2012-2013 Sezonu Transfer Söylentileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
melo olmayacak gibime gelse de bir yandan kulübün taraftardan büyük tepki alacagını da bildigini düşünüyorum...o yüzden bir şekilde bastırıyorlardır ama olmuyorsa olmuyordur yapacak birşey yok...

buarada berbatov sanki ufaktan bize dogru geliyor gibi...

Berbatov son derece saçma bir transfer olur bana kalırsa umarım olmaz. Sol bek ve oyun kurucu pozisyonu sorunlu iken yine bir forvet yeni bir forvet çok anlamsız bir hamle olur...

Umarım Melo işi de olmaz. Bu forma altında görmek istemediğim bi adam. Rakibe yaptığı terbiye sınırlarını zorlayan hareketleri bir yana aşırı özgüven -ya da laubalilik nedeniyle- her an tehlikeli bölgede top kayıpları ve her an atılma potansiyeline sahip agresifliği nedeniyle bu takımda görmek istemediğim bir oyuncu.

Diarra yı yeğlerim ben kendi adıma.

Adam daha ne yapsın ? Defansif orta saha olarak bir stoperde bir santraforda oynadı 12 gol attı, takımı kaç maçta ipten aldı müthiş performans gösterdi ve selçuk ile de uyumu süper, taraftar da çok seviyor.. Ayrıca Melo transferinde hiçbir sorun yokmuş.. Kusura bakmayın ama melonun yerine alınacak adamın performansı biraz papatya falı olur.

Umarım Melo işi olmaz. Bu forma altında görmek istemediğim bi adam. Rakibe yaptığı terbiye sınırlarını zorlayan hareketleri bir yana aşırı özgüven -ya da laubalilik nedeniyle- her an tehlikeli bölgede top kayıpları ve her an atılma potansiyeline sahip agresifliği nedeniyle istemediğim bir oyuncu.

Diarra yı yeğlerim ben kendi adıma.

Tavırları, hareketleri kısmını geçiyorum. Çünkü o değişken bir durum, benim hoşuma gidiyor mesela. Rakip takımlar da yüksek ihtimal sinir oluyor, nefret ediyorlardır Melo'dan. Ama dediğim gibi benim kanaatim takımda bu tarz oyuncuların da olması yönündedir.

Ama diğer konular ile ilgili şunu söyleyebilirim;

Her an oyundan atılma potansiyeline sahip adam, sene boyunca tek bir kırmızı kart görmedi. Onu geçtim, az önce de vermiştim örneği; ligin gerilimi en yüksek maçında, Kadıköy'de, son maçta, Fenerbahçe'ye karşı herkes adamın üstüne oynadı, ama o ''oyun atılma potansiyeli yüksek olan adam'' sakin kaldı, kendisine yapılmak istenenin bilincinde olarak oyununa baktı, işini yaptı, sakin kaldı ama hırsını da korudu.

Tehlikeli bölgede laubali hareketler ile ilgili ise; bizim takımımızı baskı altında en çok rahatlatan olaylardan birisi sizin ''laubalilik'' olarak bahsettiğiniz durum. Yeri geldi baskı altında Selçuk bile, takımın en oyun aklı yüksek oyuncusu Selçuk bile bu işi yapmak da zorlanırken, Melo en zor anlarda, en baskılı anlarda o hareketlerle takımı rahatlatıp, topun biraz daha bizde kalmasını, daha iyi sahaya yayılmamızı sağlıyordu. Liderlik anlamında da bu sene ciddi bir sınav vardı Melo, bu anlamda da.

Tekrar söylüyorum, Melo salt bir ön libero değildir, sadece defansif olarak olaya bakmamız doğru olmaz. Diarra defansif anlamda bu işleri belki yapabilir, ancak Selçuk'un üzerindeki ofansif baskı ve yük arttığında o zaman Melo'nun değeri daha net anlaşılır.

Melo'nun saha içindeki tavırlarını beğenmiyorsanız şayet GS'ın menfaatleri hoşunuza pek gitmiyor demektir. Zira çok uzun yıllar Lugano-Emre ikilisi fb'yi saha içinde nasıl psikolojik üstün hale getiriyorsa, Melo-Ujfa-Eboue bizi bu şekilde üstün hale getirdi.

Şahsım adına zaman zaman ciddi anlamda ateşlenmeye ihtiyaç duyan TT Arena tribünleri, satılmış hakemler, kendini kaybeden rakip topçularına karşı Melo biçilmiş kaftandır. Bu etkinliği başka oyunculardan almamız çok çok zor, benim ifade etmeye çalıştığım nokta daha farklı bir durumu kapsıyor.

Ben her şey yapılıp Melo olmazsa yönetimi yine desteklerim çünkü çok akıllı transfer yaptılar bu yıl, Melo olmaz Gargano olur, o olmaz Lass olur, o olmaz İnler olur Melo'ya göre ufak bir güç kaybetmiş oluruz ama yine yolumuza devam ederiz.

Sonuç olarak inşallah Melo kalır burada konuştuklarımızda güzel fikir paylaşımları olarak kalır :)

Melo'nun saha içindeki tavırlarını beğenmiyorsanız şayet GS'ın menfaatleri hoşunuza pek gitmiyor demektir. Zira çok uzun yıllar Lugano-Emre ikilisi fb'yi saha içinde nasıl psikolojik üstün hale getiriyorsa, Melo-Ujfa-Eboue bizi bu şekilde üstün hale getirdi.

Şahsım adına zaman zaman ciddi anlamda ateşlenmeye ihtiyaç duyan TT Arena tribünleri, satılmış hakemler, kendini kaybeden rakip topçularına karşı Melo biçilmiş kaftandır. Bu etkinliği başka oyunculardan almamız çok çok zor, benim ifade etmeye çalıştığım nokta daha farklı bir durumu kapsıyor.

Ben her şey yapılıp Melo olmazsa yönetimi yine desteklerim çünkü çok akıllı transfer yaptılar bu yıl, Melo olmaz Gargano olur, o olmaz Lass olur, o olmaz İnler olur Melo'ya göre ufak bir güç kaybetmiş oluruz ama yine yolumuza devam ederiz.

Sonuç olarak inşallah Melo kalır burada konuştuklarımızda güzel fikir paylaşımları olarak kalır :)

Dogancim İmzami atıyorum eline saglık

Muslera
Eboue Ujfa Semih Hakan
Hamit Melo Selçuk
Amrabat Burak Affelay

Şampiyonlar ligi için harika bir kadro olur bence. Burak'ın nasıl savunmanın arkasına sarktığını hepimiz biliyoruz, kanatlarımız da hızlı ve adam geçebilen oyuncular. Orta sahamız da taş gibi. Zaten ben bu sene hocanın özellikle şampiyonlar liginde 4-4-2 oynayacağını hiç sanmıyorum.

Forvete yabancı yıldız şart mı ?

Elmander, Umut, Burak, Necati, Baroş, Sercan son ikisi gidecek desek bile en az 4 forvetimiz var halihazırda.

Affelay'ı forvet olarak düşünmeyin sadece, aslında oyun zekası oldukça yüksek bir oyuncudur, 4-4-2 oynarsak her iki kanatta da oynayabilir. 4-3-3'te ileri üçlünün sağ ve solunda oynayabilir, en büyük özelliği Amrabat gibi dikine gidip, çizgiye kadar inebilen bir oyuncu olmasıdır.

Bitirici ve pasör anlamda Amrabat'tan daha derli toplu bir oyuncudur ve yaşıda oldukça genç bir yaş. Ben şahsen formamız altında izlemekten büyük keyif alırım Affelay'ı zira oldukça iddialı bir vizyon belirtisidir bu transfer.

neden 4-4-2'den vazgeçicekmişiz anlamadım.önden bir santrafor alıp onun yerine orta sahaya adam koymak defansif olarak güçlenmek mi demek illa ki?hele hele öndeki adamlardan biri elmander ya da umut gibi hücum presi iyi yapan oyuncularsa...eğer fatih terim bu şekilde forvetten birini çıkarıp orta sahayı kalabalıklaştırma hamlesi yaparsa o zaman kaybederiz.çünkü fatih hoca ne zaman kariyerinde o cesur futbolundan vazgeçtiyse o zaman hep kaybetmiştir.

Afellay neredeyse Barcelona 11'ini zorluyordu sakatlandı..
Çok önemli bir transfer olur ama Melo'nun yeri hala dolmamışken gerek olmayabilir..
Şu takıma Melo, o olmazsa o bölgeye bir oyuncu şart.. Gökhan ya da Nuri olursa o zaman ileri hatta 3 yabancı oynayabilir ki Afellay çok da güzel gider..

Afellay.Sadece lig maçlarına göre istatistikler
2005-2006 23 maç 2 gol 1 asist
2006-2007 27 maç 6 gol 2 asist
2007-2008 24 maç 2 gol 3 asist
2008-2009 28 maç 13 gol 4 asist
2009-2010 29 maç 4 gol 4 asist

Hollanda Ligi gibi defans yapılmayan bir ligde 4-3-3 kanatı için bu istatistikler çok kötü istatistiklerdir.Sürekli 25 maç civarı oynamasından da anlaşılacağı üzere aşırı derecede sakatlanan bir adam.bize pek bir yarar getireceğini düşünmüyorum.Düz mantık düşünen adam Barcelonadan geleceği için iyi diye düşünür direk ama alakası yok.Assaidi,Amrabat gibi isimlerin Hollanda istatistikleri daha iyi.Psv'ye sadece 4 milyon euroya giden Narsing (henüz 21 yaşında) 8 gol 22 asist yaptı bu ligde.Vizyon transferi budur Afellay değil

Afellay.Sadece lig maçlarına göre istatistikler
2005-2006 23 maç 2 gol 1 asist
2006-2007 27 maç 6 gol 2 asist
2007-2008 24 maç 2 gol 3 asist
2008-2009 28 maç 13 gol 4 asist
2009-2010 29 maç 4 gol 4 asist

Hollanda Ligi gibi defans yapılmayan bir ligde 4-3-3 kanatı için bu istatistikler çok kötü istatistiklerdir.Sürekli 25 maç civarı oynamasından da anlaşılacağı üzere aşırı derecede sakatlanan bir adam.bize pek bir yarar getireceğini düşünmüyorum.Düz mantık düşünen adam Barcelonadan geleceği için iyi diye düşünür direk ama alakası yok.Assaidi,Amrabat gibi isimlerin Hollanda istatistikleri daha iyi.Psv'ye sadece 4 milyon euroya giden Narsing (henüz 21 yaşında) 8 gol 22 asist yaptı bu ligde.Vizyon transferi budur Afellay değil

Affellay Amrabat'tan 3 gömlek üstün oyuncudur. Bize gelmeden önce oynadıkları takımlardan anlayabilirsin. Euro 2012'de kötü oynamış olabilir ama defalarca izledim Affellay inanılmaz yetenekli bir oyuncu. İstatistik mini eteğe benzer der Ferguson, bu istatistikleri gördükten sonra daha iyi anladım. Tekrar söylüyorum onlarca gözlemcisiyle dünyanın her yerinde oyuncu izleyen Barcelona boş oyuncu transfer etmez. Ki Barcelona'da da iyi katkı verdiği maçlar olmuştu(Kral kupası finalinde Messi'ye verdiği asist gibi)

Futbol istatistik oyunu ise Hamit'i sallayalım gitsin Onur.

Canlı izlemediğin oyuncularla ilgili bu denli matematiksel değerlendirmede bulunmamanı öneririm bir büyüğün olarak.

Neyse Narsing dediğin adamın premier lig'ten çok güzel talipleri vardı adam PSV'yi tercih etti inatla, zira bu ligin, heleki PSV'nin nasıl güzel bir vitrin olduğunun bilincinde. Ancak onunda Hollanda ligi dışında 0 tecrübesi var.

Affelay ise çok ciddi sakatlıktan çıktıktan sonra dahi milli takımına çağrılan ,ilk 11 maça çıkan, Barça'da tam ilk 11'i zorlarken çok ciddi bir sakatlık geçiren bir oyuncu.

İstatistiklere tkaılma diyorum zira o matematiksel mantığa göre Alex dediğimiz adam Hagi'den hatta Zidane'dan büyük oyuncudur ;)

Öte yandan şöyle düşün senin beğenmediğim bu istatistiklerden ibaret olan bir oyuncuyu inatla Psv, Amrabat gibi bir çok yetenekli oyuncunun önünde neden oynattı ve birde yetmiyormuş gibi yine rakamlardan ibaret olan bir adamı Barcelona neden almak için yırtındı?

İstatistik direkt olarak bir şey göstermez tabi ama 4-3-3 kanadının daha skorer olması lazım ne olursa olsun

Eee hani nerde 4-3-3 ?

Kaldı ki öyle bir zorunlulukta yok, Barça 4-3-3'ü dünyaya tanıtan takım, Hollanda ise bu sistemi icat eden ülke bu adam Barça tarafındanda tercih ediliyor,Hollanda Milli takımı tarafındanda, 5 sezon boyu PSV tarafındanda demek ki oyun genelinde yaptıkları tatmin edici Onur.

Twitter'dada yazmışmış Affelay'ı alıp 4-3-3 oynayacaksak ilerideki diğer ikilinin ya Affelay'dan daha çok hücüm bölgesinde kalması lazım yada çok daha bitirici olması lazım. Neticede oyuncu ve özelikleri belli, sen sistemini düşünerek onu alıyorsun, zaten Terim'in kafasındaki sisteme uymuyor yada uymayacaksa alınmamalı ancak bana göre onun alınması lig için 4-4-2'nin devamını sağlar ki en çokta ona sevinirim :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...