2011-2012 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Nachbar nasil istenir anlamiyorum. adam bir kere asiri derecede soft oynuyor. sürekli sacma sapan fake yapip, iceri drive ile top kaybetmesi ile beni yeterince deli etmistir zaten Efes'in EL maclarini izlerken. onun disinda pota altinda ezim ezim eziliyor. rebound katkisi da zayif. Haluk Yildirim Nachbar'dan daha faydali bir oyuncu bana göre.

hayır yapmıyorum..oktay hocanın da almayacağını adım gibi biliyorum ama yazmaya üşendim sonradan..sonuçta oyunun sıkışan bölümlerinde jasi gibi bir oyuncu 6-7 dakika süre alabilir..enderden orta sahadan zorlama bir üçlük göreceğime güçlenmiş bir jasiyi tercih ederim..

Bence başka bir yabancı alırız.Jasi gibi çirkefe ve eski performansından uzak bir oyuncuya ihtiyaç yok

tutku-ender
combo guard-seibutis-göksenin
shipp(yabancı)-caner-evren
shumpert-kerem gönlüm(yabancı)-ilkan
furkan-andric-ermal

kurulması kolay ama dakikaları paylaştırması zor bir kadro ama türkiyenin en iyi 5 antrenöründen birine sahip olduğumuz için dakika paylaşımı dert edilmeyecektir.

başka bir oyuncu alınacaksa(yabancı anlamında) bu isim kesinlikle ilk 5 başlayacak oyuncu olsun hiç olmazsa..doğrusu ender ismine pek sevinemedim..tutku yokken ender olsa sevinirim ama tutku varken ender ismine sevinemedim..ve sana çirkef gelen diğer yaka için cengaver,tecrübeli falan filan olur...bizde oynarsa sevecek bir yönünü bulursun:)

Ender gelirse Trabzonu alan Barış Özbek durumu gibi olacağız..Biz Barış gitti diye göbek atıyoruz onlarda şampiyon olduğumuz sezondaki en iyi oyuncuyu aldıklarını için mutlular..Efeste ender gidecek diye takla atıyorlar bizde milli takım guardını aldık diye seviniriz

Aklın yolu bir.

Ben yerli oyuncu transferi açısından sadece Sinan Güler ve Cemal Nalga'yı istiyorum o ikisinden biri olursa süper olur.İkisi olursa muazzam olur. Tutku-İlkan-Cemal ya da Sinan-Caner-Shumpert-Göksenin-Haluk yerliler olarak yeterlidir gelecek sene için.[Haluk 1 sene daha oynayacakmış]

McIntyre - Tutku - Ender
Nicholas - Evren - Göksenin
Jasaitis - Shipp - Caner (Gerekirse Haluk)
Şampırt - İlkan - Furkan - Kerem
Ermal - Andric

15 kişilik hatta Sertac'la 16 kişilik ama baktığımız zaman Fener,Efes ve diğer Avrupa klüplerinin kadrolarıda bu kadar oyuncu barındırıyor.

Hedef büyük ise kadroda geniş olmalıdır.

Artık buradan 12 kişiyi Oktay Mahmuti gibi bir usta ayarlar :D

Ender nasıl beğenilmez pek anlayamadım.Tamam çok üst düzey bir guard değil ama iki sene önce guard rotasyonumuzda yerli olarak Can Akın vardı onuda unutmamak lazım.Bence iyi katkı verebilecek bir oyuncu en büyük avantaj ise Oktay hocanın onu iyi tanıyor olması.He tabiki Barış Ermiş'i alabiliyorsak daha iyi ama şuan mevcut oyuncular içinde en iyi tercihlerden bir tanesidir Ender

Sadece merakımdan soruyorum.Kendim inanılmaz beğeniyorum.Nick Calathes hakkında ne düşünülüyor çok merak ediyorum.Takım için isteyeceğim oyuncuların başında geliyor.

Calathes bence tam bir sistem oyuncusu sistem içinde öne çıkan bir isim.Yetenekleri kısıtlı ama bu sene Obradovic ondan çok iyi faydalandı bizim için faydalı olabilir ama Pana'nın guard sıkıntısı içerisinde olduğunu düşünürsek bırakacağını sanmıyorum.

Şöyle bi genel yazim ben yine :)

Jasikevicus'a katılmıyorum ne yazık ki..Ne kadar büyük oyuncu olduğunu,kariyerini falan tartışmak bile haddimize değil..Son 10 yılın en iyi oyuncularından..Ama eski performansından çok uzak,bazen çok iyi işler de yapıyo ama bu saatten sonra ona güvenmek risk bile değil aptallık olur maalesef..Oyuncu olarak istemek tabi ki duygusal açıdan çok normal,gerçekçi düşündüğümüzde Jasi'nin gelmesi doğru olmaz..

Shipp'in bu takımda yeri maalesef yok..O yüzden Seibuitis'in yanına bi skorer daha şart..Benim en başından beri hayalimdeki oyuncu Lakovic,olur olmaz bilemem ama tam ihtiyacımız olan bi oyuncu..Lakovic 2 numara olarak oynatıldığı zaman daha da verimli oluyo çünkü,sahada 2 tane iyi pas yapan oyuncu oluyo..Slovenya'da da,Barça'da da dikakt edin direkt 1 numara olarak oynadığında daha fazla top kaptırıyo,ama biri getirip ona verdiği zaman hem daha iyi paslar çıkarıyo hem de çok sağlam 3 lükler atıyo..

Haluk 1 sene daha oynayacakmış ama ben artık onun çok az oynatılmasını istiyorum..Kötü oynadığı için değil asla..O artık bizim Jasikeviciusumuz olmalı..Gerçekten çok olgun ve basketbol zekası çok üst düzey..Ara ara girip oyuncuları dinlendirmek ve takımı saha içinde yönetmek olmalı sadece görevi..

Ender alınırsa ya Jerry kalsın 3 guard olsun,ya da Lakovic tarzı 1-2 oynayabilen biri olsun (Tutku-Ender-Lakovic tarzı biri)-Evren-Seibuitis ile 5 kişilik bi kısa rotasyonu olur..Dışarda da Göksenin ekstra olur..

Sinan'ın alınması zor ama gelirse dengeler değişir..Yazılan kadrolar da değişir :) O bi kesinleşsin nolcağı,öle konuşulur bence..

İlkan,Furkan,Gönlüm,falan konulurken aranızda hala Cemal diyenleri görüyorum,o diyenler bi araya toplanın bomba atıcam oraya :) Şaka bi yana şu uzun rotasyonunu çok merak ediyorum,bakalım bahsi geçenlerden hangileri gelecek..

Bi de Ermal konusuna değincem,Ermal bizde 5 oynuyo çoğu zaman,insanların bakışı da 5 numara ama yapmayın ya Ermal 4 numara oyuncusudur..Eskiden de 4 idi,sonra aynı Mehmet Okur gibi 5 yaptılar..Düşünün Mehmet 2.13 bi de..Ermal 2.08..

Pivot dediğin 2.10 dan aşağı olmaz..Biz yıllardır bu hatayı yapıyoruz maalesef..Luksa bile tam 5 değil ama iyi oynuyor ayakları falan çabuk,arkasını iyi yaslıyor..

bence 3 türk oyun kurucu değil de fülker jasi'yi bırakacak gibi..jasi daha uygun olur..sonuçta tecrübenin kralı bir isimden bahsediyoruz..tabii lakovic planlarda ise çok klas bir hareket olur..3 numara ve 5 numara adayların kim bilmiyorum ama özellikle 5 numaraya vasatın üstünde oyuncu şart..lavrinovic hamlesi olabilir..zaman herşeyin cevabını verecek..bekleyip göreceğiz...3 fotsis 5 lavri ve 1 numara lakovic olursa en kötü çeyrek finale çıkarız gibi..

Senin de dediğin gibi Oktay Mahmuti almaz Jasi'yi.Lakovic çok üst düzey bence gelmeyecektir.Eğer Barış Ermiş gelecekse boşuna yabancı almaya gerek yok diye düşünüyorum.Bu sene çok beğeniyorum Barışl'ın oyununu.

3 numara Fotsis olabilir ama Fenerbahçe Lavrinovic'i salmaz.

Jasikevicus'a katılmıyorum ne yazık ki..Ne kadar büyük oyuncu olduğunu,kariyerini falan tartışmak bile haddimize değil..Son 10 yılın en iyi oyuncularından..Ama eski performansından çok uzak,bazen çok iyi işler de yapıyo ama bu saatten sonra ona güvenmek risk bile değil aptallık olur maalesef..Oyuncu olarak istemek tabi ki duygusal açıdan çok normal,gerçekçi düşündüğümüzde Jasi'nin gelmesi doğru olmaz..

Shipp'in bu takımda yeri maalesef yok..O yüzden Seibuitis'in yanına bi skorer daha şart..Benim en başından beri hayalimdeki oyuncu Lakovic,olur olmaz bilemem ama tam ihtiyacımız olan bi oyuncu..Lakovic 2 numara olarak oynatıldığı zaman daha da verimli oluyo çünkü,sahada 2 tane iyi pas yapan oyuncu oluyo..Slovenya'da da,Barça'da da dikakt edin direkt 1 numara olarak oynadığında daha fazla top kaptırıyo,ama biri getirip ona verdiği zaman hem daha iyi paslar çıkarıyo hem de çok sağlam 3 lükler atıyo..

Haluk 1 sene daha oynayacakmış ama ben artık onun çok az oynatılmasını istiyorum..Kötü oynadığı için değil asla..O artık bizim Jasikeviciusumuz olmalı..Gerçekten çok olgun ve basketbol zekası çok üst düzey..Ara ara girip oyuncuları dinlendirmek ve takımı saha içinde yönetmek olmalı sadece görevi..

Ender alınırsa ya Jerry kalsın 3 guard olsun,ya da Lakovic tarzı 1-2 oynayabilen biri olsun (Tutku-Ender-Lakovic tarzı biri)-Evren-Seibuitis ile 5 kişilik bi kısa rotasyonu olur..Dışarda da Göksenin ekstra olur..

Sinan'ın alınması zor ama gelirse dengeler değişir..Yazılan kadrolar da değişir :) O bi kesinleşsin nolcağı,öle konuşulur bence..

İlkan,Furkan,Gönlüm,falan konulurken aranızda hala Cemal diyenleri görüyorum,o diyenler bi araya toplanın bomba atıcam oraya :) Şaka bi yana şu uzun rotasyonunu çok merak ediyorum,bakalım bahsi geçenlerden hangileri gelecek..

Bi de Ermal konusuna değincem,Ermal bizde 5 oynuyo çoğu zaman,insanların bakışı da 5 numara ama yapmayın ya Ermal 4 numara oyuncusudur..Eskiden de 4 idi,sonra aynı Mehmet Okur gibi 5 yaptılar..Düşünün Mehmet 2.13 bi de..Ermal 2.08..

Pivot dediğin 2.10 dan aşağı olmaz..Biz yıllardır bu hatayı yapıyoruz maalesef..Luksa bile tam 5 değil ama iyi oynuyor ayakları falan çabuk,arkasını iyi yaslıyor..

Bence kesinlikle kalması gereken oyunculardan biridir Shipp.Sadece daha fazla top kullanması gerekiyor.Hücumda kendini göstermesi için ona pozisyon yaratacak tarzda guard lazım.Dünkü gibi.Tutku tarzda guardların ona çok pozisyon yaratması lazım.Bence bu takımın aldığı değeri göremeyen en iyi oyuncusu.Biraz güvenmek lazım.Ermal dışardan üçlük atıyor,Shipp'e öyle pozisyon gelmiyor.Biraz bireysel oynayıp potaya baksa bu takımın Kobe'si olur ;)

Lakovic 2 numara olarak oynatıldığı zaman daha da verimli oluyo çünkü,sahada 2 tane iyi pas yapan oyuncu oluyo..Slovenya'da da,Barça'da da dikakt edin direkt 1 numara olarak oynadığında daha fazla top kaptırıyo,ama biri getirip ona verdiği zaman hem daha iyi paslar çıkarıyo hem de çok sağlam 3 lükler atıyo..

böyle düşününce hepimizin hemfikir olduğu combo guard konusunda hedef belli. Lakovic'in üzerine yoğunlaşmamız lazım. :D

Bazen şuraya yazabilmek için kısıtlama gerektiğini düşünüyorum.

Gelmiş geçmiş en iyi 4 numaralardan Fotsis 3 numara olmuş, Ksistof istenmiş, Darius anlaşılmış...

Sarper bu arada Lakovic konusuna hiç katılmıyorum. Savunmada öyle büyük bir zaafiyeti var ki her maç 5 üçlük soksa kapatamaz onu. İşin sadece hücum yönünü değil, 2 tarafı da oynayabilen oyuncuları seçeceğiz muhtemelen.

sienadaki lavri tabii..ve tekrar ediyorum..jasi alınsın demiyorum..ama barış-tutku-ender ya ağır konuşacam ama olmuyor..bizim oyuncularımız sonuçta..hedef sadece euroligin havasını tatmaksa tamam alın barışlarla-enderlerle oynayın..maalesef türkiye ligni çok büyütüyorsunuz..bizdeki rekabet kötülerin içindeki rekabet..bırakın artık şu türkiye liginde başarılı olmuş oyuncuları..bana avrupada turlar atlayın takım söyleyin..eurligde çeyrek final bile yok..avrupa liginde çeyrek final bile yok..yemişim barışı-enderi...hala uzun olarak ermal-andriç var...o aptalca dediğiniz jasi barışı eulig maçında denize döker...yani enderi marsdan üçlük atmak için getireceksek bu işin kralını yapan popovici alın bari..

Bazen şuraya yazabilmek için kısıtlama gerektiğini düşünüyorum.

Gelmiş geçmiş en iyi 4 numaralardan Fotsis 3 numara olmuş, Ksistof istenmiş, Darius anlaşılmış...

Sarper bu arada Lakovic konusuna hiç katılmıyorum. Savunmada öyle büyük bir zaafiyeti var ki her maç 5 üçlük soksa kapatamaz onu. İşin sadece hücum yönünü değil, 2 tarafı da oynayabilen oyuncuları seçeceğiz muhtemelen.

Farkındayım,o yüzden hücumda da topu o getirmesin diyorum..

Ama Elinde Tutku gibi iyi savunan biri var,Ender gelse o da süper savunmaz ama eli her yere giriyo onunda,Sinan gelse onu tartışmaya bile gerek yok,Evren de kalburüstü bi savunmacı..

Lakovic gibi bi tane saf hücumcu lazım bu takıma..Zaten uzunlarımız fena değil,hele bahsedilen uzunlar gelirse içerisi çok sağlam olur,karartırlarpota altını..O zaman savunmayı bahsettiklerim yapar,Lakovic takımı hücumda sürükler ve taraftarı ateşler..Unutmayın taraftarı gerçek anlamda iki şey coşturur,biri smaç diğeri 3 lük..Lakovic gibi birine ihtiyacımız var o yüzden..

Zaten ben Lakovic'i o saydığım 5 li ile beraber değerlendiriyorum,tek başına olarak değil..

Özellikle saf skorer değil saf hücumcu dedim bu arada,Seibuitis ne peki falan demeyin bana yani :)

İyi skor üreten,iyi de pas atan anlamında diyorum ben..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...