2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haluk YÜREKLİ ‏@Haluk_Yurekli2 dk
Galatasaray Milano'dan Malik Hairston'u transfer etti...

Bu kez hayırlı olsun diyebiliriz sanırım.

Haluk YÜREKLİ ‏@Haluk_Yurekli 48 dk
Galatasaray Milano'dan Malik Hairston'u transfer etti...

Haluk YÜREKLİ ‏@Haluk_Yurekli 44 dk
Bu arada Ergin Ataman Hidayet'i de istiyor.

Aman hidayetle uğraşmayalım bir de

Valla Hidayet şu şartlarda kolayca reddedilebilecek bir oyuncu değil. GS taraftarına ya da kulübe yönelik de bir ayıbı olmamıştı sanırım.

Ha ama "kafasına göre oynar, emekliliğinin tadını çıkarmaya gelir" derseniz, o şüpheye ben de katılırım. Orası ayrı bir konu.

edit: Ben Samet'i isterim tekrar söyleyeyim. Ama hoca ne düşünür bilemiyorum.

Hidayet'i ben gerçekten sevmiyorum ama işin duygusal kısmını bir kenara bıraksam yine gelmesini istemem,takıma faydası olmayacak daha çok ayak bağı olacak,hairston yeterlidir.Olabilirse başka bir yerli uzun alınır ama kim ?

Aziz Başkan'ı alsın onu.

kv5bggez.jpg

Malik'i aldığımıza göre hocanın kafasında Türk bir 4 numara var ya da ikinci alternatif macvan'ı Türkiye liginde de rotasyon içine sokmak olacaktır.Belki de domercant'tan vazgeçip bu olabilir.Ümit Sonkol,Samet,Cevher,Ermal ve son durumunu bilmemekle beraber Nedim Yücel ilk aklıma gelen opsiyonlardan.Bu oyunculara gündemdeki Hido'yu da katarsak maddi ve manevi(!) tarafları ve kulüplerinin bırakıp bırakmamasını düşününce alınması en muhtemel iki kişi Ümit ve Samet.Ama bu ikisi en çok katkı verebilecekler olur mu orası ? ... Bir dört numara alsak dahi Ersin'in sakatlanmadan önceki rolünü ve performansını alacağımız yeni oyuncudan beklemek zor. En iyisi Ersin'in rolünü (sayı yükünü) paylaştırmak olacaktır... Bu arada Ergin Hoca twitter'da Telekom maçı sonrası "maç kaybedebiliriz,ama ruhsuz olamayız-gereken tedbirler alınacak" gibi bir mesaj verdi.Ardından medyada buna benzer ifadeleri yer aldı.Hatta "para cezası yönetimin işi.ama rotasyondan düşürme hatta kadro dışı gibi alternatifleri düşüneceğiz" gibi söylemlerde de bulundu.Bundan sonra bu sözlere konu oyuncular toparlanır mı ya da hoca ültimatomlarını realize mi etmek zorunda kalır bunu hep beraber göreceğiz.Zaten dar bir rotasyonda bir de kadro dışılar olur ise veya bazı oyunculara kendine çeki düzen verene kadar sırt çevrilir se total takım performansı ne olur bu da koskaca bir muamma. Sanırım bu sene takıma ne kadar inanıp güvensek te en azından bu dönemde arkamzıa yaslanıp rahat olayamayacağız...

Hidayet'i pek sevmem,bu yaştan sonra takım yıldızlığına soyunursa katkı vermez zarar verir.Ama takımın taşıyıcısı yerine düzenin parçası olarak kullanırsak katkı vereceğini düşünüyorum.Ergin hoca onu ağırlıklı olarak 4 oynatmayı düşünüyor galiba Ersin'in boşluğunu doldurmak için.Sezon ortası yerli 4 numara bulmak kolay iş değil.Küçük takımlar sıkıntımızı bildiği için o durumu kendileri adına avantaja çevirmeye çalışacaklardır abartılı bonservisler isteyip

Hidayet kariyeri boyu 3 numara oynasa da Avrupa basketbolunda 4 numara pozisyonunu kaldırır.Dediğim gibi takımın 1 numaralı yıldızı olmaya gelmeyecekse buyursun gelsin.O rolü artık kaldıramadığını gördük.Öte yanda şu hali bile buraya yazılan bir diğer yerli isimlerden çok daha donanımlıdır.

Malik geldiği için transfer konuşmaları artık bitmiş olması gerekiyor. Yerli oyuncusunu şuan kimse bırakmaz. Hido gelse ağzını 1 milyondan açar, yani gerek yok. Sezon başından İzzet olabilirdi ama geçmiş olsun. Aslında Fb de 4 numara bolluğu var. İlkan da 2 ay sonra dönecek. Obra büyük ihtimalle İlkan sistemine daha uygun olduğu için İzzeti takımda tutmaz. Sezon sonu tekrar düşünebiliriz yada seneye Orhan alınabilir.
Ali Karadeniz TBL de küçük maçlarda iş yapar, büyük takım oyuncusu değildir. Genç, pişmemiş oyuncu transferi Ergin hoca varken yapılması aslında pek mantıklı değil. Dar rotasyonda fazla süre bulamazlar. Seneye Carlos, Gordon, Marko, Jawai, Bonsu, Macvan, Henryi yerine 6 tane yeni yabancı oyuncu ve İzzet , Barış Ermiş , Orhan ve Serhat transferi olabilir. Elde: Sinan, Gökselin, Ender, Furkan, Engin ( göndersek daha iyi ), Ersin, Erzeg, Sertaç.

4 numarada alınabilecek en iyi isim Nedim Yüceldir ama Daçkadan yıllık 600 Bin Dolar para alıyormuş bizim daha fazla vermemiz lazım o da şu anda zor...
Samet Geyik,G.Şirin,Berkay Candan gibi genç isimlerde ileriye dönük olarak alınabilir ancak hemen katkı beklememek lazım.

Herkeste karamsar bir durum hakim .Aceleye gerek yok hoca bu zor durumun üstesinden gelir,gordon tahminim 4 ile 6 hafta arası forma giyer ersin ocağın ikinci haftası sahada olur.biz bu süreyi cenk sinan ve diğer tecrübeli oyuncularla geçeriz.

Samet Geyik, Tofaş'ta bile süre almakta sıkıntı yaşıyorken, Galatasaray'a transfer edip direkt verim almayı beklemek gerçekçi değil. Samet alınmasın demiyorum ancak, Dudley'in boşluğunu Samet dolduramaz. Transferi uzun vadeli yatırım amaçlı olur.

4 numarada alınabilecek en iyi isim Nedim Yüceldir ama Daçkadan yıllık 600 Bin Dolar para alıyormuş bizim daha fazla vermemiz lazım o da şu anda zor...
Samet Geyik,G.Şirin,Berkay Candan gibi genç isimlerde ileriye dönük olarak alınabilir ancak hemen katkı beklememek lazım.

Neden daha fazla verelim ki? Galatasaray'la hem şampiyonluk için hem de euroleauge'de oynayacak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...