2011-2012 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Basketbol bilgini miyim bilemiyorum ama kendimce şöyle bir cevap vereyim. Cevher ve Cemal haricinde iyi uzun var mı demişsiniz. Bilmek takip ettiniz mi ama İlkan her şekilde Cevher'den daha iyidir.

Cevher'in İlkan'a tek avantajı eli ısındığında üst üste attığı 3'lüklerdir kaldı ki 1-2 tane kaçırınca da sürekli downtowndan pota döver kendileri. Onun dışında İlkan daha iyi savunmacı, daha iyi blok tehdidi olan, daha atletik bir oyuncu Cevher'e göre. Cevher'in BJK'den aldığı para da 800 bin lira civarıydı sanırım. Bize transferi halinde de bundan az almayacaktır. Yanılmıyorsam Beşiktaş'a da ödeme yapmamız gerekecek. Elimizde Cevher'den daha iyi, Mahmuti'nin elinde potansiyeline ulaşıp daha iyi yerlere gelebilecek olan ve önümüzdeki sezonki bütçeden herhangi bir harcama yapmadan kullanabileceğimiz bir İlkan varken Cevher'i ne yapalım?

Peki İlkan, Mahmuti'nin elinde parlayabilir. Cevher'in Mahmuti'nin elinde harmanlandığını düşündüm mü hiç. Birde yerli piyasasında bana verdiğin örneğe göre İlkan sayılmaması lazım. Çünkü ben UGANDA'ya gitmeden önce İlkan bizim oyuncumuzdu. Benden sonra İlkan bir takıma satıldı mı ?

Ermal-Andric-İlkan-Cevher-Yabancı ve belki Cemal.Bizim sistemimizde 4 numaranın şutu olması önemli gibi gözüküyor,İlkan'ın orta,Cevher'in dış şutu var ve hem Cevher hem de İlkan'ın ribaund özelliği yüksek.Bence iyi bir uzun rotasyonu olur.

Beşiktaş'a ödeme olmayabilir haklısınız ama bizden alacağı maaş azımsanmayacak derecede olacaktır. Onur kardeşim sana hiç katılmıyorum. 2-3 seviye falan altında değil. Bu sene Cevher'i her maç izledim. Mesajımda yazdığım gibi hücumda 2-3 şut sokunca etkili olabiliyor ama savunma kısmında hiç yok. Beşiktaş'ın pota altı savunmasına bakın net görürsünüz zaten. Oglivy, Cevher hep sorun yaşadılar. Fedor da sakatlıktan beklenildiği gibi dönemedi orası hep aksadı Beşiktaş'ın. Ermal de sezon boyunca Beşiktaş'a karşı hep iyi oynadı. Çünkü postta savunamıyorlardı.

Cevherin iyi savunma yapmadığı doğru ama bu asla yapamadığı için değil.Cevher gayet atletik ve güçlü bir oyuncu 2005te smaç şampiyonu olmuştu hatırlarsanız.Yani savunma için aşırı uygun bir fiziği var aslında.Savunmadaki sorunun sebebi tamamen mental.Eğer ki fiziği yeterli olmasa o zaman hiç bir halükarda savunma yapamaz derdim.Ama Oktay Hoca sayesinde savunma konsantrasyonu arttığında çok iyi savunma yapacaktır Cevher

İlkan ile kıyaslamamın sebebi Cevher'in gelmesi İlkan'ın 1 sene daha başka bir takımda kiralık oynama durumunu doğurabileceğindendi. Yabancı uzunun da alınacağını düşünürsek olmayacak birşey değil. Onun dışında eğer böyle bir girişim arsa vardır elbette Koçun kafasında bir planı ben kendi görüşümü paylaşıyorum. Yine de sıcak bakmıyorum ben Cevher transferine o başka.

Onur öyle söyleme lütfen Cevher savunma yapamaz. Basketçi bile değil kendisi. Milli takım havuzuna alanlar bu işi kesinlikle bilmiyor. Shipp savunma yapamaz, Jerry savunmanın S'sini bilmez. Herkes öğrenmeye kapalı.
Bir düşünün Sertaç gibi deneyimsiz oyuncudan Oktay Hoca verim alabiliyorsa Cevher neler neler yapar.

İlkan ile kıyaslamamın sebebi Cevher'in gelmesi İlkan'ın 1 sene daha başka bir takımda kiralık oynama durumunu doğurabileceğindendi. Yabancı uzunun da alınacağını düşünürsek olmayacak birşey değil. Onun dışında eğer böyle bir girişim arsa vardır elbette Koçun kafasında bir planı ben kendi görüşümü paylaşıyorum. Yine de sıcak bakmıyorum ben Cevher transferine o başka.

İlkan bizde az süre alacaktı.Gelişimi için süre alacağı kalburüstü bir takıma gitmesi daha iyi olacak.

Onur öyle söyleme lütfen Cevher savunma yapamaz. Basketçi bile değil kendisi. Milli takım havuzuna alanlar bu işi kesinlikle bilmiyor. Shipp savunma yapamaz, Jerry savunmanın S'sini bilmez. Herkes öğrenmeye kapalı.
Bir düşünün Sertaç gibi deneyimsiz oyuncudan Oktay Hoca verim alabiliyorsa Cevher neler neler yapar.

Son yıllarda iyi savunma yapmadığı doğru ama.Öyle düşünenler haklı ama Cevherin fizik yapısı asla savunma yapamayacak birisi değil.Sadece kendini hücum kozu olarak görüp savunmaya adapte etmemesinden kaynaklanıyor.Oktay Hoca varken onu da aşacaktır

Son yıllarda savunma yapamadığı doğru ama birde çalıştığı koçlara bakmak lazım. Atan tutan koçlarla mı çalıştı yoksa sistem koçlarıyla mı çalıştı.

Bir de şu var; evet bu sene çoğu oyuncu kapasitelerinin üstüne çıktılar müthiş bir hava yakaladılar. Bunda en büyük katkı koçundur ama en nihayetinde koçun elinde sihirli değnek yok değil mi? Cevher'in son 2 yılda savunma yaptığını bilmem ben. Smaç şampiyonu olduğu sene sende demişsin Onur 2005 bundan 6 yıl öncesi ve yanılmıyorsam Daçka'da oynuyordu Cevher o sezon. Neyse benim demek istediğim Oktay Hoca müthiş bir koç ama her oyuncuya da savunma yapmayı öğretir diye bir argüman olamaz. Bunu biraz şeye benzetiyorum; şimdi futbol takımının başına Fatih Terim geldi; Hakan Balta, Gökhan Zan, Servet gibi oyuncular eski formlarına kavuşur iyi oynar. Evet Terim'in gelmesiyle bir performans artışı olabilir ama Balta'nın 2008'deki oyununu oynayacağı kesin mi? Sonuçta ortada bir risk var. Hakan, Servet gibi oyuncular zaten bizim kendi oyuncularımız o risk alınabilir futbolda ama Cevher yeni transfer edilme olasılığı olan bir oyuncu. Minimum 800bin lira verip o riski almaya değer mi şüpheliyim.

Tekrar belirteyim, Mahmuti elindeki malzemeden Türkiyede en müthiş yararlanan koç, o tartışmasız ama sonuçta ortada da bir risk var. Cevher'in gelmesi İlkan'ın takımdaki yerini etkiliyorsa ben o riski herhangi bir maddi götürüsü olmayacak İlkan ile alırım, üstüne ciddi bir para verip Cevher ile almam ve İlkan'ı da 1 sene daha başka takıma kiralamam.

Cevherin iyi savunma yapmadığı doğru ama bu asla yapamadığı için değil.Cevher gayet atletik ve güçlü bir oyuncu 2005te smaç şampiyonu olmuştu hatırlarsanız.Yani savunma için aşırı uygun bir fiziği var aslında.Savunmadaki sorunun sebebi tamamen mental.Eğer ki fiziği yeterli olmasa o zaman hiç bir halükarda savunma yapamaz derdim.Ama Oktay Hoca sayesinde savunma konsantrasyonu arttığında çok iyi savunma yapacaktır Cevher

Smaç şampiyonu olmakla iyi savunma yapmak arasında ki bağlantı ne Onur?Anlatabilir misin?

İlkan'ın başka bir takıma gitmesini isteyen yok ki zaten. İlkan da dursun Cevher'de gelsin. Oktay hocanın elinde sihirli değnek yok tamam ama o zaman İlkan'ın Cevher'den üstün yanı nedir. Savunma ise eksiği İlkan'ın riski Cevher'den bence daha yüksek. Herkese saygılar. İyi geceler.

Smaç şampiyonu olmakla iyi savunma yapmak arasında ki bağlantı ne Onur?Anlatabilir misin?

Smaç şampiyonu olan oyuncular genelde çok yükseğe sıçrayan,atletik,fizik gücü yüksek oyunculardır.Bu vasıflar savunmacılar için olmazsa olmazlardır.Smaç şampiyonları içinde iyi savunmacı olmayan görmedim ben açıkçası belki çok az istisna vardır.

Smaç şampiyonu olan oyuncular genelde çok yükseğe sıçrayan,atletik,fizik gücü yüksek oyunculardır.Bu vasıflar savunmacılar için olmazsa olmazlardır.Smaç şampiyonları içinde iyi savunmacı olmayan görmedim ben açıkçası belki çok az istisna vardır.

:) Onur bu tezini çürütecek onlarca örneğim var.Hem smaç şampiyonu olup iyi savunmacı olamayan oyuncular , hem de iyi atlet olmayıp çok iyi savunmacı olan oyuncular var.Sana tavsiyem, Lütfen kalıplara bağlı kalıp "smaç şampiyonuysa hemen gelsin.iyi savunmacıdır" gibi saçma düşüncelere kapılma...

Üc tane kilit nokta var bana göre:

-3 numaraya daha uzun, daha seri, komple bir oyuncu gelmeli. (Emir ile rahat eslebilecek)

-PF olarak daha uzun ve atletik bir oyuncu gelmeli. (Cevher potansiyel olarak bu isi görür gibi)

- Pivot olarak hem Euroleague sertliginde mac basi rahatlikla +10 reb cekebilen, sirti dönük sayi bulabilen bir pivot.

isim yazmak gerekirse SF olarak Siskauskas, Robin Benzing. Pivot olarak aklima avrupa piyasasinda birisi gelmiyor. Nesterovic gelir mi bize?

İlkan'ı bu kadar öven arkadaşlar Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş dışında herhangi bir maçını izlediniz mi İlkan'ın?
Merak ettiğim için soruyorum.
Çünkü izlediğim ile okuduğum İlkan arasında ciddi fark var.

İzlediğim kadarıyla atletik olmasına rağmen bu özelliğini fazla ön plana çıkaramayan, şutları ve şut tercihleri konusunda sıkıntısı olan bir oyuncu.
Bu sezon 12 sayı, 5 ribaund ortalamayla oynayan ve dış şutu daha iyi olan Cevher'i tercih ederim.
Savunmayı öğrenebilecek bir oyuncu Cevher.
Dar yerli havuzunun önemli isimlerinden biri bence.

:) Onur bu tezini çürütecek onlarca örneğim var.Hem smaç şampiyonu olup iyi savunmacı olamayan oyuncular , hem de iyi atlet olmayıp çok iyi savunmacı olan oyuncular var.Sana tavsiyem, Lütfen kalıplara bağlı kalıp "smaç şampiyonuysa hemen gelsin.iyi savunmacıdır" gibi saçma düşüncelere kapılma...

Erdal, Onur'un bir çok düşüncesine katılmasam da bu önerme mantıklı bence. Öyle olacak diye bir kaide yok ama ister istemez bir avantajları oluyor. Ayrıca ben 1. Ataman döneminde o sinerji de çok iyi savunma yaptığını hatırlıyorum net şekilde.

Polat Kocaoğlu , Cevher'den daha iyi bir sezon geçirdi Antalya'da."Oktay hoca onu adam eder." diye onu da alabiliriz o zaman Semih.İşin ucu oraya gidiyor çünkü.

Transferde öyle bir mantık oldu ki ufak falsosu olanları hemen eleyieriyorsunuz. Westbrook gelse de istemem çünkü sistemi bozar diyen adam var forumda. Tamam sistem iyi hoş ama mükemmeliyetçi , daha sistemi tanımadan uyacak oyuncular arıyorsunuz ve öyle bi oyuncu da yok bu dünyada.
''Oktay hoca sevmez , Oktay hoca istemez'' tarzı yakaşımları bi kenara atalım artık. Hoca efesteyken Jenkins'i getirmişti takıma. Sistem sevmez , düzen bilmez bi adamdı. Yani o sisteme uymaz diye eleştirdiğiniz önerilerin trilyon katı problemliydi adam . Riskin allahıydı ve Oktay hoca o riski aldı.
Ya da Kambala olsun , Brown olsun , Granger olsun sistem oyunusu değillerdi. Kambala yeni mezun olmuş , kendine göre yetenekleri olan ama iriliği hariç bu yeteneklerini kullanamayan bir adamdı. Ama 2 sene sonra Kaspars ''teke tek yakaladı ve basket'' Kambala oldu. Brown sistemin içinde bir skorere döndü ve çok verimli oldu. Granger iyi hücum yetenekleri olan ve çok da üst düzey olmayan bir oyuncuydu. Ama sisteme öyle bir girdi ki sistem oyuncusu olup çıktı.
Bu kadar örnek umarm yeterlidir. Oyuncuları değerlendirirken , öneren kişiye ''hocayla bu adam nasıl çalışır yeaaaağ '' yapmayaım daha fazla. Domerant olsun Jenkins olsun kralıydı o sorunlu bulduğunuz oyuncuların.

Erdal burda herkes Cevher'in iyi bir sezon geçirmediğini biliyor. Ama potansiyelinin de şu yerli havuzunda alınmaya layık 3-4 oyuncudan biri olduğunu da biliyor. Polat'la kıyaslamadığını tabii ki biliyorum o mesajında ama ben bu hamleye asla kötü gözle bakmıyorum, gelmesini de istiyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...