2011-2012 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
nba takımlarının ödemesi gereken sanırım 500bin dolardan 1 kuruş fazla vermeyelim, bu sene Furkan ın draftan çıkması kaz yolma operasyonuydu tongaya düşmeyelim.

Ben şöyle düşünüyorum.Ermal gitti varsayalım.Gelicek oyuncular;Kerem Gönlüm,Furkan Aldemir,Cevher Özer bu 3 ü ve Euroleague kalitesinde bir uzun işi bitirir Andriçle birlikte...

Ermal ile birlikte pota altındaki en önemli hücum opsiyonunu da kaybetmiş olduk maalesef. Zaten Hücum opsiyonları sınırlı bir takımken Ermal'i nasıl kaybettik ve yerini nasıl dolduracağız meraktayım. Şaka değil, Türkiye'in en iyi alçak post oynayan adamını kaybettik. Gerçekten çok üzüldüm Ermal'i kaybetmemize.

Cevher deniliyor,Kerem deniliyor,Furkan deniliyor,Ersan deniliyor. Zaten elde Andric var. Ermal gittikten sonra yabancı 5 almak farz olmuşken bir de İlkan ve Sertaç var. Kafam çok karıştı.

Okuduğumuz kadarıyla Cevher ve Furkan hayırlı olsun.Tabi şimdi piyasa karıştı,o oraya gidiyor bu buraya gidiyor.İlerleyen dönemde daha net bir tablo çizebiliriz..Ermal'in gidip bu iki oyuncunun gelmesi iyi bir gelişme olsa da nitekim hala diyorum,bu takıma Ermal kalsa da gitse de o pota altını karartacak sert bir uzuna ihtiyacımız bu yıl da vardı gelecek yıl da olacak.

Öyle birşey olmaz.Ermal kariyerinin en iyi dönemlerini Oktay hocayla geçirdi.Aralarında kırgınlık olmaz, onun aklı Efes'te kaldı.

Furkan şuan da Nba de oynayacak bir oyuncu değil.Ribaunt ve savunması iyi ama şutu nerdeyse yok.Hemen bize gelip 1 yıl sonra nba e gidecek kadar gelişme göstereceğini düşünmüyorum.2-3 yıl daha burda oynayıp iyice kendini geliştirip gitmeli,özelliklede şutunu.

Ayrıca İlkan,Furkan dan daha iyidir şut konusunda.Tabi Furkanın da ondan daha iyi olduğu özellikleri var.Ama şu anda Furkan İlkan ın ın çok önündedir demek çok saçma bence,özelliklede sakatlıktan sonra.Yani Furkanı çok abartmaya gerek yok.Gelecek vadeden iyi bir oyuncu aynı İlkan gibi.

Furkan'ın içindeki NBA aşkını dizginleyebilirsek uzun yıllar faydalı olacak bir oyuncu aldık. Yoksa bahsi geçen rakamları, 2 sene burada kalacak ve kariyerinin en verimli dönemlerini başka takımlarda geçirecek olan Furkan'a veriyorsak yazık.

Furkan'ı tanımlarsak da ayakları çabuk ve ribaund makinesi kilit iki özelliği. Özellikle Oktay Mahmuti'nin guarda baskı ve double team odaklı savunmasında müthiş yararlı olacak ayak çabukluğuyla. Ayrıca geçtiğimiz sene ribaund problemi çeken takımımıza da bu yönüyle büyük katkı verecektir. Onun yapması gereken sırtı dönük oyununu geliştirmeye çalışmak. Savunma ve ribaund özelliği iyi ama hücumu çok sınırlı bir oyuncu. Orada Tutku'nun varlığıyla, onla iyi anlaşabilirse skor gücü biraz artacak ama post oyununu geliştirirse Avrupa'nın sayılı uzunlarından biri olabilir 2-3 sene içinde. Oyun stili olarak da Kerem Gönlüm'e benziyor zaten, onun hücum tarafında 30'lu yaşlarında geliştirdiği hücum özelliklerini 20'li yaşlarında geliştirirse çok önemli oyuncu olacak kesinlikle.

Ayrıca yanlış bilmiyorsam İlkan da takımda kaldı. Ermal'in gidişiyle de muhteşem bir yapıya sahip oluyoruz.

Furkan'ın net 3 senesi var Nba için. Ersan bile 3 sene bekledi neredeyse. Ortayı iyi kapaacak, seken topları alacak hem hücümda hem savunma bir oyuncumuz olur çokda güzel olur.

Furkan olayi kesinmis sanirim. Karsiyakali bir arkadasim ile konustum. Karsiliginda futbolcu vermemize bayagi guldum.:D

Hayatımda duyduğum en saçma olaylardan biridir bu durum..Karşıyakalı taraftarlar Furkan'ı niye veriyosunuz diye takımlarına sinirlenceklerine önce bu duruma sinirlensinler..Basketbola bakış açıları gerçekten süpermiş 2 yıldır bunu anladık..

Ermal'ın gitmesi hem kendi için hem bizim için büyük kayıptır.Ama biz bu kayıbı telafi edebiliriz vede İnşallah telafi edeceğiz.Bence ermal çok büyük hata yaptı bunu önümüzdeki sene anlıyacak zaten.

12 kişiden geniş rotasyonlar pek gerçekçi gelmiyor açıkcası. Haluk istisna, oyuncu-antrenör vs. olarak da görev alabilir belki. 12 kişi arasında altyapıdan bir oyuncu bulundurma zorunlulugu var, bu yuzden kiraya vermektense Göksenin'i kadroda tutmak mantıklı. 5 yabancı da düşersek geriye 6 kişilik yer kalıyor.

Yerli kadrosunun temel direkleri Tutku ve Shumpert. Geriye kalan 4 kişilk yere Caner, Evren, Ender, İlkan, Cemal, Furkan ve Cevher aday gözüküyor. (Kerem Gönlüm'ün gelme ihtimali yok denecek kadar düşük bence. Efes kulubu kapatmadığına göre hala iddialı ve bütçesi, hedefleri bizim üzerimizde. Durum bu iken, Ermal'i alıp, Kerem Gönlüm'ü bırakmaları takımlarını zayıflatma anlamına gelir ki, Efes'in bunu yapacağını sanmam.)

Adaylar arasından seçim yaparken daha esnek düşünmekte fayda var. Misal Caner-Evren karşılaştırması yerine Ender-Evren karşılaştırması daha anlamlı geliyor bana, sadece oyuncuları düşününce anlamsız gelse de, misal eger Ender tercih edilirse, Evren'in görevini çok daha iyi bir şekilde yapabilecek bir yabancı alınıp(Ozbolt gibi), toplamda daha iyi hale gelinebilir.

Yabancılardan Andric ve Shipp kalır herhalde. 3 yabancı alınır. 2 kısa 1 uzun şeklinde. Shipp'in ana kalma nedeni 2 sene sonra devşirilme olasılığı ve 5.yabancı olarak süre-görev sorunu yapmaması. Fakat 2 sene sonra devşirilebilecek başka bir oyuncu bulabilir miyiz, eldeki çogu devşirme adayı 30 yaş civarı(Chatman, Wright, Dudley) yalnızca K.Simmons vardı onu da Banvit devşiriyor. Akılma İtalya'da iyi bir sezon geçiren eski Ülker'li Devin Smith geldi ama o da bazı kaynaklara göre 81'li bazı kaynaklara göre 83'lu. Gerçekte 83'luyse düşünülebilir ama sanırım 81'li.

Ermal'in gelişine sevinen biri olarak, butun içinde değerlendirince gidişi kapatılamayacak bir açık değil. Transferleri tek tek değil 2'li 3'lu degerlendirmek daha dogru geliyor bana, bu yuzden beklemek lazım.

İhsan Bayulgen senin gercekten yatacak yerin yok!! Göya bir basketbol adamı olarak furkan bir sene daha ksk da kalsın diye istiyomussun, ulan cocuk iki senedir orda kendi özelinde bulunan yetenekleri haric en ufak bir gelişme gostermedi ama sen hala ksk da kalırsa daha iyi olur diye konususp ortalığı karıştırmaya çalışıyosun ve gercekten ayıp ediyosun. Furkan orda kimle antreman yapacak da kendini geliştirecek yada hangi adam gibi guard ile performansını arttıracak. Basketbol camiasında bu iş olmasın diye iki senedir bir taraflarını yırtan bu tiplere rağmen Furkan bu sene parcalıyı giyecek, cocuk can atıyo Galatasaray a gelmek için.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...