2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Malik Hairston, stil olarak Hawkins'e benzeyen ama ondan daha üst seviyede bir oyuncu. Skorerliğinin yanı sıra gücü ve oyunun diğer alanlarına katkı yapabilmesi ile değerli bir oyuncu. Şu aşamada alınabilecek en iyi oyuncu olduğunu söyleyebiliriz, ki benim normal şartlarda da EL seviyesinde en beğendiğim isimlerden biridir. Gerek Siena performansı, gerek ardından Milano performansı ile bunu kanıtladı. Mesela Milano'daki ilk senesinin ardından CSKA onu oldukça fazla istemişti, hatta hatırladığım kadarıyla Weems'den önce ilk tercihti ancak sonra iş olmamıştı. Arından geçen seneyi takımın performansı ile paralel pek iyi geçirmedi, ki yine hem ligde hem de EL'de çift haneli ortalamalar yakalamıştı. Bu yaz ise hem Fenerbahçe Ülker'in, hem de Barcelona'nın adı geçiyordu kendisiyle. Kısacası hem potansiyel anlamda, hem de geçtiğimiz üç senede gösterdiği performans ile Avrupa'nın en değerli kısa forvetlerinden biri.

Milano ile sıkıntılar yaşadı, o sebeple şu an antrenmanlara çıksa da forma giymiyor. Bu açıdan form durumu hangi seviyede bilemiyoruz. Ancak geçen sene yine sakatlıklar ve yaşanan olaylardan sonra sezon ortası yeniden takım kurmak zorunda kalmıştık, ve belki de orada yapılan Arroyo ve Markoishvili şampiyonluğun anahtarı oldu. Bu sene de yine böyle bir durumda kaldık, Hairston da bu senenin anahtarı olabilir. Takımın üzerinde Arroyo ve Gordon üzerine binen yükü hafifletip, hatta takımın ana skoreri olabilecek bir oyuncu. Eğer gerçekleşirse, hayırlısı olması dileğiyle.

Bilmediğim icin soruyorum; Hawkinsten daha üst düzey bir oyuncu olduğuna kanaatiniz kesin mi? Fizik olarak Hawkins daha size'li görünüyor. Kesin rakamlari bilmeden söylüyorum bunu.

Bilmediğim icin soruyorum; Hawkinsten daha üst düzey bir oyuncu olduğuna kanaatiniz kesin mi? Fizik olarak Hawkins daha size'li görünüyor. Kesin rakamlari bilmeden söylüyorum bunu.

Bence Hawkinsden daha üst düzey bir oyuncu değil.. Şutu belki biraz daha iyi olabilir.. Ama Hairston un kariyeri boyunca ne Bjk yıllarındaki ne bizdeki o yarım sezonluk Hawkins in lider özelliklerini ve takımını sahiplenişini görmedim.. Size ve güç olarakta Hawkinsden daha iyi olduğunu düşünmüyorum ama yakın diyebiliriz.. Sonuç olarak Hairston bence bir Hawkins değil ama genç ve uyum sağlarsa kesinlikle katkı verebilecek bi oyuncu.. Şu aşamada alınabilecek en iyisi belkide...

Hawkins, Roma yıllarından beri hep Euroleague'in önemli 2-3 numaralarından biri oldu. Lider karakterli de bir oyuncuydu. Savunma yönü güçlüydü. Hairston ise o kadar geçmişi olan bir oyuncu değil. Hawkins'e göre daha skorer özellikleri var, ancak, çok istikrarlı bir oyuncu değil. İnatçı bir tarafı da var, iyi oynadığı gün durdurmak zor Hairston'u...

Yani özetle Hawkins daha komple bir oyuncu. Ne vereceği belli bir oyuncu, daha takım oyuncusu... Hairston ise, mental olarak Jamont Gordon'a benziyor, günündeyse çok iyi, bazense pek ortalarda görünmez.

Bence Hawkins daha iyi bir oyuncu özellikle istikrar noktasında. Hairston forumda düşünüldüğü kadar üst düzey değil. Bu zamanın şartları düşünüldüğünde çok iyi transferdir o ayrı :)

Kadro da o kadar cok oyuncu oldu ki şu gereksizleri, sakatları yollasakta kadro biraz rahatlasa resmen futbol takımı gibi olduk, bir sürü isim var ama sürelere bakınca Arroyo, Gordon, Bonsu, Ersin alıyor süreleri.
Jawai, Domercant, Göksenin( Semih Kaya gibi geriye gidiyor sürekli, kiralık versek fena olmayacak), istediğimiz gibi dönmez ise Engin gibi isimlerle yolları ayırmak lazım. Normalde Macvan'da derdim ama Erceg'e hic güvenmiyorum maalesef.

Sportando'ya göre 800 bin dolar vereceğiz Hairston'a. Milan'a ise bonservis ödemeyeceğiz. (Milan yıllık 1,5 milyon dolarlık kontrattan kurtulmak istiyormuş)

hairston şuanda alınabilecek en iyi oyunculardan biriydi fakat gerçekten 1 numara sıkıntısı çekiliyoruz engin ne zaman dönecek o dönerse takım tekrardan ayağa kalkabilir arroyo nun üstünde çok baskı var ve süreleri çok uzun yıpranıyor

Evet anlaşma 450 bin dolar olarak düzeltildi. Hayırlı olsun diyelim. Umarım sakatsız sağlıklı başarılı bir dönem olur kendisi ve takımımız için.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...