2011-2012 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ender kesinlestiyse buyuk hata.Cok iyi bir guard gelirse ucuncu guard olarak kabullenilebilir.Furkan kesinlestiyse cok iyi transfer 5 numara sorununu cozmus oluruz.Yabanci hakkimizi 4 numarada kullaniriz.Seibutisin alindigini ve Shippin kaldigini dusunuyorum.Andricte zaten kalir.1 numara ve 4 numara transferiyle transfer biter o zaman.Nachbari almaliyiz 4 numaraya cunku Savanovici alma sansimiz yok.

Evren - Sinan değişikliğine karşıyım ben açıkcası...
kızmayın bana...:D

zira bu değişiklik bize ekstra birşey katmaz...
Evren'in takımda görevi bellidir Sinan'da o görevi yapacak sonuçta Sinan'ın hücumda Evren'den daha fazla katkısı olabileceğini sanmıyorum...
savunmada Evren gayet etkili oynuyor hücumda da pas trafiğinde iyi rol oynuyor...
ancak şutları kötü bu sene şutunu geliştirirse çok önemli oyuncu olur bizde...

Şampiyonluk yolunda bunları tartışmak doğru değil ama;

Sinan'ın hücumda Evrenden kötü olması şuan imkansız birşey zira Evren hücum anlamında koca bir sıfır. Savunmada da Sinan daha iyidir Evrenden. Evren kenarda hırslı, en az bizim kadar Galatasaraylı da olabilir ama takıma katkısı yok bu sezon. O yüzden seneye bizimle olmamalı.

Şampiyonluk yolunda bunları tartışmak doğru değil ama;

Sinan'ın hücumda Evrenden kötü olması şuan imkansız birşey zira Evren hücum anlamında koca bir sıfır. Savunmada da Sinan daha iyidir Evrenden. Evren kenarda hırslı, en az bizim kadar Galatasaraylı da olabilir ama takıma katkısı yok bu sezon. O yüzden seneye bizimle olmamalı.

Bu sezon katkısı yok gitsin,bu sene katkı verdi kalsın..Böle transfer politikası olmaz arkadaşlar..

Ender yapılacak en büyük hatalardan biri olur. Başı kesilmiş tavuk misali koşuları, spor salonlarının tavanının tozu almak için 10 metre havaya dikip savurduğu üçlükleri ve hepsinden önemlisi hiçbir zaman geliştiremediği fiziğiyle kesinlikle bu takımın oyuncusu olamaz. Mahmuti gibi herşeyden önce savunmasıyla bir kimlik yaratmak çalışan bir koçun Ender gibi savunmayı gerek fiziksel yetersizlikleri gerekse oyun zekasındaki eksikleri sebebiyle beceremeyen bir ismi tercih edecek olması bana hiç mantıklı gelmiyor. Umarım yapılmış olmak için yapılan transferlerden biri olmaz ve başlamadan bu hatadan dönebiliriz. Bazı arkadaşlar Ender'in özellikle milli takımda dönemsel olarak yakaladığı yüksek yüzdeli şut performanslarından etkilenmiş olabilirler ama sağduyulu arkadaşların Ender'in ne kadar hatalı tercih olacağını bildiklerini ümit ediyorum. Ender'in en iyi yerli oyun kuruculardan biri olarak kabul edilmesi (bana göre Hakan Köseoğlu ile aynı sınıftadır) maalesef Türk Basketbolunun özellikle oyun kurucu anlamında ne kadar büyük bir sıkıntı içinde olduğunun göstergesidir ama sırf başka yerli guard yok diye "alalım yaa dursun" mantığını anlayamıyorum maalesef. Ender yerine 1 numara fiziğindeki 2 numaramız Evren'in 1 numara pozisyonu için imkansızlıklar dahilinde çok daha yararlı bir alternatif olabileceğini düşünüyorum. Bana göre McCalebb tarzı, fiziği ve atletizmiyle fark yaratacak Amerikalı bir guard ile 1 numara doldurulmalı ve back up guard alternatifleri mevcut kadro içinden takviye edilmelidir.

Rancik konusunda ayrılık zamanı geldi diye düşünüyorum. Sırf taraftara üçlü çektiriyo diye pozisyonu dahi net olmayan ve rakiplerine şu özelliğiyle çok net üstün kurabilir diyemeyeceğimiz bir isim seneye kurulacak yüksek hedefleri olan kadroda olmamalı. Zaten o bölgeye İlkan Karaman ve olası Furkan Aldemir takviyeleri ile güzel bir rotasyon olacaktır. Furkan Aldemir ile 5 numara sorununu çözeriz diyen arkadaşa ise maalesef katılamıyorum. Furkan sırtı dönük oyunu hemen hiç olmayan, atletizmiyle kendi ribolarıyla ekmeğini taştan çıkartan klasik bir 4 numara. Şut tehdidide olmadığından bir üst seviyeye geçmesi zor olsada mücadelesiyle 4 numara için güzel bir takviye olabilir. 5 numaraya ise Ermal'in önünde özellikle sırtı dönük oyunu olan iyi bir Amerikalı alınmalı fikrindeyim. Andric konusunda ise kadronun durumuna göre karar verilebilir. Sertaç'ta gelecek adına 3. pivot olarak kadroda tutulabilir.

Shumpert'in Türk olacak olması kadro açısından büyük avantaj ve Shumpert'İn combo forvet oynaması rotasyonda da büyük alternatifler yaratacak. Türk rotasyonunda Göksenin-Evren-Caner gibi 2-3 oynayabilen isimler var. Bunların yanına 2 tane iyi yabancı takviyesi çok yerinde olur. 4 numarada Shumpert-İlkan-Furkan (transfer olursa) yeterli olacaktır. Melih Mahmutoğlu'nun da elini sıkar yolları ayırırız.

Bu durumda aklımdaki kadro şu şekilde;

1)Yabancı guard, Tutku (istemesemde yerliler arasında mecburuz),Evren
2)Yabancı, Göksenin,Evren
3)Shumpert, Yabancı,Caner
4)İlkan,Furkan,Shumpert
5)Yabancı,Ermal,Sertaç

Turkiyede bu kadar coach milli takımın basına geldi gecti, hiçbiri anlamıyo basketboldan o yuzden ender yaklasık 7 senedir milli takımın ikinci oyun kurucusu. Tabiki de cok üst düzey bir guard deil ender ama burda yazıldığı gibi basketbol özürlüsü de deil. Euroleague tecrübesi olan, uluslararası tecrubesi olan özgüveni yerinde olduğu takdirde kaliteli i bir oyun kurucu. Bu arada Oktay hoca nın sorun yasadığı oyuncu ender deil Cenk Akyol dur. Ender Oktay hocayla beraber 4 turkiye sampiyonluğu yasamıstır. Daha öncede yazdım, tutku ender vede kalbur üstü bir yabancı bir combo guard ile cok saglam bi kısa rotasyonu olur. Ha ender mi barış ermiş mi diye sorulursa, bu sezon özelinde barış tabi, ama arkasında taraftar desteği ile ender cok baska bir oyuncu haline dönüşebilir.

Efes alıyor biz alamıyoruz derken? Efes'in bütçesinin en az biz kadar, hatta bizden daha da iyi olduğunu ve EL A lisansına sahip olup yıllardır EL'de oynadığını unutmuyorsunuz umarım? Biraz merdivenleri yavaş yavaş çıkmak lazım tamam yükselişte bir takımız da Savanovic'e Efes ve biz aynı parayı versek belki de yine Efes'i seçerdi, bunda garipsenecek birşey yok.

Furkan Aldemir hamlesi çok iyi ama nasıl bir kadro kuracağımızı çok merak ediyorum. Göksenin-Melih-İlkan-Furkan-Sertaç. Bu 5'liden 3'ü kadroya girse her maç, 5 tane yabancı alacağımızı düşünsek geriye 4 yerli hakkımız kalıyor. Tutku-Ender?-Evren-Caner-Haluk-Şampırt-Ermal gibi isimlerden 3'ü kadroda olamayacak bu durumda. Bu isimleri kadroda gibi düşünürsek ise gençler hiçbir şekilde kadroya giremeyecek, sıkıntılı bir durum.

Öte yandan Nachbar'ı Efes Pilsen kullanamadı, ben de çok isterim, inanılmaz faydalı olabilir bize. Maciulis de alternatif olsun :)

Bu sezon katkısı yok gitsin,bu sene katkı verdi kalsın..Böle transfer politikası olmaz arkadaşlar..

Aynen katılıyorum Sarper.Evren bu takımın oyuncusu.Önümüzdeki yıllar da hizmet edecektir.

Bir kaliteli guard alınmalı.Renaldas Seibutis veya Barış Ermiş olabilir.
Bir pivot, bir de 2-3 numara oynayabilen basketbolcu alınmalı.Furkan Aldemir cepte gibi,Birkan Batuk'u çok isterim.

Furkan Aldemir hamlesi çok iyi ama nasıl bir kadro kuracağımızı çok merak ediyorum. Göksenin-Melih-İlkan-Furkan-Sertaç. Bu 5'liden 3'ü kadroya girse her maç, 5 tane yabancı alacağımızı düşünsek geriye 4 yerli hakkımız kalıyor. Tutku-Ender?-Evren-Caner-Haluk-Şampırt-Ermal gibi isimlerden 3'ü kadroda olamayacak bu durumda. Bu isimleri kadroda gibi düşünürsek ise gençler hiçbir şekilde kadroya giremeyecek, sıkıntılı bir durum.

Öte yandan Nachbar'ı Efes Pilsen kullanamadı, ben de çok isterim, inanılmaz faydalı olabilir bize. Maciulis de alternatif olsun :)

Melih ve Sertaç'dan vazgeçilmemeli,bence ilk 5 başlayacakları bir kulübe 1 sezonluğuna kiralanmalı,İlkan ve Furkan kıvamına gelince tekrar oturup düşünülür,karar verilir..

Yabancılardan Luksa kalsın kesinlikle,1 tane sağlam Center,1 tane Sg (Seibuitis olabilir),Jerry kalır veya daha iyisi gelir,1 tane daha sağlam yabancı gelir..5 yabancı olmayabilir yani,4 ile de halledilebilir..

Benim sölediğim plana göre o 6 yerliden biri çıkmak zorunda kalır,o da artık alınan oyunculara göre belirlenir..

Furkan hamlesi güzel Mithat abi twitterda Kerem gönlüm ve Ender açıklansın demiş :eek: Nasıl bir kadro kurcaz merak ediyorum Gazanfer'inde dediği gibi 5 yabancı 5 genç 6 yerli ve + ender kerem konuşuluyo ... Bana sorarsanız sertaç ve melih kiralanmalı Haluk menajer oyuncu olmalı 15 kişilik bi kadromuz olucak gibi

Tutku - Ender
Seibutis (XXX) - Evren(Sinan)
XXX - Mert - Caner
Kerem - İlkan
Furkan - Ermal - Andric

+Göksenin - Melih - Sertaç var bunlar da önümüzdeki seneyi mutlaka boş geçirmemeli.
+ Ersan - Zaza gelebiliyorsa onları da çevirmek olmaz. :D
2 yabancı hakkı daha var 1 numaraya 1 yabanacı + Kerem olmazsa 4 numara, Furkan olmazsa 5 numara olabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...