2012-2013 Sezonu Transfer Söylentileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben Umut Bulut'a bitirici demedim ikisinden birini seçsem Umut dedim bitiricilik konusunda da ayrı bir adam gerektiğini söyledim...

Peki neden Umut Bulut? Tercih sebebin nedir cidden merak ediyorum?

Zira 26 yaşında ligde 33 golü olan, formamız altında aynı performansın yarını dahi gösterse 1-1,5 sene sonra verdiğimiz bonservisin 2 katını teklif alacağımız, hızlı ve aralara koşular yapan bir Burak Yılmaz varken.

Bu sene içinde 30 yaşına girecek, 10 gol atmayı genel olarak çok büyük başarı sayan, gol kaçırmak konusunda hiç elini korkak alıştırmayan, ağır bir Umut Bulut neden, hangi özelliğinden ötürü seçilir?

Ben zaten Trabzon ile aramızdan su sızmıyor, müthiş ilişkimiz var demedim. Zaten adamların geçen sene 3 tane adamlarını aldık, hem de en iyi 3 oyuncusundan 2'sini. Bu sene de diğerini alırsak, kanlı bıçaklıya döneriz. Trabzon ayaklansa, bizle kan davasına başlasa ne yazar, onlar kim diyebiliriz, doğrudur. Bence de Trabzon biz hasım bellese ne yazar, bellemese ne yazar. Ancak bizim yöneticilerimiz böyle düşünmez, hele şu TFF Yönetimi varken, aynı safta gibi göründüğü 2-3 kulüpten biriyle papaz olmak istemez. Yarın, öbürgün TFF seçimleri olur, bir karar alınacak olur, o zaman yalnız sıkıntı olur. Hem sonuçta biz bu transfer konuların gayet centilmen bir kulübüz, malum.. Nice vazgeçilen adamlar oldu, Burak için de bu kural işler. Biz Trabzon ile kanlı bıçaklı olmak pahasına Burak Yılmaz'ı almayız, öyle yada böyle Trabzon'un bir şekilde gönlünü almak lazım. Ya biraz daha fazla ücret verilir, oyuncu da yollanır, Alper Potuk transferinde falan yol verilir.. Birşeyler yapılır yani eğer Burak'ı alacaksak..

Eee şimdi kim kime inanacak acaba :) Sırf kombine yenilemede yenilenen kombine sayısı 13 binden fazlaydı. Değiştirme döneminin 4. gününün sonunda 20 bini aştığı söylendi bana. Resmi çalışanın rakamları dikkate alındığında bana doğru bilgi gelmiş olduğunu görüyoruz net şekilde. Gerisi şu an için şehir efsanesi olmuş durumda.

Transfere gelirsek bence yanılıyorsun zira avrupanın önde gelen kulüpleri ELİT transferlerini çok önceden bitirmezler. Daha çok 2.-3. sınıf transferlerini daha önceden bitirme olasılıkları daha yüksektir. Bu anlamda Shaqiri Bayern için ELİT sınıf bir transfer değildir zaten.

Şu an için Barça, hala deli gibi sol beg ve forvet arayışındaysa, keza Madrid yine Neymar, Götze falan peşinde takılıyorsa, Bayern henüz Robben ne olsun Ribery ne olsun yerine kim gelsin plan yapma uğraşındaysa bizim durumumuzda pek bir anormallik yok bence.

Sıkıntılar elbet var bizim transfer politikamızda ancak avrupa kulüpleri abartılan seviyede değiller bu konuda. Sadece ekonomik avantajlarını, transfer sürelerini iyileştirmek adına iyi kullanıyorlar.
Dediğim gibi verdiğim rakam geçen Salı gününe ait. Geçen hafta 9.000 tane daha satılmış demek ki. Dediğim gibi bu şekilde yönetilen bir süreçte iyi bile satyoruz. Zaten şampiyonluk gazıyla Kombinelerin bile karaborsaya düşmesi gerekirdi.

Başından beri söylemek istediğim kadro şekillendirmekte geç kalıyoruz. Dolayısıyla potansiyelli oyuncular büyük balıklar tarafından kapılmış oluyor. Transferleri Porto'nun yaptığı gibi önceden bitirmek hem kaliteyi arttırıyor hemde maliyeti düşük oluyor. Transfer sezonu bir kere açıldıktan sonra 1 isteyen oyuncular 2 istemeye başlıyor.

Eminim ki Barcelona, Porto, Arsenal, Manu gibi (scouting mucizesi) takımlar transfer edecekleri oyuncularla 6 ay önceden temasları kuruyor. Bazısıyla ön sözleşmeleri imzalıyor. Elite transferden kastım elite takımların yaptığı transferler. Yoksa Real Madrid'in Manchester City'nin alamayacağı adam yer yüzünde yok gibi. Ortaya öyle bir para koyuyorlar ki transfer sezonunun son günü olsa hayır diyemiyorsun.

Dediğim gibi verdiğim rakam geçen Salı gününe ait. Geçen hafta 9.000 tane daha satılmış demek ki. Dediğim gibi bu şekilde yönetilen bir süreçte iyi bile satyoruz. Zaten şampiyonluk gazıyla Kombinelerin bile karaborsaya düşmesi gerekirdi.

Başından beri söylemek istediğim kadro şekillendirmekte geç kalıyoruz. Dolayısıyla potansiyelli oyuncular büyük balıklar tarafından kapılmış oluyor. Transferleri Porto'nun yaptığı gibi önceden bitirmek hem kaliteyi arttırıyor hemde maliyeti düşük oluyor. Transfer sezonu bir kere açıldıktan sonra 1 isteyen oyuncular 2 istemeye başlıyor.

Eminim ki Barcelona, Porto, Arsenal, Manu gibi (scouting mucizesi) takımlar transfer edecekleri oyuncularla 6 ay önceden temasları kuruyor. Bazısıyla ön sözleşmeleri imzalıyor. Elite transferden kastım elite takımların yaptığı transferler. Yoksa Real Madrid'in Manchester City'nin alamayacağı adam yer yüzünde yok gibi. Ortaya öyle bir para koyuyorlar ki transfer sezonunun son günü olsa hayır diyemiyorsun.

İşte oradada şöyle bir durum var adamları Türkiye'ye ve GS'a getirmek için elinde ekstra bir takım kartlar olmak zorunda ne bunlar? Para, vergi avantajı, ve tabiki avrupa bileti.

Biz uzun süredir avrupaya devamlı katılma alışkanlığımızı kaybetmiş durumdaydık dolayısı ile özellikle yabancı transferler noktasında hali hazırda elite sınıf takımlar gibi hereket etmemiz oldukça zor. Bu zamanla değişecek diye ümit ediyorum şahsen.

Peki neden Umut Bulut? Tercih sebebin nedir cidden merak ediyorum?

Zira 26 yaşında ligde 33 golü olan, formamız altında aynı performansın yarını dahi gösterse 1-1,5 sene sonra verdiğimiz bonservisin 2 katını teklif alacağımız, hızlı ve aralara koşular yapan bir Burak Yılmaz varken.

Bu sene içinde 30 yaşına girecek, 10 gol atmayı genel olarak çok büyük başarı sayan, gol kaçırmak konusunda hiç elini korkak alıştırmayan, ağır bir Umut Bulut neden, hangi özelliğinden ötürü seçilir?

Ben kendi fikrimi belirtiyorum burada ki bence Umut Bulut daha hırslı mücadeleci ve bence daha akıllı. Evet çok gol kaçırıyor ama Burak Yılmaz'ın bu sene girdiği pozisyonlardan kaçırdıkları da bi hayli fazla zaten Umut ya da Burak bu ikisinden biri gelsin diyelim bu takımda ilk 11 başlıyacak oyuncu değiller.Elmanderin yanına bitirici bir forvet gerekiyor bu ne Burak Yılmaz'dır ne de Umut Bulut.

Bu sene TS'nin FB'ye ve bize karşı gösterdiği performanslara bakarsak düşmanlıkları dostluklarından iyi.
Alalım Burak'ı bakalım keyfimize. Sadri Şener Trabzon'a giremez sözleri ile yine taraftarı geriyor, kendi başarısızlığının üstünü
kapatmaya çalışıyor. Kolay değil o kadar oyuncu alıp, bolca para harcayıp eldeki yıldızları ucuza kaptırmak ve sonunda kupa görememek.

Umut ile görüşmelere başlamışız. Ya uefa tüm takımlara ceza verecek onun habercisi bu transfer ya da bizim yönetim gerçekten vizyonsuz. Umut kötü futbolcu net. Necati yi tercih ederim

2000 yılından sonra şampiyon olduğumuz senelerin ardından (2003,2007,2009) gelen senelerde yapılan başarısız transferlerle hep kötü sezonlar geçirdik. Yine aynı şeyi yaşıyoruz sanırım. Galiba UEFA Kupasında oynayacağız ki bu düzeyde transferler geliyor. Neden hep şampiyon olduktan sonraki sene böyle şeyler yaşatıyor bu yönetim bize ?

Bence harika 2 transfer yaptık. Dany çok beğendiğim ve istediğim bir oyuncuydu. Unutmuştum ben artık onu, aynı şekilde Umut Bulut gibi bir enerji ve hücum gücü, hem de Türk kontejanında olması gerçekten çok iyi.

Fatih Terim 2 de 2 iyi transferle gidiyor, umarım böyle devam eder.

Umut transfeini beğenmeyenlere sebebini sorabilirmiyim? Çok geniş bir yerli rotasyonumuz vardı sanki.
Umut oyun olarak Emander'e benzeyen bir forvet. Geçen sene Elmander sakatlanmasın diye hatim indiriyorduk. Hatırlatmak isterim:)

Umut Bulut çok iyi ilave oldu kadroya.Yerli oyuncu alternatifi çoğaldı.Avrupa da kendini geliştirdiğini de milli maçlarda gösterdi.Ayrıca Umut Bulut Turkiye'de oynadığı son 6 sezon 14 golun altına düşmemiş.Her türlü iyi transfer.

Bence harika 2 transfer yaptık. Dany çok beğendiğim ve istediğim bir oyuncuydu. Unutmuştum ben artık onu, aynı şekilde Umut Bulut gibi bir enerji ve hücum gücü, hem de Türk kontejanında olması gerçekten çok iyi.

Fatih Terim 2 de 2 iyi transferle gidiyor, umarım böyle devam eder.

Bana katılan nadir kişilerdensiniz Dany ve Umut bulut iki harika transfer hayırlı olsun takımımız için :)

Umut transfeini beğenmeyenlere sebebini sorabilirmiyim? Çok geniş bir yerli rotasyonumuz vardı sanki.
Umut oyun olarak Emander'e benzeyen bir forvet. Geçen sene Elmander sakatlanmasın diye hatim indiriyorduk. Hatırlatmak isterim:)

Umut ve Elmander stil olarak aynı oyuncular ve bize bitirici adam lazım. Bu sene çok çektik özellikle fenerbahçe maçlarını hatırlatırım ceza saha içinde oynuyorduk ama bitirici adamımız yoktu.Umut olsa da olur olmasa da

Umut ve Elmander stil olarak aynı oyuncular ve bize bitirici adam lazım. Bu sene çok çektik özellikle fenerbahçe maçlarını hatırlatırım ceza saha içinde oynuyorduk ama bitirici adamımız yoktu.Umut olsa da olur olmasa da

İyi gÜzel söylüyorsun da sadece Umut'u alarak forvet transferini kapattık mı? Eğer öyle olursa sonuna kadar eleştirirsin. Ama gölcü transferinin yapılacağını düşünerek konuşunca Umut Bulut muhteşem bir rotasyon transferidir.

Dany tam Fatıh hocanın ıstedıgı stoper oyunu yerden ve ayaga oynayarak baslatan oyuncu ...
Umut ıse Elmander'ı dınlendırecek, yerı gelecek elmanderle yanyana oynayım mutıs bır hucum savunması yapacaklar avrupa kupalarında bu olaya cok ıhtıyacımız olacak umut hem dınamık hemde guclu bır oyuncu alındıysa hayırlı olsun .

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...