2011/2012 Sezonu Hazırlık Maçlarımız

uzun yıllar sonra Galatasarayda kanat akınları görüyorum..Sağ kanatta Ujfalusi ve solda Hakan Balta sıkça organize şekilde ileri çıkıp tehlike yaratabiliyorlar..Ama görünen şuki Sahada Selçuk diye bir adam var..Bu sahadaki takımın herşeyi..Savunmada ve Hücumda takımı yönlendiriyor..

Gerçekten Selçuk mukemmel oynadı sorumluluk aldı takımı yonlendirdi rakip atakları kesti hayran olmamak elde değil ve bence bu senenin en buyuk kazancı
Allah sakatlıktan nazardan korusun.

Takımı çok beğendim.Kötü oynayan oyuncu yoktu nerdeyse.Kanat bindirmeleri çok iyiydi özellikle sağ kanat.Ujfaluji,Sabri ve Kazım çok etkiliydiler özellikle ilk yarı.Sabri de süperdi,heryere yetişti reyiz.Hakan Balta da 2 yıldır ilk defa iyi oynadı.Düzelecek inşallah Terim le.

Zaman zaman ilerde de iyi bastık.Takımın kondisyonuda iyi.

Selçuk boşuna yılın transferi değil.Takımın herşeyi adeta.Tam bir maestro.Allahına kurban öyle oyuncunun.

Bende katılıyom yukarda yazılanlara yaratıcı oyuncu şart,Arshavin de takıma cuk oturur.

Son olarak taraftarda iyiydi ama sahaya meşale atmak tam mallık.

Açılan pankart süperdi ama:METİN olun, CAN'ınızla oynayın, HAKKI'nızla kazanın

http://2.bp.blogspot.com/-ujYvJ9btJoI/TixlI9xGUNI/AAAAAAAAJ3s/2UFx_V84MUE/s1600/ie.jpg

Erdem abi maçta 4 5 1 ile mi oynuyoruz elmanderin yanında kim var forvet olarak .

Tipik fatih terim sistemiydi.elmander ve daha sonra yerine gren baros tek forvet gbi görunsde kazım ve ardayla gerek selcukla gerekse kanat bindirmeleriyle zengn bir hucum hattı vardı.ve tabiki olmazsa olmazlardan ileride yapılan pres.yani bu sene muslera dısında herkes gol atabilir.

Takımı ciddi anlamda beğendim. Maçtan önce pek bir umut yokken, maçtan sonra geleceğe daha iyi bakabildik. Şunu da belirtmek lazım, geçen seneden sadece 3 farklı isim 11'deydi. Daha buraya dahil olacak Muslera, Melo ve yüksek ihtimalle bir sağ bek + forvet var.

Selçuk ve Arda hücum anlamında bu takımın en önemli isimleri. İkisi de iyiydi, daha da iyi olacaklardır. Selçuk'un gelişi ile Arda'nın pas yapabileceği, bir başka deyişle ''alıp-verebileceği'' bir adam oldu. Selçuk'un oyunun temposunu ayarlayışı, yönlendirişi ve Arda'nın yaratacılığı kilit noktalar.

4-1-4-1 gibi tarzı bir sistem ile oynadık maç boyu. En azından ben öyle algıladım. Sabri göbekte oynadı ve enerji açısından gayet iyiydi. O çıkarken Yekta, onun görevlerini aldı. Yekta'yı da çok beğendim. Pas alışverişi konusunda iyi, hareketli, oyunu takip eden... Balta uzun zamandan beri, daha doğrusu 2-3 seneden beri, ilk kez böyle bir top oynadı. Fiziki olarak daha kendine gelmişti. Gökhan'ı beğendim. Servet ise yine ekstra işlere kalkışmaya çalışıyor. Bir sağ bek geldiğinde, Ujfalusi - Gökhan ikilisi daha iyi olur gibi geliyor. Bunu söylemişken Ujfalusi'nin performansı gerçekten çok iyiydi. Her atakta bindirmesini yaptı, yerini aksatmadı. Bir stoper olmasına rağmen bindirmeleri hem zamanlama açısından iyiydi, hem de etkiliydi.

Forvetlerimizin etkili olmadığı bir gündü. Hem Elmander hem Baros daha iyi performanslar beklentisine sokan isimler. Ayhan yer yer sırıttı, yediğimiz en büyük tehlike onun hatası ile geldi. Ama genel olarak takımın durumu iyi göründü. Bunun üstüne gelecek eklemeleri vs düşündüğünüzde, bir umut oluşuyor. Umarım daha da iyiye ve güzele gidebiliriz.

Buarada ayhan demişken oyundan alınırken gösterilen tepki yanlış olsada şöyle bir gercek var.dünyadaki en sabirlı taraftar kitlesne sahptir galatasaray taraftarı..ama buna ragmen bazı seylerede tahamulu kalmadı..mactaki tek pozisynu ve ardndan gelen pozisyon silsulesni ayhanın orta sahadan geriye pas vermesi yada veremeyisi nednyle yaşadık..taraftar o müsamayı kaybetmis ayhanda.kenar yönetmnde duyarlı olması gerekir.atmayn artık ayhanı taraftarn önune yazıktır günahtır..yurumekte zorlanırken sahaya surulen ve ısliklanan hasan şaş suan kenardn bunu en iyi yorumlamasnı yapması gereken kisi.

Ayhan'a yapılan hoş olmadı. Geçen sene bu takımda herkes ''sakatım diyip yatarken , sahaya çıkıp gezinirken bu 30 küsürlük Ayhan 85. dakikada defanstan topu alıp çıkarmaya uğraşıyordu. Çıkarıyordu ya da çıkaramıyordu bu ayrı konu ama ben Ayhan'ın mücadele etmediği , kaçtığı 1 gün bile hatırlamıyorum . Bu yüzden bende kredisi sonsuz. Ki Ayhan'ı normalde çok seven ya da beğenen birisi değilimdir .

Ayhan´ın belli bir kapasitesi vardır. Bu kapasitenin üzerinde bir performans göstermesini beklemek yanlıştır. Çok itiraz etmesi, arkadan tekmeler sallaması taraftara antipatik gelebilir ama Ayhan harbi Galatasaraylıdır. Yaştan dolayı belli bir dakikadan sonra amiyane tabirle pili bitiyor işte bundan sonra iş kenarda bitiyor. Olmuyorsa değiştereceksin...

Selçuk ve Ujfalusi´yi unutmamak gerek, iyi iş çıkardı özellikle bu ikili.

Bir tek gol eksikti desek yalan olmaz dünkü mücadelemiz için. Ayhan hariç ilk 11deki herkes iyi iş çıkardı, Ayhan'ın akıbeti ne olacak bilmiyorum ama işi zor gibi. Ayrıca kötü oynamış olsa da hazırlık maçında yuhalanması hiç olmadı. Keşke yapılmasaydı... Maçtaki değişikliklere falan da bakınca açıkçası Culio'nun kesin olarak gideceğini düşünüyorum.

Umarım Liverpool maçını iyi oyun ve galibiyetle noktalarız, Melo'yu da ilk kez bu forma altında izleriz diye düşünüyorum