2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bence BJK ya karşı kaybettiğimiz yarı final serisinde Andric belki de takımın en ezilmeyen adamlarındandı. Maçları BJK kısalarının bizimkileri ezmesinden kaybetmiştik.

3 numaraya 3 senedir yazdığım gibi Nocioni yazayım her ne kadar çok zor görünse de. Yanına da daha olabilitesi yüksek olan Martynas Pocius u ekleyeyim.

Shipp falan değil de gelecek sezon için şu Kuzminskas'ı kapamak lazım. Gerçekten rakip için çok ama çok sinir bozucu bir oyuncu. Tam bir joker

Domercant'i beklersek aradan 1-2 yil bosa gider. Zaten ritim yakalasa bile Olimpiakos, Fenerbahce gibi takimlara karsi; PG nin zorlandigi durumlarda oyunu acabilen bir SF olmadan gecmez sezon. Zaten bu hezimetten sonra bizimle birlikte teknik heyette bunu acikca farketmistir. Yani bana suan en iyi isim olarak Malik Hairston geliyor yine.

PG sikintisi ise Ender ve Engin gelince cok mukemmel seviyeye gelmese de biraz daha ileri seviyeye gelecek ve takim duzeni biraz daha yoluna girecektir.

Ama PG lerin sikistigi onemli dakikalarda durumlarda bizi yola sokabilecek bir oyuncu kesinlikle gerekiyor. Ergin Ataman'dan Milano'ya telefon gitmistir belkide. :)

Bonsu ilk macinda bence cok iyiydi. Bitiremedigi pozisyonlari bitirebilecek hatta smacla tamamlayabilecek biris ancak cok yoruldu. Ama en onemlisi SF transferi.Malik Hairston bizi 2 seviye atlatir. Zaten kendi takiminin da basrol oyuncusuydu maclarindaki izlenimlerime gore.

Arroyo'ya bir yardımcı şart bence. Bu şekilde olmuyor Arroyo baskı karşısında hele uzun süre sahada kalmışken iyice düşüyor oyundan

Arroyo'ya bir yardımcı şart bence. Bu şekilde olmuyor Arroyo baskı karşısında hele uzun süre sahada kalmışken iyice düşüyor oyundan

Ender ve Engin'in yanina birde sutu ,dripplingi olan bir 3 aldik mi, kim oldugunu anlamissindir, zor anlarda acariz kilidi. Bonsu da ribaundlari leblebi gibi cekiyor zaten. Tek sorun Erceg. Lig finalinde Kleiza'yi nasil savunacak meraktayim. Acaba lisans iptal edilip Macvan'a verilir mi. Oyle bir durum var midir?

arroyo son 2 maçtır görünmüyor bunun sebebi gordon ın hiç ona yardımcı olamaması . malum domercant da penetre falan olmadığı için boş da kalırsa sallıyı veriyor iki tane üçlük . Gözlerimiz yollarda Malik Hairston nı bekliyor

2-3 numarada açık sahayı iyi kullanan oyuncular olmalı. Jamont var, 3 numarada tercih Hairston olmalı. Bu Arroyo'nun üstündeki yükü alır. Markoishvili gibi set şutöründen daha çok böyle bir oyuncuya ihtiyacımız var. Arroyo'nun yükünü hafifletmek gerek.

Oh be biri daha uyandı artık mevzuya. BU takıma gelecek 3 numaranın oyun döngüsüne katkı vermesi lazım diye bi tarafımı yırttım 3 haftadır burda ama illa canımızı okumaları gerekti . Daha Arroyo'da sezon yorgunluğu başlamadı üstelik.

He bu arada '' Kleiza'nın da sakatlık problemi var blablabla '' diye martaval anlatan yetkilileri de görmek istiyorum. Mağlubiyet inanın ki koymadı bana çünkü adamlar favoriydi zaten.
Oyuncu gelir katkı yapamaz anlarım ya da kültüre alışamaz onu da anlarım. Ama arkadaş sen kimi alsan geçmişinde Okmeydanı Araştırma Hastanesi var.
Jawai : Yaşadığı sorunun sinyallerini fazlasıyla vermiş geçmişinde. Ki yaşadığı durum tamamen ''0 risk'' olması gereken bir konu.
Erceg : Ayaklar zaten kağnı . Bi de sakatlık çıkışı iyice düşmüş. Yine de transferi en anlaşılır olanı risk olarak.
Domdom : 2 kere sakatlandı. Neye güvenildi takımda tutulurken ?
Marco : Geçen sene gibi bir sene geçirmeyeceğimizi hepimiz biliyorduk. Yetenek olarak üst düzey değil çünkü. Malesef değil.
Engin : 2 kere sakatlandı o da . Sen Engin'e güvenip Kenan ile ilgilenmedin bile. ( engin'i de çok severim ama o ayrı bu ayrı)
Ve Furkan , Ender , Cenk neden bu haldeler ? Hepsi mi tesadüf ? Ben artık açık söyleyeyim inanmıyorum hiçbirisinin tesadüf olduğuna. Kleiza 2 haftadır can alıyo euroleaguede. Biz de 5 kişi sahaya çıkarmıyızın peşindeyiz.
He bir de diğer gerçeklere dönelim konu transferken hazır ;
1) Arroyo'ya bizim kontratın yüzde 75'ini bile verecek takım var mıydı ? Biz keriz miyiz ?
2) Spanoulis için kesinlik olmadan Jawai'yi ''ucuz olsun'' hesabı imza attırmak nedir ? Elinde EL kozu yokken bile daha iyi takım kurmadın mı ? ( geçen sene sezon başlamadan evvel Erceg mi Macvan mı desek Macvan derdik birçoğumuz. )
3) Sİnan'a verilen 700 kağıt nedir ? Elinde Göksenin varken bu para israf değil midir ? Ya da şöyle söyleyeyim eğer Sinan'ı biz almasak ne olacaktı ?
4) Şu an kafanızda hesap kitap yapıp en sonunda da ''bu ne lan böyle'' demiyor musunuz ?

Çok üstdüzey bir 3 numara alınacağını sanmıyorum en azından ligde Domercant kullanılacaktır.EL için bir 3 numara transferi yapılabilir.

Önereceğim isim Donta Smith Maccabi Haifa'da oynuyor geçen yıl Maccabi Tel Aviv'i yenip İsrail liginde şampiyon olmuşlardı.Donta Smith 12 sayı-7 asist-6 Ribaund civarı bir istatistik yapmıştı.

Bu yılda Eurocup'a iyi başlamış ve 3.haftanın Mvp'si seçilmiş.

Şu an için Eurocupta 3 maçta 14.3 sayı-8.6 Ribaund-5.7 Asist ortalamaları var.

Bence ucuza alınabilecek sadece Euroleague'de kullanabileceğimiz iyi bir oyuncu en azından videolardan izlediğim kadarıyla bazı sorunlarımızı çözebilir.

Bu yaz Detroit Pistons-Maccabi Haifa maçında 12 sayı-11 Asist-11 Ribaund'la oynamıştı.

[video=youtube;RBg6kFdMQIc]http://www.youtube.com/watch?v=RBg6kFdMQIc[/video]

Bir musibet, bin nasihattan iyidir, umarım Malaga maçı da bu anlamda bir maç olmuştur. Mevcut kadro Tbl finaline kadar yeterli. Ama final ve avrupa ligi içinse istenilen seviyede değil.

Kleizayı muhtemelen şubenin cimriliğinden alamadığımız için yaptığımız hatayı tekrarlamayıp Malik Hairston işini sonuna kadar zorlamalıyız.Tabi ki çözümü transferde aramak doğru değil ama Marko yokken,Domercant'ten de üst düzey katkı beklemek piyango işi iken böyle bir hamle şart.

Pardon da 3M + Euro'luk sözleşme imzalamış bir adamdan bahsediyorsunuz, biz Spanoulis'e bile ortada dönen söylentilere göre bu parayı önermemiştik. Olay cimrilik değil, bütçe meselesi.

2 yıl için 3.7 milyon euro diyordu birçok yer bonuslarla tabii yukarı çıkıyordur rakam.Erceg ise 1 milyon euro civarı alıyor diye biliyorum.Arada 700-800 bin euro fark varsa Kleizayi tercih ederim.

Şubenin cimriliği ve yönetim hatası derken ayrıca şunu da kast ettim.Spanolis için yüksek meblağları ödemeyi kabul ederlerken o transfer olmayınca,Spanoulise ayrılan bütçeyi şubeye ayırmamalarını kast ettim.

Çok üst düzey bir isim olmasa da Matt Walsh tarz olarak aradığımız isim.Hem Arroyo'nun oyun kurmadaki yükünü hafifletir,hem ribauntlara katkı verir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...