2011-2012 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bizim 4-5 oynayabilen hem atletik hem de orta mesafe şutu olan bir adama ihtiyacımız var. Bir zamanlar Ülker'de bu tarz Marcus Haislip vardı. Sadece biraz daha az hırçını olsun. Çok mu şey istedim :)

Kerem Tunçeri'den önce savunma yönü ağır olan Sinan Güler'i transfer etmeliyiz bence. Oktay Hoca'nın sisteminde daha yararlı olacaktır.

Sinan iyi oyuncu ama 2 numarad oynayan bir oyuncu için şutu zayıf.Elimizde benzer özelliklerdeki Shipp varken Sinan çok gerekli değil bence.2 numaraya keskin şutör daha iyi olur

Sean Williams NBA'de tutunamayan, tek özelliği atletiklik olan tabir-i caizse balta elli bir oyuncu. Yarı saha basketbolunda oynayabilecek bir isim değil. Ancak NBDL gibi kolpa bir ligde oynar. Oyun zekası Avrupa için hiç uygun değil. Geçiniz.

Jeff Adrien kalın bir uzun olmasına rağmen ayakları çok yavaş, fundemental'ı zayıf vasat bir uzun. NBDL'de kalınlığıyla fark yaratıyor ama ciddi bir ligde iş yapamaz, en fazla Sean May olur. Geçiniz.

Davidson pis işleri yapabilen bir uzun diye aklımda kalmış. Kerem Gönlüm tarzı ancak hücumda daha zayıf. Geçiniz.

NBDL'den oyuncu alma fikri pek cazip gelmiyo bana. Dünyanın en gereksiz organizasyonlarından biri olabilir. Herkesin kendine oynadığı, kalitenin son derece düşük olduğu bir lig. Oyuncular ya takım oyuncusu olmadığı için NBA'de tutunamamış ya da kazma oldukları için.

Ben de adaşım Doğuş Balbay'ı düşünüyorum. Yarı saha basketbolunda hala sıkıntıları olsa da müthiş bir savunmacı ve çok düzgün bir karakter. 2 numaraları da savunabilir. Hücum da soru işaretleri var ancak hala genç ve gelişime açık. Draft edileceğini sanmıyorum, muhtemelen Avrupa'da deneyecektir şansını.

Onun dışında Sinan çok iyi olur, taraftarla performansını katlayan bir oyuncu Sinan. Büyük Galatasaray taraftarı karşısında da inanılmaz işler yapar, ayrıca tam da Oktay hocanın istediği tip oyuncu. 2-3 senedir hayalimdir Sinan'ı Galatasaray'da izlemek. Türk olarak Furkan, Birkan Batuk, Barış Ermiş düşünülebilecek diğer Türk oyuncular.

İlkanı kiraya verebiliriz bence.. Ayrıca evren ve göksenin sinandan farksız gibi şeyler denmiş ama ben sinan tipinde bir oyuncu göremiyorum.. Sinan çok farklı bir oyuncu ve bizde olmasını da kesinlikle çok isterim.. takımı 20 fark gerideyken kenardan gelip bir anda getirdiği enerjiyle 8-10 sayı atıp takımı ateşleyecek bir oyuncu sinan.. Keremler de gelirse erkek basket şampiyonluğunu koyarız cebe rahatlıkla..

İki keremden biri kesinlikle alınmalı + sinan olursa tadından yenmez.. Ama özellikle Kerem Gönlümü çok istiyorum..

1-2 oynayabilen tek başına maç alabilen bir guard almalıyız tabi JJ de tek başına maç alıyor ama istikrarı olan bu takımın yıldızı olacak bir guard.. Washington eski Mcintrye gibi

3 numarayada kalbür üstü bir oyuncu aldık mı bence kadromuz yeterli olur.. Mesela bir Jasaitis

Yabancı guard/ Tutku/ Göksenin
Shipp / Evren / Melih
Yabancı / Caner /Shumpert
Shumpert / Kerem / İlkan
Ermal/ Andriç / Sertaç

Eurolegaue'e katılacaksak 5 numaraya da kalıplı vurdu mu deviren bir oyuncu alırsak kadro tam olur bence ama Oktay hoca en iyisini bilir..

Doğuş Balbay bizden uzak dursun.36 maç oynamış bu sezon sadece 2 tane üçlük kullanıp bunlarıda sayıya çevirememiş.3lük atmaya cesaret edemeyecek kadar kötü şut atıyor.En kötü şut atan oyun kurucu olabilir tüm dünyada.Serbest atış yüzdesi bile yüzde 50 civarı

Sasha Pavlovic'in durumu hakkında yakinen bilgisi olan var mıdır? NBA'den ayrılma ihtimali var ise müthiş bir seçenek olacağını düşünüyorum bizim adımıza.

En son yanılmıyorsam Boston ile bir kontrat yapmıştı. Ama sonrasından pek haberim yok. Pavlovic çok iyi bir şutördür ama sistem içi katkısı yüksek olur. Ancak ben bundan sonra yapacağımız yabancı transferlerin hem takım oyununa uyumlu hem de kritik anlarda takımı taşıyabilen oyunculardan olması gerektiğini düşünüyorum. Zaten Shipp ve Andric gibi iki tane sistem içinde görevlerini yapan, katkısı yüksek iki oyuncumuz var. Shumpert yerli olacağını, Johnson ve Rancik ile yolların ayrılacağını varsayarsak gelecek yabancılardan biri bu tarz bir adam olmalı. Kerem Tunçeri gelirse guard pozisyonunda değil de 2 veya 3 numarada olabilir.

istikrar tabi ki güzel..kulağa da oldukça hoş gelen bir sözcük bunu inkar edemem..

ama büyük hedeflere koşulacaksa,bundan sonra her sene şampiyonluğun güçlü adaylarından biri olmak istiyorsak,euroleague oynayıp euroleague de kalıcı olmak gibi hedeflerimiz var ise şayet..bunun için takımı koruyup üstüne bir iki takviye yetmez..Oyuncu kadrosunun büyük hedefler için yeniden yapılandırılması gerekir..

bu takım bu sene final oynayamayabilirdi..Zaten bu senenin amacı da final oynamak değildi..gelenek sahibi olan bir takım bir kimlik yaratmak için ilk adımdı..Bunun ilk adımı atıldı,güzel bir sene geçirildi ve beklenenin üstünde bir başarım sağlandı..Ama bu atılan ilk adımı anlamlı kılabilmek ve gelecek adına umutlu olabilmek için önümüzdeki sezondan itibaren daha büyük oynamaya başlamalıyız..Euroleague geçmişi olan kariyerli ve potansiyelli yabancılara yönelerek ve yerli transferinde de sınırları zorlayarak,kağıt üstünde de dezavantajları olmayan bir kadro kurmaya çalışmalıyız..Mesela bu takımın uzun rotasyonu dar diye bişey denmemeli mesela..ya da Galatasaray takımının guardı büyük hedefler için yetersiz denmemeli..

Bu seneki yabancıları sevdik hepimiz.ama bu seneki yabancılar atılan bir ilk adımın yabancılarıydı.Bu sezon bir geçiş dönemiydi,dar denilebilecek bir bütçeyle kurulan bir ilk adım kadrosuydu bu kadro..Şimdi bu ilk adımı daha anlamlı kılabilmek için geniş bir bütçeyle kağıt üzerinde dezavantajları olmayan bir kadro kurulmalı..Euroleague elemesi oynayacağımızı varsayarak söylüyorum..iyi düzeyde bir euroleague geçmişi olan oyuncular hedef alınmalı..

istikrar tabi ki güzel..kulağa da oldukça hoş gelen bir sözcük bunu inkar edemem..

ama büyük hedeflere koşulacaksa,bundan sonra her sene şampiyonluğun güçlü adaylarından biri olmak istiyorsak,euroleague oynayıp euroleague de kalıcı olmak gibi hedeflerimiz var ise şayet..bunun için takımı koruyup üstüne bir iki takviye yetmez..Oyuncu kadrosunun büyük hedefler için yeniden yapılandırılması gerekir..

bu takım bu sene final oynayamayabilirdi..Zaten bu senenin amacı da final oynamak değildi..gelenek sahibi olan bir takım bir kimlik yaratmak için ilk adımdı..Bunun ilk adımı atıldı,güzel bir sene geçirildi ve beklenenin üstünde bir başarım sağlandı..Ama bu atılan ilk adımı anlamlı kılabilmek ve gelecek adına umutlu olabilmek için önümüzdeki sezondan itibaren daha büyük oynamaya başlamalıyız..Euroleague geçmişi olan kariyerli ve potansiyelli yabancılara yönelerek ve yerli transferinde de sınırları zorlayarak,kağıt üstünde de dezavantajları olmayan bir kadro kurmaya çalışmalıyız..Mesela bu takımın uzun rotasyonu dar diye bişey denmemeli mesela..ya da Galatasaray takımının guardı büyük hedefler için yetersiz denmemeli..

Bu seneki yabancıları sevdik hepimiz.ama bu seneki yabancılar atılan bir ilk adımın yabancılarıydı.Bu sezon bir geçiş dönemiydi,dar denilebilecek bir bütçeyle kurulan bir ilk adım kadrosuydu bu kadro..Şimdi bu ilk adımı daha anlamlı kılabilmek için geniş bir bütçeyle kağıt üzerinde dezavantajları olmayan bir kadro kurulmalı..Euroleague elemesi oynayacağımızı varsayarak söylüyorum..iyi düzeyde bir euroleague geçmişi olan oyuncular hedef alınmalı..

Katılıyorum.Bu yabancılar bizi buralara getirdi ama Euroleague platformunda başarı istiyorsak daha iyileri şart.Fazla duygusal düşünmemek lazım

tutku / kerem t / göksenin / ship / evren / seibutis /shumpert / ermal /kerem gönlüm / ilkan /luksa /cemal nalga / yabancı 3 numara (skorer + iyi savunmacı)

Genç oyuncular kiralık verirmeli Bence bu kadro iyi isler yapar hep ligte hemde avrupada

Çok iyi bir oyuncu olması bir kenara Kerem Gönlüm'ü ne yapıp edip almalıyız.Galatasaray'ın adı geçince ağzı kulaklarına vardı bir yandan kendini tutmaya çalışıyor ama duyguları ne çok istediği belli keşke derken sesi titredi resmen.

Çok iyi bir oyuncu olması bir kenara Kerem Gönlüm'ü ne yapıp edip almalıyız.Galatasaray'ın adı geçince ağzı kulaklarına vardı bir yandan kendini tutmaya çalışıyor ama duyguları ne çok istediği belli keşke derken sesi titredi resmen.

Kerem Gönlüm,Sinan güler ve Kerem Tunçeri üçlüsünden ikisini alabilirsek bizim açımızdan çok güzel olur.

radyosporda ismet badem murat murathanoglu asist programi var ismet badem kerem tunceri ve gonlumun gs ile gorustugunu ve buyuk olasilikla gelecegini ersan ile gorusmelerini yapıldıgını
ayrıca galatasarayın cok iyi bir sponsor buldugunu ve arenanin arkasındaki araziye salonun yapılmaya baslanicagini soyledi.
ayrıca bir gs yoneticisi arkadasına soyledigini ismet badem soylemis yonetici onumuzdeki sezon ilk 5 imiz turk olacak oda kerem tunceri shumpert ersan kerem gonlum ermal kuqo olacak demis valla dinleyin derim...

Bence Melih,Sertaç,Göksenin ve İlkan kiralık veriliebilir.Örneğin Murat Özyer'in takımında kendilerine çok rahatlıkla süre bulacaklardır..

Tutku-Mert-Ermal 3lüsü kesin olarak seneye yerli oyuncularımız olacaklardır.Ben koç olsam Pota altına hem Kerem Gönlüm'ü hem de Cemal Nalga'yı birlikte alırdım.Guard porzisyonu için son iki maça kadar adayım Barış Ermiş'ti ama Göksenin soğuttu benden onu :) Öncelik bu yüzden Kerem Tunçeri'ye verilmeli,eğer o olmazsa Barış Ermiş düşünülebilir.Ayrıca Sinan Güler kadroya dahil edilmeli aksi takdirde Evren ve Caner ile devam edilebilir.

Yerli Rotasyonum;
Tutku-Kerem/Barış
Sinan/Evren-Caner
Mert-Haluk
Kerem
Ermal-Cemal

Koyu yazılanlar tercihlerimdir.9 kişilik bir yerli kadrosu oldu.Haluk antrenör-oyuncu olarak kadroda tutulabilir.Caner de mutlaka kalmalı,oluşabilecek bir sakatlıkta kadroya girer ya da bazı rotasyonlar dahilinde kadroya dahil edilebilir.

Yabanc oyunculardan da Shipp ve Luksa KESİNLİKLE kalmalı.
4 numaraya James Gist ya da Bonsu tarzı atletik,ribanunt canavarı bir oyuncu alınmalı.
Skorer bir oyuncu alınmalı.Önerilerim sırasıyla Drew Nicholas-Seibutis-Alex Mumbru..

Sezona 4 yabancı ile başlanılmalı duruma göre daha sonra 5.oyuncu alınabilir.

Kerem-Tutku
Shipp-Sinan-Caner
Yabancı skorer-Mert
Yabancı 4 numara-Kerem Gönlüm
Ermal-Luksa-Cemal

kadrosu emini ki ligte ve Avrupa'da başarıyı getirecektir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...