2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bizim artık 4 numara için öyle bi isim almamız lazım ki en azından %90 garanti verim alınabilecek birisi olsun.Böyle oyuncu kimler var , Doellman , Chuck Davis.Doellman'ı tabi Madrid falan kapar bize yedirmezler , zaten Mirotic gideceği için Madrid kapacaktır onu bence.Dubljevic'i de çok beğeniyorum henüz 91li olmasına rağmen harika oynuyor.Bizim bütçemize göre fiyatına göre en iyi verim verecek oyuncu Chuck Davis'tir tabi.

Chuck Davis'i niye kimse yazmıyor anlamıyorum yani bu adamın daha ne yapması gerekiyor , adamın hiç bir özelliği kötü değil hepsi ortalama üstü ve bazı özellikleri çok iyi.Arkadaşın dediği gibi Rudez de iyidir hırslı oyuncudur.Ama guard pozisyonu için Langford , Dragic gibi isimler risktir ne yapacakları belli olmaz bence.

Chuck'ı almak zor olmasa gerek , ama eğer zor ve çok etkili bir transfer yapılacaksa Jaycee Carroll'ı isterdim.Carroll sahada kalmayı çok seven bi oyuncu olduğu halde Pablo Laso'nun saçma tercihleri yüzünden çoğu zaman benchten gelip 15-20 dk civarı süre alıyor.Bu adam benim için avrupanın en iyi şut mekanizmasına sahip oyuncusudur , nba dahil dünyanın da bu alanda en iyilerinden birisidir.Denediği üçlüklerin çoğu el üstü olmasına rağmen harika üçlük yüzdeleri vardır.Diğer oyuncular gibi yüzdeli atmak için uygun pozisyonu bekleme ihtiyacı yok alıp en zor pozisyonlarda atar.Tek kötü huyu pası hiç düşünmemesi ama o yetenekteki adamın buna hakkı var.Pablo Laso bana kalırsa vasat bi koç sadece takımının kadrosu mükemmel olduğu için abartılıyor çünkü açık ara avrupanın en iyi 1 numarası olan Rodriguez ile avrupanın en iyi şutörü olan Carroll'ı (evet Navarro'dan da iyi , ki Navarro eskisi kadar iyi değil artık) en önemli maçlarda bile benchte unutan koçu beğenemem.Hazır Laso bu adamı hala bench oyuncusu olarak tutuyorken ciddi bi kontratla almak lazım bence çünkü kendisi 28-30dk ortalamayla oynayabileceği iyi bi euroleague takımını güzel bi teklifle kabul edebilir.Carroll+Davis'i alıp onu 28 dk ortalamayla oynatacak olan bir Galatasaray şu kadrosuyla uçardı.

Bizim artık 4 numara için öyle bi isim almamız lazım ki en azından %90 garanti verim alınabilecek birisi olsun.Böyle oyuncu kimler var , Doellman , Chuck Davis.Doellman'ı tabi Madrid falan kapar bize yedirmezler , zaten Mirotic gideceği için Madrid kapacaktır onu bence.Dubljevic'i de çok beğeniyorum henüz 91li olmasına rağmen harika oynuyor.Bizim bütçemize göre fiyatına göre en iyi verim verecek oyuncu Chuck Davis'tir tabi.

Chuck Davis'i niye kimse yazmıyor anlamıyorum yani bu adamın daha ne yapması gerekiyor , adamın hiç bir özelliği kötü değil hepsi ortalama üstü ve bazı özellikleri çok iyi.Arkadaşın dediği gibi Rudez de iyidir hırslı oyuncudur.Ama guard pozisyonu için Langford , Dragic gibi isimler risktir ne yapacakları belli olmaz bence.

Chuck'ı almak zor olmasa gerek , ama eğer zor ve çok etkili bir transfer yapılacaksa Jaycee Carroll'ı isterdim.Carroll sahada kalmayı çok seven bi oyuncu olduğu halde Pablo Laso'nun saçma tercihleri yüzünden çoğu zaman benchten gelip 15-20 dk civarı süre alıyor.Bu adam benim için avrupanın en iyi şut mekanizmasına sahip oyuncusudur , nba dahil dünyanın da bu alanda en iyilerinden birisidir.Denediği üçlüklerin çoğu el üstü olmasına rağmen harika üçlük yüzdeleri vardır.Diğer oyuncular gibi yüzdeli atmak için uygun pozisyonu bekleme ihtiyacı yok alıp en zor pozisyonlarda atar.Tek kötü huyu pası hiç düşünmemesi ama o yetenekteki adamın buna hakkı var.Pablo Laso bana kalırsa vasat bi koç sadece takımının kadrosu mükemmel olduğu için abartılıyor çünkü açık ara avrupanın en iyi 1 numarası olan Rodriguez ile avrupanın en iyi şutörü olan Carroll'ı (evet Navarro'dan da iyi , ki Navarro eskisi kadar iyi değil artık) en önemli maçlarda bile benchte unutan koçu beğenemem.Hazır Laso bu adamı hala bench oyuncusu olarak tutuyorken ciddi bi kontratla almak lazım bence çünkü kendisi 28-30dk ortalamayla oynayabileceği iyi bi euroleague takımını güzel bi teklifle kabul edebilir.Carroll+Davis'i alıp onu 28 dk ortalamayla oynatacak olan bir Galatasaray şu kadrosuyla uçardı.

Chuck'ta ciddi bir rahatsızlık varmış kardeşim... Düzenli olarak ağır bir tedavisi varmış ve Bandırma'da hastalığıyla çok ilgilenildiği için çok mutluymuş ve ayrılmak istemiyormuş...Ben bundan dolayı yazmadım hiç, yoksa bencede bahsi gecen bütün oyuncuları ikiye katlar...

Dubljevic'te çoğu Avrupalı uzunda olmayan çok önemli bir özellik var : Hırs. Keşke alabilsek kendisini ama Minesota'ya gitmesi gündemde sanırım. Bİr kaç haber görmüştüm ama İspanyolca olmadığı için okuyamamıştım. Bilen varsa bizi de aydınlatırsa iyi olur Dubljevic konusunda.

Chuck'ta ciddi bir rahatsızlık varmış kardeşim... Düzenli olarak ağır bir tedavisi varmış ve Bandırma'da hastalığıyla çok ilgilenildiği için çok mutluymuş ve ayrılmak istemiyormuş...Ben bundan dolayı yazmadım hiç, yoksa bencede bahsi gecen bütün oyuncuları ikiye katlar...

İlk defa duydum abi böyle bi şey varsa bile ikna edilebilir bi durum olduğunu düşünüyorum çünkü eğer A lisansı alabilirsek veya şampiyon olup seneye de euroleague'de oynama hakkımız olursa , iyi bir teklifle Chuck bi şekilde ikna edilebilir bence sonuçta Bandırma'da gördüğü tedaviyi İstanbul'da da görebilir heralde.Banvit ile oynamak yerine büyük taraftar kitlesine sahip bi takımla Euroleague'de boy göstermeyi ve daha fazla para kazanmayı isteyebilir ikna edilirse.Nasıl bir tedavi görüyor bilmiyorum ama oynadığı her maçta hırslı ve çok etkili oluyor ve bu rahatsızlığı basketbol kalitesini düşürmüyor anlaşılan.Bu kadar efektif bi 4 numarayı kolay kolay bulacağımızı düşünmüyorum çünkü.

İlk defa duydum abi böyle bi şey varsa bile ikna edilebilir bi durum olduğunu düşünüyorum çünkü eğer A lisansı alabilirsek veya şampiyon olup seneye de euroleague'de oynama hakkımız olursa , iyi bir teklifle Chuck bi şekilde ikna edilebilir bence sonuçta Bandırma'da gördüğü tedaviyi İstanbul'da da görebilir heralde.Banvit ile oynamak yerine büyük taraftar kitlesine sahip bi takımla Euroleague'de boy göstermeyi ve daha fazla para kazanmayı isteyebilir ikna edilirse.Nasıl bir tedavi görüyor bilmiyorum ama oynadığı her maçta hırslı ve çok etkili oluyor ve bu rahatsızlığı basketbol kalitesini düşürmüyor anlaşılan.Bu kadar efektif bi 4 numarayı kolay kolay bulacağımızı düşünmüyorum çünkü.

Halitçim bak güzel bir kaynak buldum sana....http://www.radyospor.com/Podcast Buraya gir 07.01.2014 Tarihli Asist programına gir...04.30 dakikadan itibaren dinle...5-6 dakika devam ediyor konuşma Chuck hakkında

Bogdan Bogdanovic 2014 draftlarına girecek yanılmıyorsam, ben Real Madrid'in, Doellman'dan önce Dubljevic'in peşine düşeceğini düşünüyorum. Doellman'ın da sözleşmesi bitiyor bu sene. Blake Schilb, Keith Langford, Doellman gelecek sezon için ilk hedeflerimiz olmalı.

Caroll konusunda sizin gibi düşünmüyorum, bence aldığı rolden memnundur. çünkü takımda dengeli dağılan bir süre var. 25'in üstüne çıkan oyuncu yok nerdeyse.

Cska maçında izledim ve Partizanın Barcelona dahil çoğu maçını izledim.Bogdanovic el üstünden olsun zor pozisyon olsun farketmeden atıyor .Eli titremiyor Çok Hareketli .

Seneye KESİNLİKLE ARROYO İLE DEVAM ETMEMEK GEREKİR. AVRUPA'YI KALDIRAN BİR GUARD LAZIM YAŞI ARTIK KALDIRMIYOR ...
POTA ALTINA ÇOK İYİ BİR İSİM BEKLİYORUM . FURKAN - BONSU - KALMALI ERCEG MACVAN GİTMELİ BENCE ZOR OLSADA GİTMELERİ.

Gelecek sezon yabancı kuralında da esneme olacağını düşünüyorum. 4+2 gibi birşey olur lig için, 6 yabancı kadroya girer. Lisans sayısı da 9'a çıkar bence...

Arroyo yaşlandı tamam kabul onu sezon başında söylüyorduk kaliteli bir PG daha lazım bu takıma diye tepki gördük....Ama Arroyo gibi guard bulamayız benden söylemesi...3-4 tane Arroyo'dan iyi pg var onlarda Final four oynuyor zaten baba takımlarda...Şu anda bile verimlilik puanı en iyi 6. PG Eurolegue'de...Nba'den gelen PG'lerde ne kadar verim veriyor oda meçhul...Pargo ne yaptı misal bu sene...Bizim kaliteli bir PG daha alıp Arroyo ile birlikte kullanmamız lazım 20-20 yada 25-15 dakikalar...SG ve SF'lerden birinide yaratıcı oyuncu ile desteklememiz lazım PG'ye olan bağımlılığı azaltmak için... Özetle şu takımdaki sorun Arroyo değil yani..Sene başında söylediğimiz gibi sorun bu maç trafiğinde 35 yaşındaki bir oyuncuya 35 dakika tek yaratıcı olarak sahada tutmak...Yoksa çok büyük bir transfer hariç Arroyo'nun yarısı kadar bulamayız...

Arroyo yaşlandı tamam kabul onu sezon başında söylüyorduk kaliteli bir PG daha lazım bu takıma diye tepki gördük....Ama Arroyo gibi guard bulamayız benden söylemesi...3-4 tane Arroyo'dan iyi pg var onlarda Final four oynuyor zaten baba takımlarda...Şu anda bile verimlilik puanı en iyi 6. PG Eurolegue'de...Nba'den gelen PG'lerde ne kadar verim veriyor oda meçhul...Pargo ne yaptı misal bu sene...Bizim kaliteli bir PG daha alıp Arroyo ile birlikte kullanmamız lazım 20-20 yada 25-15 dakikalar...SG ve SF'lerden birinide yaratıcı oyuncu ile desteklememiz lazım PG'ye olan bağımlılığı azaltmak için... Özetle şu takımdaki sorun Arroyo değil yani..Sene başında söylediğimiz gibi sorun bu maç trafiğinde 35 yaşındaki bir oyuncuya 35 dakika tek yaratıcı olarak sahada tutmak...Yoksa çok büyük bir transfer hariç Arroyo'nun yarısı kadar bulamayız...

Kesinlikle katılıyorum size ve Arroyo dengeli süre aldığında çok verimli oynuyor. Ek olarak eğer Ender düzenli olarak yirmi dakika civarı süre alırsa gayet verimli olacağını düşünüyorum, istikrarsız süre aldığında yapısı gereği inişli çıkışlı performans gösteriyor, kendini göstermek için gereksiz işlere giriyor zaman zaman.

Bence gelecek sene ufak çaplı bir revizyon yapmamız mantıklı olabilir. Çünkü takımdaki bütün yabancılarda az çok sıkıntı var.
Marko kesin gönderilmeli sene sonu. Çok savaşçı kabul ancak stoptan sonra savunmacının tarafına doğru pas feyki atacak kadar düşük oyun zekalı bir forvetle EL'de ilerleyemeyiz diye düşünüyorum.
Bonsu konusunda kararsızım. Adamın iyisi hakikaten çok iyi ama sakatlık konusu artık hepimizin içinde bir yara. Ben eğer kalite düşmeyecekse sene sonu teşekkür edilmesinden yanayım. Maliyet olarak acıtmayacak bir durumda 6. yabancı olayına girilebilir kendisi için.
Arroyo çok önemli bir parça ama adamı bitirdik bu sene uzun süreler vererek. Maç sonunda yorgunluk nedeniyle yaptığı hatalar kendisini de çok üzüyordur bence. Kalitesine yakışmayacak hatalar yapıyor yorgunluk yüzünden. Ya bu yükü kaldıracak birini bulmalıyız ya da yükünü azaltmalıyız. Fakat yüksek maaşı düşünüldüğü zaman bence çok da ısrarcı olmamalıyız.
Erceg ve Macvan'a hiç girmiyorum. Bence kesinlikle elde tutulmamalılar. Umarım Erceg'i seneye buy-out etmemizi kolaylaştıracak bir takım buluruz geçen sene bizim yaptığımız gibi.
Jawai hakkında ne desem boş. İnsan üzülüyor.
Domercant asla eskisi gibi olmayacak. Malesef onla da yürümeyecek gibi gözüküyor. Hoca kalırsa zaten kesin gönderilecek.
Hairston bence takımda kalması gerek biri. Müthiş atlet ve daha tam randıman vermediği halde beğendirdi kendisini bize.
Gordon benim en tuttuğum adam ama seneye nasıl döner bilinmez. Sakatlığın durumunu bilmeden ne desek boş ama riske girilmemesini eleştirmek de doğru olmaz.

Bence seneye Calathes - Goudelock ikilisi ile harika bir takım olunabilir.

Kesinlikle. Bu sezon sırf bu yüzden Planinic'i çok istemiştim, Ergin hoca allem eder kallem eder verim almasını bilirdi mutlaka.

Aaron Jackson düşünülebilir gelecek sezon, CSKA kullanmıyor hiç. Sakat basketbolcularımızın tümüyle (Markoishvili, Gordon, Jawai, Domercant) yolların ayrılması da en iyisi olur. Macvan ve Erceg'den aldığımız katkıdan memnunum ben. Zaragoza'da oynayan Rudez düşünülebilir, müthiş bi şutu var. Doellman'ı ise Real Madrid kapar maalesef... Bonsu'dan ise memnunum, devam edebildiğimiz kadar takımda tutmalıyız.

SG için Langford muazzam olur ama bütçe yetmezse Dragic'i de kadromuza katabiliriz.

Arroyo-Aaron Jackson-Dragic-Hairston-Rudez-Erceg-Bonsu.

Federasyonun seneye yabancı sınırını kadroda 6 ya da 7 yabancı bulundurulacak şekilde genişleteceğini düşünüyorum. Gelecek sezon kadro yapılanmasında çok dikkatli olmalıyız.

Seneye yabancı sınırına esneklik geleceğini ben de tahmin ediyorum.

Arroyo konusunda kararsızım.Üzerine binen aşırı bir yük var bu yıl farkındayım ama 1 yıl daha yaşlanacak.

Furkan bu yıl Nba'ye gidecek mi acaba merak ediyorum.

Dubljevic'i 4 numaraya 2 yıldır şu takima istiyorum ama o tren kaçtı gibi.

Calathes'i alabilsek harika ötesi olur ama talibi çok olacaktır.Kısa problemi olan Barca,eski koçu Obradovicli FbÜlker, eski kulübü Panathinaikos ve belki de daha fazlası.

Ben de birçok arkadaş gibi ufak çapta revizyona gidilmesi gerektiğini düşünüyorum.Her sezon ortasında sil baştan kadro kurmak hiç hoş değil.

Benim oyuncu açısından pek bir söylemim olamaz ama Ergin Ataman'ın gitmek gibi bir hayali varsa seneye Pashutin'i getirelim taş gibi koç, avrupanın parlayan yıldızı.

Saçma olacak ama Rüyamda Havaalanında gördüm kendimi tüm taraftarlar vardı dedim noluyor böyle ?
Dedilerki Boby Brown İle Mutlu demir ve Tofas'tan Stipcevic'i aldık.Onları karşılıyoruz.
Boby Neysede diğerlerini duyunca Korku ile uyandım...

Seneye sakatlık problemlerinden arınmış bir takım kurmaliyiz. Gordon bile gönderilebilir. Carlos çok fazla süre alıyor eğer destek olacak 2 adam bulursak kalsın. Henry jawai bonsu erceg gönderilmeli. Marko da hedeflerimizin oyuncusu değil. Ve macvan guvenildi ve verimli oynadı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...