2011-2012 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sonuna kadar destekliyorum Deniz'in yorumunu.
Önemli olan potansiyel ve oyuncuyu sistemin parçası haline getirebilmek.
Bu arada Polat Kocaoğlu Antalya'da iyi bir sezon geçirmedi. :)

Primoz Brezec ne durumda?Bizim için süper transfer olur bence ama hangi takımda ve piyasası nasıl şuan bilmiyorum.Bilen biri bilgi verirse sevinirim :)

Transferde öyle bir mantık oldu ki ufak falsosu olanları hemen eleyieriyorsunuz. Westbrook gelse de istemem çünkü sistemi bozar diyen adam var forumda. Tamam sistem iyi hoş ama mükemmeliyetçi , daha sistemi tanımadan uyacak oyuncular arıyorsunuz ve öyle bi oyuncu da yok bu dünyada.
''Oktay hoca sevmez , Oktay hoca istemez'' tarzı yakaşımları bi kenara atalım artık. Hoca efesteyken Jenkins'i getirmişti takıma. Sistem sevmez , düzen bilmez bi adamdı. Yani o sisteme uymaz diye eleştirdiğiniz önerilerin trilyon katı problemliydi adam . Riskin allahıydı ve Oktay hoca o riski aldı.
Ya da Kambala olsun , Brown olsun , Granger olsun sistem oyunusu değillerdi. Kambala yeni mezun olmuş , kendine göre yetenekleri olan ama iriliği hariç bu yeteneklerini kullanamayan bir adamdı. Ama 2 sene sonra Kaspars ''teke tek yakaladı ve basket'' Kambala oldu. Brown sistemin içinde bir skorere döndü ve çok verimli oldu. Granger iyi hücum yetenekleri olan ve çok da üst düzey olmayan bir oyuncuydu. Ama sisteme öyle bir girdi ki sistem oyuncusu olup çıktı.
Bu kadar örnek umarm yeterlidir. Oyuncuları değerlendirirken , öneren kişiye ''hocayla bu adam nasıl çalışır yeaaaağ '' yapmayaım daha fazla. Domerant olsun Jenkins olsun kralıydı o sorunlu bulduğunuz oyuncuların.
sonuçta yetenekli oyuncular çok da sistem oyuncusu olmayı kabul etmezler ama takımda bu tarz oyuncular minumum düzeyde olduğu sürece sorun olmaz. çok yetenekli isen bazen bencil oynama hakkı vardır ve bu takıma olumlu yansıyabilir iyi kullanıldığında

cevher beşiktaş gibi sistemsiz bir takımda oynadı. sistemli bir basketbolda yerli olarak katkı alırız gibime geliyor. eğer planlamada yabancı 5 numara alma planı yoksa bence cemal nalga gelmedi. luksa-ermal-cemal 3lüsü iyi olur. güzel bir rotasyon olur 5 numarada. 4 numaraya kerem gönlüm furkan gibi isimler gelecekse cevher gelmese de olur ama bu isimleri alabiliyor muyuz bilmiyorum. 4 numara da kerem-yabancı rotasyonu iyi olurdu. 3 numaraya hem 2 hem 3 oynayabilen marco tomas tarzı bir isim güzel oturur. guard mevkisi ender-tutku-yabancı şeklinde olabilir. bu yabancı 2 numara oynama özelliği varsa tam oturur. shipp de rotasyonda hem 2 hem 3 oynar böylelikle. bazı arkadaşlar katılmayabilir ama seneye 2 tane oynayabilecek türk alınırsa caner-evren gibi isimlerin süreleri ciddi düşer.gökşenin melih sertaç hiç süre alamaz kiralanmaları daha iyi genç oyuncuların

''Oktay hoca sevmez , Oktay hoca istemez'' tarzı yakaşımları bi kenara atalım artık. Hoca efesteyken Jenkins'i getirmişti takıma. Sistem sevmez , düzen bilmez bi adamdı. Yani o sisteme uymaz diye eleştirdiğiniz önerilerin trilyon katı problemliydi adam . Riskin allahıydı ve Oktay hoca o riski aldı.

Tamam hangi yaklaşımlara izin var hangilerine izin yok hepsini yazarsanız bizde ona göre ayağımızı denk alırız hadidmizi biliriz.Hangi yaklaşımları kenara atalım hangilerini kenardan çıkaralım öğrenmenin sonu yok.

Bu arada JEnkins geldi ve sonra ne olmuştu.

sonuçta yetenekli oyuncular çok da sistem oyuncusu olmayı kabul etmezler ama takımda bu tarz oyuncular minumum düzeyde olduğu sürece sorun olmaz. çok yetenekli isen bazen bencil oynama hakkı vardır ve bu takıma olumlu yansıyabilir iyi kullanıldığında

Marcus Brown , Anthony Parker , Dejan Bodiroga. Al bi de şimdilerden Diamantidis. Hangisi sistem oyuncusu değildi ?
Ya da şöyle söyliyim bu sene EL'de Diamantidis'ten kalitelisi yok muydu hiç yetenek olarak ? Sistem oyuncusu olmamak diye bir şey yok. Sistemi kadronun üzerine kuramayan koç ve kurabilen koç var. Yukardaki adamları en sevmeyenler bile efsane olarak görür EL seviyesinde ve hepsinin ortak yönü sistem oyunusu olmasıdır.
Brown ve Bodiroga'nın yanına İbo ve Graner gibi Alvertis gibi şutör tehtitler bulunarak rahat olmaları sağlandı ve beslediklerinde boş kaçırmayacak oyuncular oynatıldı. Parker'ın açık alan yetenekleri yüzünden ( şu anda yok ama Maabi'deyken vardı) hıza ve çabuk şuta bağlı bir hücum düzeni kullanıldı hep. Ve bunun olmazsa olmazları hızlı uzunlar ve yöneten point guard seçimi dikkatli yapıldı. (uzunlar Baston , Huffman , Vujcic . Point guard olarak Saras alındı. Yürüyerek oynayan Tapiro diplerindeydi ama onlar Barca'dan Saras'ı aldılar sistemi düzgün kurmak için.
Diamantidis'i anlatmıyorum bile. Pana'da nasıl iyi kullanıldığını ama dünya şampiyonasında nasıl kötü kullanılıp adeta madara edildiğini herkes görmüştür. Yıldız kötü birşey değildir ve sistemi doğru kurarsanız gayet katkı alırsınız. İnşallah dediğin gibi minimum düzeyde değil maximum düzeyde olurlar.
Amma nostalji oldu yahu Huffman'lar Granger'lar filan :) Böyle eski oyuncularla ilgilenen filan varsa açalım bi başlık basketbol dünyasına :) :)

Marcus Brown , Anthony Parker , Dejan Bodiroga. Al bi de şimdilerden Diamantidis. Hangisi sistem oyuncusu değildi ?
Ya da şöyle söyliyim bu sene EL'de Diamantidis'ten kalitelisi yok muydu hiç yetenek olarak ? Sistem oyuncusu olmamak diye bir şey yok. Sistemi kadronun üzerine kuramayan koç ve kurabilen koç var. Yukardaki adamları en sevmeyenler bile efsane olarak görür EL seviyesinde ve hepsinin ortak yönü sistem oyunusu olmasıdır.
Brown ve Bodiroga'nın yanına İbo ve Graner gibi Alvertis gibi şutör tehtitler bulunarak rahat olmaları sağlandı ve beslediklerinde boş kaçırmayacak oyuncular oynatıldı. Parker'ın açık alan yetenekleri yüzünden ( şu anda yok ama Maabi'deyken vardı) hıza ve çabuk şuta bağlı bir hücum düzeni kullanıldı hep. Ve bunun olmazsa olmazları hızlı uzunlar ve yöneten point guard seçimi dikkatli yapıldı. (uzunlar Baston , Huffman , Vujcic . Point guard olarak Saras alındı. Yürüyerek oynayan Tapiro diplerindeydi ama onlar Barca'dan Saras'ı aldılar sistemi düzgün kurmak için.
Diamantidis'i anlatmıyorum bile. Pana'da nasıl iyi kullanıldığını ama dünya şampiyonasında nasıl kötü kullanılıp adeta madara edildiğini herkes görmüştür. Yıldız kötü birşey değildir ve sistemi doğru kurarsanız gayet katkı alırsınız. İnşallah dediğin gibi minimum düzeyde değil maximum düzeyde olurlar.
Amma nostalji oldu yahu Huffman'lar Granger'lar filan :) Böyle eski oyuncularla ilgilenen filan varsa açalım bi başlık basketbol dünyasına :) :)

ya aslında yıldız oyuncuya çok alışmadığımız için sanki yıldız oyuncu gelirse şimdi ki takım düzenimiz kaybolur gibi bir korku var. ama biz de artık hedef şampiyonluk fenerden iyi en az fener seviyesinde kadro kurmak istiyorsak 2-3 tane kalite isim getirmeliyiz. şu an ki kadromuz kalite olarak oynadığı basketbolun çok altında görünüyordu ama oktay hoca maximum verimle bu hale getirdi yoksa çok defoları olan bir kadro yapısı var. artık ben de euroligin önemli oyuncularından 1-2sini görmek isterim yani umarım olur

Tamam hangi yaklaşımlara izin var hangilerine izin yok hepsini yazarsanız bizde ona göre ayağımızı denk alırız hadidmizi biliriz.Hangi yaklaşımları kenara atalım hangilerini kenardan çıkaralım öğrenmenin sonu yok.

Bu arada JEnkins geldi ve sonra ne olmuştu.

Ben sadece kimsenin Oktay Mahmuti sanki kendisiymiş gibi ''bunu kesin hoca beğenmez'' saplantısının yanlış olduğunu söyledim. Ve buna dair hoanın kendi kariyerinden örnekler verdim.
Ama siz haklı çıkmak uğruna bardağın boş tarafına bakmışsınız. Jenkins'in başarısız olması Haislip'in , Kambala'nın , Granger'ın , Brown'ın , Nicholas'ın , Domercant'in hocayla çalıştıktan sonra geçirdiği değişimin boyutunu ya da hocanın bu konudaki başarısını etkiler mi ? 1 oyuncu başarısız oldu diye genel çıkarım yapmanız sanırım yanlış arama isteğinizin bir sonucu. Neyse uzatmayacağım . Bardak ortada , nerden bakacağınız size kalmış :) Saygılarımla...

ya aslında yıldız oyuncuya çok alışmadığımız için sanki yıldız oyuncu gelirse şimdi ki takım düzenimiz kaybolur gibi bir korku var. ama biz de artık hedef şampiyonluk fenerden iyi en az fener seviyesinde kadro kurmak istiyorsak 2-3 tane kalite isim getirmeliyiz. şu an ki kadromuz kalite olarak oynadığı basketbolun çok altında görünüyordu ama oktay hoca maximum verimle bu hale getirdi yoksa çok defoları olan bir kadro yapısı var. artık ben de euroligin önemli oyuncularından 1-2sini görmek isterim yani umarım olur

Bozulmaması için iyi bir koçumuz ve taraftarımız var. Zaten eğer Avrupa'da söz sahibi olmak istiyorsak mutlaka klübün sisteme oturması gerekiyor. Maccabi'nin bu seneki kadrosuna bakıyorum Eidson hariç diğerleri çok ahım şahım olmayan adamlar f4 düzeyinde . Halperin filan Olympiakos'tan sepetlendi resmen . Hendrix Galatasaray'da diye konu açsam millet isyan eder bu mu büyük hedeflere gitmek diye :) Ama gelenek oturmuş artık bi şekilde gidiyorlar belli bi yere kadar .Bizim de savunma karakterimiz oluştu ama komple bi vizyon oluşturmamız lazım. Onun için de iyi oyuncular şart. Bu sene yeni takım olduğumuz için elenmeyi kabul ettik içimizde hatta gurur duyduk takımımızla ama seneye daha iyi , finalde rakiple daha dengeli oynayabilecek bir ekip kurulması şart. Umarım kurar Oktay hoca. Güvenim tam şahsen :)

Ben sadece kimsenin Oktay Mahmuti sanki kendisiymiş gibi ''bunu kesin hoca beğenmez'' saplantısının yanlış olduğunu söyledim. Ve buna dair hoanın kendi kariyerinden örnekler verdim.

Ama siz haklı çıkmak uğruna bardağın boş tarafına bakmışsınız. Jenkins'in başarısız olması Haislip'in , Kambala'nın , Granger'ın , Brown'ın , Nicholas'ın , Domercant'in hocayla çalıştıktan sonra geçirdiği değişimin boyutunu ya da hocanın bu konudaki başarısını etkiler mi ? 1 oyuncu başarısız oldu diye genel çıkarım yapmanız sanırım yanlış arama isteğinizin bir sonucu. Neyse uzatmayacağım . Bardak ortada , nerden bakacağınız size kalmış :) Saygılarımla...

Oyuncularla ilgili fikir yürütürken doğru yada yanlış kendimize göre potansiyellerini ve mental özelliklerinide göz önünde bulunduruyoruz.Sayılan oyunculardan benim adıma gelmesi hata olan iki oyuncu vardı (öncesinde Jenkins idi) bir tanesi öngördüğüm gibi sonuçlandı.

Cevher için yanılıyorda olabilirim, olabiliz yanlış düşünüyor yada yorumluyorda olabiliriz.Cevher gelişime çok açık oyum disiplinine çok uygun bir oyuncu halinede gelebilir bu farklı bir konu.

Neticede burası bir forum herkes kendine göre görüşlerini yazıyor birileirni başka birileirne onu yapalım bunu yapmayalım ''yeaaaağ '' yapmayalım demesi ne kadar doğru emin değilim.

Ayrıca saplantı (obsesyon) gibi kelimeler temel itibari ile o terimin profesyonellerinin dahi konu dışı bağlamlarda birilerine yöneltmekten çekindiği ifadelerdir.Bir fikrin saplantı olarak nitelenmesi öyle pek kolay birşey değildir.Daha da önemlisi saplantı psikiyatrik bir belirtidir ve ben kendi adıma ortada net bir saplantı olsa dahi bunu dile getirmekten imtina ederim ki dediğim gibi fikirlerin dile getirilmesini saplantı olarak nitelemek pek doğru değildir.

" Yanlış arama isteği" demek niyet okuyuculuğudur.

Sonuç olarak farklı düşünceler olabilir ama burası bir forum katılmadığımız düşüncelere öyle yapmayalım böyle yapmayalım demek, dahası saplantı olarak nitelemek forum adabına ne kadar uyuyor düşünmek lazım.

Ayrıca Twitter'da Cevher ile anlaştığımızı ve haftaya imza atılacağını yazanlar olmuş (basketbolscout) ne kadar doğru bilemiyorum

Bu takım önümüzdeki sene başarısız olursa bunun tek sebebi potansiyelli olan oyuncular olacak.

"-Şu an berbat durumda ama çok potansiyelli bu adam.
-Tamam o zaman alalım."

Nando De Colo- Ender Arslan- Tutku Açık
Nando De Colo-Göksenin Köksal-Joshua Shipp
Tracy Mcgrady-Joshua Shipp
Preston Shumpert-İlkan Karaman-Ersan İlyasova
Kosta Peroviç-Luksa Andriç-Sertaç Şanlı

Brandon Jennings- Ender Arslan- Tutku Açık
K.Langford-Henry Domercant
Tracy Mcgrady-Cevher Ozer-Caner Topaloglu
Preston Shumpert-İlkan Karaman-Ersan İlyasova
Zaza Paculia-Ermal Kuqo-Furkan Aldemir

bu kadar haylcı olmayın beyler bırakın jennigsi zazayı da ersan ilyasova bile gelmiyecek bize hayal kurup durmayın andric shipp ayarında bi kaç oyuncu alırız ancak

tanışmıyoruz etmiyoruz hemen ne bu alaysı mesaj anlamadım yani. katılırsın katılmazsın bunlar benim düşüncelerim, andrici de unutmuşum, çok daha iyisini alamıyosak kesinlikle kalmalı, ben herkes andrice atıp tutarken savunuyodum andrici.. evrenle canerle sertaçla filan olmaz diyorum, bu seneki ekstra performansı seneye de beklemektense iyi takviyeler yapılmalı dedim, bunda bu kadar dalga geçilcek ne var anlamadım.

Öyle bir algıya neden oldumsa özür dilerim. Dalga geçmek gibi bir niyetim kesinlikle yoktu, kazandığımız maçlardan sonra bile rakibi aşağılayan, dalga geçen yorumlara dahi itiraz eden ben, kendi ailemden biri ile asla dalga geçmem. -Bu forumu büyük bir aile kendimi de bu ailenin bir ferdi sayıyorum.-

Ama aile fertleri olarak görsemde forumdaki insanların görüşlerini eleştirebilirim, pek tabii ki onlarda benim görüşlerimi. Kişilerini değil sadece görüşleri ni.

Sizin görüşününüze getirmeye çalıştığım eleştri; yerli sayısının çok az olduğu hatta uzatılan sözleşmeler nedeniyle neredeyse kalmadığı bir ortamda elimizdeki yerlileri de gönderirsek yerlerini nasıl ve kimle ikame edeceğimizdi sadece.
Beğenilmeyen yerli oyunculara bakınca kendimi bazen Sırbistan, Hırvatistan, Litvanya ya da İspanya'da yaşıyoruz sanıyorum Calderonlar, Navarro lar Mumbru ları alsak yerli statütüsünde oynayacaklarmış gibi. Ama ülkemizde yerli piyasası bu eğer sizin bildiğiniz bizim bilmediğimiz yerli oyuncu(lar) var ise onları öğrenmek istedim alaycı bir tonla değil tamamen meraktan.
Ben 2 yıldır ancak TV'den maçları izleyebiliyorum. Benim gördüğüm bildiğim oyuncular da TV de gördüklerim ile sınırlı.
Maksadını aşan bir ifade kullandımsa tekrar özür dilerim. Saygılarımla.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...