2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Planinic'i alsaydık keşke.Arroyo'yu rahatlatırdı baya.30 lig+24 El+5 Türkiye Kupası+6 play off maçı desek minimumdan 65 maç yapar.Arroyo'nun yaşını düşünürsek bu tempoyu kaldırabilir mi bilmiyorum.Yedek olarak Engin ve Ender'e de sadece ülke içinde güvenebilirim.Gordon'un da oyun kurma işinde randımanlı olma ihtimali zayıf.Gordon'a güvenip planlara girmek mantıklı değil zaten.Bu oyun kurucu konusu kafamı karıştırmıyor değil.

Valencia'da iyi bir çıkış yakalayan Justin Doellman düşünülemez midir? Bu arada Efes ve Fenerbahçe yüksek meblağlar harcayarak Euroleague'de ses getirebilecek kadrolar kurmaya başlıyorlar. Bildiğim kadarıyla kulüpte amatör branşlar adına mali bir sıkıntı yok. Mali sıkıntıyı geçtim bütçe artışı var. Hatta sürekli SPK arttırımı için başvuruda bulunuyoruz ama neden bu kadar küçük bütçe ile hareket ediyoruz. Hem de hedeflerimizin daha da büyüdüğü bir sezonda. Euroleague'de şampiyonluk, TBL'de sürekli zirveyi hedefleyen Ergin Ataman'a ayıptır bu bütçe.

Planinic'i kaçırmamalıydık, Avrupa'nın en sağlam 1-2 rotasyonuna sahip olma şansı varken dengesiz Gordon'u takımda tuttuk. Gerçekten üzüldüm, bir de Efes aldı anasını satiyim rakibimize gitti. (FB Ülker'e gitseydi bunalıma girerdim herhalde)

Ergin hoca ilk defa üzdü beni. Hayırlısı olsun ne diyim.

Fenerle ilgili en can sıkıcı nokta bence hocalarının obradovic olması ve tüm transferleri onun yapması. Semih özsoy yapaydı iyiydi :) Bizden daha iyi kadroları olacak , bunu kabul etmemiz lazım ancak her şeyin sahada belli olduğunu da unutmamak gerek. Geçen yıl da iddialıydılar noldu sözünü ben pek doğru bulmuyorum her sezonun hikayesi farklıdır. Geçen yılki çarpık kadro yapılanmaları yok hocaları ilk kez ülke dışına çıkmış tecrübesiz birisi değil bu yıl komple takım olacaklar ama biz de oturup ağlayacak değiliz.Sahada Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Rakibinin bütçesi senin iki katınsa bizden iyi oyuncuları var diye ağlamak yersiz.

Transferler bende hayalkırıklığı oldu sinan bence çok gerekli bile değildi gökseninden bir artısı yok bana göre. Jawai ise Ndong'dan kalite anlamında daha aşağıda üstelik çok defoları var. Bir takımda ikinci pivot olur rakibe göre duruma göre 10-15 dakikada çok büyük katkı sağlayabilir ancak birinci pivotumuz olacak kalitesi de yok fizik durumu da yok.Ciddi zaafları olan bir oyuncu. Erceg ise tutarsa faydalı olur da çok yumuşak çıtkırıldım bir adam. Sevmiyorum bu tip adamları

En büyük hatamız ise planinici kaçırmak oldu. Arroyo 34 yaşında ve tüm yükü kaldıracak fizik durumu yok evet sezon ortası geldi ve çok faydalı oldu ama El arenasında daha gençken bile Maccabi'de pek tutmamıştı . Domercant ile yolları ayırıp Planinici almalıydık .1 sene top oynamamış 33 yaşındaki birinin eskisi gibi döneceğini pek düşünmüyorum açıkcası.Planinic arroyo ve gordon 1-2 numaraları çok iyi götürürdü . 3 numaraya marko yerine hairston güzel olurdu ama bütçeye takılırdı anlayışla karşılarım.

Artılarımız ise takımdan giden tek oyuncumuz var , sezon sonunda vites attırdık herkesin özgüveni yüksek. En azından takm kimyamız var. Efes ve Fenerde bu yine olmayabilir. Ben final oynayacağımızı düşünüyorum .Avrupada da top 16 oynarız.Top 8 biraz zor bana kalırsa

Avrupa sitelerinde Kleiza için 2 yıl toplam 3,2 m euro artı her sezon 500 bin bonus var diyor girilemez bir risk miydi ki acaba bizim için :( Macvanı tutardık sakatlanırsa diye .Spa da olmadı zaten bari bir iki kalbur üstü adam alsaydık.

abicim neyin gazını aldın da kaptırdın gidiyorsun? hodri meydan dedigin Burak da belli ki seninle aynı renge gönül veriyor..

senden farklı olarak rakip takımın saygı duyulması gereken bir kadro kurdugunu söylüyor..

aksini iddia edebilecek kadar basketbol altyapın varsa fikir beyan edersin 'hodri meydan' demek yerine...

Ben kimseye demedim ağabey. Üker için kullandim o lafı. Bizden daha iyi değiller. Kimse Ergin Hoca'dan daha iyi değildr gözümde. Kimseden gaz aldiğimda yok ağabey. Rabbim'in izniyle Ergin Hoca'ya ve tercihlerine guveniyorum o kadar...

Avrupa sitelerinde Kleiza için 2 yıl toplam 3,2 m euro artı her sezon 500 bin bonus var diyor girilemez bir risk miydi ki acaba bizim için :( Macvanı tutardık sakatlanırsa diye .Spa da olmadı zaten bari bir iki kalbur üstü adam alsaydık.
Yıllık 2.1 Milyon Euro yapar. Biz Spanoulis'e bile 2.2 teklif ettik diye biliyorum. :)

Yıllık 2.1 Milyon Euro yapar. Biz Spanoulis'e bile 2.2 teklif ettik diye biliyorum. :)

Spa avrupanın en iyi oyuncusu şu anda ( gerçi ben rudy fernandez hastasıyım ) Sadece spa için bu paraları göze almışız demekki çünkü spa da gelmiyorken daha pahalı yabancılar alabilirdik onu da yapmadık. Jawai ve Erceg benim hiç içime sinmiyor. Ben komple oyuncuları daha çok seviyorum . Jawai'nin de Erceg'in de çok net defoları var. Hoca jawainin pota altında durdurulması çok zor olmasını kullanmak istiyo sanırım ancak P&R savunması baya kötü jawainin çabuk yoruluyor bazen anlamsız fauller yapıyo Bir de bu tip adamlar sakatlanınca zor toparlıyor o kiloyla oynamak zor tabi. Erceg ise ciddi soru işareti son beş sezonda adam gibi oynadığı sadece beşiktaş var. Orada da aynı hoca olması umutlandırıyor insanı ama diğer ihtimal de var işte.

Erceg cepte ama daha iyisini ariyoruz hissi var . Bulursak daha iyisini aliriz yoksa en kotu Erceg gibi . Yada bi kac yerde gordum Macvanin sozlesme iptali bekleniyormus . Bakalim hangisi keske ilk secenek olsa .

U18 Milli Takımı maçını izliyorum bizden herhangi biri olmaması altyapı için kötü haber.Buradan takımımıza kazandırılması gereken isimler var.İsim olarak birkaç kişinin gölgesinde olsa da Kerem Kanter'i beğeniyorum ben.Yaşına göre çok iyi bir pota altı bitiricisi.Şutu var,faul yüzdesi iyi.Klüp durumunu bilmiyorum ama klübe kazandırmak gerek diye düşünüyorum

U18 Milli Takımı maçını izliyorum bizden herhangi biri olmaması altyapı için kötü haber.Buradan takımımıza kazandırılması gereken isimler var.İsim olarak birkaç kişinin gölgesinde olsa da Kerem Kanter'i beğeniyorum ben.Yaşına göre çok iyi bir pota altı bitiricisi.Şutu var,faul yüzdesi iyi.Klüp durumunu bilmiyorum ama klübe kazandırmak gerek diye düşünüyorum
TBF sitesinde bizden sadece Ege Arar U-18 listesinde var. O da maç kadrosunda yokmuş sanırım. Kadro geneli Efes (Pertevniyal) ve FBÜ ağırlıklı.

http://www.tbf.org.tr/tbfweb/tbfweb2.nsf/TBFV1_MT_GEU18_View_Form?OpenForm

Sadece A takımla olmaz. Gelecek için kaliteli gençleri de kadromuza katmalıyız.

Artık Erceg yerine 4 numaraya takım taşıyabilecek bir adam şart oldu gibi.O tarz alınabilecek biri de yok işin ayrı boyutu.Teletovic belki

Parayı basıp Dubljevic'i alalım, en mantıklı yol bu. Ya da Mutlu'dan vazgeçip Erceg+İzzet gelmeli. Karşıda cemaat destekli FB Ülker varken, başkan Spanoulis için açtığı krediyi Ergin hocaya hediye etmeli.

Gordon yerine şutuna güvenebileceğimiz bir kısa da düşünülebilir.

Gelsin gelsin ne güzel olur bize rakip çıksınki bizde işin ciddiyetinle salonu doldururuz,gecen seneden çok daha fazla inanıyorum bu senede başarıyı yakalacağımıza,kağıt üzerinde kazanılmıyor maçlar,başımızda Ergin ataman ve arroyo direksiyondayken biz duble yaparız ALLAH'ın izniyle...

Geçen sene en büyük şikayetimdi aslında geçen seneki ortam olmaması sanki bu sene o ortamı tekrar yakalayacağız savaşacağız dolu salon eurolig sahnesi filan çok güzel olacak

Bilmiyorum kontrat durumu nedir ama Lorbek de olabilir 4 için.

Malik Hairston ya da Keith Langford'dan biriyle de 2-3 "upload" edilebilir.

aslında lorbeki bırakabilir barca bencede lorbek çok iyi olur hairstonı bilmem aslında takım kimayasını bozabilir sanki ayrıca lengford 3 oynayabiliyormuki bence 4 e sağlam bir oyuncu ve arroyo yu dinlendirecek bir oyuncu lazım

Diğer takımlar bizi ilgilendirmiyor. Bizim ne yaptığımız ve ne yapacağımız önemli. Hali hazırda takımımızdaki kısa rotasyonuna bakarsak Arroyo, Gordon, Domercant, Sinan, Engin, Ender gibi oyuncular mevcut gayet yeterli görünüyor 1 ve 2 numara. bunların yanına Marko ve Cenk'i koyarsak 3 numaraya kadar bir sıkıntı görünmüyor ama bana kalırsa Marko'nun yerine daha domine bir oyuncu düşünülebilirdi bizi bir kademe yukarı taşıyabilecek tarzda. 4 numara'da elde Ersin ve Macvan var. Macvan'ı direk gömme taraftarı değilim ama son gösterdiği performansı tüm taraftarı eminim saçma sapan düşüncelere itiyordur. Olası bir Erceg transferi Macvan'dan fazlasını verebilir mi bunu düşünmemiz lazım. Evet bileği düzgün, tanıdığımız bir oyuncu ama daha farklı tarzda bir oyuncuyu 4 numaraya monte edebilsek farklı olabilir. Efes'te zamanında Marcus Haislip vardı hatırlarsınız. O tarz domine bir 4 bulabilsek güzel olurdu. 5 numara pozisyonunda elde Furkan ve Jawai var. Jawai farklı bir adam. Eleştirenlerin aksine sahada kaldığı 20 dk'lık bir süre bile olsa maksimum düzeyde katkı verecektir ve eminim kritik anlarda da ortaya çıkacaktır. Aynı zamanda tabiki kalan dakikalarda Furkan'a da büyük iş düşecektir. Lampe'yi koparabilseydik takımından eyvallah derdim. Şu anki kadro da yetersiz durmuyor ama pota altına 4-5 oynayabilen bir uzun gelse en azından çok güzel olacak. Bir de aklıma takılan soru 3 numara bölgesi için.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...