2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bo,Bojan,Bjelica,Kleiza,Zoric,Sato zaten 6 yabancıları var hiç zannetmiyorum yeni birini daha alsınlar bu kadro Bo'ya kalsın adam da saha görüşü nerdeyse 0. Emir bir şeyler yaparsa yapar takımı oynatmak adına.

Arkadaşlara katılıyorum yeter artık google fenerbasket yazın neresi çıkarsa orada tartışın ülkeri burası Galatasaray transferlerinin konuşulduğu başlık. Geçen sene efsane kadromuza (27 maçta 26 galibiyet) Göksenin gibi savunmacı , Domercant gibi cezacı iki oyuncu kafadan eklendi. Sinan gibi oyun sıkıştığımızda başvuracağımız bir asker de geldi. Ayrıca 4 numaraya ekstra potansiyel ekleme durumumuz var.
Basketbol 9-10 kişilik rotasyonla bile oynaman çok zor bir oyuncudan verim alman için en az 15 dk oynatmalısın bekleyelim görelim bakalım neler olacak.
Benim en büyük düşüncem DomDom nasıl dönücek ? eğer sakatlığı çabuk atlatırsa en büyük transfer Domercant olur. Sinan çok ekstra bir transfer oldu bana göre.. Sinan'dan çok faydalanıcaz. Kilit bu sene Sinan'da olur gibime geliyor.

Bobby Brown ismine ne diyorsunuz ? Planinic kesin olarak Efes'teyse eğer Siena'dan Bobby düşünülebilir diye düşünüyorum ? yanılıyor muyum ?

Arkadaşlara katılıyorum yeter artık google fenerbasket yazın neresi çıkarsa orada tartışın ülkeri burası Galatasaray transferlerinin konuşulduğu başlık. Geçen sene efsane kadromuza (27 maçta 26 galibiyet) Göksenin gibi savunmacı , Domercant gibi cezacı iki oyuncu kafadan eklendi. Sinan gibi oyun sıkıştığımızda başvuracağımız bir asker de geldi. Ayrıca 4 numaraya ekstra potansiyel ekleme durumumuz var.
Basketbol 9-10 kişilik rotasyonla bile oynaman çok zor bir oyuncudan verim alman için en az 15 dk oynatmalısın bekleyelim görelim bakalım neler olacak.

9-10 kişilik rotasyon verimsizdi ise vay İvkovic'in, Mahmuti'nin hatta Popovich'in haline...yıllardır boşa kürek çekiyorlarmış...

Kleiza'nın 6 milyon doları euroya çevrildiğinde yaklaşık 4.5 milyon euroya denk geliyor.Onun da bir kısmı vergiye gidiyor.fbye yıllık 3.3 milyon euroya imza attı.3 lük atışı andersene göre çok daha etkilidir.

Ondan daha iyi 4 numara kim varmış merak ettim.Belki khryapa o ayarda.Bjlelica - Kleiza kadar etkili 4 numara rotasyonu olan bir kaç takım yazarsanız sevinirim.

Tekrar dediğim gibi populist konuşup aslanız kaplanız ezer geçeriz deyip,adamlara sakat, cenabet diye kulp takacağımıza 4 numaraya en azından oyunu domine etme özelliği olan bir isim transfer etmeliyız.Jianlian iyi olurdu..Luke Walton'un da sözleşmesi henüz yok

Obra istediği 3 tane yabancıyı kadroya kattı.4.sünü arıyorlar.Diğer yabancı Bo'yu Avrupa'da istemeyen coack yoktur.Bogdanovic'in gitmemesi için kendi konuştu.Obra daha ne kadar kendi takımını kurabilir

rakibe saygı duymak ile göklere çıkarmak arasındaki ince çizgi ufaktan aşılmış sanırım...

bjelica-kleiza ayarında 4 numara rotasyonlarını hemen yazayım;

Cska= khryapa,hines,voronthsevich

Pana= lasme,gist,fotsis

Laboral= lampe,nocioni,san emeterio

Real= mirotic,slaughter,reyes

Maccabi= eliyahu,canermedley,ingles...

dönüp kendi renklerime baktıgımda ise eger ki Erceg transferi gerçekleşirse ciddi anlamda kırılgan bir 4 rotasyonu görüyorum..

hazır yazmışken caner-medley'i alsak ya maccabi'den...

Burası takımımızın transfer çalışmalarını kapsayan bir başlık, bundan sonra rakiplerimizin kadrosu hakkında yorumlar silinecektir. Diğer takımların kadrolarını bu başlıkta tartışabilirsiniz:

http://www.gsbasket.org/forum/basketbol-d%FCnyas%FD/8649-32.htm#post579488

Çok teşekkürler. Sayfaya her girdiğimde FB Ülker şunu almış, Efes şunu getirmiş yazılarını gördükçe ve üstüne ŞAMPİYON TAKIMA inanmayan yorumları okudukça burası Galatasaray transferlerinin ve kadro yapılanmasının değerlendirildiği forum mu diye sorgulamaya başladım!..

Bobby Brown, olmaz artık... Arroyo'nun olduğu yere uymaz.

Ergin hoca geniş rotasyon kullanmayı genelde tercih etmeyen bir koç ama, buna rağmen çok geniş bir rotasyon var:

PG: Arroyo, Ender, Engin, Can, Jamont (Hatırlanırsa Jamont PG olarak transfer edilmişti. Cibona ve CSKA'da da PG oynuyordu...)
SG: Domercant, Jamont, Sinan, Göksenin
SF: Cenk, Marko, Göksenin
PF: Erceg, Ersin, Macvan
C: Furkan, Jawai, Macvan, Ersin, Mutlu

Toplam oyuncu sayısı: 16

Can kiralık gider. Macvan ayrılırsa bile 14 kişilik bir oyuncu kadrosu var ki, bu işin normali 12'dir. Hatta ben Macvan'ın bile kolay kolay gitmeyeceğini düşünüyorum. Yani aslında rotasyonda eksiklikten ziyade şişkinlik var. Engin'in dönüşü form bulması Kasım'ı Aralık ayını bile bulsa Arroyo, Jamont, Ender üçlüsü orayı götürür. Tabii o bölgenin amirali Arroyo, bu da bir gerçek. Çünkü gerek Jamont, gerekse de Ender takımı oynatma konusunda sıkıntı yaşayabiliyorlar. Dolayısıyla ben bu sezon Arroyo'nun daha çok EL ve ligdeki zorluk seviyesi yüksek maçlarda daha fazla ön plana çıkıp, diğer maçlarda rölantide oynaması gerektiğini düşünüyorum.

Diğer bir konu ise Erceg'in sakatlık durumunda yanlış bir algının oluştuğu:

Erceg sakat değil, bunun doğru anlaşılması lazım. Erceg 2012 Ekim sonu gibi sakatlandı, 2013 Ocak sonunda oynamaya başladı. O tarihten beri de sürekli oynadı. Yani sakat geçirdiği üç ay var. Burada söylediğimiz şey Erceg'in yumaşak bir oyuncu olması ve kolay sakatlanabilen bir yapısı olduğuydu. Ancak, şunu da gözden kaçırmamak lazım Kleiza potansiyel olarak daha önemli bir isimdir ama, Erceg'den sakatlanma ihtimali çok daha fazladır. Çünkü iki büyük sakatlık geçirdi ve üstelikle bunlar diziyle ilgiliydi.

Spanoulis ile Kleiza'yı örneklendirerek kıyaslarsak şöyle bir özet geçebiliriz: Kleiza Avrupa basketbolunda üst düzey oyuncudur, skorerdir; üstelik hücum özelliklerinin yanı sıra serttir de ancak, Spanoulis winner'dır. Aynı kefeye koymam. Spanoulis komutandır, Kleiza yetenekli bir akıncıbeyi veya suvaridir. Spanoulis'e verilen 3 milyon euro'ya asla hayır demem, çünkü Spa'ı almak aynı zamanda vizyon satın almaktır. Avrupa basketbolunun son iki yılındaki en iyi oyuncuyu getirmektr. Ancak sakatlıktan yeni çıkmış, üstelik kariyerinin hiçbir noktasında winner'lık hüviyeti kazanmamış koca bir soru işareti olan Kleiza'ya o paraları vermek için ancak CSKA olman veya Ülker gibi sermaye takımı olup para musluklarını açman lazım.

Bu sezon inşallah lige başlayacağımız 5 ; Arroyo- Gordon- Cenk-Ersin-Jawaii
Eurolig ilk 5 ; Arroyo-Gordon-Domercant-Erceg-Jawaii olur.

Bu kadrolara göre ligde sıkıntısız ilerleriz, ama Eurolig de top 16 'dan sonra zorlanabiliriz. Yinede ben Ergin hocaya güveniyorum, oyuncularımızın kapasitesini arttırıp ligde şampiyon. Eurolig dede top-8'e kesin kalacağız inşallah...

Yıllık 3.3 milyon euro verip 4 numara oyuncusu almak intihardır bence. 3-4 yıl önce bunu Oli yapıyordu sonuçları ise çok olumlu olmadığını gördük. Bizim oluşum sponsorluk olarak böyle bir bütçemiz yok. CSKA bile o parayı vermeyip geri adım attı. 35 milyon euro para harcayan bir takımın üzerindeki başarılı olma baskısını siz düşünün! Artık herkes herşeyin en iyisini aldık en çok parayı harcadık psikolojisini Obradoviç'in ve oyuncuların üzerine baskı olarak bırakacak. Şimdi onların önünde müthiş bir baskı olacak bırakın gerisini onlar düşünsün. Bu yıl da başarı gelmezse Ülker bırakır gider artık.

Bize gelince Erceg'i alacaksak 1 milyonun altında bir paraya alacağız. Büyük paralar harcamadan EL için iyi bir kadromuz var. Göksenin-Sinan-Marko gibi 3 iyi dış savunmacımız var. Rakip takımların oyuncularını ön alanda çok sert savunabiliriz.
Domercant-Cenk-Arroyo gibi dış atıcılarımız var. Gordon gibi çılgın bir oyuncuya sahibiz. Marko gibi eli düzgün savunması üst düzey karakterimiz var.
Ersin gibi pes etmeyen orta mesafeden affetmeyen bir oyuncuya sahibiz. Gelirse Erceg gibi Avrupa'nın en temiz bileğine sahip olacağız. Jawai gibi tek başına duvar olabilen sırtı dönük oynayabilen bir adama sahibiz. Furkan'ın ise bu yıl patlama yapacağını düşünüyorum.

Domercant Kazan günlerine dönerse kimseden korkmamak lazım. Alev aldığında inanılmaz işler yapabilen bir oyuncu kendisi tabi bu sene şampiyonluk için hiç sakatlık yaşamamalıyız artık öyle uzun süren.

Arroyo-Gordon-Domercant-Ersin-Furkan 5'i ligde aynı anda oynadığında bence çok iyi işler yapacaktır çoğu takım önünde.

Yine elimizde Cenk-Sinan-Jawai-Marko-Erceg gibi çok önemli kısa ve uzunlar da olacak.

4 numara seçimlerinde biraz titiz olmamız gerekiyor aslında hoca bu durumu göz önünde bulundurarak tanıdığı oyuncuyu almak istiyor olabilir, Erceg'i aldığımız takdirde özellikle 4-5 numara istenilen sertlikte olmayabilir. Diğer bir olması muhtemel sıkıntı da oyun kurucu rotasyonu. Büyük ihtimal Gordon 1 numarada oynayacak sezonun büyük bölümünde..

Elif Hanımın düşüncelerine kesinlikle katılıyorum. Oturmuş dengeli bir kadromuz olduğunu düşünüyorum. Yani gerektiği kadar yıldız oyuncu gerektiği kadar görev adamı var takımımızda. 1 numarada ender arroyo gordon 2 numarada domercant sinan göksenin 3 numarada cenk marko 4 numarada ersin gelirse erceg 5 numarada jawai furkan. Bu kadro göründüğünden çok daha iyi bir kadro bence. Arroyo nun bu sene Furkan ı nasıl oynattığını gördük. Aynı şekilde Jawai de onun asistleriyle pota altında istediği topları alıcaktır. Dışarıdan ise domercant cenk marko üçlükleriyle destek vericektir. Sinan ve Göksenin gibi iki tane yırtıcı savunmacıyla rakip takımın guardlarına yapılıcak baskıda önemli rol alıcaktırlar. Göründüğü gibi her bakımdan çok yönlü bir takımız. Ayrıca unutmadan Gordon gibi ne zaman ne yapıcağı hiç belli olmayan bir oyuncumuz var kötü oynadığımız bir günde rahatlıkla çıkıp maçı alabilcek kapasiteye sahip olduğunu gördük. Ben bu sene Engin den katkı almamızın zor olduğunu düşünüyorum Kasım gibi dönsede tekrar eski temposuna ulaşması uzun sürebilir. Umarım bunun dışında başka bir sakatlık yaşamayız. Eğer bir aksilik olmazsa Euroleague de top 8 e kalmamızda hiç bir engel görmüyorum. Ondan sonrasıda zaten biraz kura şansına birazda o dönemki performansımıza bağlı diye düşünüyorum.

Yıllık 3.3 milyon euro verip 4 numara oyuncusu almak intihardır bence. 3-4 yıl önce bunu Oli yapıyordu sonuçları ise çok olumlu olmadığını gördük. Bizim oluşum sponsorluk olarak böyle bir bütçemiz yok. CSKA bile o parayı vermeyip geri adım attı. 35 milyon euro para harcayan bir takımın üzerindeki başarılı olma baskısını siz düşünün! Artık herkes herşeyin en iyisini aldık en çok parayı harcadık psikolojisini Obradoviç'in ve oyuncuların üzerine baskı olarak bırakacak. Şimdi onların önünde müthiş bir baskı olacak bırakın gerisini onlar düşünsün. Bu yıl da başarı gelmezse Ülker bırakır gider artık.

Bize gelince Erceg'i alacaksak 1 milyonun altında bir paraya alacağız. Büyük paralar harcamadan EL için iyi bir kadromuz var. Göksenin-Sinan-Marko gibi 3 iyi dış savunmacımız var. Rakip takımların oyuncularını ön alanda çok sert savunabiliriz.
Domercant-Cenk-Arroyo gibi dış atıcılarımız var. Gordon gibi çılgın bir oyuncuya sahibiz. Marko gibi eli düzgün savunması üst düzey karakterimiz var.
Ersin gibi pes etmeyen orta mesafeden affetmeyen bir oyuncuya sahibiz. Gelirse Erceg gibi Avrupa'nın en temiz bileğine sahip olacağız. Jawai gibi tek başına duvar olabilen sırtı dönük oynayabilen bir adama sahibiz. Furkan'ın ise bu yıl patlama yapacağını düşünüyorum.

Fülker fabrikasının takımını bu senede hüsran bekliyor.

Biatla, parayla saadet olmaz :)

Geçen sene BO' yu vs aldıklarında korkmuştum açıkçası ama EL'de bir şey yapamamışlardı. Bu sene öyle değil kaliteli adamlar aldılar hocaları da iyi..

Neyse biz işimize bakalım Jawai+Erceg'in yanına kaliteli skorer şart diyorum.

Biraz esnek davranıyoruz, ufak tefek imla hatalarını düzenlemeye çalışıyoruz ama bu konuda genel olarak biraz daha hassasiyet göstermek gerekli. Forum Kuralları ortada, Türkçe'ye gösterdiğimiz özen de biliniyor, herkes daha dikkatli olmalı. En azından yazı içinde büyük-küçük harf yazımına, noktalama işaretlerine ve anlaşılırlığa dikkat etmek lazım.

*Türkçe Türkçe diyoruz ama maşallah bazı arkadaşlar ne noktalama işareti,ne büyük küçük harf uyumu, ne imla ve yazım kuralları hiçbirşeyi sallamadan kafalarına göre takılıyorlar. Birebir imla ve yazım kurallarına kimseden uymasını beklemiyoruz ama en azından yazdıklarınızın anlaşılması açısından biraz dikkat edin lütfen.

http://www.gsbasket.org/forum/duyurular-ele%FEtiriler-%D6neriler/3674.htm

Bence bu senekı en buyuk hatamız Gordonu tutup Planınıc ı kacırmak . Gordon Guard oynar dıyorsunuzda afedersınız ama oynayamaz . Gorduk oynadıgında neler yaptıgını . Carlos gelmeden oncekı sıkıntıları unutmusa benziyoruz . Gordonu 3 e ceksen bu seferde fizik avantajını kaybedıcek . Yanı sadece 2 de verım alabılırız bence . 2 de o katkıyı Goksenın , Sinan , Domercanttanda alabılırdık . Hadi dıyelım Domercant risk planinic 2 de oynayabılıyor . Yani bu adamın en ıyı oldugu yerde zaten en ıyı 3 en kotude 3 oyuncumuz var .Ama Planinic 1 i yedekler 2 oynardı . Gordondan kotu sut da atmazdı . Iyıde atmazdı ama o sevıyede atardı . Domercant bızım ıcın bı rısk eger gene sakatlanırsa onun acıgını planınıc kapatır . Rol olarak degıl yanlıs anlasılmasın . Benım fıkrım bu . Cunku gordon 10 alıyosa 1 verıyor bence . 1 mac alır 5 verır . Bu sene cok veremedı . Ama baya ugrastı yanı . Getırıp getırıp el ustunden sutlar falan hıc begenmıyorum ben Gordonu :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...