2011-2012 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Chuck Davis uzak olsun bizden. Sistem adamı değil. Bütün skor tehditi bire birler üzerinden ve pas dayalı sistemde Banvit'te oynadığı gibi sürekli birebir oynarsa, ortada sistem falan kalmaz. Gelecekse Vidmar gelsin, o da olmadı Michael Wright gelsin. Ama yok, Shumpert gitmesin!

Tabii ki de Shumpert kalsın.
Ama Davis rakibe eşleşme problemi yaratan, -uzun kolları, dış şut tehdidi ve alçak post oyunları v.b- , okuduğum röportajlardan anladığım kadarıyla karşısında oynayan adamların saygı duyduğu bir adam sadece işini yapıyor bu anlamada takımımıza uyar gibi gelmişti.
Bornova'daki Shipp'in bizdeki oyununu görünce -ligin sayı kralının bizdeyken potaya şut atmadan bitirdiği maçları gördükten sonra- Davis'te düzen içinde oynar gibime geliyor açıkçası.
Son olarak, Ali Karadeniz'i TT iken sayısız kez izlemiş biri olarak, eğer O'nun sistem içinde kalabileceğine inanıyorsanız inanın Davis'te kalabilr.

Tam anlatamamıştım anlatmak istediklerimi, kusura bakmayın.

Şimdi şöyle, Davis genel olarak ürettiği sayılara bakarsak hep birebir üzerinden olduğunu düşünüyorum ben. Ne 4 numaraya uygun alçak post oyunu var, ne de sistem içerisinde hücumda efektif kullanılabilecek bir isim. Yani eğer onu hücumda kullanmak istiyorsanız topu yüksek postta kendisine verip, alan falan açmanız lazım. Kendi şutunu yaratabilmesi avantaj ama topu eline aldığında genel olarak birebir oynayıp orta mesafe şutu atması Oktay hocanın pasa dayalı hücum sistemini bozar.

Shipp örneğinize gelince, Shipp'in bu sene ne kadar eleştirildiği ortada forumda. Oktay hoca onun basketbolunu değiştirdi tamamen. Bornova'da dediğiniz gibi 1 numaralı skorerken bir anda burada savunmacı oldu. Eğer Chuck Davis için de böyle bişey düşünülüyosa, yok kalsın. Ben Chuck'ın o role uyum sağlayabileceğini düşünmüyorum. Eğer Shumpert gidecekse, devşirme olarak alçak postta skor tehditi olan Ali Karadeniz'i, ya da savunmacı Vidmar'ı isterim ihtiyaçlarımızı düşünerek. Benim için Ali ile Davis'i ayıran bir numaralı fark Ali'nin sırtı dönük oyunu varken -ki bizde böyle bir oyuncu yok- Davis'in genel olarak yüzü dönük oynaması ve orta mesafe şutlarını kullanarak oynaması. -ki bunu Shumpert'ta yapıyor.-

Shipp ve Evren'in yanına şutu olmaya bir 2-3 numara daha almak pek mantıklı olmaz gelecek diş oyuncuların en azından vasat üzeri şutu olmaası lazım.

Kinsey'nin Shipp'e karsi tek bir artisini söyleyin bana.

Benim her zaman kadroda görmek isteyeceğim ilk adam Shipp'tir ama Kinsey'in atletizmi Shipp'in çok üzerindedir.-çabukluğu, sıçrama kabiliyeti ve patlayıcılığı v.b-
Rakip takımın oyuncusu olsa da hiç sevmesem de hiç artısı yok demek tuhaf geldi bana, o kadar da değil.
Tekrar ediyorum bu kadro da benim için en değerli adam Shipp'tir o ayrı.

Kinsey oyun zekasi yerlerde sürünen, sutu zayif bir 2 numaradir. ha savunmasi iyidir, atletiktir ama Shipp'in oyunu bence daha akiskan ve penetreleri daha keskin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...