2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Teo seneye boşa çıkacak. Aslında bu sene boşa çıkacaktı, ama fener talip olunca birandan kıymete bindi ve takımda kaldı. Seneye Fenere gelebilir ama Obra, Bo ve Kenan varken ve Barış da istediği gibi oynamaya başlarsa gelmesine sıcak bakmaya bilir. Sonuç da 2 milyon civarında para ister hemde yabancı kontenjanı olayı var. Spa ve Dia kolay kolay Yunanistan ı bırakmaz. Kısaca Hedef F4 ise Teo alınabilir.

Dün Malaga da aman aman takım değil dedim. Bu zamanda her takım birbirini yener. Grup da 1. de olsan 4. de olsan değişen birşey yok. Yani daha kana kan dişe diş mücadele başlamadı. Fransız takımı geçen hafta Barca yı 10 küsür sayı geriden gelip deplasmanda yendi. Bu hafta Fener le son 3 dakikaya kadar kafa kafaya mücadele ettiler ama top 16 da işler böyle olmuyor. Büyük takımlar biraz vida sıkmaya başlayınca küçüklerin gücü yetmiyor. En iyi örnek 2 sene önce Fener grup u 1. bitirdi ama sonra güm.

Geçen sene siena yı taşıyan siyahı oyun kurucu ( brown gibi birşeydi ) daha faydalı olur. Nereye transfer oldu bilmiyorum. Oyuncuların 1 maçlık performansları yanıltıcı olabilir. Aynı adam ilk hafta kendi sahasında bize karşı bir varlık gösterememişti. Eğer Siena top 16 ya kalırsa ve takımını tek başına taşımaya devam ederse okey ama hackett kaç senedir Avrupa da ve bu dediklerimi yapsa daha önce yapardı. Şimdi takımda adam yok diye daha fazla sorumluluk alıyor. 4 maç kaybettiler, 1 maç kazandılar hemen transfer listesine girdi :)

Hackett in etrafına takım kurup ben F4 adayıyım demek gerçekçi olmaz. İyi bir görev adamı dersen okey. Gordon u aratmaz dersen yine okey ama F4 adayı isen kısa forvet olarak çok daha iyisine ihtiyacın var.

Dediğim gibi önce hedef ( bütçe ) belirlensin sonra transfer konuşuruz.

Forumda İyi Transferler yapalım.Spanoulis, Diamantidis, Teodosic gibi oyuncular gelsin diyoruz.Keske böyle oyuncuları alabirsek.Ancak işin gerçek tarafı var.Bu ne dersek para,para,para.Peki bu bütçeyi nasıl geleceğiz.Bu da basit gelir getirecek salon.Alisamiyen yıkıldı.Hepimiz üzüldük;ama TT Getirisi alisamiyenin 4-5 katı.Bir başka örnek (bizim sevmediğimiz örnek) FB salondan ciddi bir gelir elde ediyor.Ülker arkasında olabilir.Bizim de ülker olmaz A firması olur.Önemli olan bu vizyona sahip kişilerin işin başında olması.Ben Transferden önce bu forumda ve diğer yerlerde yönetimi baskı yapılarak gerekirse oynadığımız maçlarda pankartlarla sesimizi duyurmamız lazım.Her yıl 20-25 milyon dolar gelire sahip takımlarla aynı seviye de mucadele edemeyiz.Bir yerde bu patlar.İyi transfer devamlı gelecek gelirlerle yapılır.

Forumda İyi Transferler yapalım.Spanoulis, Diamantidis, Teodosic gibi oyuncular gelsin diyoruz.Keske böyle oyuncuları alabirsek.Ancak işin gerçek tarafı var.Bu ne dersek para,para,para.Peki bu bütçeyi nasıl geleceğiz.Bu da basit gelir getirecek salon.Alisamiyen yıkıldı.Hepimiz üzüldük;ama TT Getirisi alisamiyenin 4-5 katı.Bir başka örnek (bizim sevmediğimiz örnek) FB salondan ciddi bir gelir elde ediyor.Ülker arkasında olabilir.Bizim de ülker olmaz A firması olur.Önemli olan bu vizyona sahip kişilerin işin başında olması.Ben Transferden önce bu forumda ve diğer yerlerde yönetimi baskı yapılarak gerekirse oynadığımız maçlarda pankartlarla sesimizi duyurmamız lazım.Her yıl 20-25 milyon dolar gelire sahip takımlarla aynı seviye de mucadele edemeyiz.Bir yerde bu patlar.İyi transfer devamlı gelecek gelirlerle yapılır.

Aynen.Mesela düz mantıkla Eti'yle imaj ortaklığı yapılabilir.

Teo seneye boşa çıkacak. Aslında bu sene boşa çıkacaktı, ama fener talip olunca birandan kıymete bindi ve takımda kaldı. Seneye Fenere gelebilir ama Obra, Bo ve Kenan varken ve Barış da istediği gibi oynamaya başlarsa gelmesine sıcak bakmaya bilir. Sonuç da 2 milyon civarında para ister hemde yabancı kontenjanı olayı var. Spa ve Dia kolay kolay Yunanistan ı bırakmaz. Kısaca Hedef F4 ise Teo alınabilir.

Dün Malaga da aman aman takım değil dedim. Bu zamanda her takım birbirini yener. Grup da 1. de olsan 4. de olsan değişen birşey yok. Yani daha kana kan dişe diş mücadele başlamadı. Fransız takımı geçen hafta Barca yı 10 küsür sayı geriden gelip deplasmanda yendi. Bu hafta Fener le son 3 dakikaya kadar kafa kafaya mücadele ettiler ama top 16 da işler böyle olmuyor. Büyük takımlar biraz vida sıkmaya başlayınca küçüklerin gücü yetmiyor. En iyi örnek 2 sene önce Fener grup u 1. bitirdi ama sonra güm.

Geçen sene siena yı taşıyan siyahı oyun kurucu ( brown gibi birşeydi ) daha faydalı olur. Nereye transfer oldu bilmiyorum. Oyuncuların 1 maçlık performansları yanıltıcı olabilir. Aynı adam ilk hafta kendi sahasında bize karşı bir varlık gösterememişti. Eğer Siena top 16 ya kalırsa ve takımını tek başına taşımaya devam ederse okey ama hackett kaç senedir Avrupa da ve bu dediklerimi yapsa daha önce yapardı. Şimdi takımda adam yok diye daha fazla sorumluluk alıyor. 4 maç kaybettiler, 1 maç kazandılar hemen transfer listesine girdi :)

Hackett in etrafına takım kurup ben F4 adayıyım demek gerçekçi olmaz. İyi bir görev adamı dersen okey. Gordon u aratmaz dersen yine okey ama F4 adayı isen kısa forvet olarak çok daha iyisine ihtiyacın var.

Dediğim gibi önce hedef ( bütçe ) belirlensin sonra transfer konuşuruz.

Can Hocam şimdi yazdığın şeylerin çoğu benimde düşündüğüm şeyler güzel yazı olmuş eline sağlık...Zevkle okudum...Öncelike maksadımız benimde en sevdiğim şey olan basketbol konuşmak ve iyi niyetimden şüpheniz olmasın lütfen...
İtirazım olan noktalar yine aynı iki nokta;
Birincisi Hackett bu sene sorunluluk aldı göze battı gibi birşey yok...Dikkatli izlediğiniz bir oyuncu olmadığını düşünüyorum Hackett'ın...Zira, Geçen sene geldi zaten Sienaya ve Süper Kupa , Lig Kupası , Playoff MVP'sini alan Hackett'tır takımın...Takımının taraftarı tarafındanda Bobby Brown 'a göre iki kat sevilir ve alkış alırdı...Çünkü Brown'un savunmaya zerre katkısı yoktu ve o yüzdende Avrupa'dan ciddi bir talibi çıkmadı ve Çin'e gitti zaten...Bu sene Rodriguez'le birlikte ciddi dönüşüm yaşamış gözüküyor Hackett....Ancak tabiki size karşı değilim herkesin favori oyuncuları farklıdır...Çok basketi seven takip eden insanların Nba yıldızları için dahi oyuncu değil dedikleri çoktur...Sizin en doğal hakkınız beğenmemek yada yeterli görmemek... Dediğiniz gibi transfer bütçesini bekleyelim (inanmıyorum bütçemizin çok yukarılara çıkacağına ama)...

İkinci noktada Siena ve Gora artık toparlanamaz demenizdi itirazım...Sienaya ilişkin çok net ifadeler ortaya koydunuz...Bu seviyede her takım birbirini yener mücadele eden kazanır...Siena, Malaga, Munich,biz yakın güçlerde takımlarız...Gora bir adım geride ancak onları zar zor son saniyede yendiğimize ve Siena'yıda yendiklerine göre onlarıda çok hafife almamak lazım...Kim daha çok ister ve savaşırsa sıralamaya yansır..Kimseyi hafife almadan ne büyüterek ne küçülterek devam etmemiz lazım mücadelemize...Ancak, sizde aynı şeyleri söylediğinize göre heralde temelde çokta farklı bir düşüncemiz yok...Başlangıçtaki birkaç söylem ayrı düşmemize yol açmış gibi :)

Not: Bu arada Hackett bizimle oynanan maçta 26 sayı attı 10/11 ikilik 5 ribaund 3 asist 30 verimlilik puanı hocam unuttum yukarıda yazmayı...

Bugün ki maç bir kez daha gösterdi ki Erceg+Domercant ikisi birden bu takıma fazla. Markoishvili ve Ersin'den hangisi önce dönecekse bunlardan birinin yerine Macvan lig için kadroya katılmalı.

Domercant'ın düşük performansı yaşı da göz alındığında daha bu ismin o olması gerektiğini düşündürüyor bana.

PG: Arroyo-Ender
SG: Hairston-Sinan-Göksenin
SF: Cenk-Marko
PF: Macvan/Erceg-Ersin-Transfer
C: Furkan-Bonsu

Llig için en doğrusu gibi. Hairston 2 numarayı da eşit oynayabilen bir adam diye biliyorum. Marko dönünce elimiz daha da rahatlar.

Murat Özyer: "Transferle ilgili Bayern Münih maçından sonra teknik ekibimizle birtakım kararlar alacağız"

Murat Özyer böyle bir açıklama yaptıysa, muhtemelen Marko'nun sakatlığı sonucu Henry'nin durumuna göre transfer politikası izleyeceğiz. Eğer Henry ritim bulamazsa (inşallah performansı eski günlerine yaklaşır) yeni isim olarak Hackett iyi gider. Sakatlıklardan dolayı yabancı kuralının daha da genişleyebileceğini gördüm bir forumda.

Murat Özyer: "Transferle ilgili Bayern Münih maçından sonra teknik ekibimizle birtakım kararlar alacağız"

Murat Özyer böyle bir açıklama yaptıysa, muhtemelen Marko'nun sakatlığı sonucu Henry'nin durumuna göre transfer politikası izleyeceğiz. Eğer Henry ritim bulamazsa (inşallah performansı eski günlerine yaklaşır) yeni isim olarak Hackett iyi gider. Sakatlıklardan dolayı yabancı kuralının daha da genişleyebileceğini gördüm bir forumda.

Hackett'ın sezon sonu sözleşmesi bitiyor...Yani Siena birşey kazanamayacak sezon sonu...Normal sezonda elenirse Siena bir şans denenebilir, küçükte olsa bir bedeli kabul edebilirler elenirlerse çünkü krizdeler... Ancak, Hackett sezon sonu Nba'i deneyeceğim gibi bir röportajı var ... Şu anda gelirmi bilmiyorum....

Bu arada ilk beş maç sonunda en değerli oyuncu Ajinca index rating'e göre...Bu sene sonunda Strasbourg'ta kalma ihtimali yok..Önümüzdeki sezon için çalışmalara şimdiden başlamak lazım onun içinde..Barcelona, Real, CSKA gibi takımlar rotasyonlarına sokmak isteyecektir onuda sezon sonunda...Üç sene Nba'de denedi şansını tekrar oraya gitme ihtimalide pek yok...

Bu arada ilk beş maç sonunda en değerli oyuncu Ajinca index rating'e göre...Bu sene sonunda Strasbourg'ta kalma ihtimali yok..Önümüzdeki sezon için çalışmalara şimdiden başlamak lazım onun içinde..Barcelona, Real, CSKA gibi takımlar rotasyonlarına sokmak isteyecektir onuda sezon sonunda...Üç sene Nba'de denedi şansını tekrar oraya gitme ihtimalide pek yok...

Bu adamı forumda önerdiğimde kazma falan demişlerdi

Bu adamı forumda önerdiğimde kazma falan demişlerdi

Keşke alınsaymış önerdiğiniz zaman Burak Bey...Henüz 24 yaşında uzun süre pivot derdi olmazmış... 2.15 19.4 sayı , 6.6 ribaund , 1.4 blok 1.2 top çalma, 1.6 asist ortalamalarıyla oynuyor Eurolegue'de..Mutlaka büyük bir takıma gider sezon sonu...Biz transferleri günlük ihtiyaç anında yaptığımız için oyuncu havuzumuz çok dar oluyor...Ağustos ayına kadar henüz kimseyle anlaşmamış , sakatlık riski olan , adı olan ama basketbolu mental açıdan bırakmış, büyük takımlarda şans bulamamış oyuncular bu havuzumuzun büyük çoğunluğunu oluşturuyor..Halbuki, bu şekilde çıkışta olan oyuncuları önceden takip eden bir ekibimiz olsa ucuza çok iyi oyuncular bulunabilir...

Barca Ajinca'yı alır mı ? Lampe,Dorsey,Tomic,Lorbek vs.. Ajinca'yı ne yapıp edip almalıyız pota altında onu gören şutunu bozarak atıyor zaten. Caydırıcı güç. Hücumda zaten gayet iyi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...