2011-2012 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Valla şu gerçekleştiremediğimiz Ujfalusi-Reyes-Forlan paket transferini Lakovic-Alan Anderson ve Boniface Ndong ile basketbolda Barca'dan yapsak da kombinelere hücum etsek :)

Basketboldan çok fazla anlamam ama bazen girip yorumları okuyorum da şaka gibi geliyor...

Üst düzey takımlarda oynamış Lakovic beğenilmiyor...
Yıllarca milli takımda ve Eurolig'de oynamış E.Arslan beğenilmiyor...
Olimpiakos gibi takımda ciddi süreler almış L.Gordon beğenilmiyor...

Tamam eleştiri ve tartışmak güzeldir ama yazıklar olsun,işe yaramaz,saçma işler oluyor vs.vs.vs gibi yorumlar hiç hoş değil bence...
Şöyle finale çıkamadığımız 21 seneyi bir inceleyelim,kimler gelmiş takıma ve kaçıncı olmuşuz...Sırf takımımız iyi olmadığı için bu geçen 21 senede Efes'i takip ettim başarılarını alkışladım,taraftarı oldum Avrupa'da ama ne yalan söyleyeyim hep imrenerek baktım...Şimdi bizde oralara çıkıyoruz emin adımlarla...
En başta herşeyin mimarı H.Üstünberk'e ve sonrasında Oktay Mahmuti'ye ne kadar teşekkür etsek azdır...

Futbolda bir söz vardır, "11 Pele ile maç kazanılmaz" diye...
Takımın parçaları uygun yerleştireceksin...
Yoksa bana imkan versinler, Olimpiyakıs, Pana, Barcelona, Barca'dan aralarında ünlü oyuncularında olduğu bir karma takım yapayım...
O takımın oyuncularını o kadar kötü bir kimya da seçerimki BBL'de dahi küme düşmemeye oynar...

Emrah Abi,

Ben de Tutku ve Ender'e çok güveniyorum ancak Lakovic'in de gelmesiyle onlara yazık olmaz gibime geliyor. Lig için düşünelim, Shipp 6. yabancı, normal zamanlarda genelde tribünde olacaktır. Bjk sponsor sorununu çözerse Evren'le imzalayacak gibi, bu durumda 1 ve 2 rotasyonunda Tutku-Ender-Lakovic-Gordon dörtlüsü kalıyor elimizde. Ek olarak da Göksenin'i sayabiliriz. Zaten Oktay Hoca'nın sisteminde çoğu oyuncu maç başına 20 dakikayı geçmeyeceği için gayet güçlü bir kadromuz olur ve oyuncularımız da süre problemi yaşamaz.

Yanılıyor muyum abi?

Gazanfer ben Shipp'i Gordon'a asla değişmem...
İkisinin de dış şu zaafı var...
İkisi de iyi savunmacı...
Ama Shipp takımı ve sistemi tanıyor...
2-3 numaraları oynuyor...
Gordon ise takımı tanmıyor...
Zaten şişkin olan 1-2 numaraları oynuyor...
Ayrıca hangisi daha iyi hücumcu diyorsan, tabiki Shipp...
Madem Gordon gibi vasat bir oyuncu alacaktık, bu sene canla başla oynayan Shipp'in günahı ne ?

Shipp'i çok seviyorum ve mutlaka 6.yabancı oalrak ya da kiralanıp sonra Türk statüsünde oynatılarak Gs'de uzun yıllar ter dökmesini arzu ediyorum..

Ama şu gerçek ki Gordon Shipp'den 1 gömlek yukardadır..Savunması daha iyi,çok daha atletik,elleri çok daha fazla oraya buraya giren bi oyuncu..Deliciliği de çok daha güçlüdür..

Gordon pek skorer değil, şutu falan var mı bilmiyorum ancak bize daha skorer bir guard lazım. Özellikle final serisinde Ülker'in üçlüklerini gördükten sonra 5 numaranın bile lak luk üçlük sokmasını istiyorum ayrıca :) Umarım bu kriterlere uygun oyuncular gelir :)

Ayrıca Gordon transferini EL sitesi de haber geçmiş, keşke lisansı alsaydık da logomuz konsaydı siteye :(

Gazanfer ben Shipp'i Gordon'a asla değişmem...
İkisinin de dış şu zaafı var...
İkisi de iyi savunmacı...
Ama Shipp takımı ve sistemi tanıyor...
2-3 numaraları oynuyor...
Gordon ise takımı tanmıyor...
Zaten şişkin olan 1-2 numaraları oynuyor...
Ayrıca hangisi daha iyi hücumcu diyorsan, tabiki Shipp...
Madem Gordon gibi vasat bir oyuncu alacaktık, bu sene canla başla oynayan Shipp'in günahı ne ?

İstikrar çok önemli Emrah Abi, oyuncunun burayı tanıması da keza öyle, bu konularda sonuna kadar katılıyorum.

Ama bana Gordon'u biraz küçümsüyormuşuz gibi geliyor. Shipp'in burayı tanımasını filan hesaba katsak bile Jamon Gordon yine tartıda ağır basar bana göre, bu kişiden kişiye değişebilir tabi. Gordon'un hemen hemen her alanda Shipp'den 1 adım önde olduğunu düşünüyorum ben. Bana kalsa bir önceki mesajımdaki dediğim gibi 1 ve 2 numaraları Tutku-Ender-Gordon-Lakovic-Göksenin'e bırakıp, Shipp'i de Euroleague'de 6. yabancı olarak kullanmak. Shipp'in skor anlamında daha çok opsiyonu olan bir takımda çok daha başarılı olacağını ben de düşünüyorum.

Lakovic gelirse üzülmem, geldi diye aşırı sevinmem. Gordon-Shipp olursa ve Lakovic olmazsa 3 numaraya daha skorer bir oyuncu alırız, Lakovic gelirse 3 numaraya daha all-around bir oyuncu alırız. Şuan mevcut kadromuzla çok değişik varyasyonlar yapılabilir kalan 2 transferimiz için, olacakları bekleyip görmekten yanayım ben.

Shipp'i çok seviyorum ve mutlaka 6.yabancı oalrak ya da kiralanıp sonra Türk statüsünde oynatılarak Gs'de uzun yıllar ter dökmesini arzu ediyorum..

Ama şu gerçek ki Gordon Shipp'den 1 gömlek yukardadır..Savunması daha iyi,çok daha atletik,elleri çok daha fazla oraya buraya giren bi oyuncu..Deliciliği de çok daha güçlüdür..

Sarper Gordon'u kaç kere izledin ?
Olimpiyakos da oynaması iyi bir referans ama 2 sene önce Telekomdaki Blakney de Olimpiyakos'daydı...
1 sene öncesinde de AEK'da iyi bir sezon geçirmişti...
Vasat bir oyuncu olduğu Telekomda anlaşıldı...
Kısaca Olimpiyakos her sene bu tip bir transfer yapar, Blakney'den sorna da ikinci ligden bir PG almışlardı mesela...
Shipp Gordon'dan çok daha büyük bir potansiyel taşıyor ve daha iyi bir oyuncu...

Gordon ve Shipp birlikte takımda tutulsa kısa pozisyonunda çok fazla sorun yaşamazdık bence.Sonuçta Tutku-Ender-Evren-Göksenin le birlikte hücumda da yeterli katkıyı verebilirlerdi.Lakovic olağanüstü yetenekli bir oyuncu o konuda kimsenin itirazı olmaz sanırım ama Shipp gönderilip Lakovic alınacaksa bu sefer de 2 numara pozisyonunda zaafımız olur bence.En önemlisi çok kısa kalırız.Size lı 2 numaraların savunmasında ciddi sorun yaşarız.Hele Evren de ayrılacaksa o pozisyon nerdeyse tamamen Gordon a kalmış olur.Ben kısa rotasyonunun şu anki haliyle kalıp 3 numaraya skorer bir oyuncu alınması düşüncesindeydim.Lakovic gibi yüksek maliyetli bir oyuncu alınıp 3 numaraya da kaliteli ve maliyetli bir oyuncu alınabilirmi onu bilmiyorum tabi.

Sarper Gordon'u kaç kere izledin ?
Olimpiyakos da oynaması iyi bir referans ama 2 sene önce Telekomdaki Blakney de Olimpiyakos'daydı...
1 sene öncesinde de AEK'da iyi bir sezon geçirmişti...
Vasat bir oyuncu olduğu Telekomda anlaşıldı...
Kısaca Olimpiyakos her sene bu tip bir transfer yapar, Blakney'den sorna da ikinci ligden bir PG almışlardı mesela...
Shipp Gordon'dan çok daha büyük bir potansiyel taşıyor ve daha iyi bir oyuncu...

Ben bugüne kadar hiç takıma göre oyuncu alınsın demedim..Demem de..Hücum anlamında değerlendirmiyorum,hangisi daha iyidir ona başkaları karar versin..Ama savunma,ribaunt,güçlülük olarak Gordon daha iyi..

Özellikle hücumu iyi savunması düşük bi kısa da alacağımızı düşünürsek savunma açığını kapatma olarak Gordon daha iyi..Varolan fiziksel özellikleri daha iyi Shipp'ten..

Gordon takımı kurtarsın diye alınmadı zaten..Daha öncede belirttim,temel taşların oturmuş olduğu her takımda Gordon gibi sistem oyuncusu ve işini iyi yapan kişilere ihtiyaç vardır..Shipp kiralanmayacaksa bence yanlış demiştim,Shipp 6.yabancı olacak ya da kiralanacaksa da çok güzel bi hamle..

Shipp kiralanmayacaksa yanlış dediğim Shipp kiralanmayıp Gordon alındıysa şeklinde..

Yanlış anlaşılmasın..Daha iyisi de olsa,başka ihtiyaçlarımız varken,aynı tarzda iki oyuncuya sahip olmak yanlış diye düşüncemi söylemiştim..

Kim daha iyi bilmem ama benim için Shipp daha değerli.
İyi oyuncu ile yararlı oyuncu arasında fark olduğuna inanıyorum. Her iyi oyuncu her zaman yararlı olamıyor.
Shipp hem çok yararlı bir oyuncu hem de çok değerli benim için.
Shipp konusunda resmi bir açıklama gelse de her transferden sonra konu Shipp'e gelmese. -Çok üzüyor bu durum beni.-

Evren atletik, oyun zekasi yüksek ve sert bir guard. bu sezon kötü sut atti diye kötülemek akil isi degil. istedigi skoreri kilitleyebilecek potansiyelde bir savunmaci. ayrica Oktay hoca onu hücumda cok pasiflestirdi bence. Cem Akdag hocayken Evren bütün maci kontrolünde tutuyordu.

NTV SPOR Son Dakika: Anadolu Efes, geçen sezon Teksas Üniversitesi'nde oynayan Fenerbahçeli Doğuş Balbay ile üç yıllık sözleşme imzaladı.(01/07/2011 17.08)

Efes, Ender'in boşluğunu doldurmuş oldu bu transferle.

Doğuş Balbay hakkında aman aman bilgiye sahip değilim ancak savunması üst düzeyde. Hatta NCAA Big 12 Konferansı'nda yılın savunmacısı ödülünü kazandı. 2011 Nba draftında ise bir yer edinemedi ve seçilemedi. Başarılar dileyelim..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...