2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Metecan Fenerbahçe Ülker ile tekrar anlaşsa bile çok mühim değil.Gördüğüm kadarıyla Metecan'ın kafasında Avrupa filan yok,Nba hedefi var.Bir an önce oraya kapağı atmak derdinde.Biz bile alsak pek hayrını görebileceğimizi sanmıyorum.

Kerem Kanter, basketbol yaşantısını ABD'de devam ettiriyor, iyi bir lise kariyeri vardı, şimdi de üniversiteden burs alarak devam edecek.

[video=youtube;CCPlrnhnH-Q]http://www.youtube.com/watch?v=CCPlrnhnH-Q[/video]

Sevgili dostlar,
Genç milli takımın hepsi iyi de benim dikkatimi daha çok Berk Demir çekti. Durumu nedir bilmiyorum ama bence oldukça gelecek vaad ediyor.

kenan sipahi'de de izzet'te de bi halt göremedim şahsen. yok avrupanın en iyi oyuncuları seçilmişlermiş. milicic de carmelo wade'in önünde seçilmişti ne oldu ?? kerem kanter, berk demir flan iyi oyuncular mesela, ama kenan, izzet sadece isim yapmış ama yaptıkları isim kadar yetenekleri olmayan oyuncular

eğer kenan bizim oyuncumuz olsaydı şuan burada methiyeler düzülecekti kendisine. bence gelişime açık alınması durumunda çok değerli bir oyuncu olabilecek kapasitede fakat durum ve şartlar itibari ile bize gelmesi imkansız

Bizim alıp almamamız bir şey değiştirmeyecek, küçümsemeye de gerek yok, Kenan Sipahi'nin özel bir yetenek olduğu bir gerçek. Şut konusunda henüz istikrarlı değil, ancak organizasyon, oyun görüşü, savunma, penetre gibi bir çok özelliği üst seviyelerde. U18 seviyesinde bu böyle diyebilirsiniz, ama daha önceki U18 MVP'lerine de bir göz atmanızı öneririm. Eksikleri mevcut olsa da Sipahi, potansiyeli inkar edilemeyecek bir oyuncu.

Dario Saric
Alex Abrines
Jonas Valancuinas
Enes Kanter
Donatas Mateijunas
Kostas Koufos
Ersan İlyasova
Sergio Rodriguez

U18 Avrupa Şampiyonalarının MVP'leri böyle son 8 yılın Kenan'ın geleceğiyle ilgili ipucunu buradan tahmin edebiliriz.

kenan sipahi'de de izzet'te de bi halt göremedim şahsen. yok avrupanın en iyi oyuncuları seçilmişlermiş. milicic de carmelo wade'in önünde seçilmişti ne oldu ?? kerem kanter, berk demir flan iyi oyuncular mesela, ama kenan, izzet sadece isim yapmış ama yaptıkları isim kadar yetenekleri olmayan oyuncular
Ben milicicin bu kadar küçümsenmesini anlayamıyorum galatasarayda o seviyede birkaç tane oyuncu var da ben mi bilmiyorum? Mesela kenanın hangi yönü abartılmış size göre? u18 avrupa şampiyonasında mvp ödülünü ona verenlerden daha mı çok izlediniz kenanı ya da basketbolu onlardan daha iyi mi biliyorsunuz? şunu unutmayalım milli takım olarak ilk defa bu yaş grubunda şampiyon oluyoruz ve bu takımın oyun kurucusu aynı zamanda turnuvanın en değerli oyuncusu kenan; bizim bu takımın kadrosunda oyuncumuz yokken nasıl oluyor da kenanı küçümsüyor insanlar aklım almıyor. İzzet de kenan da keşke gelse galatasaraya da hem olmaya yakın yetenekli iki gencin gelisimini izlesek hem de takımı gençleştirsek.

Kenan overrated diyenleri hiç anlamıyorum. Bu çocuk 18 yaşında daha(yaş tartışmasına girmiyorum) ve onu A takım seviyesindeki performansına göre değerlendirip oradan ‘’Abartılıyor bu çocuk’’ mantığını gütmek ne kadar sağlıklı? Kimse ona şu an için büyük yıldız demiyor.. Ama ileride bunu olacak potansiyeli olduğunu söylüyor ki burada kendi yaş grubunda düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda MVP seçilmiş olması çok daha sağlıklı bir parametre olur bence onun açısından. Ayrıca Tofaş performansının da kötü olduğunu düşünmüyorum. Onca kariyer yazısı hazırlamış biriyim, bu yaşta A takımlar seviyesinde 6.8 sayı-2.7 asist ortalaması yakalamış oyuncu pek görmemişimdir muhtemelen. Kusursuz ya da mükemmel bir oyuncu olduğunu söylemiyorum. Eksikleri, hataları da vardır ama bu yaşta bir oyuncu için de bunlar normal, aşacaktır bunları…

Neyse, uzatmayayım. Ben Kenan’ın sahadaki duruşu, yetenekleri ve mental yapısıyla çok büyük bir potansiyel olduğunu düşünüyorum ve bizim için de bu sezon adına olmasa bile gelecek de çok değerli bir yatırım olacağı inancındayım. Kenan, yanına birkaç sene içinde ekleyebileceğimiz Nikolov, Göksenin, Cenk, Furkan hatta şu aralar kadromuza katabileceğimiz İzzet’le birlikte kemik gibi yerli rotasyonu kurabiliriz. Eğer bu veya benzer bi yapı kurarsak da onların üstüne kaliteli yabancıları getirip yapıyı sağlamlaştırmak daha kolay olabilir gibi geliyor bana.. Obradovic’li ve bol bütçeli bir Fenerbahçe Ülker ve özüne dönmekte olan Efes’e karşı orta-uzun vadede böyle bir yerli iskeletine sahip olmak bence bizi bir adım öne taşıyacak. Şu an öyle bir iskeletin temeli olacak oyuncular var üzerlerine yapılacak hamleler bekliyorum kendi adıma. Kenan da burada en değerli isimlerden biri olur bence. Kolay bir ihtimal gibi gözükmüyor ama şartları zorlamamız lazım…

Kenan'a daha şimdiden "overrated,balon" gibi tabirler kullanmak mantıklı değil.As takımdaki oyununu eleştirebiliriz ama bu adam daha çok genç.Zaten çoğu kişi Kenan için olmuş demiyor,olacak diyor ve U18'de Mvp seçilmiş olması gelecekte iyi oyuncu olabileceğine dair ciddi bir referans.Ali Koç faktörüyle Fenerbahçe Ülker ve Efes'in,Kenan konusunda istekli ve bir adım önde olduğu yazılıyor.Efes'te devreye girmiş.Keşke biz de devreye girsek.

Ben milicicin bu kadar küçümsenmesini anlayamıyorum galatasarayda o seviyede birkaç tane oyuncu var da ben mi bilmiyorum? Mesela kenanın hangi yönü abartılmış size göre? u18 avrupa şampiyonasında mvp ödülünü ona verenlerden daha mı çok izlediniz kenanı ya da basketbolu onlardan daha iyi mi biliyorsunuz? şunu unutmayalım milli takım olarak ilk defa bu yaş grubunda şampiyon oluyoruz ve bu takımın oyun kurucusu aynı zamanda turnuvanın en değerli oyuncusu kenan; bizim bu takımın kadrosunda oyuncumuz yokken nasıl oluyor da kenanı küçümsüyor insanlar aklım almıyor. İzzet de kenan da keşke gelse galatasaraya da hem olmaya yakın yetenekli iki gencin gelisimini izlesek hem de takımı gençleştirsek.

yorumumu tam okumamışsınız, ''şahsen'' diye bir sözcük var orda. ayrıca '' kenan, izzet yaptıkları isim kadar yetenekleri olmayan oyuncular'' diye de bir cümle var.

izzet'i bilemem de, kenan konusunda neden bu kadar ön yargılı konuşuyoruz, 20 yaşında değil ki sonuçta, 17 yaşında bir oyuncu, 22 yaşına girecek Can'dan daha çok lig tecrübesi var.

Ayrıca sırf Oktay Hoca ile diyaloğa girdi diye nedir bu kin anlamıyorum, Galatasaray'da olup başka hocayla diyolağa girseydi de böyle konuşan olur muydu bence hayır.

Oktay hoca ile diyaloğu umrumda değil, ben sadece oyununu eleştirdim. Ha o diyalogu ben dahil kimse tasvip etmiyor orası ayrı. Evet Galatasaray'dan bir basketbolcu da başka bir hocaya saygısızlık yapsa bundan 2 kat fazla eleştirirdik.

Kenan Sipahi şu anda Avrupa'nın en potansiyelli oyun kurucusu kendi yaş grubunda çocuk ne yapsın daha anlamadım. Okben Ulubay Tolga Geçim Metecan Birsen, Enes Kanter, Göksenin Köksal Emir preldzic Egemen Güven Kenan Sipahi Can Korkmaz, Cedi Osman, Emircan Koşut, İzzet Türkyılmaz, Furkan Aldemir sadece Türkiyenin değil Avrupanın en gözde gençleridir. Sahip çıkalım. Milli takımın rengi olmaz..

yorumumu tam okumamışsınız, ''şahsen'' diye bir sözcük var orda. ayrıca '' kenan, izzet yaptıkları isim kadar yetenekleri olmayan oyuncular'' diye de bir cümle var.

Hocam ben de senin bu yorumuna takıldım. Arkadaşın sorunun cevabını ben de bekliyordum ama cevabında şahsen kelimesine vurgu yapmışsın. Forumlarda insanlar yorum yaparlarken "Şahsen" kelimesini kullanmazlarsa kendi düşünceleri olmadığı kanaatine mi varılıyor? Yorumunda şahsen kelimesi bir anlam taşımıyor. Zira kendi yorumunu yaptığın aşikar.

Ben tekrar sorayım. Turnuvada Kenan Sipahi'nin hem skor gücünü hem de asist potansiyelini hem de özgüvenini gördük. Tabiki bu rakamlar lig için bir ölçü değil ama en nihayetinde avrupada kendi yaş grubunun en iyi gardlarından biri olduğunu gösterdi bizlere. Yetenek olarak 18 yaşındaki bir oyun kurucuda ne görmek istiyorsun?

Bu takımda Kenan Sipahi'nin en iyi oyuncu olduğunu ya da olmadığını söylemiyorum. Ama karşımızda bu kadar değerli bir takım varken, bu takımın bireylerinde birini bu şekilde yorumlamak, kendisinin ve hocalarının emeğine haksızlık olmuyor mu?

Ben İzzet'in de Kenan'ın da lig maçlarının hepsini olmasada birçoğunu seyrettim ve ''abartıldığı'' kadar bir ışık göremedim. En azından fener kaparsa bile şu ''ah vah'' olayının pek yaşanacağını sanmıyorum, bu benim düşüncem.

Ben sizin düşünceniz olduğunu anladım zaten ona bir şey demiyorum; kenanın hangi özelliği abartılıyor size göre onu merak ediyorum. Yani mesela siz kenan ın abartıldığını düşünüyorsunuz çünkü oyun görüşü abartıldığı kadar iyi değil birkaç maçta şu şu hataları dikkatinizi çekti. Bu düşüncenizi neye dayandırıyorsunuz onu merak ettim yoksa istediğinizi düşünürsünürsünüz tabiki de.

Ben Kenan'ın lig maçlarını izledim ve söylendiği kadar yeteneği olduğunu görmedim. Bu benim fikrim, ben iyi görmedim diye kötü olmaz, ben iyi gördüm diye iyi de olmaz. Benim sadece fikrim bu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...