Nene çilekse Toivonen Ahududu ananas mango filan yani.. Kariyeri ve oynadığı takımlar:
celta vigo: Türkiye'de muhtemelen Ankaragücü'ne denk gelir. Celta Şu an 2. ligde.
Alaves: Türkiye'de muhtemelen denizlispor'a filan denk gelir. Alaves şu an ikinci ligde.
Monaco: Monaco, Fransa'nın önemli takımlarından muhtemelen Beşiktaş'ın muadilidir. Monaco Nene'den istediği verimi alamayınca Espanyol'a kiraladı. Monaco şu anda 2. ligde.
Espanyol: Espanyol, Türkiye'den Gençlerbirliği ayarında bir takımdır. Espanyol geçen sezon ligde zor tutunmuştur.
Real Mallorca: Türkiye'de Antalyaspor'a filan denk gelir. Sadece 19 sezon birinci ligde yer almıştır. Ligdeki en iyi sezonu 98-99 sezonundaki 3.lüktür. Ayrıca Uefa Kupasını aldığımız dönemde yolumuza çıkan en cacık takımdı.
PSG: Türkiye'deki Trabzonspor'la eş değerdir demek bile Trabzonspor'a haksızlıktır kanısındayım. Düşünülenin aksine Fransa'nın Lyon, Marsilya, Bordeaux gibi büyük takımlarından birisi değildir. 1970'li kurulan takımın sadece iki şampiyonluğu vardır. Araplar parayı kulübe yığmasına rağmen henüz gelenek sahibi olamadıklarından dolayı şampiyonluk elde edemediler. Arap sermayesi çekilince bakalım ne kadar büyük kulüp oldukları ortaya çıkar.
Bunları neden yazdım şimdi ona gelelim. Ben kesinlikle Nene kötü futbolcudur demiyorum. Ama ülkemizde sıkça tekrarlanan bir hata var. Bu da Brezilya menşe'li oyuncuların isimlerine kulak aşinalı oldukça ve bir iki sezon iyi geçirdiler mi bu oyuncuları gözümüzde çok büyütüyoruz. Nene farklı yetenekleri olan bir oyuncu evet. Kuvvetli teknik ancak maç içerisinde çok kayboluyor. Keyfi gelince oynuyor adeta. 70 dakika Nene ismini duymadığınız bile olur.
Kariyeri boyunca Avrupa'da kesinlikle üst düzey takımlarda oynamadı bir kere o yanlışı düzeltelim. Nene gelip takıma çok da faydalı olabilir ona da sözümüz yok. Ancak Nene'nin şu aşamada Burak Yılmaz'dan fazla bu takıma ekstra vereceği bir şey yok. 32 yaşına geldi ve en iyi sezonunu geçtiğimiz sezon geçirdi. Bundan sonra ne olur Allah kerim.
Ünal Aysal Nene'yi alacak olsa isim verirdi ki Nene resmi siteden yalanlandı. Böyle 2.sınıf takımların bile rahatlıkla kadrosuna kattığı beğeneilmediği Monaco'dan Espanyol'a kiralık verilen bir oyuncuyu allayıp bullayıp çilekti efendim kirazdı muzdu diye Galatasaray kulübü getirmez. Normal zamanda alınabilir ama önemli transfer ismi sır gibi saklanıyorsa bu oyuncu Nene olmamalı daha üst düzey bir oyuncu olmalı bence. En azın dan böyle umuyorum.