi be... :(

Ben şu 4-3-3 sistemini bir türlü benimseyemedim,Fatih hoca 4-4-2 sistemi dediğinde havalara uçmuştum Türkiye liginde büyük takımların tek forvet oynamasını bir türlü kabul edemedim nihayet tamam derken dün hoca bu sistemde devam edeceğiz deyince beynimden vurulmuşa döndüm,4-3-3 sistemini dünyada Barcelona dan başka kimse beceremedi real bile yapamadı o kadroyla,umarım en kısa zamanda çift forvete geçerler Elmander bile çift forvette inanılmaz rahatladı göz zevkimiz açıldı,rakip yarı alanında rakipten daha çok parçalı formalı görmeyeli uzun zaman olmuştu zevkle izledim, 4-3-3 sisteminede karşı değilim umarım onu başarırlarsa daha çok mutlu olurum ama kanatlar nedense içime sinmiyor dediğim gibi en iyi sistemi hoca bilir umarım herşey istedikleri gibi olurda biz taraftarlarda güzel bir sene geçiririz

Sağ bek olarak çok sevdiğim biri olmasına rağmen Eboue'ye o kadar para dökeceğimize stoper alalm Ujfalusi de sağ bekte oynasın müthiş orada. Yerli olarak Serdar Aziz en çok istediğim stoperlerden biri, Bursa maçlarından çok Ümit Milli maçlarda çok beğenmiştim kendisini, Bursa'dayken de İstanbul'daki fener maçında muazzamdı. Bursa'dan almak zor olur o başka ama yerli olarak başka seçenek yok. Yabancı olarak da gündemde kimse yok zaten.

Bi geçen sene ki hazirlik maçlarimiza bakiyorum bi de bu sene ki.. maç yaptigmiz takimlar arasinda daglar kadar fark var.
geçen sene 2. 3. hatta 4. lig takimlariyla sezona hazirlanmaya çalistik bu sene ise, twente, inter, liverpool, olympiakos, real madrid.. Fark ortada sanirim :)

Fatih Terim ve yönetim en doğrusunu yaptı.avrupa kupasına katılamayan ve ankaragücülere kasımpaşalara bile kazanamayan takıma güvenini tekrar getirmek açısından sizin yeriniz şampiyonlar ligi demek açısından akıllıca bir hamleydi..Futbolculara ne kadar antreman yaptırırsan yaptır güveni aşılayamazsın..ama artık Galatasaraylı futbolcular İnteri elimizden kaçırdık Liverpoola 3 attık diyor..Bu yüzden hazırlık dönemindeki bu önemli rakipler zor maçlar büyük önem taşıyor

Kazanırız , kaybederiz farketmez çok. Ama ben 85. dakikaya yenik durumda girip kılını kıpırdatmayan , stoperlerin bile gol aramaya çıkmadığı o geçen seneki takımı görmeyeceğime emin oldum bu hazırlık döneminde. Bu bana bu sene yeter , hatta büyük ihtimal şampiyon olmaya da yeter :D

İşte turnuva tarihi!

4 büyük ekip moral turnuvasında bir araya gelecek!

HTSPOR

Şike operasyonu nedeniyle ligler 9 Eylül’e ertelenirken Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzon’un katılacağı 4’lü turnuvanın 10-14 Ağustos’ta Almanya’da yapılması kesinleşti.

Türk futbolu, 3 Temmuz’da başlayan şike operasyonu nedeniyle sıkıntılı bir sürece girerken kulüpler yaraların nasıl sarılacağı konusunda arayış içerisindeydi. Operasyonun gerek kulüplere gerekse Türk futboluna verdiği zarar yadsınamaz. Erteleme süreci bile sıkıntıyı ortaya koyuyor. İşte bu bağlamda Futbol Federasyonu hem tansiyonu düşürmek hem de saha dışından biraz olsun sahaya dönebilmek adına büyükler arasında turnuva düzenleme hazırlığındaydı. Ve Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor’un katılacağı 4’lü turnuvanın 10-14 Ağustos tarihleri arasında Almanya’da yapılması kesinleşti. Kulüplerin de sıcak baktığı bu organizasyonda büyüklerin yeni sezon öncesi ideale yakın kadrosuyla mücadele vermesi bekleniyor.
Çok saçma. Katılmayız umarım biz buraya.

Moral turnuvası mı bir gidin allah icin moral turnuvası mı lıgtv yı kurtarma turnuvasımı bellı degıl ..

Liverpool maçında geçen seneki Buca maçında farklı sadece 2 oyuncu vardı...
Selçuk ve Ujfa
bu iki oyuncu bile muazzam etki edebiliyorsa oyuna bir sol bek bir ortasaha ve bir forvet transferleri daha yapılsa bu takımın hangi seviyeye gelebileceği aşikar...

14 Ağustos 2011

Galatasaray-Napoli

Yer ya TT Arena ya da San Paolo daha kesin değil.

4'lü turnuva safsatası da yalan olacak böylece.