2012-2013 Sezonu Transfer Söylentileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Toivonen iyi bir oyuncudur, yıldızdır ancak ben Suarez ve Nene'den daha iyi olduğunu düşünmüyorum.

Melo'nun gelmemesi ile ilgili söyliyeceğim tek şey; ne yaparsak yapalım bir tarafımız eksik kalır. Melo'dan iyisini getirme ihtimalimiz yok. Çünkü Melo'nun özelliklerinde bir defansif orta saha dünya üzerinde çok az sayıda, onu geçtim ondan iyisi diyebileceğimiz adamlar City'de, Real'de banko oynuyor. Kaldı ki onlar gelse Melo'nun verdiği verimi verebilirler mi, orası da soru işareti. Melo çok özel bir oyuncu. FM tabiriyle ''Deep Lying Playmaker'' diyebileceğiniz bir oyuncu. Bir ön liberoya ve defansif orta sahaya göre tekniği, topla ilişkisi, dribblingi, paslar çok iyi olan bir oyuncu. Zaten kariyerinin önceki bölümlerinde ofansif orta saha oynamışlığı da var. Bunun yanında çok koşmasa da müthiş bir hamle ve pozisyon bilgisi var. Öyle ''deli dana'' gibi koşup durmaktansa rakibi ve yapabileceklerini iyi sezip ona göre baskısını yapıyor.

Yaşı 29-30 olmuş olabilir, maliyeti yüksek gözükebilir ancak Melo cidden elzem bir adam. 10 sene aradan sonra adam akıllı bir ikili yakalamışız, bunu bozmamak lazım. Selçuk da Melo da kulüp tarihinin en iyi orta sahalarından. O yüzden bu işi fazla uzatmamak lazım, ''çilek'' için bu kadar uğraşacağımıza Melo'yu alıp, bu işi bitirelim.

Allah aşkına bu Suarez'i kaç maç izlediniz? Adam Belçika gibi kötü bir ligde ligi domine eden Anderlecht'in forveti 4 sezonda toplam 33 gol atmış. Lukaku bile 16-17 yaşları arasında 1 buçuk sezonda 33 gol atmıştı. Çilek dediğin adam gerçekten ya golcü olacak gol ortalaması yüksek olacak ya da Toivonen gibi 15 golü garanti olacak ve her sisteme uygun olacak..

Allah aşkına bu Suarez'i kaç maç izlediniz? Adam Belçika gibi kötü bir ligde ligi domine eden Anderlecht'in forveti 4 sezonda toplam 33 gol atmış. Lukaku bile 16-17 yaşları arasında 1 buçuk sezonda 33 gol atmıştı. Çilek dediğin adam gerçekten ya golcü olacak gol ortalaması yüksek olacak ya da Toivonen gibi 15 golü garanti olacak ve her sisteme uygun olacak..

Belçika Ligi'ni takip etme olanağım olmadığından bir kaç UEFA maçını izleme fırsatım oldu. Bunun dışında zaten Avrupa'da scout'ların takibinde olan Bayern, Arsenal gibi kulüplerin radarına girmiş bir oyuncu. Lige göre oyuncu yorumlamak kötü bir durum. Önemli olan oyuncunun yeteneğidir. Lig üzerinden yorumlarsak ben Toivonen'e de kulp bulurum, zira Hollanda'nın da nasıl bir lig olduğunu hepimiz biliyoruz. Ben Toivonen'den ziyade Suarez'i tercih ederim, kaldı ki Fatih Hoca'nın Suarez ısrarını biliyoruz. Ofansif anlamda her bölgede oynayabilen, skora katkısı hem asist hem gol bazında olan yetenekli bir oyuncu.

Bunları bir kenara bırakırsak ne Suarez ne de Toivonen isim bazında ''çilek'' diyebileceğimiz oyuncular değiller. En azından bizim başkan bunlara ''çilek'' demez.

Melo'ya 9 verilmeyecek 6.5-7 civarı bişey konuşuluyor, senelik 3 milyon da almayacak 2.7 ye ikna olmuş deniliyor (ki 3 milyonu hakediyor) :) Fernandes'e para vermek önemli degil adam kendi bjk'den ayrılmak ıstemıyor :D .. Ayrıca şu Matias Suarez neden bu kadar moda oldu ne yapmış bu adam ?? Ben bu adamın alındıktan sonra katkı verecegine emin degilim, benim için tamamen papatya falı..

Belçika Ligi'ni takip etme olanağım olmadığından bir kaç UEFA maçını izleme fırsatım oldu. Bunun dışında zaten Avrupa'da scout'ların takibinde olan Bayern, Arsenal gibi kulüplerin radarına girmiş bir oyuncu. Lige göre oyuncu yorumlamak kötü bir durum. Önemli olan oyuncunun yeteneğidir. Lig üzerinden yorumlarsak ben Toivonen'e de kulp bulurum, zira Hollanda'nın da nasıl bir lig olduğunu hepimiz biliyoruz. Ben Toivonen'den ziyade Suarez'i tercih ederim, kaldı ki Fatih Hoca'nın Suarez ısrarını biliyoruz. Ofansif anlamda her bölgede oynayabilen, skora katkısı hem asist hem gol bazında olan yetenekli bir oyuncu.

Bunları bir kenara bırakırsak ne Suarez ne de Toivonen isim bazında ''çilek'' diyebileceğimiz oyuncular değiller. En azından bizim başkan bunlara ''çilek'' demez.

Toivonen'in piyasasını da sen hafife alma o saydığın kulüplerle ilgili toivonen hakkında hep haber çıkar ama Psv yüksek meblağlar istediği için gerçekleşmiyor transfer. Bence şu anda Galatasaray'ın kadrosuna ilgilendiği oyuncular arasında "çilek" katkısı denilecek bir santrafor yok. Toivonen bence bir yıldızdır Suarez'den de iyidir bizi gelir üçurur hala bu fikrimin arkasındayım ama bu kadar olay yapıldıysa demeçler verildiyse bu oyuncu Nene de, Suarez de olmamalı dzeko tam bir çilektir. Pato tam bir çilektir. Huntelaar tam bir çilektir. Lewandowski bir çilektir. Ayrıca pek çilek olmasa da Antoine Griezmann mükemmel bir futbolcu her geçen gün kendisini geliştiriyor. Tek başına Barcelona ile dalga geçmişti ağzım açık izlemiştim. Keşke bu oyuncu alınsa..

Benim gözümde Suarez zaten bir ''çilek''tir, o ayrı dava. Ancak ben Başkan'ın bakış açısı ile, taraftarın genel bakış açısı ile konuşuyorum, kim ''çilek''tir mevzusunda.

Griezmann'ı ben de çok beğenirim. İlk Fransa U-20 Takımı'nda izlemiştim, cidden çok etkili bir sol kanat oyuncusu. Sociedad'da 2.Lig'de ilk patlamasını yapmıştı, geçen sene de La Liga'da gayet iyiydi. Ancak bu saatten sonra kanat oyuncusu gelmez, gelirse gurbetçi olanlardan rotasyona gelir.

Melo'ya 9 verilmeyecek 6.5-7 civarı bişey konuşuluyor, senelik 3 milyon da almayacak 2.7 ye ikna olmuş deniliyor (ki 3 milyonu hakediyor) :) Fernandes'e para vermek önemli degil adam kendi bjk'den ayrılmak ıstemıyor :D .. Ayrıca şu Matias Suarez neden bu kadar moda oldu ne yapmış bu adam ?? Ben bu adamın alındıktan sonra katkı verecegine emin degilim, benim için tamamen papatya falı..

Melo'nun yılllık ücreti toplamda 3.5 mil euroyuı geçecek maç başı ve primlerle bunu transfer olunca konuşalım ;) Ayrıca Fernandes'i ve Beşiktaş'ı mutlu edecek bir formül bulunabilir. Futbolda bu kadar paraların konuşulduğu bir ortamda aidiyet duygusunun olmadığını da görmüşüzdür az çok. Melo tabii ki kalsın isterim ama kendisi de bizim onu istediğimiz kadar bizi isteyecek fedakarlık yapacak kapısında yatırmayacak yöneticilerimizi takım kamptayken o plajlarda resim çektirmeyecek. Oyunculuk konusune gelince Melo Avrupa'nın en iyi ön liberolarından biri olabilir ama Fernandez bence en iyi 5'tedir. Melo işi yokuşa sürüyorsa Juventus 9-10 diyorsa hiç gerek yok Nuri de işimizi görür Alper Potuk da Fernandez fazlasıyla görür. :) Ama takımı bozmamak için Melo kalsın diyoruz o ayrı. Ama bulunmaz Hint kumaşı olmadığı da bilinsin kendisine bildirilsin..

Melo karısının durumundan ötürü biraz daha izin istemiş.. Fernandes hücumda mukemmel bir yetenek olabılır ama melo kadar iyi defansıf yönü yok ve şu anda alınması çok zor..Alper Potuk Melo'nun yerini asla tutamaz.. Misal bi şirkette çalıştıgınızı dusunun, her ay ayın elemanı seçiliyorsunuz, şirkete çok büyük yararlar saglıyorsunuz ama bir sonraki ay butun bunlara ragmen şirket yönetimi sizden indirime gitmenizi talep ediyor, biraz abes kaçar. :)

Melo ile ilgili tek çekince disiplin olabilir.. Geçen sezon 1 yıllık kiralıktı, İtalya'da balondu vs.. Kendini göstermesi gerektiğinin farkındaydı belki de ve işi kendi standartlarının üzerinde ciddiye aldı, yeteneklerini gösterdi.. 3-4 yıllık sözleşme imzalandığında, havasını tekrar yakaladığını da düşünürsek ciddiyetini yine bozarsa (ki Riera olayı hafızalarda) elimizde patlayabilir.. Fatih Hoca olduğu sürece bu ihtimal düşük.. Melo geçen seneki performasını sürdürecekse fedakarlık yapılsın, çilekten vazgeçilsin denebilir ama maalesef soru işaretleri var..

Oo Fenerbahçe Cumhuriyeti! iş başında. Derin devlet ortaya çıkmış bile. Galatasaray'ın transferleri sonrası şampiyonluk alma ihtimali kalmayan Fenerbahçe şakşakçıları, piyonlar, karakter yoksunu beş para etmez adamlar köşelerinde Galatasaray'ımıza ve oyuncularına karşı nifak tohumları ekme çabasına girmiş. Hamit Fatih Hocayı istemiyormuşmuş hadi be işinize bakın. Rüzgarımıza kapılırsınız dikkat edin üşütmeyin. Nasıl bir camiasınız ya siz mide bulandırıcısınız. Şike yaptığı tescillenmiş emek hırsızları...

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/20987559.asp?hid=20988602

forvet transferi yapilmasin arkadas melo ile anlasilsin..
cl maclarinda top kestikten sonra tribunleri gazlamadiktan sonra, rakibiyle dalastiktan sonra bagcilar cocugu gibi bakis atmadiktan sonra, golden sonra pitbull yapmadiktan sonra neyleyim forveti.. takima kafasi kirik adam lazim :)

Toivonen için hadi Suares denk denilebilir ancak Nene ile kıyaslayıpta ondan daha iyi demek hayalciliktir arkadaşlar. Nene'nin kariyeri belli, oynadığı ligler belli,attığı goller belli, yaşamadığı sakatlıklar belli. Aynı yaştaki zamanlarını düşündüğümüzde Nene, toivonen'i top diye oynardı tabiri caizse :)

Toivonen için hadi Suares denk denilebilir ancak Nene ile kıyaslayıpta ondan daha iyi demek hayalciliktir arkadaşlar. Nene'nin kariyeri belli, oynadığı ligler belli,attığı goller belli, yaşamadığı sakatlıklar belli. Aynı yaştaki zamanlarını düşündüğümüzde Nene, toivonen'i top diye oynardı tabiri caizse :)

Nene çilekse Toivonen Ahududu ananas mango filan yani.. Kariyeri ve oynadığı takımlar:

celta vigo: Türkiye'de muhtemelen Ankaragücü'ne denk gelir. Celta Şu an 2. ligde.

Alaves: Türkiye'de muhtemelen denizlispor'a filan denk gelir. Alaves şu an ikinci ligde.

Monaco: Monaco, Fransa'nın önemli takımlarından muhtemelen Beşiktaş'ın muadilidir. Monaco Nene'den istediği verimi alamayınca Espanyol'a kiraladı. Monaco şu anda 2. ligde.

Espanyol: Espanyol, Türkiye'den Gençlerbirliği ayarında bir takımdır. Espanyol geçen sezon ligde zor tutunmuştur.

Real Mallorca: Türkiye'de Antalyaspor'a filan denk gelir. Sadece 19 sezon birinci ligde yer almıştır. Ligdeki en iyi sezonu 98-99 sezonundaki 3.lüktür. Ayrıca Uefa Kupasını aldığımız dönemde yolumuza çıkan en cacık takımdı.

PSG: Türkiye'deki Trabzonspor'la eş değerdir demek bile Trabzonspor'a haksızlıktır kanısındayım. Düşünülenin aksine Fransa'nın Lyon, Marsilya, Bordeaux gibi büyük takımlarından birisi değildir. 1970'li kurulan takımın sadece iki şampiyonluğu vardır. Araplar parayı kulübe yığmasına rağmen henüz gelenek sahibi olamadıklarından dolayı şampiyonluk elde edemediler. Arap sermayesi çekilince bakalım ne kadar büyük kulüp oldukları ortaya çıkar.

Bunları neden yazdım şimdi ona gelelim. Ben kesinlikle Nene kötü futbolcudur demiyorum. Ama ülkemizde sıkça tekrarlanan bir hata var. Bu da Brezilya menşe'li oyuncuların isimlerine kulak aşinalı oldukça ve bir iki sezon iyi geçirdiler mi bu oyuncuları gözümüzde çok büyütüyoruz. Nene farklı yetenekleri olan bir oyuncu evet. Kuvvetli teknik ancak maç içerisinde çok kayboluyor. Keyfi gelince oynuyor adeta. 70 dakika Nene ismini duymadığınız bile olur.

Kariyeri boyunca Avrupa'da kesinlikle üst düzey takımlarda oynamadı bir kere o yanlışı düzeltelim. Nene gelip takıma çok da faydalı olabilir ona da sözümüz yok. Ancak Nene'nin şu aşamada Burak Yılmaz'dan fazla bu takıma ekstra vereceği bir şey yok. 32 yaşına geldi ve en iyi sezonunu geçtiğimiz sezon geçirdi. Bundan sonra ne olur Allah kerim.

Ünal Aysal Nene'yi alacak olsa isim verirdi ki Nene resmi siteden yalanlandı. Böyle 2.sınıf takımların bile rahatlıkla kadrosuna kattığı beğeneilmediği Monaco'dan Espanyol'a kiralık verilen bir oyuncuyu allayıp bullayıp çilekti efendim kirazdı muzdu diye Galatasaray kulübü getirmez. Normal zamanda alınabilir ama önemli transfer ismi sır gibi saklanıyorsa bu oyuncu Nene olmamalı daha üst düzey bir oyuncu olmalı bence. En azın dan böyle umuyorum.

Nene çilekse Toivonen Ahududu ananas mango filan yani..

Valla Nene gerek kariyeri, gerek futbol yetenekleri ile 'çilek' se, Toivonen elma armut karpuz falan sayılır. Nene'nin 1-2 gömlek üstünü geçin tam aksine okadar aşağısında yer alır.

Biri bütün performanslarını Brazilya-İspanya ve Fransa liginde geçirmiş diğeri İsveç ve Hollanda dışına çıkmamış.

Üstelik Toivonen sadece forvet oyuncusu iken Nene dediğin adam bütün golcü ve asistçi özelliklerini kanatlarda sergilemiştir. Bu alakasız kıyası Nene'yi bilip izlememenden kaynaklandığını düşünüyorum.

Oo Fenerbahçe Cumhuriyeti! iş başında. Derin devlet ortaya çıkmış bile. Galatasaray'ın transferleri sonrası şampiyonluk alma ihtimali kalmayan Fenerbahçe şakşakçıları, piyonlar, karakter yoksunu beş para etmez adamlar köşelerinde Galatasaray'ımıza ve oyuncularına karşı nifak tohumları ekme çabasına girmiş. Hamit Fatih Hocayı istemiyormuşmuş hadi be işinize bakın. Rüzgarımıza kapılırsınız dikkat edin üşütmeyin. Nasıl bir camiasınız ya siz mide bulandırıcısınız. Şike yaptığı tescillenmiş emek hırsızları...

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/20987559.asp?hid=20988602

ercan saatçi...ciddiye almaya degmez...

Asım şu İspanya liginden başlayıp Fransa ligine uzanan ve ligimizin takımlarına entegrasyonu ile sonuçlanan kıyaslamalarının hepsi baştan aşağı yanlış. Hem takımları koyduğun katagoriler yanlış hemde her ne olursa olsun ligin kalitesini hesaba katmaman yanlış.

Nene her zaman çok elit bir kanat oyuncusu oldu bunun yanında üstün oyun zekası onu her zaman ayıran özelliklerden biriydi. Sakatlık yaşamayan,kendine çok iyi bakan bir oyuncudur.

Toivonen konusundada bir dil sürçmesi yok bende adamı izledim, orta sahada oynattıkları maçlarıda izledim hiç oynamasa daha iyiydi bir çoğunda. Forvetin her bölgesinde oynar ona lafım yok zaten adama forvet oyuncusu dedim açık açık işte :)

Dediğim gibi adamların kalitesi , oynadıkları alıştıkları liglerin kalitesi çok ayrı seviyelerde zerre kıyas kabul dahi etmem. Toivonen 90 maçta 60 gol atmış olsa eyvallah derimde adam Hollanda liginde Nene'nin Fransa'da yaptığı istatisliği bile yapamamış durumda forvet ve kanat farkı olsun diyeceğin o dahi yok.

Neyse ben Toivonen için o denli paralar bağlansa rahatsız olurum. Nene'nin maliyeti ise o derecede daha az olacak olursa ki Reira'dan sonra kolay kolay 30 yaş civarı oyuncuda istemem yabancı olarak sadece Nene Toivonen ile kıyaslanacak kadar basit bir oyuncu değil.

Ayrıca Türkiye Süper Ligi Ligue 1'den iyidir. Eğer takip ediyorsan biliyorsundur. Fransa'da her sene bir iki takım dışında diğer takımlar kendi aralarında geyiğine maçlar yaparlar.. Ben bu yaşıma geldim Fransa liginde kaliteli ve heyecanlı tek bir maç görmedim..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...