2011-2012 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
6 . yabancının bütçesini elde tutmak ama o opsyonu en başta kullanmamak en mantıklısı olur.
Zira işler istediğimiz gibi gitmezse rahat bir hamle şansımız olmalı elimizde.

Sühan abi ben 1 numarayada bir yabancı alınacağı görüşündeyim ayrıca senin fikrinde mantık akıyor gerçektende umarım yönetimde bu tarz birşey düşünür.

Bu arada kalbimiz Minnesota'da seç Enes'i ver bize Pekovic'i biz de yapalım 3 yıllık sözleşmeyi :D

Furkan Aldemir transferi netleşmediği için buraya yazmam da sakınca yok sanırım.

Tribündergi'den Karşıyaka'lı bir basketbolseverin dedikleri:

"furkan sezon bittiginden beri neredeyse, 3-4 gun haric, sut calisiyor...kendisi de cok iyi biliyor yuzu donuk oyununu gelistirmesi gerektigini...zaten kampta da tum uzunlara cok ciddi sut antremani yaptirmislar...onumuzdeki sezon bu yonumu cok gelistirmis goreceksiniz abi, demisti bana...tv'den goruruz artik demistim ben de ona...boyle de bir anektod..."

Yeni sezonda bambaşka bir Furkan görebiliriz, parıltılarını Turgut Atakol'da vermeye başladı.

Bu arada resme net bakıldığında Tutku Açık ve Ender 1 numarayı alacaklarsa 4 numarada furkan Cevher ve shumpert varsa Cemal de alınırsa O zaman Evren'in gönderilmesi garip olmaz diye düşünüyorum. Çünkü ortada geçen isimlerle kıyaslanınca Evren'in işi zor bir dğeil 2 vites yükseltmesi lazım

Ben de tam tersini düşünüyorum abi. Eğer 1 numarayı 2 point guardla geçiştirirsek Evren seve seve kalmak zorunda kalır bu takımda. Çünkü bu sene de , geçen sene de 2 point guardla geçirdik ve yetmedi bize 2 pg. Bu sene daha büyük bir arenada oynayacağız ve 2 pg hiç yetmeyecek . Evren'in yerine combo yabancı guard almanın mantığı da bence yok çünkü o zaman dediğin gibi 1 ve 4ü Türklerle geçememiş oluyoruz ve rotasyon birbirine giriyor.
Sonuç olarak Evren , çok bayılmasam da takımda kalmalı bence. Gerekirse 1-2 numaradaki 5. oyuncu olsun ama kalsın. Çünkü top getirebiliyor bir 2 numaraya göre ve Türk. Bence bi yedek olarak bir çok poizsyonda ve görevde kullanıma uygun olacağı için kalması uygun olur.

Takıma saf bir oyunkurucu alınmasından ziyade 1 oynayabilen bir 2 numara alınmalı onun yanına da 2-3 oynayabilen bir dış oyuncu adaha alınması gerekir. Uzun olarak 4 numara rotasyonu yeteri kadar derin direk 4 yerine 4 oynayabilecek bir 5 numara alınması daha mantıklı olur.
İsmi geçen oyuncukara bakarsak,
Henry Domercant iyi bir bire bir savunmacı ve Oktay hoca ile Efeste birlikte çalıştı daha sonra Olympiakos,Siena ve Spartak takımlarında oynadı. Kendi şutunu yaratabilen biri değil ve kötü bir pasör açıkçası Shipp tutulursa daha iyi olur diye düşünüyorum ki Shipp 2 ve 3 numarayı yedekleyebilri. Domercant ise ne 1 nede 3 oynayabilir.
Antonis Fotsis ise çok deneyimli bir 4 numara kariyerine 3 numara olarak başladı lakin onunda kendi şutunu yaratabilme konusunda sorunları oldu ve 4 numaraya geçiş yaptı. İyi bir dış şutu ve ribaunt sezgisi var maaşınında düşük olmadığı aşikar bu bağlamda Cevher,Shumpert,Furkan hatta yanındaki uzuna göre Cibona'da sıkça 4 oynayan Andriç varken buraya oyuncu almak çok mantıklı değil.
Nikola Pekoviç, Karadağlı pivot yıllarca Partizan ve Panathinaikos forması ile üst düzeyde performans sergiledi en önemli özeliği pota altındaki bitiriciliği gerek bire bir sırtı dönük oynu gerekse ikili oyun sonunda içe devrilerek bitirişleri üst düzeyde elit bir ribauntçu olduğu söylenemez ama pota altı sertliği ve hücum vermliliği üst düzeydedir. 2 senelik yaklaşık 8,5 milyon dolarlık kontratı var nba ücretlerinde düşü olacağından kulübü bu sözleşmeyi buy out edebilir yada takas edebilir bu garanti kontratında eline geçecek para 6 milyona yakın bir mikytardır ki bunu karşılayabilirsek gelmesi mümkün bidee süre bulamadığı için oynamak istemiş olabilir.

Bence Domercant gayet şutunu yaratabilen bir oyuncudur.

Domercant şutune yaratamıyor mu?Başkalarının yarattığı şutlarla mı defalarca sayı kralı oldu?Ayrıca 2 hariç hiç bir yerde oynayamaz argümanına katılmıyorum.Çok rahat 3 numara oynar.Fiziği ve atletizm 2 numara için çok iyi.3 numarada fiziksel sorun çekmez Domercant.Her türlü oynar

bize ne 1 ne 2 lazım bize 1.5 numara lazım normalde 2 oynucak ama gerektiginde 1 numara oynayip topu tasıcak paslarıyla takımı oynatacak adam lazım Diamantidis reyizz alaydık iyidi :)

Bu arada Hakan Ütünberk'in bahsettiği büyük kulüp Real Madrid arkadaşlar hocamız bizi bırakmamak adına Madrid'in teklifini elinin tersi ile itmiştir. Hatta Final Four yapamayınca Barselona'nın da ciddi bir ilgisi olduğu söyleniyor.

Bu arada Hakan Ütünberk'in bahsettiği büyük kulüp Real Madrid arkadaşlar hocamız bizi bırakmamak adına Madrid'in teklifini elinin tersi ile itmiştir. Hatta Final Four yapamayınca Barselona'nın da ciddi bir ilgisi olduğu söyleniyor.

İspanyollar ve İtalyanlar Oktay Mahmudiyi ezelden beri beğenir/ister. ama Real Madrid ve Barcelona istemiş ve gitmemişse bu büyük adamı alkışlamak ve her daim arkasından durmak gerekir

Adam Real Madridden teklif gelmesine rağmen daha önce Euroleague'e katılmamış bizi üst seviyeye çıkarmak için elinden geleni yapıyor.Başkası olsa her şeyi bırakıp giderdi.Herkes bu adamın değerini bilmeli

Can Real Madrid çok ciddi bir teklif ile gelmiş Hocamıza, Barselon'da bi yoklamış final4 yapamayınca. Bu şekilde öğrenebildim bu konuyu. Zaten teklif olduğunu biliyordum ama isimleri oğrenememiştim o zaman.

Domercant'ın izlemediysem 100 tane maçını izlemişimdir. 1,90 boyu var 3 numarada oynayamaz o konuyu tartışmaya değer bulmuyorum. 1 numara için yeteri kadar top hakimyeti de yok onuda geçelim. Domercant'ın şutunu yaratma mevzusuna gelince bire bir penetre ile pozisyon yaratabilme özelliği yok zaten özel setlerde perdeleme çıkışında şutu var, fast break sonlarında şutla bitirir. Bire bir savunması iyidir Efes ile izlediğim bir maçta Navarro'yu durdurmuştu üstünden yıllar geçti şimdi ne durumda bilemem. Son tahlilde bize sınıf atlatacak 3 yabancı şart bu yabancı Domercant değil diyerek şerh koyuyorum. Her fikre saygım var bunlar benim düşüncelerim.

Nachbar twitter adresinden yazmış..

Just to make obvious thing official: I won't be returning to Efes next season. Time to move on. I want to wish my ex-teammates all the best!

Şimdi koç konusu kesinleştiğine göre düşüncelerimi yazayım.

Öncelikle Domercant iyi sayılabilecek bir isimdi. Çünkü bu adamdan ne katkı alacağımız bellidir, uyum sorunu yoktur vs. F4 yapabileceğimiz bir oyuncu değil belki ama tecrübeli ve skor anlamında katkıda bulunabilecek isimdi. Ama işte onun da savunma bilgisi iyi olmasına rağmen ayakları çok hızlı değil, İçeriye girip güçlü bir şekilde bitirme özelliğine sahip değil, penetre üstünden şut atan klasik skorerlerden. Saha görüşünün iyi olması da başka bir avantajı. Ama istediklerimizi verebilecek mi şüpheliyim. Domercant 1 numara oynamaz, onun yerine 5 dakika da olsa 1 numarada yararlanabileceğimiz bir isim daha doğru olur sanki.

Domercant gelirse her ne kadar istemesem de Evren kalır, maç başına 5-6 dakika süre alır guard pozisyonunda.

Bunun yerine 2 numara ama 1 numarada da kullanabileceğimiz bir combo guard, 2 numaradan bozma değil de fiziğiyle saf bir 3 numara ve bir pivot almamız gerektiğini düşünüyorum.

Domercant gelirse, ayrıca Shipp'le kiralık olarak yollarımız ayrılacak diye düşünüyorum. Ama başka bir yabancı seçimiyle Shipp kadroda da tutulabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...