2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arroyo, Ender, Engin
Göksenin, Sinan, Domercant
Cenk, Hairston
Erceg, Yerli Transfer
Bonsu, Furkan

Eğer Euroleague'de devam edeceksek, Sinan ve Göksenin'in süresini arttıracağız. Ender ve Engin'in de. Başka çare yok. (Euroleague'de Macvan'ın süresi ciddi olarak artacak tabi)

Bu kadar sakatlık, aksaklık belkide hiç olmamıştı. Geçen seneyi bile ikiye katlayan bir sakatlar listesi. Kader ağlarını örüyor diye bir tabir vardır. İşte sanki tam da takım üzerinde böyle bir durum var. Galatasaray'ın kadrosu oldukça genişti ve tam kadro olsaydı rotasyona dahi giremeyecek önemli oyuncular vardı. Belkide bu sakatlıklar kadroda süre alamayan veya az süre alan oyuncuların daha fazla öne çıkmasını sağlayacak.

Aktif oyuncular:
Arroyo, Ender, Engin
Sinan, Göksenin, Domercant
Cenk, Hairston
Erceg, Macvan
Furkan, Bonsu

Hairston transferi resmiyet kazandıktan sonra, bence Macvan'a lig için lisans çıkartılmalı. Bütçeyi daha fazla zorlamamak lazım. Onca sakatlığa rağmen hala 12 kişilik bir rotasyon var. Bu rotasyonda en tecrübesiz görünen Göksenin bile Milli takım düzeyinde. Sakatlıklarn takıma darbe vurduğu gerçek ama, çok da enseyi karartmamak lazım. Çünkü bu takımın sorunu rotasyon veya kadro darlığı değil, sahaya bir kimlik yansıtamamak, isteksiz ve vurdumduymaz oynamak.

Bu kadar sakatlık, aksaklık belkide hiç olmamıştı. Geçen seneyi bile ikiye katlayan bir sakatlar listesi. Kader ağlarını örüyor diye bir tabir vardır. İşte sanki tam da takım üzerinde böyle bir durum var. Galatasaray'ın kadrosu oldukça genişti ve tam kadro olsaydı rotasyona dahi giremeyecek önemli oyuncular vardı. Belkide bu sakatlıklar kadroda süre alamayan veya az süre alan oyuncuların daha fazla öne çıkmasını sağlayacak.

Aktif oyuncular:
Arroyo, Ender, Engin
Cenk, Hairston
Erceg, Macvan
Furkan, Bonsu

Hairston transferi resmiyet kazandıktan sonra, bence Macvan'a lig için lisans çıkartılmalı. Bütçeyi daha fazla zorlamamak lazım. Onca sakatlığa rağmen hala 12 kişilik bir rotasyon var. Bu rotasyonda en tecrübesiz görünen Göksenin bile Milli takım düzeyinde. Sakatlıklarn takıma darbe vurduğu gerçek ama, çok da enseyi karartmamak lazım. Çünkü bu takımın sorunu rotasyon veya kadro darlığı değil, sahaya bir kimlik yansıtamamak, isteksiz ve vurdumduymaz oynamak.

Engin oynamaya başladı mı?

Bonsu'nun patlamayacağının garantisi var mı?

Aktif oyuncular:
Arroyo, Ender, Engin
Cenk, Hairston
Erceg, Macvan
Furkan, Bonsu

8 yabancılık lisans hakkı en fazla iki defa değiştirilebiliyor.

Jawai-Bonsu ile ilk hakkımızı kullandık.

Yani, ya Macvan ya Hairston...

Engin oynamaya başlamadı ama, kısa bir süre içinde sahada olmasını umuyoruz. Bonsu tabii riskli bir oyuncu ancak, ne yapalım sakatlanmasını mı bekleyelim? Sakatlanacağını hesaplayarak yok mu sayalım? Eldeki mevcut kadro şimdilik bu, ona göre yorum yapıyoruz.

Eleştiri gelişim için gereklidir, rasyonel düşünmek de lazımdır ama, sizi fazla kötümser görüyorum Murat bey... Ben sizin gibi düşünsem gittiğim, izlediğim maçlardan keyif alamazdım sanırım.

Bonsu'nun riskini hesap etmeden yorum yapılamaz. İki dizi de kötü durumda. Ya oturup konuşulur ve bu yıl için Euroleauge hedefinden vazgeçilir ve lige bakarız deriz (o zaman sakatlanma ihtimalini düşürmüş oluruz) ya da bu kadroyla hala her yerde hedefimiz başarı der ve eldekileri de kaybederiz.

Sezon başı yanlış yapıldı dedikçe bazıları inatla her hamle doğru dedi. Ergin Hoca yapıyorsa doğrudur dendi.
Papaz her zaman pilav yemez.

8 yabancılık lisans hakkı en fazla iki defa değiştirilebiliyor.

Jawai-Bonsu ile ilk hakkımızı kullandık.

Yani, ya Macvan ya Hairston...

Yeni yönergeye göre sakatlanan oyuncunun yerine alınanan oyuncuya TBF'ye 45 gün hiç bedel ödemeksizin sözleşme yapılabiliyor ve bu lisans hakkından sayılmıyor. 45 günü geçerse TBF bir miktar para alıyor. Jawai'nin yerine Bonsu alındı, ancak henüz Jawai'in lisansı kalıcı olarak iptal edilmiş değil. İptal edilse Bonsu'nun lisansı tıpkı Jawai'ninkiymiş gibi devam edecek. Diğer yandan Jamont sezonu kapattıysa onun lisansını bu sezon için iptal edip, yerine Hairston'a çıkartılabilir. Yani şu durumda Arroyo, Domercant, Gordon, Erceg, Jawai, Bonsu, Markoisvhili lisans çıkartılmış oyuncular gibi görünse de, Gordon'un yerine Hairston geldiğinde Macvan'a da son oyuncu olarak lisans çıkartılabilir.

Bonsu sakat mı değil mi arkadaş hepiniz farklı farklı teoriler ortaya atmayın, konuya hakim biri kesin birşey yazsın. Adım atamaz dediğiniz adam patır kütür smaç vuruyor her maç.

Bonsu sakat mı değil mi arkadaş hepiniz farklı farklı teoriler ortaya atmayın, konuya hakim biri kesin birşey yazsın. Adım atamaz dediğiniz adam patır kütür smaç vuruyor her maç.

şu an sakat değil ama arkadaşlar sakatlanınca "bakın ben demiştim" diye şimdiden yazıyorlar. Zaten hepsi Burhan Uslu'nun yanında staj yapmışlar maşallah , röntgenini götürsen ışığa tutup yorum yapacaklar o derece... insan bi sakin olur , çözümcü olur hep mi "ben demiştim" demek için fırsat kollar ya şaka gibi valla ...

Sakatlanma riski yüksek olan adamı aldığımız için tebrik ediyorum yönetimi. Bonsu süper transfer ne olmuş Blatt iki dizi de elinde verilmi olmaz demişse canım onlar ne anlar.

Bonsuyu eleştiren arkadaslar var gerçekten gülüyorum hatta güleyim=D geldiginden bu yana eurolig'de 13 sayı 10,0RB ,Ligde 14.5 Sayı 5 Rb 1.5 Asist ortalaması ve bu ortalamaları dahada ileriye taşıycaktır.Beşiktaşta oynadıgı zaman keşki bizde olsaydı dedigim 5 oyuncadan biri .Sakatlanmadıgı sürece cok iyi bir uzun hatta biraz daha ileriye gidiyim türkiyenin en iyi 3 uzunundan biridir.

Hairston transferiyle ilgi bi kaç şey karalamak isterim gelirse şahene olur i İçeri çok iyi penetre ediyor dış tehdidi yüksek olan bir oyuncu yanlış hatırlamıyorsam 2011 de milanoda guard olarakta bi kaç maça çıkmıştı gayet iyi oynamıştı,takıma bir ivme kazandırcagı kesin ama nasıl biri ivme kazandarcagı takıma uyum ve kendisini iyi hissetmesiyle alakalı.

beyler yerli oyuncu için Nedim Yücel diyorum 4 numaraya, darüşşafaka-doğuş grubu işbirliğinde bu sene 2.ligde ama bence kalburüstü bir oyuncu. bir şekilde anlaşılmalı. başka 4 numara yerli transferi aklına gelen var mı?

beyler yerli oyuncu için Nedim Yücel diyorum 4 numaraya, darüşşafaka-doğuş grubu işbirliğinde bu sene 2.ligde ama bence kalbürüstü bir oyuncu. bence bir şekilde anlaşılmalı. başka 4 numara yerli transferi aklına gelen var mı?

Orhan ve Ümit var ancak onlar da sezon ortasında bırakılacak oyuncular değil.. Shumpert geldi de aklıma, hemen gitti sonra :))

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...