2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Biraz karışık yazmışım daha açık yazayım senede 8 sözleşmeye lisans çıkarabiliyorsun(sakatlık halinde raporlarla ispatlamak sartıyla yaptıgın degisiklik 8 olan kontenjanın harcamıyor) ama aynı anda en fazla 6 olmak sartıyla...Bizim 8 oldu ama jawai - bonsu marko-malik degisikligi sakatlık sebebiyle olduğu için 6 tane sözlesmeye lisans hakkımızı kullanmış oluyoruz..Kalıyor geriye iki...Bu iki hakkımızdan birinide misal domercant macvan degisikligi yapabilirsin ancak pek mantıklı gelmiyor bunu harcamak..Gozden kacırmıs oldugum oyuncu olabilir.... Bu iki hakkını kullanarak değisiklik yapabilirsin tekrar yani ama bu durumda eldeki oyunculardan birini iptal edip Macvanı dahil etmen lazım...

Furkan'da uzun sakatlık yok su anda pek mantıklı degil böyle bir degisiklik....

Benim bildiğim kadarıyla hakkımız doldu. Daha doğrusu henüz dolmadı ama hiç tansfer yapmasak bile 2 ay sonra dolacak.Çünkü o kural 45 güne kadar geçerli daha sonraki sürelerde kontenjandan yiyecek. geçici kontenjan yemeden çıkartılan lisans 45 güne kadar geçerli. Biz Hariston'ı da Pops'u da sezon sonuna kadar kullanacağız. Bu nedejnle kontenjanımız doldu. Bundan sonra sadece yeni sakatlık olursa 45 güne kadar birisini alıp oynatabileceğiz.

Ben küfür veya saygısızlık olarak yazmadım ama biri alınıyor fakat yok adamın dizleri elindeymiş yok öyle yok böyle yerden yere vuruluyor gordon ilk alındığında efese giden gordon bunu 5e katlar diyolardı şimdi hemen herkesi fikri değişti.Amacım kötü niyet değildir bu biline.Bir eleştiriden önce iyi tartmak gerek.Ergin hoca sakatlığını uzman ekipler araştırdı diyor bize inanmak düşer.

Ben sözümün arkasındayım Popsun dizerinde büyük bir sıkıntı var. Her an ben yokum diyebilir. Koca sezon var iki maç oynadı sakatlanmadı diye transfere karşı çıkanlara selam gönderme gafletinde bulunun siz. Erceg için de iki kıytırık takıma top oynadı diye de selam göndermeye kalkanlar olmuştu.Şimdi ağızlarını açamıyorlar. Sezon ortası pivotsuz kalırsak çok ağlarız son transferle kontenjan hakkımız da kalmadı. O zaman buralarda arar bulurum sizi.

Kaldı ki Bonsu'nun eski Bonsu olmadığı da açıkca belli. Sanki Ante Tomici denize dökmüş gibi konuşuyorsunuz. 26 fark yediğimiz maçın ikinci yarısında naptı Bonsu . Kıçı kırık tofaşa karşı top oynadı diye müthiş transfer mi oluyor.

Ben küfür veya saygısızlık olarak yazmadım ama biri alınıyor fakat yok adamın dizleri elindeymiş yok öyle yok böyle yerden yere vuruluyor gordon ilk alındığında efese giden gordon bunu 5e katlar diyolardı şimdi hemen herkesi fikri değişti.Amacım kötü niyet değildir bu biline.Bir eleştiriden önce iyi tartmak gerek.Ergin hoca sakatlığını uzman ekipler araştırdı diyor bize inanmak düşer.

Jawai'nin sağlık kontrolünü de uzman ekipler yaptı.

Ben sözümün arkasındayım Popsun dizerinde büyük bir sıkıntı var. Her an ben yokum diyebilir. Koca sezon var iki maç oynadı sakatlanmadı diye transfere karşı çıkanlara selam gönderme gafletinde bulunun siz. Erceg için de iki kıytırık takıma top oynadı diye de selam göndermeye kalkanlar olmuştu.Şimdi ağızlarını açamıyorlar. Sezon ortası pivotsuz kalırsak çok ağlarız son transferle kontenjan hakkımız da kalmadı. O zaman buralarda arar bulurum sizi.

Kaldı ki Bonsu'nun eski Bonsu olmadığı da açıkca belli. Sanki Ante Tomici denize dökmüş gibi konuşuyorsunuz. 26 fark yediğimiz maçın ikinci yarısında naptı Bonsu . Kıçı kırık tofaşa karşı top oynadı diye müthiş transfer mi oluyor.

1.Öncelikle tofaş'a kıçı kırık demek yanlış bir ifadedir.
2.Peki Bonsu'nun sistemi bilmesi hocayı takımı tanıması yüzünden alındı diyen ergin hocaya neden hak verilmiyor.
3.Sakatlık riski herkesin var git adamın ayağına vur kırılsın noldu adammı suçlu ?
4.Bonsunun dizi sakat olabilir ama uzman ekipler şuan bir problem olmadığı raporunu vermişler.
5.Kimi alacaktıkki Dorsey'mi gelecekti zaten bir çok para harcadık.

En sevmediğim 2 şey var bu hayatta.
1. herşeyi olumsuz görmek.
2. Olumsuzlukları hayatın gerçegi gibi görmek.
Elimizde Sinan Arroyo Gordon Bonsu Furkan Macvan Göksenin Ender Ersin Cenk ve büyük ihtimal Hairston gelecek bu oyuncular kötü oyuncular mı Allah aşkına?
Formsuzuz EVET
Sakatlık bela oldu EVET
ama yine kenetlenip başarabiliriz zaten bu grubu geçeriz avrupa'da soraki gruba kadar toparlanırız.Ama herşeyide olumsuz görmeyelim.

Daha bir kaç sene önce ligde kalma savaşı verirken ve son maçla ligde kalırken şimdi Efes'e, Siena'ya kıytırık; Tofaş'a kıçıkırık diyorsak şubede iyi işler yapılıyor anlamına gelir.

Jawai kalp sorunlarıyla geldi. Bu konuda bir şeyler yazan arkadaşlar boyun travması ile kalp sorununun bağdaşık olduğunu da yazdılar. Herkes sakatlanabilir ama herkes sakatlanabilir diye sakatlanma potansiyeli yüksek olan adam almak olmaz.

Hala kadroya bakılıyor. Evet isimler önemli ama yapı yanlış.

Benim bildiğim kadarıyla hakkımız doldu. Daha doğrusu henüz dolmadı ama hiç tansfer yapmasak bile 2 ay sonra dolacak.Çünkü o kural 45 güne kadar geçerli daha sonraki sürelerde kontenjandan yiyecek. geçici kontenjan yemeden çıkartılan lisans 45 güne kadar geçerli. Biz Hariston'ı da Pops'u da sezon sonuna kadar kullanacağız. Bu nedejnle kontenjanımız doldu. Bundan sonra sadece yeni sakatlık olursa 45 güne kadar birisini alıp oynatabileceğiz.

Bugün yönergeyi okuma şansım oldu ...Kuralın bir geçerlilik süresi yok Cemal Bey..45 günlük bir süre var yönergenin içinde ama bu yeni yabancı ile yapılacak minimum sözleşme süresi... Yönerge sezon sonuna kadar kadar geçerli..Ancak, bu hak klüplere sezonda bir kez verilmis... Bu bakımdan bir hakkımız kalmış oluyor geriye...

http://www.tbf.org.tr/docs/default-source/mevzuat/yonergeler/yonerge-degisimleri.pdf?sfvrsn=4

basketfaulde son gelişmeyi yazmış
bkz.Hairston, Bayern maçından sonra gelmek istiyor - BASKETFAUL - Türkiye'nin basketbol portalı.

Galatasaray Liv Hospital diğer konularda anlaştığı Malik Hairston ile sözleşme imzalamak için oyuncunun geliş tarihi konusundaki sorunu çözmeye çalışıyor.

Halen İtalya'da bulunan Hairston, babasının rahatsızlığı nedeniyle Amerika'ya gidip, 10 gün sonra gelebileceğini söyledi. Galatasaray ise oyuncuyu en azından gelecek haftaki Bayern Münih maçında oynatmak istiyor.

Tarih konusundaki sorunun halledilmesi halinde Hairston ile bugün sözleşme imzalanabileceği belirtildi.

1.Öncelikle tofaş'a kıçı kırık demek yanlış bir ifadedir.
2.Peki Bonsu'nun sistemi bilmesi hocayı takımı tanıması yüzünden alındı diyen ergin hocaya neden hak verilmiyor.
3.Sakatlık riski herkesin var git adamın ayağına vur kırılsın noldu adammı suçlu ?
4.Bonsunun dizi sakat olabilir ama uzman ekipler şuan bir problem olmadığı raporunu vermişler.
5.Kimi alacaktıkki Dorsey'mi gelecekti zaten bir çok para harcadık.

1- Tofaş senin ayarında bir takım değil. Tofaşa karşı oynanan oyun bizim takımda oynayan bir adam için gösterge olamaz. Tofaşı yenelim diye alınmıyor bu adamlar. Kıçı kırık yanlış ifadedir ama o manada kullanmadım zaten. Bizim gücümüz Tofaş'ın 3-4 seviye üstü takımlar içindir.

2-Sistemi bilmek nedir yahu. Biz o özel bir şey mi oynuyoruz. Üçgen hücum falan mı yapıyoruz. Birebirlere dayalı bireysel yetenek ağırlıklı bir oyun oynuyoruz. Bonsu ya da bir başkasının hayatında ilk kez görebileceği bir şey değil. Takımı tanımasına gelince eski takımdan1-2 adam var gerisiyle ilk defa yan yana oynayacak. Hem basketbolda sistemi oturtmak kolaydır. Zaman lazım lafı bir şey beceremeyen hocaların can simidi. Fener bizi bir haftalık idmanla geldi yendi , koçu bir sürü oyuncu yeni anasını ağlattılar cska'nın. Oturtacak olan oturtur sistemini.

3- Her oyuncunun sakatlık riski var da hepsinin riski aynı mı? Gökhan zanla melo'nun sakatlanma ihtimali aynı mı ? Senin takımının yarısı sakat defoluyken gidip 2 defa dizlerinden ameliyat olmuş adamı takımın en önemlil 2 mevkisinden biri olan pivot mavkiine kurtarıcı olarak getiriyorsan sakatlandığında bile bile lades olursun. Yüksek risk düzeyi diye bir kavram var belli ki duymamışsın . Kaldı ki di iki defa diz sakatlığı geçirip de eskisi gibi dönen dünyada üç beş sporcu dahi yoktur. Varsa bir iki örnek ver bizi de bilinçlendir.

4- Uzman ekipler Domercant'a yanlış tedavi de uygulamışlardı. İsrail'deki uzman ekipler farklı düşünüyor. Senin uzmanların Jawai'ye de olumlu rapor vermişti. Yüzüne top geldi gibi insani güldürecek bir sebeple 6 ay basketboldan uzak kalacağını söylüyorlar şimdi de.Sen yiyorsan sana afiyet olsun. Ben tokum bu masallara basbaya kalbinden sorunu var. 140 kiloluk adam ufacık darbeden 6 ay sahalardan uzak kalır mı. Boksörler 3 gün yaşamaz o zaman.

5- Bu zamanda Hairston'ı alabiliyorsan basbaya kaliteli bir uzun da alabilirdin , başkasına bakmazsan aramazsan göremezsin yok dersin . Hatta JAwai yerine en başta almalıydın. Ona da karşı çıkmıştım senin gibi süper iyimser insanlar o zaman da benzer şeyler söylemişlerdi.Sağlam raporu da vardı , şimdi 6 ay yok diyen uzmanların öyle demişti zamanında.Çok para harcadık demişsin , zamanında sağlam adam alsan çok para harcamazdın.

Biz sene başında planlamayı yanlış yaptık derken millet üzerimize çöküyordu Spanoulis popülizmi yaratmak yerine şu 2 milyonu 2 tane uzundan yana kullanmak varken, CSKA'nın serbest bıraktığı Erceg'e, Barcelona ayarında olmak istiyoruz diyip, Tomic'in yedeği Jawai'yi alınırken neden diye sorduk biz. Sakatlıktan sonra değil. Domercant hazırlık kamplarına iyi başladı ancak sonraki sakatlıktan sonra yollar ayrılmalıydı. Sakatlık riski vardır. Her zaman vardır, ama sen önlemini almadan ne olursa olur diyerek topa girersen, sene ortasında kendini uzun ararken bulursun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...