2011-2012 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaşlar 2011 Revize Bütçesinde Erkek Basketbol takımımızın bu yılki bütçesi 5Milyon TL den 20Milyon TL ye yükseltilmiş olarak gözüküyor.Yeni sponsor girdisi bu rakama eklimi bilmiyorum,eğer iyi bir sponsorluk anlaşması yaparsak oradan gelen parada buna eklenirse yaklaşık 20M Euro gibi bir bütçe oluşacak,hiç olmadı yinede yeni bütçeye göre 10M Euro bütçe iyi gözüküyor.Kaliteli,sert savunma yapan oyuncuların alınacağına inanıyorum.

Furkan veya Cemal'den hangisini tercih edeceğimiz önemli,ben hem Furkan'ın Nba'e gidecek olmasından(seneye),hem de Furkan'a karşılık İlkan'ı kiralık vermeyi düşündüğümüzden Cemal ile imzalanması fikrindeyim.

Ermal-İlkan-Cevher-Andric-Cemal-Yabancı uzun rotasyonu,lig için üst düzey,Avrupa için yeterli bir uzun rotasyonu.Artı olarak bir de Oktay Mahmuti faktörü dersek,başarılı olmamız çok yüksek ihtimal.

Ender-Tutku-Yabancı

Evren-Shipp

Caner-Shumpert-Yabancı kısa rotasyonu yabancıların kalitesine göre muazzam işler çıkartabilir.

Arkadaşlar 2011 Revize Bütçesinde Erkek Basketbol takımımızın bu yılki bütçesi 5Milyon TL den 20Milyon TL ye yükseltilmiş olarak gözüküyor.Yeni sponsor girdisi bu rakama eklimi bilmiyorum,eğer iyi bir sponsorluk anlaşması yaparsak oradan gelen parada buna eklenirse yaklaşık 20M Euro gibi bir bütçe oluşacak,hiç olmadı yinede yeni bütçeye göre 10M Euro bütçe iyi gözüküyor.Kaliteli,sert savunma yapan oyuncuların alınacağına inanıyorum.
Çok güzel bir olay, bütçe artışına en güzel örnek.

Hedefimizi Euroleague olarak koyuyoruz..Sonra bazı isimler üzerinden eleştiri yapanlara yükleniyoruz..Herkesin kendisine göre düşüncesi var bırakın söylesin..Sonuçta bizim fikirlerimiz uygulanmayacak..Oktay Hoca ve basketbol şubesi maddi olanakları ve takım kimyasını masaya yatırıp tercihlerini yapacak..

Bana kalırsa Euroleague te bize 60 sayı bile attırmazlar..Oktay Hoca 4 kısa ile oynamayı seven bir hoca..Bunu eleştirmiyorum..olabilir..ama 4 kısa oynayan bir takımda Evren ve Shipp gibi potaya dahi bakmayan oyuncularla çok zorlanırsınız..Hem 3 hem 4 oynayan 2 oyuncu kullanırsınız..Shumpert ve Savanovic(çok istediğim bir oyuncuydu..efes in almasına bozuldum..demekki bizde şartları zorlasak alabiliriz) mesela..pg ve sg oynayan oyuncularınızdan biri de çok iyi şutör olursa o zaman rakiplere ciddi avantajlarınız söz konusu olur..NBA de hiç alışık olunmamasına karşın Orlando bile bu sistemle NBA Finallerine yükseldi..Euroleague de zaten çoğu takım bu sistem ile oynuyor..ama bizim oyuncu kadromuzla bunu yapmamızı çok zor görüyorum..guard rotasyonumuzu baştan yapamayacağımıza göre en kolayı 2 uzuna geçmek..zaten Ermal ve Luksa çok iyi savunmacılar değiller..birazda bunu düşünerek fikrimi söylüyorum..

Sühan abi yukarıda önemli birşey demiş. ''Uzunların çeşitli olacak'' diye. Ermal ve Andric zaten farklı oyuncular. Bizim eksik olan uzunumuz kalıplı sert bir uzun gibi gözüküyor. Dediğim gibi alalım Mozgov'u bitirelim bu işi. Resmen kökten çözüm. Yanına bu uzunlardan kimi koysak sırıtmaz. Ve deli gibi baskı yapabiliriz arkada Mozgov olunca. Şampi ve Shipp ribaunda girerek bu kadar yormaz kendini. Tamam çok maliyetli bir oyuncu kabul ediyorum ama gelirse o kadar çok sorunumuz çözülür ki. Pota altı skoru mu lazım al Ermali , pik and roll ile skor mu arıyorsun al Andric'i. Baskıyı arttırıp arkayı sağlama mı almak istiyorsun al Mozgov'u. Müthiş olur gerçekten rüya gibi. İnşallah Mozgov düşünülür.

Savanovic'i Efes hala bitiremedi oyncu ile anlaştı ama Valencia 1.5 milyon Euro bonservis istiyormuş Efes bile veriyorum o parayı diyemedi henüz.Henüz bütçemiz Efes-FBÜ düzeyinde değil ki henüz bütçemizi bilmiyoruz bile.

Ayrıca bu sezon için hefefimiz Euroleague doğru şu aşamada hepsi bu Euroleague'de yer almak ilk sezondan F4 gibi bir beklenti zaten olamaz hatta Top16 bile net bir hedef değildir bu sezonki şampiyonluk gibi şapkadan çıkarsa ne ala.

Tamam aradaki farkı mümkün olduğunca kısa süre kapayalım ama çok hızlı koşarsak tökezleyip düşedebiliriz .

20m euro bütçe diye birşey olmaz yalnız. 10m euro yani yaklaşık 15 milyon dolar en mantıklısı.
Ayrıca Cevher ile ilgili çok karmaşık duygular besliyorum. Beşiktaş'ta sezon boyunca zorlu maçların 5 taneside iyi oynamıştır 2 taneside banko Fener maçları zaten : ) Gerçi yerli piyasasını düşününce değerli bir isim. Alırsak Haluk gibi olur umarım. Ben gelmesi taraftarıyım.

Savanovic'i Efes hala bitiremedi oyncu ile anlaştı ama Valencia 1.5 milyon Euro bonservis istiyormuş Efes bile veriyorum o parayı diyemedi henüz.Henüz bütçemiz Efes-FBÜ düzeyinde değil ki henüz bütçemizi bilmiyoruz bile.

Ayrıca bu sezon için hefefimiz Euroleague doğru şu aşamada hepsi bu Euroleague'de yer almak ilk sezondan F4 gibi bir beklenti zaten olamaz hatta Top16 bile net bir hedef değildir bu sezonki şampiyonluk gibi şapkadan çıkarsa ne ala.

Tamam aradaki farkı mümkün olduğunca kısa süre kapayalım ama çok hızlı koşarsak tökezleyip düşedebiliriz .
Son paragraf çok yerinde olmuş. Savanovic'i istemeyen yoktur ama 1.5 milyon euro büyük bi para bence.

Kutay abi direk 3 numara oynamıyor muydu Vincent Jones filan varken ? Ben de öyle hatırlıyorum ama yaşım ufaktı tam hatırlayamayabilirim.

Bende öyle hatırlıyorum da çok emin olmadım epey zaman geçti yani ezer'in bahsettiği 3-4 ikilisi Shumpert-Cevher ilede olabilir mi gerçi Cevher'in ayak çabukluğu biraz soru işareti olabilir

Cevher, Beşiktaş'ın kaotik yapısında bile etkili olmuş bir oyuncu, bizim disiplinli yapımızda ve Oktay hoca ile farklı bir kimliğe bürünecektir, güzel transfer olacak bence.

aslında cevheri biz galatasaray maçları ile değerlendiriyoruz pek maçını izlemiyoruz beşiktaşın sonuçta. galatasaray maçlarında cevher shumperta karşı oynuyor ve ligde cevhere en ters oyuncu shumpert. dış şutu ölüyor cevherin shumpert sayesinde. ama 4 numaraları uzun dışta oynamayan takımlara karşılı etkili olur bence.

Cevher de tıpkı Tutku gibi...
Oynadıkları takımlar yüzünden "savunması zayıf" damgası vurulmuş, hakettiği saygıyı görememiş bir oyuncu...
Oysa savunma yapacak güce, fiziğe ve atletizme sahip...
Gelirse çok iyi olur, seneyede taraftarın sevgilisi olur...
Ribaund sorunumuzu da kökten çözer...
Ayrıca duş şut atacak oyuncumuz yok, Cevher bu ligin en iyi şutörlerinden...
dipnot : Cevher Datcka da 3 numara oynadı, BJK ta ise Auistin gidince forma şansı bulabildi ve zorunluluktan oynadığı 4 numara da bence çok başarılı oldu...

Bu sezon uzayan mesafeye ve pek seçerenek şut atmamasına rağmen %35 ile üçlük atmış Shumpet'in de ona yakın zaten % 37 civarı.Bizde daha az ve daha seçerek suç atacağını düçünürsek yüzde 40-45 'i bulabilir ki 2 sezon önce % 45'e kadar çıkmış üçlük yüzdesi

Hakan Üstünberk'in birçok konuda yaptığı çok önemli açıklamaların tam metni az sonra resmi sitede olacak. Euroleague,sponsorluk,transferler
Evet resmi siteye saldırıyoruz.

10-12 milyon dolar arası bir bütçemiz olacaksa en uygunu 6 yabancılı 13 kişilik bir kadrodur...
Göksenin, Melih, İlkan ve Sertaç düzenli olarak 20 dakika ortalama ile oynayacakları bir takıma gitmeliler...
bizde
2 PG 3 SG 3 SF 2 PF 3 C

şeklinde bir kadro kursak iyidir...
SF'den en az biri PF oynayabilmeli (Shumpert)
SG den de en az 1'i PG oynayabilmeli...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...