2011-2012 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben Cevheri 4 numara olarak düşünmüyorum zaten. Schumpert ondan daha 4 numaradır. Uzun rotasyonu için alınacak oyuncuların uzun olmasından ziyade farklı tiplerde olmasına gayret edilmeli. Aynı tarz uzunları kadroya katarsak rakiplerin bizi savunmasını çözmesini kolaylaştırırız. Ribauntçu 4-5 numara bulmamız 2-3 numaraların aktif hale gelmesine vesile olacağından buna dikkat edilmeli. Hocanın illaki kafasında, yeni sezona yönelik farklı taktik ve stratejiler vardır ve ona göre takım kurmak isteyecektir. Kadronun en az 15 kişi olacağını düşünüyorum. Furkan alınmazsa İlkan ve Göksenin genç rotasyonunda olacaktır. 3. kişi ise umarım 6. yabancımız olur.

Tutku ve Ender PG olarak takımdaysa alınacak 3. P.Guard'ın skorer kimliğinin olması lazım. 2 numarada o zaman gene Evren-Shipp Göksenin'i kullanabiliriz. Beklediğim kadro

Tutku-Skorer Yabancı-Ender
Evren-Shipp- Yabancı-Göksenin
Schumpert-Caner-Cevher
Kerem-Ersan-Yabancı-İlkan
Cemal-Andric-Yabancı

Ender dediğin oyuncu Efes'in deyim yerindeyse çöpe attığı bir oyuncu.Efes Kerem-yabancı bir guard , Fenerbahçe Ukic,Engin,belki yabancı bir guard ile oynayacakken bizim Tutku'nun yanına Ender'i koymamız hedefimizi çok net şekilde belli eder.Jerry Johnson bile kalabilir Ender'İn yerine.Fenerbahçe serisinde ki Jerry , Ender'le kıyas edilmez.

Cevher ise tamamen İlkan'ın önünü kapayacağı için istemiyorum.Orta sınıf takımlarda oynayabilecek ama asla şampiyonluğa oynayacak bir takımda oynayamıyacak bir oyuncu Cevher.Yaşıda genç sayılmaz artık.27 yaşına gelmiş...
Ezbere konuşmaktan hiç sıkılmadın Erdal, yıllardır düz mantıkla bakarsın takip ederim seni, ama hep yanılırsın.

Eğere K.Tunçeri, Sinan veya K.Gönlüm'ü alamıyorsan bu oyuncular iyidir.

Ender dediğin oyuncu Efes'in deyim yerindeyse çöpe attığı bir oyuncu.Efes Kerem-yabancı bir guard , Fenerbahçe Ukic,Engin,belki yabancı bir guard ile oynayacakken bizim Tutku'nun yanına Ender'i koymamız hedefimizi çok net şekilde belli eder.Jerry Johnson bile kalabilir Ender'İn yerine.Fenerbahçe serisinde ki Jerry , Ender'le kıyas edilmez.

Cevher ise tamamen İlkan'ın önünü kapayacağı için istemiyorum.Orta sınıf takımlarda oynayabilecek ama asla şampiyonluğa oynayacak bir takımda oynayamıyacak bir oyuncu Cevher.Yaşıda genç sayılmaz artık.27 yaşına gelmiş...

3. bir yabancı guardın alınmayacağını nerden biliyorsun, hocayla mı konuştun?

Bugünkü rotasyona bakarak tahmin ediyorum Serkan abi.Ayrıca hem Ender hem Tutku hem yabancı guard olursa bu üçünden de rotasyon nedeniyle verim alamayabiliriz.Üçüde birbirinin dakikalarını azaltacak.Üçüde birbirilerinin oyuna ısınamamasına neden olabilecek...

Tutku-Yabancı Guard rotasyonunun nesi var ki beğenilmiyor?

Şu anda kademe atlatacak Türk oyuncu yok boşta. Bence Ersan Ve Zaza'dan başka işimizi görecek Türk oyuncu yok belki Furkan gelirse genç olarak idare eder. Gerisinden fazla ümitlenmeyelim milli takım havuzundaki oyuncuların hepsi fener efes ve nba de malesef. Enes Kanter'e fener'in yaptıklarından sonra bizi düşünürdü diye düşünüyorum ama sanırım avrupa'ya gelmeyi düşünmüyor. Gelse bir şansımız var bence. yabancılardan da ksistov lavrinovic, fotsis, ndong, bo mccaleb ve fran vazquez düşünülebilir ama içimden bir his Lampe gelecek diyor.

Caner-Medley'de takımı ile yeniden anlaşmaya yakınmış. Estudiantes'de kalmak istediğini açıklamış. Aklımdaki bütün yabancılar teker teker anlaşma yapıyor.

vallaha cevhere lkaf edenleri anlamıorum yerli rotasyonunda alınabilcek iyi oyunculardan değerlendirmemiz lazım 10 dakka oynasa 8 9 sayı atsa yeter

ilkanı tanımıorum ama aldıysak şans verileblr melihi yada sertaçı kraya vereblrz ama ben luksanın gönderilmesi gerekir die düşünüprum tabi daha iyisi alınması cevheri eleştirenler luksaya baksınlar kaç maçta iyi oynadı die fb serisnde ikili oyunlar dışında varolamadı ribaund alamıor son maçta ortada yoktu basket faulkleriyapamıor bence pivota çok sağlam bir adam alınmalı şutör alınmalı sayı atablcek bvazı anlarda sadece shumperta bakıoruz ve sorunluluık alacak bir oyun kurucu şart benm gözümde

Bir basketbol takımının kadrosunda 17 kişi olmaz. Hadi 5'i genç olsun diyelim, ki o şekilde de olmaz. Süreler dengesizleşir, kadro dengesizleşir. Oyuncular mutsuz olur, koç istediği sistemi takıma aktaramaz. 12-13 hadi gençlerle 14 kişi olur takımda. "Euroleague oynamak istiyorsak geniş rotasyon lazım." diye birşey varsa da 17 kişiyle olmaz o rotasyon.

kerem gönlüm ersan zaza alınamayacaksa mecburen 2.sınıf yerliler alacaz. cemal-cevher-furkan-ender benim gözümde 2.sınıf yerlidir ama havuzda pek de oyuncu yok iyi yerliler hepsi takımlarında.artık bu adamlar neden alınıyor diye kızmak yersiz çünkü yerli oyuncu havuzu bu şu an.

Bir basketbol takımının kadrosunda 17 kişi olmaz. Hadi 5'i genç olsun diyelim, ki o şekilde de olmaz. Süreler dengesizleşir, kadro dengesizleşir. Oyuncular mutsuz olur, koç istediği sistemi takıma aktaramaz. 12-13 hadi gençlerle 14 kişi olur takımda. "Euroleague oynamak istiyorsak geniş rotasyon lazım." diye birşey varsa da 17 kişiyle olmaz o rotasyon.

:)) Bende zaten 15 dedim Semih:) 17 yazdım çünkü bunların hepsi olacak değil. Kerem-Ersan mesela ikisi birden gelmez. EL'de oynayacaksak kadro 15 kişi kesin olmalı ki ikisi genç olmalı. Bunları da Göksenin İlkan ve 6. yabancı olarak söyledim ;)

ferhat aynen dediğin gibi olan bu yetnceksin ama ilkan furkan patlayacak oyuncular cevherdede potansiyel ver mahmudi i yerlere getrr ama ben andirce karşıyım sağlam pivot isti,orum borusis gibi nielsen gibi sato batiste gibi oyun kurucuda pargo eidson gibi bütçe artarsa ki artacak bu 2bölgeye yüksek mktar harcanablr

GS, E.Arslan ve C.Özer'le prensip anlaşmasına varmış, her an imzalar atılabilir, ayrıca Furkan veya C.Nalga ilede anlaşma imzalanıcak.(Eyüp Yıldız)..Pota altı baya kalabalık olacak bu sene anlaşılan..Elimizde Ermal-Andriç-ve eğer kiralık verilmezse İlkan var.Birde yabancı alınırsa baya güçlü pota altı olur..

Bu transferler Türk rotasyonunu tamamlar...Ender'den Avrupa ve Dünya şampiyonası'ndaki performanslarını bekliyorum....Cevher'in 4 numarada patlayıcı özelliği ve ekstra üçlük performansı, Furkan'ın ribaund özelliği ve umut vaadeden potansiyeli ve Cemal'in getireceği pota altı sertlik ve hücumda bitiriciliği, zaten çok iyi olan takımımıza ekstra katkılar olacaktır....

15+Haluk idealdir bence önümüzdeki sezon kadro genişliği açısından bizim için.

Tutku/Ender/Jerry(veya başka bir yabancı)
Shipp/Evren/Göksenin/Yabancı(2-3 oynayabilen)
Shumpert/Caner/Haluk
Yabancı/Cevher/İlkan
Andric/Ermal/Yabancı

Furkan transferi ödeyeceğimiz ücret ve yakın zamanda NBA'e gitme ihtimali bulunduğundan şimdilik pek akılcı görünmüyor.
Sertaç ve Melih'in süre alabilecekleri bir takıma kiralanmaları onlar açısından daha faydalı olacaktır bence.
Böyle bir kadroyla sanırım çeşitli tiplerde oyunculardan oluşan kaliteli bir Euroleague takımı olabiliriz.
İki numarada kesinlikle skorer ve keskin bir şutöre ihtiyacımız var. Dört numaraya yabancı yerine Kerem Gönlüm hamlesi yapabilirsek daha güzel olur kuşkusuz. Pivot olarak ise pota altını yeri geldiğinde domine edecek tipte bir oyuncu harika olurdu.

fener maclarını baz alırsak bizim takımda 2 sıkıntılı pozisyon gördüm;birincisi bizde 2-3 numara pozisyonlarında macların en sıkıntılı ,en el yakan pozisyonlarında 3lük çizgisinde tamam beyler topu bana verin,gerisine karışmayın tarzında bir oyuncu eksikliği çektiğimiz aşikar,hani gözlerini bile bağlasan rahatca 3lük atabilen; isim olarak Trajan Langdon,Şiskauskas, Domercant veya Harun erdenay tarzı bir isme kesin ama kesin ihtiyaç var;

İkinci olarak ta pota altımızda Luksa'yı herkes cok beğeniyor evet olabilir,belki gelecek vaatediyor ama benim gözlemlerimle kalıplı,güçlü pivotlar ile pek başa çıkamıyor gibi geldi bana,biraz kırılgan bir yapısı var gibi geldi bana;pota altı içinde Pana'lı Mike Batiste tarzı güçlü,kuvvetli,rakip pivotları ürküten bir oyuncu gelse sanki daha iyi olacak gibi....

neyse Oktay hoca en iyisini bilir ve ona göre hareket eder zaten.....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...