PG-Tutku Açık
SG-SF- Evren,Shipp,Haluk Yıldırım,Göksenin
PF-Mert
C-Ermal, Andric
Tutku için yorum yapmaya bile gerek görmüyorum, kadroda görmek istemeyen var mıdır acaba?
Göksenin'in takımla antreman yapması,ligde de zaman zaman oynaması bir takıma kiralanmasından daha iyidir sanki, gerçi kiralanacağı kulup ve koça da bağlı bu o yüzden de kararsızım onun için.
3 önemli yabancı 3 veya 4 tane de Türk transfer yetecektir, zira alınabilecek Türk isimler de iyice sınırlı hale geldi. Evren ya da Caner'den birini tercih ediyorum ben de. Potansiyel olarak da daha önemli işler yapabileceğine inandığım Evren'in kalması uygun olur, sene boyu sakatlığı yüzünden kötü oynadığı söylendi ameliyatını olsun ve görelim gerçek Evren'i.
Kaptanımızın ise kadroda yer almasının sebebi, arkadaşlığı iyice üst düzey tutması, abilik görevi yapması, oyuna girdiğinde de 6-7 dakika süre alsa da etkili olacaktır aklıyla ve dış şutlarıyla. Bunu da kabul edecek bir karakterde Haluk Yıldırım.
Ermal'ın oynayacağı maksimum süre 12-13 dakika önemli maçlarda onu belirteyim öncelikle, ribaundlarda ve savunmada ne yazık ki eksik kalıyor ve o oyundayken ribaundçu, savunması da iyi olan 4 numara ile beraber aynı anda sahada kullanabiliriz. Ermal'ın bitiriciliğinde pivot hele Türk statüsünde yok zaten, dolayısı ile bu görevde kullanılabilir. Ayrıca takımı ateşleyen, Haluk ve Tutku ile beraber de takımdaki arkadaşlığı, birlikteliği üst noktaya çıkaracak kişi olacaktır kendisi.
Shumpert Türk statüsü ile beraber zaten çok değerli bir isim, gene 4 numarada kullanacaktır onu hocamız geçen sene yaptığı açıklamalardan anladığım kadarı ile. O oyundayken de 5 numaradaki isim ribaundçu olacak, dengeyi sağlayacak, bunların hepsini düşünecektir zaten Oktay Mahmuti.
Shipp kesinlikle hakediyor 1 sene kalmayı daha, sene boyu 35 dakika civarı oynayan bir adamı da Oktay hocanın göndermesine pek ihtimal vermiyorum zaten. Şutuna güvenemiyorum tamam da içeri çok iyi giriyor, ribaundlarda etkili, bu sene savunmada önemli roller üstlendi. Seneye daha güçlü kadroda üzerine binen yük azalacaktır, rotasyonda süresi de azalınca oynadığı sürede daha etkili olacaktır. Şutlarını da o zaman daha dengeli atar ki orta mesafe şutu gayet iyi, problem çizginin gerisinde malum. Yazın bol bol çalışıp o şutlarını geliştireceğine inanıyorum.
Andric'in de kalması gerekir, potansiyelli, ayakları hızlı hareketli topu aldığında çok etkili oldu sene boyu. Onu da etkili kadro ile beraber görmek istiyorum.
3 yabancı lazım birisi Jamont Gordon tarzı guard,diğeri dışardan yüzdeli atabilen skorer, oyun sıkıştığında da devreye girmeli bu kişi,aklıma gelen kişi takım oyunu konusunda şüphelerim olsa da Alan Anderson, pota altına da Matt Nielsen çok istediğim birisi olur tabi burada şöyle bir durum var. Cevher, İlkan, Furkan gibi isimlerin takımımızdaki geleceğine bağlı olarak pota altına 4 numara ya da 5 numara kimi alacağmıza karar verilecektir o yüzden net bir şey yazamıyorum oraya.Eğer Euroleague elemesini geçersek bu sayı 4'e de çıkabilir, yani sezon içinde 6 yabancı kullanma yoluna gidebiliriz yoğun maç trafiğinde.
Yoğun maç trafiğinde toplam 3 oyun kurucu lazım, bunun için de pek sevmesem de Ender Arslan alınabilir piyasada Türk yok çünkü ve alınacak diğer oyun kurucu Türk olmalı.
Oyun kurucu dışında 3 Türk yetecektir, Göksenin'in kadroda tutulmasına bağlı olarak sayı 4'e çıkabilir. Önce Türk oyuncu kısmını halledelim, ihtiyaç olan yabancılar için de mevkilere göre oyuncu önerebiliriz kendi çapımızda.
Cevher'e olumsuz bakanlar olabilir ama bize geldiğinde Tutku'nun da savunmada ne kadar defoları olduğunu biliyorduk, bizde ise zaman zaman önemli maçlarda çok iyi savunmasını bildi. Cevher dış şutu ile hücumda çeşitlilik katan bir uzun, bizde savunma bakımından çok istekli olursa, o mücadeleyi gösterirse katkıda bulunabilir. Oktay Mahmuti'nin sistemi gereği savunmaya ne kadar önem verdiği ortada, bu tarz savunmayı iyi yapamayan birini istiyorsa bir bildiği vardır, onun savunma potansiyelli olduğunu düşünüyordur vs...
Türk olarak istediğim uzun Kerem Gönlüm olsa da onun gelmesinin ne kadarzor olduğu da ortada, piyasada pek Türk kalmadığı için Cevher düşünülüyor belki de bekleyip görmek lazım.