2011-2012 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bu sene 5 numaralarımız belli andriç-furkan 4 numaraya gelcek yeni transfer... Ayrıca andriç seneye büyük patalama yapacak bence bu kadar hızlı ayaklara sahip bi center barca da bile yok... Bence gelecek yılın takımımızdaki yıldızı LUKSA ANDRİÇ olacaktır sene sonunda elimizden almak için dev kulüpler sıraya girecek (her ne kadar 2 yıl uzatsakta) benden söylemesi:)

Neden olmasın?

Ersan (20) / Shumpert (10) / Cevher (10)
Fischer (25) / Furkan (15) / Sertaç (?)

Bana göre Ersan gelirse ve Andric kalırsa, Andric takımda 3. pivot olacak. Alacağı süreler ne Andric'i tatmin eder, ne de Galatasaray'ın yabancı kotasını doldurmasına değer.

Dostum hatan olmasın Ersan İlyasova ne zamandan beri Pivot oynamaya başladı da Andric'i 3.Pivot'a düşürecek?

Andric takıntınıysa anlayamadım gerçekten basketboldan anlıyorsan ve takımını da seviyorsan bu yetenekli Hırvat'ı önümüzdeki en az 2 yıl bu kadroda görmeyi istemelisin.

Ersan, Avrupaya tekrar dönmez dönerse de geri dönüşü olmayacağını emin ol biliyordur. Bildiğim kadarıyla şu anda 1 yıllık kontrat süresi daha var ve belki takas hakkını kullanmak isteyebilir(Bucks izin verirse tabi). Ki bence bu sene kadrolarında geçen sezon belli yerlerde kadroları yetersiz kalan ve 3-4 oynayabilen bir oyuncuya ihtiyacı olan LAL,SAS,Miami gibi takımlar İlyasova'yı düşünebilirler bu sene.

Şunu bilip öyle yorum yapmak gerekiyor, Ersan İlyasova halen kontratlı bir NBA oyuncusu, ancak 2012'de Unrestricted Free Agent olacak ve takımlardan teklifler bekleyecek ama daha 1 sezon var. Hayal görmeyelim.

Ersan'ın Avrupa'ya dönme ihtimali bence çok yüksek. Ben okuduklarımdan bunu anladım en azından. Ersan bir seneyi boş geçmeyip, Avrupa'da iyi bir sezon geçirdikten sonra kontratı bittikten sonra sağlam bir kontrat almaya çalışacak ve hepsinden önemlisi Milwakuee'de bir daha forma giymemiş olacak. Ancak bu bir sene boyunca göz önünde olmak isteyecektir, bu yüzden de Barcelona'ya gideceğini düşünüyorum ben. Baştan beri söyledim Ersan'a umut bağlamayalım diye, teklif yapabiliriz, bu bile ufkumuzun nasıl genişlediğinin göstergesidir ancak Ersan'ın bu teklifi kabul etmesi çok zor gözüküyor. Ayrıca diyelim Ersan geldi, muhtemelen kalan bütün bütçeyi ona vermiş oluruz. Hem Ersan'ı alıp hem de bahsedilen 5 numaralardan birini alamayız. Ersan + D'or Fischer falan hayal yani. Bu iki isim için en kötü 3-3.5 ayırmak gerekiyor, ancak söylenene göre bizim kalan bütçemiz 1.5-2 civarında.

Ben bütün parayı Ersan'a harcayacağımıza Keselj+Maric'i tercih ederim. Ersan gelirse muhteşem olur doğrudur ancak bizim şu an için önceliğimiz sırtı dönük oynayabilecek ve savunmada da ortayı kapatabilecek bir isim ve skorer bir 3 numara olmalı. Ersan'a burun kıvırdığım sanılmasın ama önceliklerimiz farklı olmalı.

Doğus

Maric iyi savunmacımı, iyi savunmacıysa başımızın üstünde yeri var :D

Dostum hatan olmasın Ersan İlyasova ne zamandan beri Pivot oynamaya başladı da Andric'i 3.Pivot'a düşürecek?

Andric takıntınıysa anlayamadım gerçekten basketboldan anlıyorsan ve takımını da seviyorsan bu yetenekli Hırvat'ı önümüzdeki en az 2 yıl bu kadroda görmeyi istemelisin.

Ersan, Avrupaya tekrar dönmez dönerse de geri dönüşü olmayacağını emin ol biliyordur. Bildiğim kadarıyla şu anda 1 yıllık kontrat süresi daha var ve belki takas hakkını kullanmak isteyebilir(Bucks izin verirse tabi). Ki bence bu sene kadrolarında geçen sezon belli yerlerde kadroları yetersiz kalan ve 3-4 oynayabilen bir oyuncuya ihtiyacı olan LAL,SAS,Miami gibi takımlar İlyasova'yı düşünebilirler bu sene.

Şunu bilip öyle yorum yapmak gerekiyor, Ersan İlyasova halen kontratlı bir NBA oyuncusu, ancak 2012'de Unrestricted Free Agent olacak ve takımlardan teklifler bekleyecek ama daha 1 sezon var. Hayal görmeyelim.

1 - 4 ve 5 numaradaki rotasyonu göstermek amaçlı kadroyu bile yazdım oraya ancak Ersan'ın pivot olduğunu iddia ettiğimi nereden çıkardın? Yeni pivot 20-25 dakika oynar diyelim, Ersan'ın gelişiyle beraber süresinin büyük çoğunluğu 5 numarada geçecek olan Furkan da 15 dakika süre alsa; 3. sıradaki pivota süre kalmıyor veya çok az kalıyor. Bana göre Furkan > Andric, o sebeple Furkan rotasyonda daha ön sırada yer alır.

2 - Ersan konusuna gelince, Ersan'ın Avrupa'ya gelmesinin önünde NBA engel değil. David Stern "Oyuncuların Avrupa'da oynamasını engellemeyiz" gibi bir açıklama yapmıştı. Lokavt süresince bizde oynar, sonra NBA'e geri döner. Avrupa'da kalıp kalmayacağı da kendi kararı. Yarım sezon kalmış sözleşmeyle buyout anlaşmasını her türlü yapabilir. Avrupa'da kalmak istemiyorsa da zaten sözleşmesi var dediğim gibi ve yazın serbest kalınca da birçok alıcısı olacaktır NBA'den.

Serhat Türkel,

Anlamadığınız şey şu. Şuan pota altına 1 takviye yapılacak muhtemelen ve bunun 4 numara olacağı konuşuluyor. Ersan alınırsa bir de D'or Fischer'ın alınabileceğini mi düşünüyorsunuz kalan bütçeyle?

Kaldı ki Andric bu takımdan gidecek en son yabancıdır şuan bile, o yüzden baştan yanlışınız var, savunduğunuz şey hakkında kafa yormamıza bile gerek yok.

Teknik ekip, Andric'i en öncelikli yabancı olarak görebilir. Bu benim şahsi görüşüm, bence Furkan'dan iyi değil. Fischer + Ersan gelirse de gitmesinden yanayım süre alamayacağını düşündüğüm için.

Fischer + Ersan da alınabilir bence, çünkü 1 milyon € falan fazla vermiş oluruz.

hepsi bir yanada keşke cemal i de kaçırmasaydık
sertaç a göre çok daha hazır bir oyuncu
ermalde yok
seneye ilkan gelecek ama en azından bu sene için bir yıllak anlaşma yapmak bence çok mantıklı olurdu
hem lig hem avrupa için kadroda olmalıydı..

Doğus

Maric iyi savunmacımı, iyi savunmacıysa başımızın üstünde yeri var :D

Abi kötü savunmacı iması mı yaptın anlayamadım? Maric kötü savunmacı değildir, belki bireysel olarak çok üst düzey bir savunmacı değildir ama bizim takım gibi "takım savunma"sı yapan bir sistemde sırıtacak bir oyuncu değildir. Ha NBA için konuşuyo olsak evet orda bireysel savunma daha çok ön plana çıktığı için -birkaç takımı bunun dışında tutuyorum- sırıtabilir diyebilirdik ama Avrupa'da oynadığı hiçbir dönemde -en azından benim izlediğim kadarıyla- savunmada sırıtmamıştır Maric. Savunma yönünün dışında da çok da iyi bir pota altı bitiricisidir. Keselj'i de alsın gelsin :)

Bu arada ben kendi imkanlarımla küçük.belki önemsiz hatta bazı kişilere saçma gelebilecek bir hesap yapmıştım.Bu hesabı,3-4 hafta önce yayınlanan bütçe revizyonuyla ilgili dosyaya dayanarak yapmıştım.

Dosyada,geçen sezon planlanandan 500 bin lira/dolar daha az harcama yapıldığı,ayrıca sezon gelirinin de 1.6 milyon lira civarı olduğu yazıyordu.Bazı arkadaşlar da hatırlayacaktır orada yazan rakamları.Bunları toplayınca yaklaşık 1.1 milyon dolar gibi bir paraya ulaşmıştım.Şu an bütçeden 2.5-3 milyon dolara yakın para kaldığı konuşuluyor.Benim hesapladığım para da eklenirse bütçeye,sadece 5 numara pozisyonu için inanılmaz bir rakam çıkıyor ortaya ki ortaya çıkan para ile 2 tane elit oyuncu alınabilir.

1 ve 2 numarada sorunumuz kalmadığını düşünüyorum,Shipp 3 numarada oynayacakmış galiba Oktay hocanın böyle bir açıklamasını okumuştum biryerde,Shumpert 4 numarada oynatılıyor yeri geldiğinde,Cevher var 4 numara oynayan ama ben biraz kararsızım 4 numarayamı yoksa 5 numarayamı ihtiyacımız olduğu konusunda eğer kalıplı bir oyuncu olacaksa 5 numara alınmasından yanayım yada 4-5 oynayabilen bir uzunda olabilir.

Sonuç olarak mutlaka çok kaliteli bir uzun alınacak gibi,birde oyunun her yönünü oynayabilen bir 3 numara alıp transferi kapatırsak süper olacak.

Furkan Aldemir gibi genç ve geleceği parlak bir uzunu alarak çok iyi iş yaptık.Cevher gibi önemli bir uzunu almamız tam isabet oldu.Ender Arslan'ın kadroda olması bir artıdır kadro genişliği adına.Lakovic gibi avrupa tecrübesi olan,gerekli anlarda sorumluluk alabilen bir oyuncuyu almak harika bir işti.Şimdiye kadar çok güzel transferler yaptık,2 nokta transfer daha yapıp büyük mücadeleye hazır olacağız,şimdiden heyecan duyuyorum ve basketbol şubemiz açısından büyük mutluluk duyuyorum.

Ersan İlyasova şayet gelirse 3'ü Shumpert-Ersan-Caner 4'ü de Shumper-Ersan-Cevher paylaşırlar diye düşünüyorum. 5 numara Yabancı-Andric-Furkan paylaşırlar.

Bu arada Andric'i beğenmeyenler yaptıkları b ir 5 numaranın ekstralarıdır belki biraz ribauntta sıkıntı çektiğini konuşabiliriz o da yanındaki isim ve kısaların katkısı neticesiyle doğan bir şey... Andric kadromuzdaki en değerli yabancı Lakovic'le birlikte...

Andric en iyi yabancı olabilir ancak ihtiyaçlar doğrultusunda karar vermek gerekir. Yeni pivot + Ersan gelirse, Furkan'ın da tamamen 5'e kaymasıyla Andric'in süresi çok azalacak. Hem o kadar sınırlı sürelerde oynatmak için yabancı elde tutmak Galatasaray için yanlış olur, hem de Andric'in gelişimi ve motivasyonu için negatif etki olur.

1 ve 2 numarada sorunumuz kalmadığını düşünüyorum,Shipp 3 numarada oynayacakmış galiba Oktay hocanın böyle bir açıklamasını okumuştum biryerde,Shumpert 4 numarada oynatılıyor yeri geldiğinde,Cevher var 4 numara oynayan ama ben biraz kararsızım 4 numarayamı yoksa 5 numarayamı ihtiyacımız olduğu konusunda eğer kalıplı bir oyuncu olacaksa 5 numara alınmasından yanayım yada 4-5 oynayabilen bir uzunda olabilir.

Sonuç olarak mutlaka çok kaliteli bir uzun alınacak gibi,birde oyunun her yönünü oynayabilen bir 3 numara alıp transferi kapatırsak süper olacak.

Furkan Aldemir gibi genç ve geleceği parlak bir uzunu alarak çok iyi iş yaptık.Cevher gibi önemli bir uzunu almamız tam isabet oldu.Ender Arslan'ın kadroda olması bir artıdır kadro genişliği adına.Lakovic gibi avrupa tecrübesi olan,gerekli anlarda sorumluluk alabilen bir oyuncuyu almak harika bir işti.Şimdiye kadar çok güzel transferler yaptık,2 nokta transfer daha yapıp büyük mücadeleye hazır olacağız,şimdiden heyecan duyuyorum ve basketbol şubemiz açısından büyük mutluluk duyuyorum.

Lucas Gordon u yazmayı unutmuşsunuz. Şu ana kadarki transferlerden en umutlu olduğum oyunculardan. çÇlacağı toplarla, smaçlarıyla sonlanacak fast breakleriyle çoşturacaktır hepimizi diye umuyorum.

Andric en iyi yabancı olabilir ancak ihtiyaçlar doğrultusunda karar vermek gerekir. Yeni pivot + Ersan gelirse, Furkan'ın da tamamen 5'e kaymasıyla Andric'in süresi çok azalacak. Hem o kadar sınırlı sürelerde oynatmak için yabancı elde tutmak Galatasaray için yanlış olur, hem de Andric'in gelişimi ve motivasyonu için negatif etki olur.

Çok güzel söylemişsin dostum işte bu sebeple Shipp'in bu takımda yeri yok... Andric ile 2 yıllık sözleşme imzaladık ayrıca hiçbir yere gidemez... Tek alternatif Shipp'e yol verip Ersan ve Shumpert'ı 3 numarada daha fazla kullanmak.

Çok güzel söylemişsin dostum işte bu sebeple Shipp'in bu takımda yeri yok... Andric ile 2 yıllık sözleşme imzaladık ayrıca hiçbir yere gidemez... Tek alternatif Shipp'e yol verip Ersan ve Shumpert'ı 3 numarada daha fazla kullanmak.

nasıl tabirler bunlar yahu?tamam burası fikir beyan etmek eleştirmek için var ama yol vermek de neyin nesidir? hem de daha hakkında hiçbir somut gelişme olmayan ersan için!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...