2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kenan'ı karşı taraf çoktan kaptı.Maçı izledim.Berk ,Metecan,Kenan hepsi ne yazık ki Fenerbahçe Ülkerin geleceği.1995 top 50 lıstesınde Kenan Avrupa'da 2. sırada. Geçen sene Metecan da 2. sıradaydı.Bu seneyi kötü geçirdi listede düştü.Ama bu turnuvadan sonra gene yükselecek.Yani alt yapıda baya bir kötüyüz ne yazık ki.Yetiştiremiyoruz bari böyle parlamadan alalım Fenerbahçe Ülker gibi.Kenan'ı turnuva başlamadan ayarttılar.Yaşım gereği takip ediyorum alt yapıları ondan biliyorum keşke bizimkiler de edebilseler.

Bir diger mevzu Tbl'de 6 kişiye lig lisansı çıkıyor,yani 7 yabancımız olabilir 6 tanesine lig lisansı çıkar.Macvan'ın o yüzden gönderileceğini zannetmiyorum.Yani çıkış parası falan vericeksek kalsın Euroleague'de oynar.Hem Erceg sakatlanırsa lig lisansı iptal edilip Macvan'a çıkartılır.

7 yabancının kadroda tutulması olayına ben de pek sıcak bakmıyorum.Ligde ve Avrupa'da değişik maç kadroları anlamına geliyor bu ve bu durum;çok güvendiğimiz,tonla para saçıp transfer yapan rakibimizde olmayan bizde olan -oturmuş,takım kimyası üst düzey,uyumlu kadro- tanımına uymaz ve ritim bozulabilir.Efes örneği var yakın tarihte geçmişte bunu deneyip başarısız olan.

Geçen gün basketfaulde haber vardı. Fbü hangi gençleri transfer edeceği yazıyordu, haber aşağı yukarı şöleydi:
-Banvitten İzzet düşünülüyor. (Obradovicin yamağı Itoudis Banvitte, Fbü banvitten istediği oyuncuyu ayartabilir artık. Zaten İzzet Obra ile çalışmak harika olur şeklinde demeçlere başladı)
-Tofaştan Kenan Sipahi, Ali koç faktorüyle FBü'ye gelebilir. (Tofaş karşıyakanın arka bahçesi olmuş. İstediği oyuncuyu alır, ya da en azından bize kaptırmaz.)
-Tanjevic Melih Mahmutoğlunu Fenere önermiş(Oh ne güzel, demek ki milli takım fbü'ye oyuncu yetiştirmekle mükellef. Geçen sene Göksenini ayartma senaryosu şimdi daha gerçekçi. Fbü melihle anlaşacak deniyor)

Görüldüğü üzere milli takımlar ve genç oyuncu yetiştiren kulüpler ilişkiler doğrultusunda Fbüye yaranmak için sıradalar. Halihazırda FBü'nün ülkerden miras altyapısı olduğu düşünülürse bizim en acele olarak altyapıya ehemmiyet vermemiz gerekiyor.

Kenan-İzzet ikilisinin karşısına Sertaçla mı çıkmayı plansıyorsunuz ki bu adamlar gereksiz olsun?Kendi yaş grubunda daha dün Avrupanın en iyisi seçilen bir adam için de üst düzey değil demek ilginç olmu.Bu yaşta ne beklediğiniz önemli.A takım seviyesi beklerseniz bulamazsanız tabi.

İzzet neyse'de Kenan sipahi denen şahıs basketçi olmayı öğrenmeden önce ahlaklı olmayı öğrenecek.
Tam bir fenerbahçe oyuncusu kenan ahlaktan ve sportmenlikten yoksun.
Oktay mahmuti ile girdiği münakaşa anında bitti benim için.

Kerem Kanter nerede oynuyor?

Darüşşafaka'da oynuyor.

Bu genç-yıldız milli takımlarda nedense oyuncular hep diğer takımlardan bizden hiç oyuncu çıkmıyor bu bize altyapımızın nasıl yönetildiğini gösteriyor bence.
Fb yi anladık tamam Ülker'in sağlam bir altyapısına hazıra kondu ama BJK ye ne diyeceğiz onların alt yapısından da iyi oyuncular çıkıyor. Bence acilen altyapıya düzen vermek gerek.

Bu arada FBÜ den Metacan Birsen ayrılmak için TBF ye başvurmuş. Acaba biz alabilir miyiz?
http://www.basketfaul.com/makale/24500/metecan-birsen-nerede-oynayacak.html

Kenan Sipahi için şu an bişey söylemek çok anlamlı değil. Hakan Demirel de genç takımlarda en çok göze batan oyunculardandı, sonra Tanjevicin ona şans vermesine rağmen tepetaklak giden bir kariyeri oldu. Türk basketbolu açısından iyi bir guard yetiştirmek gerekiyor ama ahlak ve sportmenlik herşeyden önce gelmeli. .

İzzet neyse'de Kenan sipahi denen şahıs basketçi olmayı öğrenmeden önce ahlaklı olmayı öğrenecek.
Tam bir fenerbahçe oyuncusu kenan ahlaktan ve sportmenlikten yoksun.
Oktay mahmuti ile girdiği münakaşa anında bitti benim için.

17 18 yaşında bir çocuğu yaptığı yanlış hareketlere göre yargılamak doğru değil bence. Hepimiz o yaşlarda hatalar yapıp dersler aldık.

O haberin detaylarına bakınca sözleşmenin feshi sonrasında tekrar Fenerbahçe Ülker ile anlaşabileceği söyleniyor. Obradovic'in kararına göre belli olacakmış. Rakiplerine kaptırmamak için mutlaka anlaşırlar tekrar bence.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...