2011-2012 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Abdullah abi, ben şöyle düşünüyorum Ermal gitti tamam çok seviyorum çok iyi ama gitti.Yerine Furkan,İlkan,Sertaç,Kerem G.(Ermal Takas diye düşünürsek),Cevher süper olur bence ki daha yabancılar var.

Gazanfer abi yalnız burda gençlere süre vermek lazımda EL'e gidicez yinede oyuncu şart yani öyle anlıyorum heralde demi yani demek istiyosun ki full mu gençlere verelim yoksa transfer Cevher,K.G,Furkan şart mı? bence Cevher,Furkan Şart.

Genç oyuncuların üstüne takım kurmak, başarıya giderken onlara büyük sorumluluklar vermek, Ermal'in alacağı süreleri de bu oyunculara vermek.

Açıklama için teşekkür ederim ama size katılmıyorum.
Eğer Furkan gelecekse alçak post ounları öğrenebileceği en önemli adam artık olmayacak kadroda.
Ben ilk turdan elenmek pahasına gençlere yatırım yapalım, başka takımlarda süre aldıklarında kazanacakları şeyden çok fazlasını kazanırlar Mahmuti'in antremanlarında derken büyük çoğunluk genç oyuncuların, EL seviyesinde olmadığı ifade ederek süre alabilecekleri takımlara kiralanmasını istiyordu.
31 yaşındaki Ermal'in gidişi genç oyuncuların önünü açılacağı gerekçesiyle olumlu karşılanırken, 34 yaşındaki Kerem Gönlüm'ün gelmesi için herkes duacı.

Abdullah abi, ben şöyle düşünüyorum Ermal gitti tamam çok seviyorum çok iyi ama gitti.Yerine Furkan,İlkan,Sertaç,Kerem G.(Ermal Takas diye düşünürsek),Cevher süper olur bence ki daha yabancılar var.

Bu sayılanların hiçbiri alçak posttan sayı atabilecek oyuncular değiller- Hücum ribaundlarından kaynaklı takip sayıları hariç-
Yani Sayılan isimlerden hangisine içeriye top indirsek hiç bir takım ikili sıkıştırma getirmez onlara, böyle olunca rakip kısalar tamamen bizim dış oyunculara konsantre olurlar. Dış şut performansımız ise zaten ortada.
4 kısalı sisteme uygun, alçak posttan sayı bulabilen- Kambala- ribaundçu bir 5 bulamazsak işimizin çok zor olduğunu düşünüyorum.
Umarım zaman sizi haklı çıkarır.

ermal kendi isteği ile mi ayrıldı. taraftarla bu kadar bütünleşmişsin kulüp seni canlandırmış ne diye gidersin ufuk sarıcanın efesine. eğer oktay hoca istemedi ise bir şey demem ama ermal kendi gitmişse yanlış yaptı bence.

Hem Abdullah Abi'ye, hem Kubilay'a daha da açıklayayım demek istediğimi.

Öncelikle Kerem Gönlüm konusunda gireyim. Ermal hücumda eşsiz bir oyuncu belki ama savunmada ve ribaundlarda da bir o kadar kötü. Kerem ise şuan komple bir oyuncu, hele ki geçen sene performansı zirve yaptı. Yani iki oyuncuyu 10 üzerinden değerlendirelim, Kerem'e 8 verirsek, Ermal'e 5.5-6 filan veririz. Yaş konusunda da Kerem Gönlüm basketbola zaten geç başladığı için en az 2-3 sene daha en üst seviyede, maksimum performansıyla oynayabilir. Ayrıca Kerem Gönlüm'ün buraya olan gönül bağını da biliyoruz, alacağı süreyi/parayı hiç dert etmeyeceğini de biliyoruz.

Gençlere bol bol süre vereceğiz demek Euroleague'i boşlayacağımız anlamına gelmiyor. Yıldız diye tabir edebileceğimiz iyi bir uzun alırsak uzun rotasyonumuzu düşünelim.

Cevher-Şampırt-İlkan
Yabancı-Andric-Furkan

İlkan'a sene boyunca 8-10 dakika ortalama süre versek, Furkan da ortalama 13-15 dakika süre alsa bu onlar için gayet tatmin edici olur. Zaten Oktay Hoca'nın takımında en iyi oyuncular bile 25 dakika ortalamayı göremez ki genç oyuncular için bu gayet normal. Andric'in 15 dakika, yeni gelen yabancımızın 18-20 dakika, Cevher'in 15 dakika, Şampırt'ın 3 ve 4 numaralarda birlikte 18-20 dakika oynayacağını düşünürsek süre problemi de olmuyor. Gayet güçlü, enerjik, tecrübeli, çok farklı tarzda oyunculardan kurulmuş bir pota altı rotasyonumuz oluyor.

Şöyle yapalım. Rakiplerimizin pota altı rotasyonlarıyla kendimizinki karşılaştıralım bu durumda ki daha Kerem Gönlüm sürprizinin gerçekleşecebileceğini de unutmayalım.

Fb Ülker
Gist - Kaya - Mirsad
Vidmar - Oğuz

Efes Pilsen
Kerem Gönlüm - Savanovic
Ndong - Raduljica - Ermal

Galatasaray
Cevher - Şampırt - İlkan
Begic - Andric - Furkan - (Sertaç)

Pek aşağı kalır bir yanımız yok kalite olarak. Geçen sene hangi uzun rotasyonuyla Fb Ülker'e kafa tuttuğumuzu, Efes'i, Banvit'i yendiğimizi de unutmayalım. Bu takımın başarısı koçta ve takım oyununda zaten.

Burada işte en önemli nokta alacağımız yabancı pivot. Onu çok iyi seçmeliyiz sadece. Abdullah Bey'in de söylediği gibi bu oyuncu içeriden sayı tehditi yüksek olan, post oyunu olan çok iyi bir uzun olmalı. Bir de bu sene iyi şutörler gelecektir takımımıza, onu da unutmayalım, geçen seneki gibi olmayacak.

Ermal gitmesine üzüldüm ama yeri dolmayacak bir uzun değil...
Yeni sezonda 4 numara Cevher, İlkan ve Shumpert'a emanet olurki bence iyi bir rotasyon...
Andric ve Shipp'in takımda kaldığını farz edelim...
3 yabancı hakkımız var...
Bir Combo Guard, diğeri 3 numara olarak kullanırız...
Son transferimiz ise skorer ve kalıplı bir 5 numara olur...
Yabancı, Andric, İlkan, Cevher, Shumpert ile bence 4-5 numara rotasyonu hiç de fena değil...

Hayatımda duyduğum en saçma olaylardan biridir bu durum..Karşıyakalı taraftarlar Furkan'ı niye veriyosunuz diye takımlarına sinirlenceklerine önce bu duruma sinirlensinler..Basketbola bakış açıları gerçekten süpermiş 2 yıldır bunu anladık..

süpermiş derken neyi kastetmek istediniz anlayamadım? sonuçta yönetim pazarlıkları sürdüren taraf, taraftar değil. dediğin olayı bende saçma buluyorum. futbol>basketbol mantıgı bizim gibi bir klüpte olmamalı. bana kalsa evren-ilkan+para isterim :D birde furkan'ın hucum yönüne zayıf diyen arkadaşlarımız var onları hiç anlayamıyorum, furkan çok ağır bir sakatlık geçirdi.. daha yeni yeni toparlanıyor. neyse transfer bittiyse her iki taraf içinde hayırlısı olsun..

Ermal kesin olarak gittiyse yapacak bir şey yok. Bu sene bize çok katkı verdi. Emekleri için teşekkür ederiz. Ama Çetin Yılmaz'ın Efes'in başına geçmesiyle birlikte ben böyle bir hamle bekliyordum. Çünkü ÇY Ermal'i çok beğendiğini her fırsatta söylüyordu. Hayırlısı olsun.

Yalnız burada bazı arkadaşların "gitmesi iyi oldu" türünden yorumlarını ben biraz duygusal buluyorum ve katılamıyorum. Savunmada ve ribaundlardaki tüm eksikliklerine rağmen pota altında sırtı dönük oyunlarda hücum gücü en yüksek Türkler'den biri Ermal. Onun gidişiyle birlikte pota altı hücum gücümüz ciddi oranda eksilmiş durumda. Sanıyorum bu açığı yabancı bir oyuncu ile kapatmaya çalışacağız. Furkan ve Cevher (eğer haberler doğru ise) bu eksikliği kapatamazlar. Cevher zaten dış oyuncu gibi oynuyor. Furkan ise hücum ribaundu dışında bir hücum oyunu henüz geliştirebilmiş değil. Kapasitesi var, mutlaka geliştirecektir ama bu bir kaç yılı alacaktır.

Özetle, bunun bizim için olumsuz bir gelişme olduğunu düşünüyorum. Ama gidenin arkasından ağlayacak değiliz. Çözümler de mümkün...

Saygılar.

Gazanfer bey, açıklamanız için teşekkür ederim.
İlkan ve Furkanın aynı anda sahada olduğu bir 5 ile hücum ribaundu dışında bir sayı opsiyonumuz olduğunu düşünmüyorum. İkisinin birlikte oynadığı bir beşte tamamen dış oyuncuların eline bakacağımızı ve maalesef istikralı atan şutörlerimiz olmadığı için sıkıntı yaşayayacağımız düşünüyorum.-önümüzdeki sene iyi şütorlerimiz olacak demişsiniz ben de öyle umuyorum ama pek sanmıyorum açıkçası-
Savunmada çabuk ve sert bir takım iken hücumda daha da sınırlı bir takım olacağımızı düşünüyorum- hatta korkuyorum-
Tabii 5 numara pozisyonuna gelecek yabancı çok önemli olacak. Önerdiğiniz Begic'in maçlarını izlemedim ama bize 4 kısalı sistemde de oynayabilecek çok yönlü bir oyuncu lazım değil artık şart oldu. Öyle biri gelirse, üzerime çöken bu karamsarlıktan ancak kurtulabilirim!!!
Genç oyunculara yatırım yapılmasını canı gönülden destekliyorum. Günlük başarılar yerine küçük ama emin adımlarla gidilmesi taraftarıyım. Bu uğurda ağır yenilgi-ler-, ilk turlarda elenme-ler- pahasına üstelik.

süpermiş derken neyi kastetmek istediniz anlayamadım? sonuçta yönetim pazarlıkları sürdüren taraf, taraftar değil. dediğin olayı bende saçma buluyorum. futbol>basketbol mantıgı bizim gibi bir klüpte olmamalı. bana kalsa evren-ilkan+para isterim :D birde furkan'ın hucum yönüne zayıf diyen arkadaşlarımız var onları hiç anlayamıyorum, furkan çok ağır bir sakatlık geçirdi.. daha yeni yeni toparlanıyor. neyse transfer bittiyse her iki taraf içinde hayırlısı olsun..

Ben Gs'ye değil Karşıyaka'ya söyledim onu..Ortada bi transfer konusu varsa basketbol açısından karar vermeleri ya da ona göre bi plan yapmaları lazım,onlar alakasız şekilde Futbolcu almaya çalışıyolar..Yaptıkları akıl karı iş değil..

Ayrıca İlkan'ı vereceksen Furkan'ı neden alıyosun? İlkan bu takımda kalmalı kesinlikle..

Bi de Furkan'ın hücum yönünün zayıf olmasının sakatlığıyla alakası yok,Furkan sakatlığından önce de böyleydi..Savunma yönü yüksek,hücum yönü zayıf..Kendisini geliştirmesi lazım..

Ben Gs'ye değil Karşıyaka'ya söyledim onu..Ortada bi transfer konusu varsa basketbol açısından karar vermeleri ya da ona göre bi plan yapmaları lazım,onlar alakasız şekilde Futbolcu almaya çalışıyolar..Yaptıkları akıl karı iş değil..

Ayrıca İlkan'ı vereceksen Furkan'ı neden alıyosun? İlkan bu takımda kalmalı kesinlikle..

Bi de Furkan'ın hücum yönünün zayıf olmasının sakatlığıyla alakası yok,Furkan sakatlığından önce de böyleydi..Savunma yönü yüksek,hücum yönü zayıf..Kendisini geliştirmesi lazım..

Tamam bende karşıyakalıyım dostum dediklerinde bi yanlışlık yok yani :) ama ilkan'la furkan'ın karşılaştırılması çok saçma bişey.

Futbolcu karşılığında aldıysak Furkan'ı ona sevinirim işte ama para verip almanın mantığı yok ilkan+melih + çok yüksek paralar konuşuluyordu ki bu oyuncuların yıllık ücretlerini de bizim ödeyeceğimiz söyleniyordu. O teklifi kabul etmeyip söylenildiği gibi 3 futbolcu isteyen Karşıyaka yönetiminin basketbola ne kadar değer verdiği de ortada! normalde ilk teklif kendileri için çok daha avantajlı, neyse böylesi bizim için daha iyi. Nba'de şansını kısa sürede deneyecek gözüyle bakılan oyuncuya yüksek para vermek mantıklı gelmiyordu ki hücum olarak da hücum ribaundu + tip dışında 0 bir oyuncu. Yalnız furkan içerde ribaundlar için çırpınırken 4 numaradaki Shumpert ve Cevher'in bu konudaki eksiklerini kapayabilir, o yönden iyi olabilir ama bire bir savunmada da kendini geliştirmesi lazım. Çok çabuk itiyor onu sırtı dönük oynayabilen uzunlar, ayrıca çabuk da faul problemine giriyor bu uzunları savunurken.Ünlü alan savunmamızda çok iyi iş yapacaktır yardım savunması sayesinde ve ribaundlardaki etkinliğiyle, bire bir savunmasını ve hücumunu da yazın bol bol çalışarak daha çok geliştirir umarım, bize de büyük katkısı olabilir böylece.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...