2011-2012 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dünyada yeni bir oyun sistemi oluşuyor çoğunuz biliyorsunzudur 3 guardlı bir sistem. Geçen sene Cem hocada bizde denemeye çalışmıştı. Belkide Oktay hoca bu sisteme iyicene ağırlık verecek olabilir. Yani ben hala Shipp'in gideceğini düşünmüyorum. Ki bu adam geçen sene Oktay hoca tarafından alındı. Ender tutku Lakoviç Jamon Evren GÖksenin Shipp Caner belkide bu 3 Guardlı sistemin oyuncuları oalrak sahada bulunacak. Tabi bu sistem için oynayacağın 4-5 numaralar Furkan Ermal ikilisi gibi olmalı o da ayrı konu. Bilmiyorum Lakoviç transferi oluyorsa kafamdaki tek mantıklı çözüm bu gibime geliyor. Bu da önümüzdeki sene oldukça hızlı bir oyun oynayacağımızı gösterir. Ne olursa olsun Lakoviç'e burun kıvırmak haddime değil. Pekoviç gelirse düşüncelerim daha da temel kazanacak diye düşünürüm:))

biten sezonun en faydalı oyuncularından biri en çok efor sarfeden oyuncularından biri, degil lakovic kobe gelse dahi takımda tutulmalıdır...bu adam duke mezunu love ile westbrook ile aynı forma altında oynadı geldi türkiyede sayı kralı oldu şimdi adam begenilmiyor hayret!

biten sezonun en faydalı oyuncularından biri en çok efor sarfeden oyuncularından biri, degil lakovic kobe gelse dahi takımda tutulmalıdır...bu adam duke mezunu love ile westbrook ile aynı forma altında oynadı geldi türkiyede sayı kralı oldu şimdi adam begenilmiyor hayret!

Bahsettiğin kolej takımı Duke değil Ucla.Ayrıca aynı kolejde oynayan tüm oyuncular aynı kalitede mi?

Lakovic haberleri sıklaştı iyice. Çok büyük bir skor potansiyeli, çok büyük isim fakat clutch oyuncusu değil bence. Buna en yakın örnek olarak Panathinaikos - Barcelona serisindeki yanlış şut kullanımını verebiliriz. Maç içinde doğru kullanılırsa faydalı olabilir. Dediğim gibi bize tam bir clutch oyuncusu lazım şuan.

Tepki toplayacağımı biliyorum ama ben istemiyorum Lakovic'i(cok beğendiğim bir oyuncu olmasına rağmen).

Savunma her zaman oyun kurucudan başlar.

Shiip'in oynadıgı Ucla takımında o sezon yanılmıyorsam Kevin Love ve Westbrook'ta vardı...

Evet ikisi de vardı İşte o takımda Shipp onlardan öndeydi.

Yani Shipp hafife alınamayacak kadar önemli bir oyuncudur. Bizim oyuna bakmak yerine isimlere bakmak gibi bir alışkanlığımız var. Gerçi Lakoviç geliyorsa kafamdaki sistem dağıldığından kimin kalıp kimin gideceği konusunda hiç fikrim yok. Hele bir takımı toparlayalım gerisine daha detaylı gireriz. Bakalım 3 numara alınacakmı kim oalcak daha doğrusu

Lakovic gelirse ; 5 yabancılı düzende :
Tutku Ender Lakovic
Gordon Evren
Caner Shipp
Furkan Cevher Şampi
Andric x
Şöyle bir kadro oluyor elimizde. Caner , Haluk , Evren , Göksenin'den 2si kadroya girmeli yabancı kontenjanından dolayı. 5 numaraya kesin bir oyuncu alacağız gibi zaten. 5 olmaz belki 4.5 olur ama bi uzun daha lazım. Kaldı zaten tek yabancı hakkımız Shipp'i saymazsak.
Bu düzende elimizdeki net 3 numara olarak Caner var gibi gözüküyor. Ama Cevher , Şampi ve Shipp 3 oynayabilcek oyuncular. Acaba hoca Shipp'i tutup 3 numarayı idare ederiz diye mi düşünüyor bilinmez tabi ama bu düzende rakip 3 numaraya göre 3 numaramızı seçme şansımız olacaktır bi de burdan bakmak lazım olaya.
Diğer taraftan ise 3 numaraya ciddi bir skorer alıp Shipp'i kiralamak da bi seçenek. Daha dengeli olabiliriz gibi o zaman ama daha rahat da önlem alınabilen bi takım olabilme ihtimalimiz de mevcut. Ama ben bu ihtimali daa çok sevdim çünkü Shipp kiraya verildiğinde seneye Türk olarak oynayacak ve daha rahat olacağız kadro konusunda . Ve 3 numara sorununu daha önce yaşamıştık hatırlarsanız 4 yıl önce idi yanılmıyorsam. Bence yine çekmemeliyiz aynı sorunu.
Son olasılık olarak ise 3 numara alınır ve Shipp 6. yabancı olarak kalır. Bunun avantajı büyük aslında Avrupa'da. Ligde bile sakatlığa karşı bi çözümümüz olur. Avrupa'da ise hoca zaten Shipp'e pis iş yaptırayı seviyor ve Shipp müthiş bir görev adamı olabilir. Bu düzende kadro şişme tehlikesi olmaz bence çünkü sakatlık yaşıyoruz sık sık. Atıyorum bi Keselj'yi alsak müthiş bir takım olur. Umarım 3. seçenek gerçekleşir.

Bahsettiğin kolej takımı Duke değil Ucla.Ayrıca aynı kolejde oynayan tüm oyuncular aynı kalitede mi?

bir gazla ucla yerine duke yazmışım :D neyse orada üstünde durulması gereken bu adamın bu takımda oynamayı sonuna kadar hakettigi idi...jrue haloday darren collison russel westbrook kevın love gibi oyuncularla birarada oynamış westbrooktan sonra takımın en çok süre alan oyuncusu olmuş...son senesinde bütün maçlarda forma giyen tek oyuncu oldugu bilgisi de mevcut...yeterli veriler olsa gerek bu adamın takımda kalması için

bir gazla ucla yerine duke yazmışım :D neyse orada üstünde durulması gereken bu adamın bu takımda oynamayı sonuna kadar hakettigi idi...jrue haloday darren collison russel westbrook kevın love gibi oyuncularla birarada oynamış westbrooktan sonra takımın en çok süre alan oyuncusu olmuş...son senesinde bütün maçlarda forma giyen tek oyuncu oldugu bilgisi de mevcut...yeterli veriler olsa gerek bu adamın takımda kalması için

Shipp diğer saydıklarından 3 yaş daha büyük.NCAA'de oynayan oyuncular her yıl sayı ortalamasını 4 civarı arttırıyor.Yani diğerleri Shipp'le aynı yaşta olsaydı ciddi fark oluşacaktı.Mesela bu yılki draft 1.nin 10 sayı ortalaması var ama ilk yılı daha.Yani ilk yılında 10 yapan 2-3 yıl sonra 25-30u bulur diye düşünüyor NBA takımları.Ncaa oyuncularını karşılaştırıken yaş farklarını mutlaka dikkate al.Ayrıca o konferansın en iyi oyuncu Jerome Randle oldu ama draftan seçilemedi.Çünkü bu istatistiği 23 yaşında yaptı.Yani uzun lafın kısası Shipp, Westbrook ve Love ile aynı yaşta olsa o zaman istatistiklerden aradaki farkı anlardık

Afflalonun hemen ardında ortalamada, yaş 19
http://www.uclabruins.com/sports/m-baskbl/stats/2004-2005/teamcume.html#TEAM.TEM

2 sene sonrası lider Afflalo bizim Shipp de 2.sırada. Takımda kalan diğer gençleri söylemiyorum, Collison,Westbrook filan gibi işe yaramaz adamlar işte mesela Westbrook dışardan şut mu atabiliyor sanki? 3lük yüzdesi düşük olan westbrooku saymayın bile o kim yahu!

http://www.uclabruins.com/sports/m-baskbl/stats/2006-2007/teamcume.html#TEAM.LDR

Final serisini izleyen basketbolla çok ilgili Yunan arkadaşımla maç hakkında konuşurken ilk sorduğu soru Shipp ile kontratımızın süresi oldu, inanılmaz işler yapıyor sahada dedi, her şey 3'lük atmak değildir bazı işler vardır ki o işleri herkes yapamaz 3'lük dışındaki her şeyi en iyi şekilde yapan bir Shipp var. Gordon'u aldığımız için kendisinin kiralanabileceğini düşünüyorum ya da 6.yabancı olabileceğini tahmin ediyorum ama kesinlikle uzun süreli kalması lazım bizle. İleride çok ah çekebiliriz, gelecek sene Türk statüsünde de oynayacak olması ile çok değerli bir oyuncu haline gelecek piyasada.

Kesin oldu bitti gibi bir hava oluşmuştu bir anda ortalık duruldu birde bizim eğer olacaksa flaş 1-2 transferimiz siyahi bir oyuncu olmacak mıydı ?

Flaş transferimiz olacak diye ben dedim abi bana söylenenler doğrultusunda, ama 1-2 oynayacak oyuncu için demedim ben onu net bişey söylemedim hatta bence flaş transferimiz uzun olacak diye düşünüyorum tamamen tahmin yürüterek, yalnız Nando'nun olmayacağını söylerken bir combo alacağımızı bununda siyahi bir oyuncu olacağını söylemiştim orada yanlışlık olmasında :) , Bana denilen bi siyah oyuncu ile anlaştığımız şeklinde idi Gordon açıklandı. Dediğim gibi flaş isim transferi nereye yapılacak inanın bilmiyorum. Ama şunu söyleyebilirim Hani siyah 1 numara alacağız diye bir şey yok Lakoviç'i yarın doğrulatmaya çalışacağım ama olabilir bence, lakin Lakoviç olursa Pekoviç olmaz şahsi kanatim bu benim, oraya Pekoviç'e göre daha az maliyetli biri gelir bence. Daha 3 numara alacağız yani.

Uzun transferi 5 numaraya yapılmalı bence.4 numara pozisyonunda Cevher-Furkan oynar pivot olarakta Andric ve yeni alacağımız yabancı oyuncu oynar.Alacağımız Pivot kalıplı olmalı,pota altını kapatmalı.

Birde oyunun her yönünü oynayabilen bir 3 numara gerekiyor.Örnek vermek gerekirse C.Eidson tarzı bir oyuncu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...