2011-2012 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu arada nedir bu Emir korkusu ben anlamadım. Bu sezon 60 macın üzerinde maç yaptık tabiki savunma aynı sertlikte olmaz. Normal sezonda hatırlar herkes İpekçi'de ki maçta Emir'in nasıl korkak oynadığını(İlk basketini son 2 dk kala buldu) :D. Ayrıca Sean May'i tutamadğımız bir seriden bahsediyoruz :D

Denildiği gibi Kirilenko'nun sözleşmesi bitti ve lokavttan bağımsız, isterse gelebilir Avrupa'ya. Kendisinin kontratı baya uçuktu, bir daha hayatta kimse ona o kadar para bayılmaz. Avrupa'ya gelirse kral olur, ne kadar yönlü ne kadar değişik bir oyuncu olduğunu söylemeye gerek yok. Almanya'nın Nowitzki'si neyse, Rusya'nın Kirilenko'su odur, ayrı oynar yani. Sakın, Nowitzki ile kıyasladığım anlaşılmasın, önem açısından dedim. Ama Kirilenko Avrupa'ya geliyorum dese, bütün takımlar kırmızı halıları hazırlamaya başlar. Çok düşük bir ihtimal olarak gözüküyor.

arkadaslar bu seneki transfer döneminde hepimiz farklı duygular yaşıyoruz. zaman zaman mantıgımızla duygularımız birbirine giriyor sanki.
bi tarafta yıllar sora yükselen hedefler. ligde şampiyonluk amacı ve euroleague düzeyinde bir kadro oluşturmak adına çok hevesliyiz elbette.. bu işin bir yanı..
diğer tarafta ise bu işin duygusal yanı var. seneler sonra bize bu heyecanı yaşatan, önüzümüzdeki sezona dair bu yüksek hedefleri koymamıza vesile olan, ilk haftaki erdemir maçından fb serisinin 6.maçının son dakikasına kadar kendileriyle gurur duymamızı sağlayan bu takımın her bireyiyle ciddi bir gönül bağımız oluştu. ve bu kadrodan hangi oyuncumuzun gönderilmesi konuşulsa, sanki bilinçalıtmızda onları bir koruma iç güdüsü oluşmuş ve bu oyuncularımızın hiç biriyle ayrılmak istemiyor kalbimiz. bunu eleştirel anlamda söylemiyorum cünkü bu duygu karmaşıklıgı bendede var.
ancak biraz realite katarak bakmamız lazım bence önümüzdeki sezona. konuyu domercant-shipp tartışmasına getircem. olası bir henry transferine shippin gönderilcek olma ihtimali yüzünden sanki fazla olumsuz bakılmış. yaşlı oldugu için ayakları yavaşladı deniyor, oyuncu 31 yasında bence gayet verimli bir döneminde.. şutunu yaratamıyor denilmiş, siena gibi euroleague'in kalburüstü bir takımında (09-10 sezonu) %51 gibi bir 3 lük yüzdesi yakalamış. 07-08 de dinamo ulebde final-four oynarken en büyük katkıyı o vermiş, 21 sayı ortalamasıyla ulebin MVP si olmuş. e son durumu hakkında ise nisan ayında 2 karsıyaka maçlarını izledik, durumunda pek bir deişiklik yok.. efesde oktay hocayla beraber nasıl sezonlar gecirdiğini hepimiz zaten biliyoruz. e savunma deseniz, navarroyu, iboyu nası savundugu aklımızda... dolayısıyla shipple henry'yi kıyaslayıp bu transferi gereksiz olarak adlandırmak bende sanki gecen sezonun duygusallığından kurtulamamışız intibası yarattı..

Doğuş'un gelmesini çok isterim ben şahsen. Arkadaşlar, sizce Euroleague'de oyanayacaksak Tutku ve Ender 1 numara gibi en önemli pozisyonlardan birini götürebilir mi? Hadi götürdü diyelim, bi' sakatlık durumunda ben mi süre alacağım oradan? 1 ve 5 numaralarda 3 alternatifsiz Euroleague yoluna çıkmak intihar olur. Ha tabii bir combo guard alıp onu da 1 numarada kullanabiliriz ama ben artık takımda saf 1 numaralar görmek istiyorum. Eh, hem Doğuş'da yerli. Zaten alacağı süre de 5-10 dakika olacaktır, o sürede de savunmada gayet iyi işler yapabileceğine inanıyorum ben.

PG: Tutku, Ender, Doğuş
SG: Domercant, Shipp, Evren, Göksenin
SF: Kirilenko, Caner, Haluk
PF: Furkan, Cevher, Shumpert
C: Pekovic, Andric

Kirilenko yerine Keselj bence daha iyi olur ama siz Kirilenko dediniz diye kıyamadım :)

Doğuş'un gelmesini çok isterim ben şahsen. Arkadaşlar, sizce Euroleague'de oyanayacaksak Tutku ve Ender 1 numara gibi en önemli pozisyonlardan birini götürebilir mi? Hadi götürdü diyelim, bi' sakatlık durumunda ben mi süre alacağım oradan? 1 ve 5 numaralarda 3 alternatifsiz Euroleague yoluna çıkmak intihar olur. Ha tabii bir combo guard alıp onu da 1 numarada kullanabiliriz ama ben artık takımda saf 1 numaralar görmek istiyorum. Eh, hem Doğuş'da yerli. Zaten alacağı süre de 5-10 dakika olacaktır, o sürede de savunmada gayet iyi işler yapabileceğine inanıyorum ben.

PG: Tutku, Ender, Doğuş
SG: Domercant, Shipp, Evren, Göksenin

Kirilenko yerine Keselj bence daha iyi olur ama siz Kirilenko dediniz diye kıyamadım :)

Burun kıvırmış gibi olmayayım da şutör sıkıntısı çekeriz :)

Uğur yapma abi, ne şutör sıkıntısı. Shumpert, Caner, Haluk, Domercant, Ender, Tutku, Cevher bunların hepsi belli seviyenin üzerinde şutörler. Shipp ile Furkan dışında ilk 4 pozisyonda "şut atamaz" diyebileceğin bir adam yok. Yazdığım takım hem savunma, hem hücumda iş yapabilecek; hücumda iç-dış dengesini sağlayabilecek üst düzey bir takım oldu. Şut konusunda sıkıntı yaşayacağımızı hiç sanmam. Anca Doğuş-Shipp-Kirilenko-Furkan 4'lüsünü bir arada oynatırsan şut sorunu yaşarsın :)

Uğur yapma abi, ne şutör sıkıntısı. Shumpert, Caner, Haluk, Domercant, Ender, Tutku, Cevher bunların hepsi belli seviyenin üzerinde şutörler. Shipp ile Furkan dışında ilk 4 pozisyonda "şut atamaz" diyebileceğin bir adam yok. Yazdığım takım hem savunma, hem hücumda iş yapabilecek; hücumda iç-dış dengesini sağlayabilecek üst düzey bir takım oldu. Şut konusunda sıkıntı yaşayacağımızı hiç sanmam. Anca Doğuş-Shipp-Kirilenko-Furkan 4'lüsünü bir arada oynatırsan şut sorunu yaşarsın :)

Ben de biraz saf şutör takıntısı vardır, o yüzden söyledim :) Shipp'in veya Domercant'ın yerine bir saf şutör bul, ben ''OK''im :)

Böyle bir kadronun kurulma olasılığı zayıf ama eğer olursa, ilk seneden F4 zorlarız. O derece yönlü, değişik bir kadro olur. Ama Pekovic&Kirilenko, ikisi birden zor. Bir tanesi bile hayli zor.

Böyle bir kadroda Furkan 5, Kirilenko 4, Shumpert 3 olur bence. Domercant ve Shipp'in de aynı anda olacağını sanmam. Yabancı bir PG olur ancak.

PG: Tutku, Ender,
SG: Domercant, Göksenin

1-2 numara oynayabilen bir de yabancı dahil olursa hoş bir kadro olabilir gibi geliyor bu kadro. Doğuş'un paylaştığı kadroda kendimce oynamalar yaptım.. Tabi Kirilenko ve Pekovic'in ikisinin birden gelmesi pek kolay birşey değil orası ayrı... Domercant tipi bir oyuncu gelirse Shipp gide diye düşünmekteyim. Ayrıca ben Evren'in de gideceğini düşünüyorum. Ya da şöyle diyim, Haluk-Caner-Evren'in 3ünün birden önümüzdeki sezon kalacağını düşünmüyorum..

ted ankara kolejlilerin basına gecen murat hoca bizim umit milli takımdan oynayan (furkan haric) kiralik alcak gibi bir his var.Twitterdanda göksenini soruyor kadroda olup olmadigini.hayırlısı bakalım...

Geriye kalan bütçeyle de TB2L'den oyuncu alırız artık. Abartmayalım bence o kadar da, bu üçlüye nerden baksan 8-9 milyon para vermek gerekir ki bütçenin max 12 falan olduğu düşünülürse imkansız.

kirilenko bize uzak allaha yakın olsun :))) 1-2 numaralara oyuncular almamız lazım.ben tutkudan süpheliyim.el de daha önce oynamadı için enderle ikisi orayı kurtaramayabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...