Fakat şu bir gerçek ki Furkan'ın süre aldığı zamanlardaki en büyük katkısı ribaundlar olacak. Final serisi aklıma geldikçe seviniyorum. Resmen zıplamadan ribaund alıyor Furkan.
Doğan Abi, Furkan'ın NBA'e gitmesi için kendini mükemmel ötesi geliştirmesi gerekiyor. Bugün Ömer Aşık diyoruz, savunma diyoruz, adam Türkiye'nin en iyi uzunu bana göre ve çok uzun süre bulamıyor. O bile. Keza NBA'deki pekçok uzun kalıplı, cüsseli, pekçoğunun şutu kuvvetli. Furkan'ın geliştirmesi gereken çok şeyi var. Bunlar bence 3 yıla sığmaz, sığdırmak isterse de birkaç yıl NBA'de takılıp sonra yine yurda döner. Ama sağlam bi şekilde gitmek istiyorsa en az 4-5 yıl daha kendini geliştirmeli. Bunu da bizde yapabilir ve ben maddi olarak Furkan'a verilecek paranın sıkıntı olacağını zannetmiyorum.
Yukarıda da belirttiğim gibi ben sadece Furkan'a verilecek parayı belirttim. Diğer masraflar nedir bilemiyorum, imza ücreti veya bonservisi. Fakat 500,000 € gibi bir bedele oynayacaksa bence iyi bir anlaşma olur. Kuqo da aynı ücreti alıyordu. Furkan'ın kendisinden iyi yönleri olduğu gibi eksik yönleri de var fakat Furkan'ın yaşı da çok büyük bir artı. Bana göre bu rakamlarla anlaşma gelecekse biz zararlı çıkmayız. Tabi kağıt üzerinde bu, asıl değerlendirme parkede olur.
Guard olarak Barış Ermiş Düşünülemez mi? Tutku-Ender-Barış Yabancı hakkımızı başka yerden kullanırız.
İlk paragrafta bir hata var yanlız, Ömer Aşık örneği doğru olmamış. Ömer Aşık için "süre alamıyo" demek çok büyük haksızlık olur. Koç Thibodeau Ömer'i Miami serisinin en kritik anlarında bile sahaya sürmekten vazgeçmedi, arkasında Kurt Thomas gibi bir tecrübe varken bile. Ayrıca aldığı sürelere bakarken normal sezonun en iyi derecesine sahip takımında oynadığını ve önünde Noah gibi bir isim olduğunu da unutmamak gerekiyor. Ömer Aşık, Chicago'nun savunma sistemi için çok önemli bir isim. Şu an NBA'in bir çok takımında rahatlıkla ilk beş çıkar Ömer. Bu "hücumu çok zayıf" mevzuu biraz abartılıyor bence, Andris Biedrins'in hücumu çok mu iyi? Joel Anthony? Dalembert'in kazandığı paraya bakın, tam bir balta halbuki. Onu da geçtim Ömer'in önündeki Noah çok acaip bir hücum silahı mı. Ömer Chicago rotasyonunda, önünde Noah gibi 35-40 dakika alabilen bir adam varken kendine yer açmış durumda. Ve bunu sadece savunmasıyla yapıyor. Es geçmemek lazım.
Bugün Radyo Sporda duydum. Murat Murathanoğluna dün gece tatildeyken söylemiş. Bu sene kesinlikle Banvitteymiş Barış Ermiş.
Göksenin'in performansı çok iyi şu ana kadar. Biraz çalışırsa yeni Ömer Onan olabilir.
Bu durumda olabilir. Ama alınacak 4 numaranın, Tugay Abi'nin de dediği gibi skorer, maç alabilecek bir adam olması lazım.
Henry Domercant denilmiş NTV Spor'da.
Başlık "Transfer Haberleri" olduğu için buraya yazıyorum.