2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
hiç sıkıntı yapmaya gerek yok kağıt üstünde üstün bile olsalar. geçen seneden oturmuş kadroya gelecek henry takviyesi bu takımı ligin en büyük favorisi yapıyor zaten...2 sene önceki cska takımı yıldızlar topluluğunu hatırlamayanınız yoktur muhtemelen belki de tarihin en iyi 3 5 kadrosundan biriydi sonuç hüsran.herkes takımla ilgili yorum yapabilir ama ergin hoca ve transfer hamlelerini eleştirmek çok saçma bence yapılması gereken lig başlagında salonu her maç full yapabiliyor musun en önemli soru bu bence

Gordon ve Macvan yüksek potansiyelli oyuncular. Gordon geçen sene 3-5 maçta da gösteri bu potansiyeli. Biraz kontrollü oynarsa çok faydalı olacak bir oyuncu. Macvan için de erken karar vermemek lazım. Daha 23 yaşında. Bu fiziğine rağmen ayakları yavaş değil ve şutu da var.

Şu Kenan Sipahi'nin ileride Arroyo olacağını bilsem yine de alınmasını istemiyorum.Önyargılı mıyım bilmiyorum ama ahlaksız ve şımarık davranışları var izlediğim maçlarda bu tarz hareketlerini çok gördüm.Galatasaray'a karşı oynarken de şımarık hareketlerde bulundu.Muhtemelen Fenerbahçe'lidir ondan böyle hareketler yapmıştır.Karakteri yerinde olmayan oyuncuyu pek istemem.

Bu arada Gordon bazılarının çok gözünü boyuyor söyleyeyim.Adamın ligde maç başına şut ortalaması 10.Bazı maçlarda 15 şut falan atıyor , böyle her maç çok fazla şut kullandığı için bu şutların girdiği 2-3 maçta sayı patlaması yaşadı.Yani şu adamı müthiş hücum potansiyeli var diye görmeyin bence.Müthiş savunmacı deseniz daha iyi.Bu adam takımdaki en az şut yeteneğine sahip olan kısa oyuncu.Ha bu adam aklını kullanıp el üstü saçma şutlar üçlükler yerine , sürekli penetre etse zaten süper oluyor.34 sayı attığı Banvit maçında son çeyrek 25 sayı attıysa 19u penetre+faul ile geldi.9/10 attığı Kızılyıldınız maçında 9 tane 2liğin 8 tanesi ya da tamamı penetreleriyle attığı turnikeydi.Birazcık şut atarak coştuğu maç olarak bir tek kupada Banvit maçı vardı 29 sayıyla , o da bi zahmet her maç kafasına göre onlarca şut atan adam bir iki maçta soksun.29 sayıyı 17 şut + 8 serbest atış deneyerek attı , öyle full yüzdeli değil.Arroyo da , Cenk de , kafasına göre o kadar fazla şut atsa ara sıra 30u bulur.Her maç aynı kafada oynayan oyuncu 1 maç patlar 5 maç batırır hücumda.İyi ki savunması çok iyi de , o yüzden takımda duruyor zaten.Gordon da iki 30 sayı attı diye kendini Kobe sanıp ertesi maçta da ona göre oynuyor.32 dkda 35 sayı attığı Banvit maçından sonraki diğer maçta 30 dakikada 3 sayı atmıştı saçma sapan şutlarla.Tutarsa ne ala.Kötü demiyorum az şut atarsa ve daha çok penetre ederse , çok iyi de savunmacı olduğu için süper oyuncu.Ama kafasına göre oynayıp göz boyamasın sonra önemli bi euroleague maçında gidip yine aynı kafada el üstü atıp atıp kaçırır takımı baltalar diye endişeleniyorum hep.Şu adamı 'mükemmel hücum potansiyeli olan bir oyuncu' diye tanımlayan çok fazla insan gördüğüm için görüşümü belirtiyorum sadece , yoksa tabiki herkesin görüşüne saygım var.

Ben de, yerli genç takviyesi fikrine katılıyorum. Şimdiden bonservisi alınıp başka takımlara kiralama yöntemiyle geleceğe de yatırım yapılmalı diyorum.

Ama bu yıl (ve tabii gelecek yıllar için de...) İzzet mutlaka alınmalı. Hem takımda ihtiyacımız olacak, (bence boyalı alanda sıkıntı yaşayabiliriz) hem de Ülkere kaptırırsak üzülürüm.

Her ne olursa olsun Kenan ve İzzet'i kaptırmamalıyız. Kenan-Göksenin-İzzet-Furkan gibi türk rotasyonu 2-3 sene içinde çok çok değerli hale gelebilir. Sonra çok pişman oluruz.

İzzet+Kenan gelsin 4 numarada Erceg'e sesim çıkmaz.Yatırımı gençlere yaptık o sebeple nispeten ucuz bir yabancı 4 numaraya yöneldik derim.

Kenan ve İzzet'in Fenerbahçe Ülker ile isimleri bu yazın başından beri anıldı hep.Geldi,geliyor,gelecek diye.

Ancak Kleiza-Bjelica transferlerinden sonra İzzet'e kolay kolay bonservis verip yatırım yapacaklarını düşünmüyorum.Tonla para saçtılar.Bu yüzden İzzet konusunda atılım yaparsak kadromuza katabiliriz diye düşünüyorum.Bence de alınmalı,gördüğüm kadarıyla altyapılardan oyuncu gelmiyor.

Kenan konusunda ise F.Ülker ile anlaştığı ve kiralık olarak Tofaş'ta oynamaya devam edeceği söyleniyor.Bu transferde okuduğum haberlere şansımız zor galiba baya.Ama yöneticilerimizin yine de bu transferi zorlamasını isterim.

Göksenin ve Furkan gibi iki çok iyi yerlimiz var genç olarak.Bu çekirdeği artırmamız lazım.Malum ortada ciddi kısıtlı yerli havuzu ve kontenjan var.

Bir de altyapı konusundaki durumumuz ne acaba?Bizim takımdan bu turnuvada oyuncu yoktu galiba.Buna üzüldüm.Altyapı konusunda eksik bir şeyler varsa adım atsak fena olmaz.

Samet geyikte iyiydi ama şuanda durumu nedir acaba 4 numara rotasyonu için iyi olabilir genç olarak kenan için kaptırmasak çok iyi olurda atılım varmı bilmiyorum şuanda baktığımızda alınacak en önemli gençlerden birisi

Daha önce İlkan yaramaz dediğimde epey eleştirilmişti söylediklerim; aynısını Kenan Sipahi için de söyleyebilirim, gereksiz bir oyuncu. Ligde sırıttığı pek çok maç oluyor ama sanırım çoğu kişi Tofaş maçlarını benim gibi tribünden izlemiyor.

En az Kenan kadar sırıtan ve hiç güven vermeyen Ender varken gerek yok Kenan a. Keşke Tutku yu alsaydık ama geçti malesef. Planinic i de almalıydık bana göre, potansiyelli bir oyuncu(Şimdi bir arkadaş çıkıp adam 31 yaşında demesin, kastım hot prospect değil, mevcut yetenekleriyle çok daha iyi yerde olabilirdi demek istiyorum.)

Seneye Ndong un özellikle playoff sürecindeki rebound katkısını nasıl alacağız bilemiyorum. Ersin-Jawai-Furkan-Yabancı rotasyonuna ek olarak bence de İzzet olabilir, gelecek yabancıya göre Orhan Hacıyeva(bu sene pek takip etmedim)-Samet Geyik de olabilir. Olur da İzzet alınırsa Ike Diogu, Whiteside tarzı iyi savunma yapabilen bir uzun, alınmazsa da Kaimakoglu gibi ne vereceği belli bir oyuncu veya Saric gibi gelecek vadeden yetenekli bir genç alınmalı diye düşünüyorum.

euroleague de yabancı oyuncu serbest.yedi yabancılı kadroları görünce aklıma şu geliyor belki ergin hocada lige bu kadro yapısı ile başlayıp domercant,göksenin,engin,erceg'in sakatlık problemi yaşama durumlarına göre kadroyu tekrar şekillendirilir.domercant ve macvan euroleague kadrosuna yazılır ligde oynamazlar.domercant istenildiği gibi döner ve herhangi bir sıkıntı yaşanmazsa jamont ile yollar ayrılır.jamont dememin sebebi onun savunma yönünü göksenin ve sinan kapatabilir fakat domercant'ın hücum yönünü zaten euroleague'de kaç oyuncu sergileyebilir ki.jamont'un ayrılması ile domercant lig kadrosuna eklenir.
4 uzunlu bir kadro yapısı bizi bu yeni euroleague formatı ile çok zorlar bence ergin hoca kesinlikle 4 uzunla başlamayacaktır sezona ki jawai ve erceg sakatlık problemi yaşamaya müsait oyuncular olası kısa süreli sakatlıklar bile bize geri dönüşü olmayacak kayıplar yaptırır sezon içerisinde.

Yedi yabancı oluyorsa Euroleague'de, 4'e Erceg, Macvan; 5 için de Ersin, Furkan, Jawai düşünülebilir. Yalnız pek aklıma yattığını söyleyemeceğim, Erceg-İzzet-Ersin-Furkan-Jawai rotasyonunu tercih ederim.

7 yabancı demek ligde ayrı Avrupada ayrı kadro demek.Bu da takım kimyasına darbe benim fikrim.Geçmişte Efes bu denedi ama başarılı bir strateji değil bence.Takım çorba oluyor.6 yabancıdan fazlası zarar

Erceg de geldikten sonra bence kapatacağız transferi.Erceg yerine aslında Lorbek'in durumuna baksak,ne kadar kötü bir sezon geçirse de geçen sene düşünebilir ama şu dakikadan sonra 2 sene önce yaşattığımız o cehennemi bu senede yaşatmamız o bütünlüğü tekrar göstermemiz gerekecek gibi,bazı şeyler bizi hırslandıracaktır bence ve bazılarına parayla her şeyin halledilemeyeceğini göstermenin zamanıdır bence bu sene.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...