Abicim bende Melo'yu sizin kadar seviyorum, takımda kalsın istiyorum ki bence çok kilit rolde bir oyuncu ancak olsunda ne olursa olsuncu değilim. Olsun ama bizim şartlarımıza uygun olsun bu transfer. Birde habire yönetime giydirme işini biraz askıya alalım, rahatsız olduğum durum bu.
Bu arada bundan 10 gün öncede dedim geçenlerde yine dedim Melo olmazsa Gargano ve Gökhan İnler aynı takımdaki iki alternatiftir ki gol sayısı anlamında aynı katkıyı alamasakta defansif ve hücum anlamında bize büyük katkı verecek adamlar. Hee dahamı ucuz olacak dersiniz ,yok ama daha uygun olur belki gerek yıllık ücret, gerek ödeme planı konusunda.
Son olarak diyorum Melo varken alternatif dahi aranmamasını düşünen biriyim, bence takımın olmazsa olmazıdır Melo ama biraz sakin olmakta fayda var.
Abi ben ''ne olursa olsun Melo olsun''culardanım. Yönetim çok güzel hamleler, işler yaptı. Ama benim transfer döneminin başından beri söylediğim bir şey vardı, Melo olmazsa ne yaparlarsa yapsınlar bir tarafımız eksik kalır, hele hele 4-4-2'ye devam edeceksek. Melo'yu olmazsa olmaz yapan bana göre bir çok sebep var;
1 - Bana göre Dünya'nın en iyi ön liberolarından biri. Ondan iyi kim var derseniz, işte Xabi Alonso, Yaya Toure.. falan.
2 - Bir ön liberoya göre defansif özelliklerinin yanında top tekniği ve yaratıcılığının son derece gelişkin olması. Zaten kariyerinin geçmiş dönemlerinde ofansif orta saha oynamışlığı var. Bizim sistemimizde geriden oyun kurmada, yön değiştirmede, Selçuk'un pek yapmadığı işlerden olan topla dribbling yapıp defansı yarmada, zamanlamalı atak kesmede.. çok önemli görevlerin altından kalkan isim.
3 - Selçuk ile son derece uyumlu bir ikili oluşturdu. Selçuk da Melo ile devam etmek isteyeceğini söyledi.
4 - Lider özelliklere sahip bir oyuncu. Gelmeden önce herkes senede 3-4 kırmızı kart görür havası yaratırken, bu adam tek kırmızı kart görmeden sezonu kapattı. En gerilimi yüksek maçta, son maçta tüm Fenerbahçeli oyuncular ve taraftarlar onun üzerine oynarken, o hırsını kaybetmeden sakin kalmayı başardı ve o maç özelinde belki de hiç bir topta ayağı titremeyen tek adam oldu.
5 - 4-4-2 oynuyoruz ve orta ikilideki iki ismin de hücumun içinde olması çok önemli. Alacağımız isim belki işin savunma tarafını bir şekilde kapatır, ancak melo gibi hücum katkısı alabileceğimiz bunu sadece gol bazında söylemiyorum, oyunu yönlendirme, yaratıcılık vs. hepsi dahil bir adamı bulma ihtimalimiz bana göre yok.
6 - Şampiyonluğun kare ası kim deseniz; Melo, Selçuk, Muslera, Elmander der herkes, bunların içinde en fark yaratan ikili olarak da Melo&Selçuk öne çıkar.
7 - Takımla, taraftarla, ülkeyle.. kaynaşması ve uyumu ortada..
Melo'yu ''ne olursa olsun alalım'' haline getiren özelliklerden bazıları bunlar. Bunlar daha da arttırılabilir. Durum böyleyken ne edilip, ne yapılıp Melo bir şekilde takımda tutulmalı. Yoksa net bir biçimde bir tarafımız eksik kalır.
Gargano, Gökhan, Diarra.. Bunlar iyi oyuncular, ancak Melo'dan aldığımız verimi alamayız ve hiç biri Melo kalibresinde oyuncular değil.