2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bıkmadınız şu adamları yağlamaktan inanmıyorsanız gidin beyler bizim inanmayan adama ihtiyacımız yok bu bu kadar net kimse sizin daha sezon başlamadan beyaz bayrağı çekmenizi okumak zorunda değil geçen senede tamam bo'yu aldılar şampiyon onlar, biz hala şunu alalım bunu alalım diyen adamlar bu sene de aynı şeyi yapıyorlar aldılarsa aldılar Kleiza 2 sene önce 1 yıl = 6 milyon dolar kontrat yaptı şimdi ise 1.6 milyon euro'ya imzaladı. Son 2.5 senenin 1.5 senesini sakat geçirdi. Ya her sene başında yapmayın şunu ya.

Kleiza'nın 6 milyon doları euroya çevrildiğinde yaklaşık 4.5 milyon euroya denk geliyor.Onun da bir kısmı vergiye gidiyor.fbye yıllık 3.3 milyon euroya imza attı.3 lük atışı andersene göre çok daha etkilidir.

Ondan daha iyi 4 numara kim varmış merak ettim.Belki khryapa o ayarda.Bjlelica - Kleiza kadar etkili 4 numara rotasyonu olan bir kaç takım yazarsanız sevinirim.

Tekrar dediğim gibi populist konuşup aslanız kaplanız ezer geçeriz deyip,adamlara sakat, cenabet diye kulp takacağımıza 4 numaraya en azından oyunu domine etme özelliği olan bir isim transfer etmeliyız.Jianlian iyi olurdu..Luke Walton'un da sözleşmesi henüz yok

Obra istediği 3 tane yabancıyı kadroya kattı.4.sünü arıyorlar.Diğer yabancı Bo'yu Avrupa'da istemeyen coack yoktur.Bogdanovic'in gitmemesi için kendi konuştu.Obra daha ne kadar kendi takımını kurabilir

Biraz kendi dertlerimize de dönmekte fayda var.

Erceg'i geldi olarak düşünürsek;

PF: Erceg - Ersin
C: Jawai - Furkan

Bu sezon Euroleague'de oynayacakken ve ligimizin de çok daha çetin geçeceği aşikarken uzun rotasyonuna bir takviye daha yapmak için neden niyetimiz yok, anlamış değil. Bu dörtlünün üzerine çok yük biner ve ciddi sıkıntı yaşarız. Mutlu Demir'i nimetten saymıyorum tabi.

Dönem başında ufak da olsa 5 numara için Zaza ihtimali vardı ama o ihtimal ortadan kalkınca bu bağlamda kalan tek seçenek 4 numaraya İzzet Türkyılmaz takviyesi yapmaktır. İzzet'i kesinlikle Fener'e bırakmamamız lazım. İzzet'i alırsak Ersin'i 5 numara rotasyonu içinde de rahatça kullanabiliriz, bu durum da çok işimizi gelir. Fenerbahçe'den çok bizim ihtiyacımız var İzzet'e.

Arkadaşlar,efes planinic anlaşması oldumu bilmiyorum öyle aman aman basketbol bilgim olmadığı için ahkam keserek saygısızlık etmek istemem.gordon'u yollayıp,planinic ve macvan yerine izzet takviyesi(erceg alındı varsayarak)daha dengeli olur gibi geldi bana.Kısa savunmasında sinan,göksenin,marko gibi vasat üstü savunmacılarımız var bence kaldıki gordon bu sene ortalama performans hiç göstermedi ya çok iyi yada çok kötü ama ortası hiç olmadı.planinic bence bu takıma daha büyük güç ve potansiyel katar.izzet ile uzun rotasyonu daha geniş olmazmı siz ne düşünürsünüz.
PG.arroyo,planinic,ender(engin sakat)
SG.domercant,sinan,göksenin
SF.marko,cenk
PF.ersin,erceg,izzet
C.jawai,furkan

Guard konusunda sıkıntı yaşayacaz gibi duruyor arroyo tek kaldı. Efes ve ülkerin hamlelerinden sonra marco yetersiz kalır şahsi fikrim 3 numaraya daha efektif biri alınmalı. Uzun rotasyonuna izzet katılmalı idi en azından erceg-ersin-jawai-furkan kimsenin içine sinmiyor sanırım. Esas sorun geçen yıldan iyi kadro kurmadık euroligde oynayacaz ama eurocupta berbat oynayan takımla yola devam ediyoruz. Geçen yıl ki lig şampiyonluğu tabi önemli ama rakiplerin de güç durumu ortada idi çok zorlu bir lig olmadı

Bu sene iyi kadro kurmuşlarmış, evet dogru çok iyi kadro kurdular ama geçen seneki kadro köy takımı degildi. Sato, Batiste, McCalebb, Andersen.. Bunlarda avrupanın yıllardır ün yapmış markalarıydı.. Ne oldu ?

O buraya gitti şu buraya gitti yandık bittik demek ne kadar sağlıklı bir düşünce bilmiyorum.. Bizim tek rakibimiz onlar değil aşalım biraz bunu, biraz da oly e siena ya malagaya munihe de bakalım.. Unutamayalım kendi evimizde 2 sene önc cska yı oly i nasıl yendiğimizi o kadroyla.. Şimdi daha kuvvetliyiz daha bir tam takımız..

Umutsuzluğun yeri ve zamanı değil..

Kleiza'nın 6 milyon doları euroya çevrildiğinde yaklaşık 4.5 milyon euroya denk geliyor.Onun da bir kısmı vergiye gidiyor.fbye yıllık 3.3 milyon euroya imza attı.3 lük atışı andersene göre çok daha etkilidir.

Ondan daha iyi 4 numara kim varmış merak ettim.Belki khryapa o ayarda.Bjlelica - Kleiza kadar etkili 4 numara rotasyonu olan bir kaç takım yazarsanız sevinirim.

Tekrar dediğim gibi populist konuşup aslanız kaplanız ezer geçeriz deyip,adamlara sakat, cenabet diye kulp takacağımıza 4 numaraya en azından oyunu domine etme özelliği olan bir isim transfer etmeliyız.Jianlian iyi olurdu..Luke Walton'un da sözleşmesi henüz yok

Obra istediği 3 tane yabancıyı kadroya kattı.4.sünü arıyorlar.Diğer yabancı Bo'yu Avrupa'da istemeyen coack yoktur.Bogdanovic'in gitmemesi için kendi konuştu.Obra daha ne kadar kendi takımını kurabilir

ben popülist konuşmuyorum son 27 maçının 26sını kazanıp tüm sakatlıklara rağmen EZE EZE şampiyon olmuş bir takımın taraftarı olarak konuşuyorum ayrıca 5 oyuncuyla şampiyon olunmaz iyi katkı verecek türk oyuncuları var mı?
sadece İyi kadro şampiyon yapmaz önümüzde CSKA örneği var ki Khryapa-Hines'lı bir 4 numara rotasyonunun avrupa'da eşi benzeri yoktur. İyi transferler yaptılar ama hala bizden iyi değiller. Bu bu kadar net oğlu net.

ben popülist konuşmuyorum son 27 maçının 26sını kazanıp tüm sakatlıklara rağmen EZE EZE şampiyon olmuş bir takımın taraftarı olarak konuşuyorum ayrıca 5 oyuncuyla şampiyon olunmaz iyi katkı verecek türk oyuncuları var mı?
sadece İyi kadro şampiyon yapmaz önümüzde CSKA örneği var ki Khryapa-Hines'lı bir 4 numara rotasyonunun avrupa'da eşi benzeri yoktur. İyi transferler yaptılar ama hala bizden iyi değiller. Bu bu kadar net oğlu net.

Merak etme ben de şampiyon takımın taraftarıyım.Sizden farkım geçmiş başarımla yaşayıp, sürekli bunu dile getirmek yerine, belki de euroleague'de A lisansını alacağımız bu sezon (eğer Euroleaguede çeyrek final yaparsak veya ligde final görürsek alabiliriz, aksi takdirde bir daha euroleague'e ne zaman gideriz kim bilir) daha fazla nasıl ileri giderize kafamı daha çok yoruyor olmam.

Hines ile Khryapa rotasyonu fb ile 4 numarada baş edebilecek tek rotasyon belkide ki, hücum yönü olarak Kleiza ile Bjelica bu ikiliye fark atar.Hatırlatmaya gerek var mı bilmiyorum ancak Kleiza Euroleague'e geldiğinde Euroleague sayı kralı (ki o eurolegue kadrolar anlamında sağlam euroleaguelerden biridir, Pekovicler, Childresslar Avrupa'daydı, Sarasla,Spalar,Diamantidisler daha gençti) ve rebound üçüncüsüydü.

Türk ounculara gelecek olursak iki tane beş yapalım

Galatasaray:Ender, Sinan, Cenk, Dudley, Furkan

Fenerbahçe:Barış, Ömer, Preldzic, İlkan, Oğuz

İki takım maç yapsa arada pek de fark olacağını düşünmüyorum.Küçük nüanslarla biri diğerini yener

Sırf Fenerbahçe aldı diye adamların çok iyi transferler yaptığı gerçeğini reddedemeyiz.Bu sadece objekliften uzak fanatik bi yorum olurdu.Hanginiz Bjelica ya da Kleiza'yı istemezdi ? Ya da Obradovic gibi efsane bi koçu yeni koç transferi yapacak olan hangi takım istemez ? Adamlarda Sato hariç hepsi önemli yabancılar.Zoric desen o da iyi.Ha bu durumdan rahatsız mıyım ? Değilim , çünkü koça ve takıma güvenim fazlasıyla var.Drogba ve Sneijder'e iyi transfer değil diyen rakip takım taraftarları gibi davranarak , Fenerbahçe Ülker'in yaptığı transferlere kötü demek saçma olur.Tam tersine ben bu durumdan hoşnutum , çünkü hala takıma güvenim fazla ve bu kadar bütçeyle en iyi hamlelerle bile seneye Fenerbahçe şampiyon olamaz da yine biz olursak , daha da güzel olur.Geçen yıl ne Fener ne taraftarsız Efes tehdit falan değildi , daha sene başında sistemimiz oturmamışken bile şampiyon olacağımız belliydi.Çünkü biz iyiyken , rakipler bizden uzak seviyedeydi.Gerçi Fenerbahçe'nin yerli rotasyonu çok kötü(en iyileri yerlisinin Barış olduğu bi takım) , ama sonuçta yabancıları çok iyi.Şimdi tek fark , bu yıl şampiyonluk geçen seneki kadar kolay olmayabilir , ama yine biz favoriyiz.Umarım Fener ile final serisinde oynar kazanırız.Geçen seneki gibi kesin konuşamayız bu yıl , çünkü rakip iyi transferler yaptı , ama hala takıma güvenim sağlam.Nedense hoca ve takım büyük güven veriyor ve rakip kimi aldı diye endişe etmiyorum bile.Tek hoşlanmadığım şey Kleiza ile sözde biz ilgileniyorken rakibin alması , ama onda da malum bütçe farkı.

TBL'de Taraftarsız Efes'i tehdit olarak görmüyorum pek.Sakatlık sorunu yaşamassak bizim takım yine şampiyonluğa yürüyecektir inşallah.

Rica ediyorum Fenerbahçe' nin kadrosu tartışılacaksa artık başka başlık altında tartışılsın. Burası "Erkek takımımız - 2013-2014 Transfer Çalışmaları ve Takım Planlaması" başlığı değilmi. Basketbol ligindeki diğer takımların transferlerinin tartışılacağı başka başlık yokmu. Ben buraya Galatasray' ın olan veya olası transferlerini okumak istiyorum burada ama 3 sayfadır Fenerbahçe tartışılıyor. Tamam Fenerbahçe çok iyi bi kadro kurdu bu sene, tamam şampiyonluğun en büyük adayı. Ama bu yeni ve şaşırtıcı bi haber değilki, bukadar üstünde duruluyor. Adamlar 10-15 senedir böyle zaten. Geçen sen şampiyon olduk hatırlarsanız. O kadrodan birtek Ndong gitti, yerine Jawai alındı, geçen sene hiçbişey vermeyen Macvan gidecek, harika bi BJK geçmişi olan Erceg gelecek, Sinan geldi, Domercant ve Göksenin deönecek. Geçen senede bizi çalıştıran Türkiye' nin en iyi koçu bizde. Kurduğu takımla beraber oyunuda iyice oturmuş olacak. Belki uzunlara bi yerli takviyesi daha yapılırsa 4 4 lük takım olacağız. Bunlar size ümit vermiyormu, heycanlandırmıyormu. Ben heycanlanıyorum. Ve burda artık Galatasaray haberlerini okumak istiyorum.

Her sene bu baslikta Fernerbahce'nin kadrosunun tartisilmasindan gina geldi artik. Iyi bir kadromuz, cok iyi bir kocumuz var. Nitekim Fenerbahce'nin de oyle. Onemli olan her sene bu seviyede olup, yatirimlara devam etmemiz. Uc dort sene once bu takimin ne hallerde oldugunu hatirlatmaya gerek yok heralde. Artik arkamiza yaslanip uzun Eurolig sezonunundan ve kiran kirana gececek final serisinden tat almaya bakalim. Oturmus kadromuz, kocumuz ve son samiyon unvanimiza bakarsak endiselenmesi gereken onlar bence...

Rakip takımlar bu yıl iyi güçlendiler. Ancak ben yine de Türkiye'de en iyi kısa rotasyonunun Galatasaray'da olduğunu düşünüyorum. Bizim takımda sistem oturmuş durumda bu sene üzerine koyarak devam edeceğiz. Bunun artısını unutmamak lazım.

Arkadaşlar,efes planinic anlaşması oldumu bilmiyorum öyle aman aman basketbol bilgim olmadığı için ahkam keserek saygısızlık etmek istemem.gordon'u yollayıp,planinic ve macvan yerine izzet takviyesi(erceg alındı varsayarak)daha dengeli olur gibi geldi bana.Kısa savunmasında sinan,göksenin,marko gibi vasat üstü savunmacılarımız var bence kaldıki gordon bu sene ortalama performans hiç göstermedi ya çok iyi yada çok kötü ama ortası hiç olmadı.planinic bence bu takıma daha büyük güç ve potansiyel katar.izzet ile uzun rotasyonu daha geniş olmazmı siz ne düşünürsünüz.
PG.arroyo,planinic,ender(engin sakat)
SG.domercant,sinan,göksenin
SF.marko,cenk
PF.ersin,erceg,izzet
C.jawai,furkan
katılıyorum bu takımın gordondan daha çok planinic'e ihtiyacı var.ayrıca izzet bence çok küçümseniyor takımda potansiyel uzun sıkıntısı var bu eksikliğin hem yerli olması hem de 4 5 oynayabilmesi sebebiyle izzetle takviye edilmesini isterim.
ayrıca yabancı sınırlaması olduğu müddetçe biz rakiplerimizden her zaman bir adım önde olacağız nasıl ki futbolda bu kural ayakbağı oluyorsa basketbolda işimize geliyor o yüzden fbü'nün alacağı yabancılardan çok fazla çekinmemek lazım.efesin pota altı sinan barac oldukça ve iyi bir guard bulamadıkça bir milim ilerleyemezler.açıkçası ben banviti diğerlerinden daha tehlikeli bir rakip olarak görüyorum.
keep calm and ergin ataman

Transfer başlığı altında yorum yaparken ister istemez Fenerbahçe Ülkerinde transferlerini kıyaslama yoluna gidilmesi gayet normal başka başlıklar altında alın demenin ben mantığını anlamadım,herkes karınca kararınca kıyaslama yapıp artı ve eksilerini paylaşması benim gayet hoşuma gidiyor ve büyük zevkle okuyup gerçekten ben böyle düşünmemiştim dediğim oluyor,Fenerbahçe ülkerin güzel transferler yaptığını kabul edip burada karşı takımın kadrosunu tartışmayalım dememeliyiz rakip iyi transfer yapmış bundan pek haz aldığımız söylenemez ama burda konuşulmasın demek kulağımıza pamuk tıkamaya benziyor,yukarda ferhat kardeşimin tedirginliğini yaşarken furkan kardeşimin takımına olan güvenini okumak gayet güzel...

Erceg'de Kleiza'da sakatlıktan çıktı. Doğrudur Erceg daha erken oynamaya başladı lakin bu iki oyuncu arasındaki potansiyel farkı olduğu gerçeğini değiştirmez. Zaten 3 milyon avro gibi bir parayı Spanoulis için gözden çıkarmıştık bunu Kleiza için kullanabilirdik. Jawai konusunda ise ikilemdeyim. N'dong'a da burun kıvırmıştık adam kariyerin son yılının özellikle ikinci yarısını harika oynadı. Barcelona takımı içinde normal bir adam olan Jawai'de burada farklı olabilir ama galiba onunda sakatlık problemi var.

Şimdi Henry, Göksenin, Engin, Erceg ve Jawai sakatlar Furkan'da son dönem sakattı. Çok ciddi bir problem bu. Papaz her zaman pilav yemez. Her sezon 4-5 sakatlıkla ve 7-8 kişilik rotasyonla başarı gelmez. Ki Euroleauge yeni statüyle daha da uzadı. Erceg'den vazgeçilip başka bir oyuncu alınmalı.

Bir arkadaş sormuş Obra kaç teknik faul alır diye. Geçen sezon kadınlar finalini seyrettiniz. O maçlarda kaç teknik faul aldıysa febeli koç Obra'da o kadar alır.

Katılıyorum. Tam Oktay Mahmudi transferleri bunlar işte, o geçen sene ki takımın hocası değildi. O tarz takımları daha popüler takımın hocaları çalıştırmalı tabi uzunlara 1-2 takviye ederek.

Bu sene ki Efes kadro yapılanmasına gelince seneye büyük ihtimal

PG : Planinic- Doğuş-Tutku
SG: Gordon-Hopson
SF: Vasileiadis-Birkan
PF: Vougioukas-Savanovic-Kerem
C : Semih Erden-Barac

gerçi 7 yabancı oluyor. Bu kadroya benzer bir şey kurabilirler. Ama Planinic ayarında bir guard almazlarsa yine sıkıntılı bir kadro olur.

Ian Vougioukas'ın hem 4 hem 5 oynayabilmesi onlar için avantaj yine benzer şekilde Hopson'da hem 2 hem 3'te oynayabiliyor. Gordon'da 1 de oynayabilen bir isim zaman zaman.

Aslında Barac'ı gönderip yerine bir Türk bulabilseler onlar için daha iyi olur ama sanırım gitmeyecekmiş.

çok doğru bir tespit yapmışsın gerçekten. Mahmudi yine kendi kafasındaki takımı yarattı. İşte bende bunu anlamıyorum; herkes bir plan proje dahilinde tıkır tıkır sitemine uygun oyuncu alıyor.. Ama biz oyuncu alırken tıkanıyoruz.. Tamam bütçeyle ilgili bir durum tamam kısıtlı imkanlar ama bu imkanlar dahilinde bir plan proje çiz. şimdi Efes Vougioukas'a dünyaları mı verdi? ya da Planinic'e ? bizimde o pozisyonlarımızda bana göre eksik var .. ve bu oyuncular EL ayarında oyuncular.. yani bir tık başarı çıtasını arttıracak oyuncular.. Neyse Efes'i tebrik ederim.. umarım ah vah demeyiz almadığımız oyuncularla ilgili..

Ama ben oturmuş bir kadro olduğumuz için şampiyonlukta Efes ve Ülkerden daha önde olduğumuza eminim..

Arkadaşlara katılıyorum yeter artık google fenerbasket yazın neresi çıkarsa orada tartışın ülkeri burası Galatasaray transferlerinin konuşulduğu başlık. Geçen sene efsane kadromuza (27 maçta 26 galibiyet) Göksenin gibi savunmacı , Domercant gibi cezacı iki oyuncu kafadan eklendi. Sinan gibi oyun sıkıştığımızda başvuracağımız bir asker de geldi. Ayrıca 4 numaraya ekstra potansiyel ekleme durumumuz var.
Basketbol 9-10 kişilik rotasyonla bile oynaman çok zor bir oyuncudan verim alman için en az 15 dk oynatmalısın bekleyelim görelim bakalım neler olacak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...