2011-2012 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kirilenko ve Ersan hayalleri çok güzel ama olma ihtimali çok çok düşük, umut bağlamayın diyorum ben en başından beri. Kirilenko Rus, CSKA son 1-2 yıldır başarılı değil, bu sene yine sağlam yatırım yapıyorlar, Kirilenko muhtemelen CSKA'ya gider. Ersan için de bize sıra gelene kadar Olimpiakos, Barcelona, Panathinaikos, CSKA gibi takımlar var, yani maalesef Ersan da bize kalmaz. Pekovic olursa çok iyi olur öyle sağlam bir pivota ihtiyacımız var. Onun dışında 2-3 numaraya skoreri her türlü buluruz zaten, ama ta en başından beri söylüyorum Keselj gelirse yılın transferi olur.

Bu arada Shipp'in ben kalmasını istiyorum, benim için yeri çok ayrı ama kalmayacağını düşünüyorum. Shipp gönderilip oraya bir combo guard alınacak gibi duruyor.

Bu arada Kirilenko'yu 4 numara oynatmak intihar olur, bütün iyi özelliklerini yemiş olursunuz. Adam bir kere muhteşem bir yardım savunmacısı, eğer 4 numaraya çekerseniz 4 numaralarda boğuşmaktan yardım savunmasında etkili olamaz, kollarının uzunluğu çok büyük avantajlarından biri 4 numarada kendinden uzunlarla mücadele edeceği için kol uzunluğu en fazla dengeler, artı yaratmaz. 3 numaraya göre müthiş ribaundçu ama 4 numarada alacağı ribaundlar extra olmaz, çünkü zaten uzun olduğu için ribaund almak zorunda. Yani Kirilenko 4 numara oynarsa özellikle savunmadaki bütün extra özelliklerini normalleştirmiş olursunuz, ayıp olur.

Bir 5 numara ekleneceği kesinleşti gibi artık. Bu durum da uzun rotasyonunda X-Andriç-Furkan-Cevher gibi gözüküyor. Belli aralıklarla Shumpert'ı 4 numara da kullanacak. Ama homojen bir kadro için bir 4 numaraya daha ihtiyacımız var. Bunun için de genç ve ileri de Avrupa'nın en iyi uzun forvetlerinden olabilecek bir isim geldi aklıma. Gerçi geçen sezon geldi yeni takımına ama pek verim aldıklarını söylemek zor. Kiralık olarak elden çıkarmak istiyorlar. Bu isim Maccabi Tel Aviv'den Milan Macvan.

Bu sene rotasyondaki bazı oyuncularını kaybetse de üzerine ekleme yapmış bir takım Tel Aviv. Macvan için çok istekli olmayabilirler. Biraz Macvan'a gelirsek yakından tanımayan arkadaşlar için son derece hareketli, şütör özelliği had safhada, penetresi, oyun görüşü ve post oyunu yeterli olan bir oyuncu. Alırsak ve uzun bir sözleşme yaparsak arkamıza bakmayacağımız bir 4 numaramız olur.

Maccabi ile 3 veya 4 senelik sözleşmesi olması lazım bu arada.

Oyuncularımızın çok yönlü olması büyük avantaj. Shumpert 3-4 oynuyor, Furkan 4-5 oynuyor, Shipp 2-3 oynuyor(3 numara savunmasınıda cok iyi yapıyor), Evren 1-2 oynuyor.

Bir Washington bir Nicholas bir de Pekovic takviyesi yapsak Avrupa'da iyi işler çıkartırız.

Aynen öyle. 4 numara takımın en dolgun bölgesi şu anda ama yazılan isimlerin hepsi 4 numara : ) 3 numara için bir yabancı arasak en güzeli.

Eren bunu senin için söylemiyorum,

ama bu tarz entryler fazlalaşmaya başladı. 4 numara bana göre transfer yapılması gereken pozisyonlarından birisi, çünkü ben dediğim gibi homojen bulmuyorum o pozisyonunu. Sana göre de bu tarz bir düşünce var, fazlasıyla saygı duyuyorum. Ama bu yargılama işi hoş değil, 1 numara dolu bakmayın artık oraya veya 5 numaraya oyuncuya gerek yok saçma olur gibi yorumların yapılmasına karşıyım. Ayrıca Furkan'ı şimdiden 4 numarada kurtlar sofrasına atmak hem bize hem ona haksızlık olur bence. Yavaş yavaş adapte olmalı. Ama ben de onun 4 numara olarak yetişmesinden yanayım.

Bir de 3 numara için yabancı aranmadığı fikrine kapılmak mantıksız. Sonuçta aklımıza gelen oyuncuları yazıyoruz buraya. Ben veya başka birisi 4 numara önerdi diye 3 numarayı boşvermişlik yok.

Aynen öyle. 4 numara takımın en dolgun bölgesi şu anda ama yazılan isimlerin hepsi 4 numara : ) 3 numara için bir yabancı arasak en güzeli.

shumpertin gerçek pozisyonunun 3 numara oldugunu geçtigimiz sene tamamen zorunluluktan 4 numara oynadıgını düşünürsek sadece cevher ve furkanın oldugu 4 numara rotasyonu için dolgun demek fazla iyimserlik olur...ama yeterli diyebiliriz...kerem gönlüm olaydı misal ama, bu 3 oyuncuyla cidden 4 numara rotasyonu dolgun denilebilirdi ama daha önce de demiştim hem furkan hem kerem gönlüm hamlesi birden beklenmemeli diye...olası bir yabancı skorer 4 numara transferinde furkan 5e kaydırılacaktır ama yapılacak bir ekstra 5numara transferi de andric furkan ve olası diger 5numaranın dakikalarını kısıtlayıp verimlerini azaltacaktır...
yapılacak bir 5 numara transferi uzun rotasyonunu çeşitlendirecektir...skorer guard transferi de yapıldıktan sonra yabancı transferi en azından euroleaugede olası bir gruptan çıkma durumuna kadar kapanacaktır..ki öyle de olmalıdır çünkü devşirme shumpertle birlikte shipp andric transfer 5 ve 2 numara lig ve türkiye kupasını rahatlıkla götürür bu türk rotasyonuyla birlikte...fazlası takımın kimyasına zarar...

Zaten temel düşünce içinde ayrışma var kardeşlerim sizinle. Bana göre Shumpert hep 4 düşünüldü zaten ve öyle düşünülecek. Haluk mesela zorunluluktan 4 oynayan oyuncu ama geçen sezon Shumpert alınırken Rancik ile beraber düşünülmüştür zaten. Zorunluluktan ise niye Oktay Hoca Ermal-Rancik-Shumpert gibi bir 5i sahaya sürmedi hiçbir zaman? Bu yüzden Shumpert-Cevher rotasyonu zaman zaman Furkan orası için yeterlidir. Bende Furkan'ı 5 olarak düşünüyorum bu arada ama bazı durumlarda 4 olarakda değerlendirebilriz.
Yoksa Melik Cem'in kabul ettiği gibi Shumpert'i 3 kabul edersek Cevher-Furkan hiç iyi bir rotasyon olmaz mutlaka söylenilen isim tarzında birinin gelmesi lazım. Yani temel nokta Shumpert'in durumu. Oktay Hoca'nın da Shumpert sanılanın aksine tam bir 4 numaradır diye beyanına dayanılarak ortada zorunluluk olmadığını Shumpert'in 4 olarak değerlendirileceğini çok yüksek ihtimal olarak görüyorum. Bu sebepten Ersan veya Fotsis tarzı hamle lüks kaçar oraya artık.
Birde isimlerin cezbedici yönü var tabi. Bu isimler basında çıkmasa çoğu insanın buraya gelip Fotsis ile Ersan'ı almalıyız tarzı yazı yazacağını sanmıyorum. Zaten dış kaynakların çoğunda Ersan'ın Barca ile Cska arasında tercih yapacağı konuşuluyor. Fotsis'i ben herkesten fazla isterim ama Shumpert'in o bölgede olduğunu düşündüğüm için gerçekşeceğini sanmıyorum.

şu transfer haberleri gelse de rahatlasak artık...finallere hazırlanırken bir yanda da şu kadroyu şekillendirdim kafamda sürekli :D gerçi işin tatlı yönü de biraz bu sezon öncesi kadro öngörüleri...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...