2011-2012 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ermal,Tutku,Göksenin,Shumpertı tutarım, gerisine teşekkür edip yollarım net.. Arada 1-2 maç patlar diye caneri, şutunu toparlar tekrar belki diye Evreni tutamayız artık.. Tamam bu takım bu sene bize çok güzel günler yaşattı ama artık daha üst seviye için yeterli değil bunu da bilmemiz lazım.. Bize seviye atlatcak ve takır takır oynayacak bir takım yaratmamız lazım, özellikle ribaund canavarı olarak furkanı mutlaka bitirmek şart şuan ama ksknın 100.yılıymış galiba,bırakmazlar herhalde, kerem gönlüm+furkanla ribaund falan bırakmazdık rakibe.. Final serisindeki 4.maçın ilk yarısı hala gözümün önünde.. Shumpert 4 numara oynuyo diye dünyanın hücum ribaundunu verdik o gün, tabi sakatlığı da etkendir ama seneye mutlaka shumpert 3 numara oynamalı.. Benim düşüncem bu.

Ermal,Tutku,Göksenin,Shumpertı tutarım, gerisine teşekkür edip yollarım net.. Arada 1-2 maç patlar diye caneri, şutunu toparlar tekrar belki diye Evreni tutamayız artık.. Tamam bu takım bu sene bize çok güzel günler yaşattı ama artık daha üst seviye için yeterli değil bunu da bilmemiz lazım.. Bize seviye atlatcak ve takır takır oynayacak bir takım yaratmamız lazım, özellikle ribaund canavarı olarak furkanı mutlaka bitirmek şart şuan ama ksknın 100.yılıymış galiba,bırakmazlar herhalde, kerem gönlüm+furkanla ribaund falan bırakmazdık rakibe.. Final serisindeki 4.maçın ilk yarısı hala gözümün önünde.. Shumpert 4 numara oynuyo diye dünyanın hücum ribaundunu verdik o gün, tabi sakatlığı da etkendir ama seneye mutlaka shumpert 3 numara oynamalı.. Benim düşüncem bu.

4. maçta o kadar hücum ribaundunu Shumpert'in 4 numara oynamasından değil sakat sakat oynamasından verdik. Oktay hoca maç sonrası sorulan Shumpert 2.yarıda neden oynamadı sorusuna cevaben zıplayamyordu rakibe çok ribaund verdiğimiz için kullanmadık demişti.
Tamam Evren de Caner de gitsin, peki yerlerine kim gelsin ?
4 yerli oyuncuyu tutup diğerleriyle yolları ayırdığınıza göre, kaç yabancı transferi öngörüyorsunuz, giden yerliler yerine hangi yerli oyuncuları önerirsiniz ?

PG-Tutku Açık
SG-SF- Evren,Shipp,Haluk Yıldırım,Göksenin
PF-Mert
C-Ermal, Andric

Tutku için yorum yapmaya bile gerek görmüyorum, kadroda görmek istemeyen var mıdır acaba?

Göksenin'in takımla antreman yapması,ligde de zaman zaman oynaması bir takıma kiralanmasından daha iyidir sanki, gerçi kiralanacağı kulup ve koça da bağlı bu o yüzden de kararsızım onun için.

3 önemli yabancı 3 veya 4 tane de Türk transfer yetecektir, zira alınabilecek Türk isimler de iyice sınırlı hale geldi. Evren ya da Caner'den birini tercih ediyorum ben de. Potansiyel olarak da daha önemli işler yapabileceğine inandığım Evren'in kalması uygun olur, sene boyu sakatlığı yüzünden kötü oynadığı söylendi ameliyatını olsun ve görelim gerçek Evren'i.

Kaptanımızın ise kadroda yer almasının sebebi, arkadaşlığı iyice üst düzey tutması, abilik görevi yapması, oyuna girdiğinde de 6-7 dakika süre alsa da etkili olacaktır aklıyla ve dış şutlarıyla. Bunu da kabul edecek bir karakterde Haluk Yıldırım.

Ermal'ın oynayacağı maksimum süre 12-13 dakika önemli maçlarda onu belirteyim öncelikle, ribaundlarda ve savunmada ne yazık ki eksik kalıyor ve o oyundayken ribaundçu, savunması da iyi olan 4 numara ile beraber aynı anda sahada kullanabiliriz. Ermal'ın bitiriciliğinde pivot hele Türk statüsünde yok zaten, dolayısı ile bu görevde kullanılabilir. Ayrıca takımı ateşleyen, Haluk ve Tutku ile beraber de takımdaki arkadaşlığı, birlikteliği üst noktaya çıkaracak kişi olacaktır kendisi.

Shumpert Türk statüsü ile beraber zaten çok değerli bir isim, gene 4 numarada kullanacaktır onu hocamız geçen sene yaptığı açıklamalardan anladığım kadarı ile. O oyundayken de 5 numaradaki isim ribaundçu olacak, dengeyi sağlayacak, bunların hepsini düşünecektir zaten Oktay Mahmuti.

Shipp kesinlikle hakediyor 1 sene kalmayı daha, sene boyu 35 dakika civarı oynayan bir adamı da Oktay hocanın göndermesine pek ihtimal vermiyorum zaten. Şutuna güvenemiyorum tamam da içeri çok iyi giriyor, ribaundlarda etkili, bu sene savunmada önemli roller üstlendi. Seneye daha güçlü kadroda üzerine binen yük azalacaktır, rotasyonda süresi de azalınca oynadığı sürede daha etkili olacaktır. Şutlarını da o zaman daha dengeli atar ki orta mesafe şutu gayet iyi, problem çizginin gerisinde malum. Yazın bol bol çalışıp o şutlarını geliştireceğine inanıyorum.

Andric'in de kalması gerekir, potansiyelli, ayakları hızlı hareketli topu aldığında çok etkili oldu sene boyu. Onu da etkili kadro ile beraber görmek istiyorum.

3 yabancı lazım birisi Jamont Gordon tarzı guard,diğeri dışardan yüzdeli atabilen skorer, oyun sıkıştığında da devreye girmeli bu kişi,aklıma gelen kişi takım oyunu konusunda şüphelerim olsa da Alan Anderson, pota altına da Matt Nielsen çok istediğim birisi olur tabi burada şöyle bir durum var. Cevher, İlkan, Furkan gibi isimlerin takımımızdaki geleceğine bağlı olarak pota altına 4 numara ya da 5 numara kimi alacağmıza karar verilecektir o yüzden net bir şey yazamıyorum oraya.Eğer Euroleague elemesini geçersek bu sayı 4'e de çıkabilir, yani sezon içinde 6 yabancı kullanma yoluna gidebiliriz yoğun maç trafiğinde.

Yoğun maç trafiğinde toplam 3 oyun kurucu lazım, bunun için de pek sevmesem de Ender Arslan alınabilir piyasada Türk yok çünkü ve alınacak diğer oyun kurucu Türk olmalı.

Oyun kurucu dışında 3 Türk yetecektir, Göksenin'in kadroda tutulmasına bağlı olarak sayı 4'e çıkabilir. Önce Türk oyuncu kısmını halledelim, ihtiyaç olan yabancılar için de mevkilere göre oyuncu önerebiliriz kendi çapımızda.

Cevher'e olumsuz bakanlar olabilir ama bize geldiğinde Tutku'nun da savunmada ne kadar defoları olduğunu biliyorduk, bizde ise zaman zaman önemli maçlarda çok iyi savunmasını bildi. Cevher dış şutu ile hücumda çeşitlilik katan bir uzun, bizde savunma bakımından çok istekli olursa, o mücadeleyi gösterirse katkıda bulunabilir. Oktay Mahmuti'nin sistemi gereği savunmaya ne kadar önem verdiği ortada, bu tarz savunmayı iyi yapamayan birini istiyorsa bir bildiği vardır, onun savunma potansiyelli olduğunu düşünüyordur vs...

Türk olarak istediğim uzun Kerem Gönlüm olsa da onun gelmesinin ne kadarzor olduğu da ortada, piyasada pek Türk kalmadığı için Cevher düşünülüyor belki de bekleyip görmek lazım.

Cevher tarz olarak beğendiğim bir uzun. Sadece üçlük atmıyor gerektiğinde mücadelesi da gayet iyi duruma gelebiliyor. Şu seride takımda olsa şampiyon olma şansımız çok artardı. Gerktiği zaman 5 numara da oynayabilir. Furkan da gelirse çok iyi olur.

Hayatımda ilk defa Galatasaray'ın final oynadığını gördüm ve bu takımın her bireyi benim için çok özel.
Bu özel kadroyu koruyabilmek ve 7-8 oyuncu değiştirdiğimiz transfer dönemlerine dönmemek adına "istikrar" kelimesinin üstünde durulmalı.
Bu doğrultuda en azından Tutku, Göksenin, Caner, Shipp, Shumpert, Andric ve Ermal'ın mutlaka takımda kalmasını gerektiğini düşünüyorum.
Haluk'un oynayıp oynamayacağına kendisi karar vermeli, keza bu krediyi fazlasıyla haketti.
Onun dışında kim alınırsa alınsın Oktay Hoca sayesinde farklı oynayacağını bildiğim için sorun yok benim için.
Pek beğenmediğim Ender Arslan'a bile karşı değilim bu yüzden.

Jerry hakkında daha önce olumsuz birçok yazı yazmama rağmen Banvit maçında dışarı çıkarken formasını öpmesi,play off performansı özellikle final serisi olarak düşünürsek bence bu takımda kalmayı hakketti gibime geliyor.Tabi gelecek senenin bütçesi de önemli,çok üst düzey bir guard alınacaksa eyvallah ama aksi halde Jerry kalmalı.

cevhere vasıfsız demek de pek olmamış sonuçta 10-15 dakika da olsa rotasyonu tamamlayıcı adam olabilir skor yönünden zayıf kaldığımız anda. cevher milli takım havuzundan bir isim yerli kaç tane iyi adam var ki alınabilecek

4 numaraya yerli alıyosak Shumpert genelde 3 numara oynayacak, Cevher iyi bi oyuncu her ne kadar bize pek uygun gözükmesede Oktay Hocanın elinde çok başka oynayacaktır bknz. Jerry'nin bu kadar kısa sürede katettiği gelişim oyun açısından.

4 numarayı hücumda şutör guard gibi kullanıyoruz zaten Cevher bu açıdan bize uyum sağlayabilir tabi gelirse...
ancak savunması sıkıntı...
gerçi Bornova'da oynayan Shipp ile bizdeki Shipp'i kıyaslayınca Cevher'e de savunmada birşeyler katabiliriz...

O zaman geleneği yerine getirip bir kadro yapayım.
Yabancı-Tutku
Yabancı-Evren
Shumpert-Caner
Yabancı-Cevher
Yabancı-Ermal-Luksa

ve 6. yabancı olarak Josh Shipp

Cevher bir savunma takımı olarak bize uyumu zor bir oyuncu gibi gözüksede hücumda oynadığı bölgede karşısında kalacak oyuncu için savunması çok yorucu bir oyuncu.Zira sürekli Cevher'i takip etmek zorunda, şutunu riske atma ihtimali yok. fbü gibi pota altı yavaş takımlara karşı oynarken böyle bir opsyon çok ekmek yedirtebilir bize.

Savunma anlamında bu takımda 1 yıl içerisinde Jerry, Tutku, Shipp, Evren savunma yapmayı öğrenmişken sıfırdan. Cevher'in geldiği taktirde olduğu gibi kalacağını düşünmüyorum. Oyun sistemimize entegre edecektir Oktay Hoca onu.

Cemal konusunda bence o talihsiz olayın en son halkası kendisi.Yaptığı hatadır ancak 22 yaşında bir gencin, üstelik yeni yeni ciddi anlamda formasına kavuşan bir gencin takımdaki geleceği kaygısı ile yaptığı bir hatadır. Cemal o gün hayır girmem ben deseydi kimsenin haberi olmazdı, hiç birimiz Cemal böyle gururlu böyle dürüst çocuk demeyecektik, bir anda takımla ilişiği kesilecekti, ve iddia ediyorum bu forumun bile %60'ı zaten gelişmiyordu, boş smacı kaçıran adamdı,vs tarzı yorumlar yaparak yolculacaktı çocuğu. Bu konuda bu olayı yaşatanların hiç birinin özrü benim için geçerli değil ama Cemal'in sözünün, özrünün hala bir değeri var benim adıma. O yüzden gelsin ve sahada özür dilesin taraftarından şahsın adına ben o zaman affetmeye hazırım.

Hakan Üstünberk'in bu takıma en az 3 yetenekli kalteli takım oyununu iyi oynayabilen yabancı transfer etmesini "şiddetle" bekliyorum. Bu yıl FBÜ yeteri kadar konuştu bizim kadro çok daha iyi biz kaliteli takımız vs diye..
Artık bu sözleri kullandıklarını görmek istemiyorum bizde iyi bir kadroya sahip olmak istiyoruz taraftar olarak bunu çok fazla hak ediyoruz. FB nin karşısına çıktığımız zaman kadro olarak favori gösterilmek istiyoruz.
Hakan Üstünberk ve Ünal başkan lütfen taraftarın sesini duyun.

4. maçta o kadar hücum ribaundunu Shumpert'in 4 numara oynamasından değil sakat sakat oynamasından verdik. Oktay hoca maç sonrası sorulan Shumpert 2.yarıda neden oynamadı sorusuna cevaben zıplayamyordu rakibe çok ribaund verdiğimiz için kullanmadık demişti.
Tamam Evren de Caner de gitsin, peki yerlerine kim gelsin ?
4 yerli oyuncuyu tutup diğerleriyle yolları ayırdığınıza göre, kaç yabancı transferi öngörüyorsunuz, giden yerliler yerine hangi yerli oyuncuları önerirsiniz ?

tanışmıyoruz etmiyoruz hemen ne bu alaysı mesaj anlamadım yani. katılırsın katılmazsın bunlar benim düşüncelerim, andrici de unutmuşum, çok daha iyisini alamıyosak kesinlikle kalmalı, ben herkes andrice atıp tutarken savunuyodum andrici.. evrenle canerle sertaçla filan olmaz diyorum, bu seneki ekstra performansı seneye de beklemektense iyi takviyeler yapılmalı dedim, bunda bu kadar dalga geçilcek ne var anlamadım.

Ben UGANDA'da yaşıyor olduğumdan dolayı pek iyi bilmiyorum yerli piyasasını. 4 numarada Cevher ve 5 numarada Cemal'den başka elle tutulur gözle görülür yeni yetenekler mi çıktı acabada bu forumdaki basketbol bilgini insanlar bunları beğenmiyor. Final serisinde Sertaç'ın yerinde Cemal olsaydı bugün belki Şampiyonluk nidaları inletiyordu forumu. Bo Mccleb'i beğenmeyenler , sene başında Shipp'i beğenmeyenler ve Haluk'a burun kıvıranlar şimdi Cemal ve Cevher'i beğenmiyorsa ben UGANDA'dan sesleniyorum düşünmeden alalım.

Ben UGANDA'da yaşıyor olduğumdan dolayı pek iyi bilmiyorum yerli piyasasını. 4 numarada Cevher ve 5 numarada Cemal'den başka elle tutulur gözle görülür yeni yetenekler mi çıktı acabada bu forumdaki basketbol bilgini insanlar bunları beğenmiyor. Final serisinde Sertaç'ın yerinde Cemal olsaydı bugün belki Şampiyonluk nidaları inletiyordu forumu. Bo Mccleb'i beğenmeyenler , sene başında Shipp'i beğenmeyenler ve Haluk'a burun kıvıranlar şimdi Cemal ve Cevher'i beğenmiyorsa ben UGANDA'dan sesleniyorum düşünmeden alalım.

Basketbol bilgini miyim bilemiyorum ama kendimce şöyle bir cevap vereyim. Cevher ve Cemal haricinde iyi uzun var mı demişsiniz. Bilmek takip ettiniz mi ama İlkan her şekilde Cevher'den daha iyidir.

Cevher'in İlkan'a tek avantajı eli ısındığında üst üste attığı 3'lüklerdir kaldı ki 1-2 tane kaçırınca da sürekli downtowndan pota döver kendileri. Onun dışında İlkan daha iyi savunmacı, daha iyi blok tehdidi olan, daha atletik bir oyuncu Cevher'e göre. Cevher'in BJK'den aldığı para da 800 bin lira civarıydı sanırım. Bize transferi halinde de bundan az almayacaktır. Yanılmıyorsam Beşiktaş'a da ödeme yapmamız gerekecek. Elimizde Cevher'den daha iyi, Mahmuti'nin elinde potansiyeline ulaşıp daha iyi yerlere gelebilecek olan ve önümüzdeki sezonki bütçeden herhangi bir harcama yapmadan kullanabileceğimiz bir İlkan varken Cevher'i ne yapalım?

BJK'ye ödeme yapmak gerekmiyor serbest oyuncu.Gerçi hala bana menejer teklifi falandır gibi geliyor. BJK ile anlaşamadı ise FB ve Efes istemez yurrt dışında buradaki parayı alamaz geriye biz BAnvit birde TT kalıyor zaten gitmek isteyeceği.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...