Bizim 4-5 oynayabilen hem atletik hem de orta mesafe şutu olan bir adama ihtiyacımız var. Bir zamanlar Ülker'de bu tarz Marcus Haislip vardı. Sadece biraz daha az hırçını olsun. Çok mu şey istedim
istikrar tabi ki güzel..kulağa da oldukça hoş gelen bir sözcük bunu inkar edemem..
ama büyük hedeflere koşulacaksa,bundan sonra her sene şampiyonluğun güçlü adaylarından biri olmak istiyorsak,euroleague oynayıp euroleague de kalıcı olmak gibi hedeflerimiz var ise şayet..bunun için takımı koruyup üstüne bir iki takviye yetmez..Oyuncu kadrosunun büyük hedefler için yeniden yapılandırılması gerekir..
bu takım bu sene final oynayamayabilirdi..Zaten bu senenin amacı da final oynamak değildi..gelenek sahibi olan bir takım bir kimlik yaratmak için ilk adımdı..Bunun ilk adımı atıldı,güzel bir sene geçirildi ve beklenenin üstünde bir başarım sağlandı..Ama bu atılan ilk adımı anlamlı kılabilmek ve gelecek adına umutlu olabilmek için önümüzdeki sezondan itibaren daha büyük oynamaya başlamalıyız..Euroleague geçmişi olan kariyerli ve potansiyelli yabancılara yönelerek ve yerli transferinde de sınırları zorlayarak,kağıt üstünde de dezavantajları olmayan bir kadro kurmaya çalışmalıyız..Mesela bu takımın uzun rotasyonu dar diye bişey denmemeli mesela..ya da Galatasaray takımının guardı büyük hedefler için yetersiz denmemeli..
Bu seneki yabancıları sevdik hepimiz.ama bu seneki yabancılar atılan bir ilk adımın yabancılarıydı.Bu sezon bir geçiş dönemiydi,dar denilebilecek bir bütçeyle kurulan bir ilk adım kadrosuydu bu kadro..Şimdi bu ilk adımı daha anlamlı kılabilmek için geniş bir bütçeyle kağıt üzerinde dezavantajları olmayan bir kadro kurulmalı..Euroleague elemesi oynayacağımızı varsayarak söylüyorum..iyi düzeyde bir euroleague geçmişi olan oyuncular hedef alınmalı..
Çok iyi bir oyuncu olması bir kenara Kerem Gönlüm'ü ne yapıp edip almalıyız.Galatasaray'ın adı geçince ağzı kulaklarına vardı bir yandan kendini tutmaya çalışıyor ama duyguları ne çok istediği belli keşke derken sesi titredi resmen.