2011-2012 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yabancı hakkımızı 4 numaradan yana mı yoksa bir 4-5'ten yana mı kullanmalıyız, doğru tercihi yapmak gerekir?

Bana kalırsa salt 4 numara ve bu mevkiiyi gerçekten çok iyi oynayan birini almalıyız. Gelecek yıl hem takım tecrübemizin hem de Andric'in şahsi tecrübesi artacağından o bölgede çok fazla sıkıntı çekmeyiz diye düşünüyorum.

Ama dediğimiz gibi 4 numarayı gerçekten çok iyi oynayabilen ve gerekli tecrübeye sahip birini almalıyız. Sezon sonuan kadar ah-vah etmek istemiyorum açıkçası. Gerektiğinde maçı koparıp alabilen bir power forward görmek istiyorum takımda..

Muhtemelen 1 sene oynayacak bir oyuncu için bu kadar masrafa girmek doğru mu, benim aklıma takılan bu. Umarım maksimum verim alırız da karşılığını almış oluruz önümüzdeki sezon.. Tabi eğer NBA'e gitmez de 3 sene bizde kalırsa, tabi aksilikler olmazsa, iyi bir anlaşma. Verilecek isimler içinden İlkan'ın bu sene forma giymesini isterdim. Adı geçen 3 futbolcu içinden ise, bonservisiyle giderse Serdar Eylik için üzülürüm..

Ümit Millli Takımında Oynayan Oyuncularımızın İlk Yarı İstatikleriFurkan Aldemir 8 SAYI 7 RİBAUNT 1 ASİST
Göksenin Köksal 8SAYI 2 RİBAUNT 1 ASİST
Sertaç Şanlı 4 SAYI 2 RİBAUNT 1 ASİST

Bana kalırsa salt 4 numara ve bu mevkiiyi gerçekten çok iyi oynayan birini almalıyız. Gelecek yıl hem takım tecrübemizin hem de Andric'in şahsi tecrübesi artacağından o bölgede çok fazla sıkıntı çekmeyiz diye düşünüyorum.

Ama dediğimiz gibi 4 numarayı gerçekten çok iyi oynayabilen ve gerekli tecrübeye sahip birini almalıyız. Sezon sonuan kadar ah-vah etmek istemiyorum açıkçası. Gerektiğinde maçı koparıp alabilen bir power forward görmek istiyorum takımda..

Ben aslında İlkan takımda kalsaydı, bir pivot hamlesi bekliyordum. Andric&Furkan yeterli olur mu, o konuda benim kafamda soru işaretleri var. Ama direk pivot almamızın da pek mümkün olacağını düşünmüyorum, Andric varken Furkan da alındığına göre ciddi süre alacaktır. Yüksek ihtimal 4 numara gelecektir.

Cevher, Yabancı, Andric, Furkan ne kadar yeterlidir. Özellikle uzun maratonda, 4 uzun ile devam etmek. Shumpert'ı da zaman zaman 4 numarada izleriz ama yine soru işareti var bende.

3 yıllık 2 milyon deniyor, imza parası ve kulübüne ödenecek bonservis (ki oyuncu verilecek diye biliyorum) katılmadıysa yıllık 700,000 eder. Ben mi yanlış yaptım acaba ?

Oyuncu'nun masrafını söylüyorsun ama sen Okan,
Biz kontratındaki bedeli konuşuyoruz.Gerçi bonservis olarak ne ödendi oda önemli ama çokta üçün beşin lafını yapmaya gerek yok diye düşünüyorum.

Söylenen bedel üzerinden konuşursak 3 yıl için 2 milyon dolar yıllık 670 bin dolar yapar oda yaklaşık olarak 470 bin avro yapar. Dediğim gibi NBA'e gidicem ben diye su koyvermeyecekse en azından 2 yıl daha bence iyi bir anlaşma.Zaten 2 yıldan önce NBA'e gidebileceğinide zannetmiyorum.

Ben aslında İlkan takımda kalsaydı, bir pivot hamlesi bekliyordum. Andric&Furkan yeterli olur mu, o konuda benim kafamda soru işaretleri var. Ama direk pivot almamızın da pek mümkün olacağını düşünmüyorum, Andric varken Furkan da alındığına göre ciddi süre alacaktır. Yüksek ihtimal 4 numara gelecektir.

Cevher, Yabancı, Andric, Furkan ne kadar yeterlidir. Özellikle uzun maratonda, 4 uzun ile devam etmek. Shumpert'ı da zaman zaman 4 numarada izleriz ama yine soru işareti var bende.

Bence pota altına Cemal hamlesi gelebilir Uğur. Böylelikle 5 numarada Furkan-Andric-Cemal ile rotasyon gerçek anlamda tamamlanmış olur.
4 numarayada mevkiisinin en iyilerinden birini alırız.

Oyuncu'nun masrafını söylüyorsun ama sen Okan,
Biz kontratındaki bedeli konuşuyoruz.Gerçi bonservis olarak ne ödendi oda önemli ama çokta üçün beşin lafını yapmaya gerek yok diye düşünüyorum.

Söylenen bedel üzerinden konuşursak 3 yıl için 2 milyon dolar yıllık 670 bin dolar yapar oda yaklaşık olarak 470 bin avro yapar. Dediğim gibi NBA'e gidicem ben diye su koyvermeyecekse en azından 2 yıl daha bence iyi bir anlaşma.Zaten 2 yıldan önce NBA'e gidebileceğinide zannetmiyorum.

Doğan Abi, Furkan'ın NBA'e gitmesi için kendini mükemmel ötesi geliştirmesi gerekiyor. Bugün Ömer Aşık diyoruz, savunma diyoruz, adam Türkiye'nin en iyi uzunu bana göre ve çok uzun süre bulamıyor. O bile. Keza NBA'deki pekçok uzun kalıplı, cüsseli, pekçoğunun şutu kuvvetli. Furkan'ın geliştirmesi gereken çok şeyi var. Bunlar bence 3 yıla sığmaz, sığdırmak isterse de birkaç yıl NBA'de takılıp sonra yine yurda döner. Ama sağlam bi şekilde gitmek istiyorsa en az 4-5 yıl daha kendini geliştirmeli. Bunu da bizde yapabilir ve ben maddi olarak Furkan'a verilecek paranın sıkıntı olacağını zannetmiyorum.

Yukarıda da belirttiğim gibi ben sadece Furkan'a verilecek parayı belirttim. Diğer masraflar nedir bilemiyorum, imza ücreti veya bonservisi. Fakat 500,000 € gibi bir bedele oynayacaksa bence iyi bir anlaşma olur. Kuqo da aynı ücreti alıyordu. Furkan'ın kendisinden iyi yönleri olduğu gibi eksik yönleri de var fakat Furkan'ın yaşı da çok büyük bir artı. Bana göre bu rakamlarla anlaşma gelecekse biz zararlı çıkmayız. Tabi kağıt üzerinde bu, asıl değerlendirme parkede olur.

Ben Kerem Gönlüm'ü de bekliyorum artık. Ermal'in gidişinden sonra Kerem şart oldu. Cevher-Kerem-Andric-Furkan-Yabancı yeterli olacaktır kesinlikle. Ayrıca Sertaç da var. Bu arada herkesin aksine ben İlkan'ın Karşıyaka'ya kiralanmasını olumlu buluyorum, eğer süre bulabilirse kendini geliştirecektir. Ayrıca direk Tofaş'dan Galatasaray'a gelmek yerine Karşıyaka'yı ara basamak olarak kullanması kendi adına faydalı olacaktır.

Bana göre kesinlikle bir 5 numara alınması lazım Andric bir iyi bir kötü Furkan'ada EL de güvenemeyiz bence keslikle bir 5 numara GEREKLİ

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...