Hidayet serbest kalmadı mı NBA'de ?
Bir denesek şansımızı tuzlu olur gerçi ama en azından Türk
Bir denesek şansımızı tuzlu olur gerçi ama en azından Türk
Krunoslav Simon da iyi olabilir ama bence top 16 öncesini bekleyeceğiz takviye için.
Yani ligde Arroyo-Gordon-Markoishvili-Domercant-Erceg-Jawai olmak üzere 6 yabancı kullandık şimdilik ve iki lisans hakkımız daha var. (Sağlam olanları boldladım, Jawai yerine Bonsu'ya lisans çıkartılabilir)
Eurolig'de de Arroyo-Gordon-Domercant-Markoishvili-Erceg-Macvan-Bonsu-Jawai rotasyonu olacak...
Sanırım Marko ve Jawai'yi uzun bir süre kullanamayacağız.
Hairston gerçekten de muhteşem bir hamle olabilir.
Bir önerim daha olacak İtalya liginde Banco di SRD'de forma giyen Drake Diener nasıl bir hamle olur?
İtalya liginde 3 maçta 29 dakika..26.7 sayı(20,31 ve 29 sayı attı 3 maçta)..3.7 ribaunt,0.7 asist,1.7 top kaybı..
.15/17 ile %88.2 2 sayılık atış..14/22 ile %63.6 3 sayılık atış ..8/8 ile %100 serbest atış istatistikleriyle oynuyor...
Yandık bittik mahvolduk....(!)
Geçen sene çabuk unutulmuş birer hafta arayla en önemli iki opsiyonumuz domercant ve hawkinsi kaybettiğimiz. Savunmanın en önemli ismi göksenin ve rotasyondaki ilk isim engini yine ard arda kaybettiğimiz.
Biz geçen sene bitmediysek bu sene hiç bitmeyiz.
Üzücü sakatlıklar evet tamam özellikle jawaiye büyük geçmiş olsun. Amam markoisvili yokluğunu çok fazla arayacağımız bir oyuncu değildi. Domercant artık biraz daha sorumluluk alır ki zaten bir an da değil kenar yönetim de yavaş yavaş hazırlıyor domercantı olur biter .jawai geri dönermi bilemiyoruz ama en azından yerine bir hamle geldi ve herşey yolun da giderse de boşluğu aranmayacak bir takviye ile
Zaten bu ligin favorisi fenerbahçe ülker ile Galatasaray liv hospital. Muhtemelen de bu iki takım final oynayacak. Biz de en kötü normal sezonu ikinci bitirir finalde de ülkere yeniliriz en kötü senaryo ile. jawai ve marko olsa bile fenerbahçe bir adım önde idi zaten bizden Bu kadar kasacak bir durum yok ortada
Kaldı ki Erceg bence şuana kadar yeterli mi evet.. Ama performansı bumu asla hayır. ve erceg performansını çok yukarıya çekmesi genelde ligin ikinci yarısını buluyor. Ve bunu yapması demek takımı 2-3 basamak yukarı taşıması demek. Keza domercant umut kesilmiş ancak belki de ergin ataman en çok ona güveniyor ve yavaş yavaş onu ısındırıyor bir anda dahil etmiyor onu zorlamıyor.
Monsu sakatmış. Kronik miş dizleri tutmuyormuş yürüyemiyormuş. Yahu Ergin ataman deli değil. tek bir kurşunu kalmışken o bölgede onu boşa atmaz illaki en azından yürüyebildiğini ! görmüştür monsunun . sakat oyuncu alınır mı deniyor ama büyük geçmiş olsun jawai gibi adam kral olduğu maçtan sonra sporcu dışı bir rahatsızlıkla yoğun bakıma alınıyorsa buda talihsizlik şansızlıkdır artık yapacak bişey yok.
yalnız bu sene için dileyeceğim tek şey Tanrı Arroyu'yu korusun : )
Haklısınız ama en kötü 2. oluruz diyor zaten. 23 yıl şampiyonluk bekledik, bu sene şampiyon olamazsak Obradovic'li müthiş kadrolu FBÜ şampiyon olursa dünyanın sonu değil diyoruz. 1 yıl aradan sonra daha 2. kez katıldığımız EL'de top 8 yapamazsak da dünyanın sonu değil diyoruz. Geçen yıl EC'den elendiğimizde ne oldu?
Transferleri eleştiriyoruz ama perde arkasını bilmiyoruz. Herkesin çok istediği Fischer belki de kabul etmedi. Bütçemiz dahilinde tek kabul eden Bonsu oldu belki de. Jawai'nin geri döneceğini biliyorlar belki de. Yani bir sürü belki de var ve bizler ne olur bittiğine vakıf değiliz. Sadece isimler üzerinden yorum yapıyoruz.
Bonsu-Erceg-Marko-Henry-Sinan-Hawai-Macvan artık bizim oyuncularımız. Ergin Hoca bizim koçumuz. Ve alternatifli kaliteli bir kadromuz ve kenar yönetimimiz var. Bu takım bizi tatmin edecektir merak etmeyin.
Cemal bey Galatasarayın şampiyon oldugu yıl Fenerbahçe ve Efes çok kötüydü de Galatasaray çok mu iyiydi? sizin de anlamadığınız nokta bu başarıyı küçümsemek. Fenerbahçe olsun efes olsun kaç tane oyuncusunu kaybetti , Galatasarayın yaşadığı sıkıntıları hangisi yaşadı. Açıkçası banane kime elendiklerinden. elenmeselerdi de karşımıza çıkıp oynayabilselerdi. Sonuç yine aynı olacaktı .
Bu mantıkla bakarsak eğer Fenerbahçe ülker şampiyon olduğu yıllarda da karşısın da güçlü bir Galatasaray yoktu. Ozaman fenerde iyi olduğu için değil Galatasaray çok kötü olduğu için şampiyon olmuş ..alın size düz mantık
Geçen sene basketbol medyasın da fenerbahçe f4 oynar kesin nağraları atılmıyormuy du? Beşiktaşın Şampiyon olduğu yılda karşıların da Taş gibi Galatasaray vardı da ne oldu. O sene de efes ve fener kötüydü zaten hep kötüler herkes okadar kötü idi Madem öyle Oktay Mahmuti yapsaydı bizi şampiyon. ! Galatasaray da shipp sakatlandı yoksa kesin şampiyonduk ! vs... Bırakalım artık şampiyonlukjlara mazeret bulmayı. Şampiyonluğun mazereti olmaz sebebi olur. Geçen sene de taş gibi ligde hiçbir takımın çeyreğini yaşamadığı sorunlarla maaşlarının ödenmedi dönemlerde üstelik de sezon ortası sistem değiştirerek eze eze şampiyon olduk net..
Fenerbahçe ülkeri bu sene hata yapmazlarsa eğer bizden bir adım daha öndeler şampiyonluğa zaten yazımda da anladıysanız bunu belirttim.
Bir diğeri bonsu maçlara çıksın verimli olamasın katkıda bulunamasın hatta yine tekrar sakatlansın. Ozaman haklı olursunuz. Ama bu adam tüm sezon beşiktaş daki gibi tozu dumana katarsa ne diyeceksiniz? Yaz kampında şöyle verimsizmiş de son istatistikleri bunlarmış da ...çok önemli değil.Bu oyuncuyu hazırlamak da bu performansına ulaştırmak da Ergin Atamanın işi. Hawkinsi Ergin Atama dan önce kaç kişi biliyordu Türkiyede. Erceg kaç kişi tanıyordu yahu..Üstelik erceg i cska ya play-off daki performansı götürdü.Bu oyunculardan en üst verimi alabilen bir koç. O yüzden biraz sabır.
Eleştiri çok güzeldir iyidir ama doğru zaman da. Ergin Ataman tartışılmaması gerekir ama herkes gibi eleştirilmelidir Bonsu tercihini de verim alamazsa eleştirilir bende eleştiririm en başta. ama kimse kahin değil Hoca bir karar verdi ve bugün eleştirip yarın monsu maç kazandırmaya başladığın da susup birşey dememek yaptığımız eleştiriyi manasız kılar
Evet Erceg şuana kadar verimli. Galatasarayın son 3 seneki 4 numaralarını baz alırsak şuan da hepsinden daha verimli Maçlarda ercegin sahada oluşu bile rakip takımların savunma dengesini bozmaya yetiyor.Ama orada küçük bir ayrıntı p yazdım. Performansı bu değil. Lütfen okuduğumuzu anlayalım. Zaten erceg performansını 1-2 basamak yukarı çekse bazı dengeleri ligde ve eurolegude çok değiştirir. zaten siz de bu beklenti için de olduğunuz için erceg in performansını yeterli görmüyor olmalısınız yani özetle burada aynı şeyleri düşünüyoruz
Cemal bey benimi baz oluyorsunuz yoksa genelemi hitap ediyorsunuz.
Çünkü ben ne bu forum da ne de dışarda sohbetlerde rahat rahat şampiyon oluruz ne de olsa Ergin Ataman var gibi vb bir cümle kurmadım açıkçası takip ettiğim kadarı ile burada da böyle bir yoruma rastlamadım. Varsa da bu lafı ya da bu düşüncede olanı bağlar benim böyle bir düşüncem ve paylaşımım olmadığı için sıkıntı yok. Galiba kendi iç dünyanızda kurduğunuz bir takım eleştirileri eleştiriyorsunuz şuan da.
Hairston'dan önce domercant'ın ordaki performansına bakılacak ona göre karar verilecektir. Eğer transfer olucaksa da josh childress fark yaratır hairston da fark yaratır ama josh childress inanılmaz sınıf atlatır