2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Aslında 2 senedir büyük sakatlıklar nedeniyle koç istediği takımla değil durumu idare edebileceği takımlar ile yürümek durumunda kalıyor. Geçen sene başında forum Dom Dom diye inlerken sakatlığı nedeniyle 1 sene düzelmesini bekledik. Bu sene başında biraz daha disiplinli ve her zamankinden daha güçlü yorumları yaparken Gordon'u kaybettik. Belki de ilk kez verim verdiği maçta Jawai kaybedildi. Her zaman istikrarı olan Ersin de yaklaşık 3 aydır yok.
Yabancı konusunda hareket şansımız Türkiye için kalmadığına göre Euroleague için yarın takıma katılıp Kuban maçını 20 ile kazandırabilecek bir oyuncu varsa hemen alınmalı. Zira görüntü 4. olabilmek için Kuban ve Münih e 2li averajda üstünlük sağlamamızı gerektiriyor. Milano'nun Kabasakal ve saz arkadaşlarına 30 sayı fark atabildiği bir arenada, Real Madrid ile 8li finalde eşleşme ihtimali de yokken, herşey olabilir ...

Benim bildiğim oyuncu alırsak en erken top 16'nın ikinci yarısında yani 8. maçtan itibaren oynatmaya başlayabiliriz...Transfer dönemi şu anda kapalı...

Sakatlıklar iyice belimizi bukuyor, bu seneyi bilmem ama seneye Jordan olsa bile kesinlikle sakatliktan çıkmış kimsenin belki eski haline döner denilerek transfer edilmesini yada takımda tutulmasını istemiyorum..

FB'nin kemik bir kadro oluşturma projesi var Kenan-Berk-Metecan-İzzet başlangıç için iyi isimler.. Bizde şu durumda en önemli oyuncu Nikolov gibi gözüküyor. Bizim de ileriki senelere yönelik hamleler yapmamız gerekiyor.. Genç yabancıları transfer edip, kiralama yöntemiyle oynatmak ve 3 yıl sonra Türk statüsüne geçmesini sağlamak iyi bir yöntem olabilir diye düşünüyorum. Buna ek olarak Alba Berlin'de 1995 doğumlu İsmet Akpınar var. (Mutlu Akpınar'ın kardeşi) kendisi Almanya'nın genç takımlarında oynamış. Gelecekte Alman Milli Takımını tercih etmesini ve çok önemli bir oyuncu olmasını bekliyormuş Almanlar..

FB'nin kemik bir kadro oluşturma projesi var Kenan-Berk-Metecan-İzzet başlangıç için iyi isimler.. Bizde şu durumda en önemli oyuncu Nikolov gibi gözüküyor. Bizim de ileriki senelere yönelik hamleler yapmamız gerekiyor.. Genç yabancıları transfer edip, kiralama yöntemiyle oynatmak ve 3 yıl sonra Türk statüsüne geçmesini sağlamak iyi bir yöntem olabilir diye düşünüyorum. Buna ek olarak Alba Berlin'de 1995 doğumlu İsmet Akpınar var. (Mutlu Akpınar'ın kardeşi) kendisi Almanya'nın genç takımlarında oynamış. Gelecekte Alman Milli Takımını tercih etmesini ve çok önemli bir oyuncu olmasını bekliyormuş Almanlar..
İsmet'i yarım yıldır öğrenebildiğim kadarıyla takip ediyorum genç yetenek sitelerinden. Dünya çapında ilk 50de kendi yaş jenerasyonunda. Ama daha yeni Alba'ya transfer oldu diye hatırlıyorum. Yanlış hatırlıyo olabilirim ama inan ki daha yeni eve girdim üşeniyorum bakmaya. Ama hakkaten önemli bir oyuncu diyorlar kendisi için.

İsmet'i yarım yıldır öğrenebildiğim kadarıyla takip ediyorum genç yetenek sitelerinden. Dünya çapında ilk 50de kendi yaş jenerasyonunda. Ama daha yeni Alba'ya transfer oldu diye hatırlıyorum. Yanlış hatırlıyo olabilirim ama inan ki daha yeni eve girdim üşeniyorum bakmaya. Ama hakkaten önemli bir oyuncu diyorlar kendisi için.

bu sezon 4 yıllık anlaşmışlar, yine Almanya Ligi'nin başka bir takımındaymış önceden..

seneye arroyo için bu seviyenin zor olacağını düşünüyorum. ricky hickman-jaycee carroll-bobby brown-malik hairston. bu 4 isim seneye dış rotasyonunun yabancı isimleri olmaları lazım.

seneye arroyo için bu seviyenin zor olacağını düşünüyorum. ricky hickman-jaycee carroll-bobby brown-malik hairston. bu 4 isim seneye dış rotasyonunun yabancı isimleri olmaları lazım.

Bobby Brown'u alırsın şuan Çinde paraya bakar. Fakat onunda savunması çokta iyi değil. Ricky Hickman yada Devin Smith hangisi hatırlamıyorum ama birisi Blatt ile kavgalı. Onlardan biri gelebilir. Caroll çok zor. Ayrıca Ndong gibi orta mesafesi ve savunması olan oyuncu lazım. Lamont Hamilton olabilir.

Bobby Brown'u alırsın şuan Çinde paraya bakar. Fakat onunda savunması çokta iyi değil. Ricky Hickman yada Devin Smith hangisi hatırlamıyorum ama birisi Blatt ile kavgalı. Onlardan biri gelebilir. Caroll çok zor. Ayrıca Ndong gibi orta mesafesi ve savunması olan oyuncu lazım. Lamont Hamilton olabilir.

Hickman ile Blatt arasında bir sorun yaşanmıştı ama tekrar süre almaya başladı...Hickman ayrıca bize çok uymaz gibi geliyor bana...Bizde guard süper hücumcu olmadıkça ağzıyla kuş tutsa yaranamaz... Hackett diye bağırdık ama 800 bin Euroya Armani aldı..Armani nasıl sınıf atladı ortada...Boby Brown müthiş bir skorer ama defans sıfır gerçekten...Ama Arroyo'nunda pek savunma yapmadığı düşünülürse bizim sistemimizde çok sırıtmayabilir...Daha iyi bir alternatif çıkmadıkça ilk planda olmalı...Çıkmasıda zor görünüyor... Önümüzdeki sezon Calathes kesin Avrupaya döner mutlaka oda takip edilmeli....

Bu takım nasıl bir sistem kuracak peki bana anlatır mısınız ? Gerçekten merak ediyorum.
Avrupa üzerinde hiç bir takım Amerikalılar üzerine sistem kurmadığı halde biz hangi farkımızla bundan verim alacağız ?
Bu tarz bir 4lüyü yanyana getirebilecek 4-5 tane takım var Avrupa'da . Sizce bu takımların bunları beraber almamasının bir nedeni olabilir mi ?
Cevaplarsanız çok sevinirim.

Bu takım nasıl bir sistem kuracak peki bana anlatır mısınız ? Gerçekten merak ediyorum.
Avrupa üzerinde hiç bir takım Amerikalılar üzerine sistem kurmadığı halde biz hangi farkımızla bundan verim alacağız ?
Bu tarz bir 4lüyü yanyana getirebilecek 4-5 tane takım var Avrupa'da . Sizce bu takımların bunları beraber almamasının bir nedeni olabilir mi ?
Cevaplarsanız çok sevinirim.

burda bobby brown dışında tipik amerikalı oyuncu yok. Hairston her aldığını sallayacak birisi değil, iyi savunma yapar hücumda penetre ve post up oyunuyla oyunu açar. Hickman'ın oyun görüşü sandığınızın da üstünde. hep en iyi pas açılarını arıyor ve düzen içinde çok verim sağlayacak bir oyuncu. jaycee kazan'daki domercant işte düşünün artık. bunların 4'ü çok iyi olur. uzun rotasyonuna da justin doellman ve paul davis.

Partizandaki Bogdan Bogdanovic'i alsak keşke.Zor biliyorum ama potansiyelli, genç biri.Seneye için düşünülmesi lazım.Leo Westermann sakatken 1 numara işini de fena yapmadı.

Avrupadaki uzun çeşitliliği çok dar.Ndong vari birini bulmak çok zor.Avrupada kalas, odun potayı kapatan tip dışında uzun kalmadı neredeyse

Yukarıda bahsedilen oyuncularla ilgili bir istatistiğe baktım Bobby Brown-Jaycee Carroll-Hairston-Hickman'la ilgili Euroleague'de geçen sezon maç başına bu 4 oyuncu 42 top kullanıyormuş.Ve Galatasaray takım halinde maç başına 62 top kullanıyor.(Serbest atışlar hariç) genel olarak bakarsak geri kalan 8 oyuncuya pek bişey kalmıyor.

Bence bize daha seviye atlatacak isimler lazım örneğin Calathes müthiş olur pek istediği süreleri Memphis'te bulamadı avrupaya dönebilir.Yine benzer nedenlerle dönebilecek Gigi Datome 3-4 rotasyonunda çok iyi olurdu.

Calathes'in kontratı bitiyor 500 bin dolar bile almıyor.

Langford'dan verim alman için yanındaki oyuncuları iyi secmen lazım....Moss ve Hackett iyi savunmacılar..Bizim düzene birde Langford'u dahil edersen yol geçen hanına döner defans...Malik iyi o konuda idare eder ama bir numaranında iyi savunmacı olması lazım...Arroyo - Langford gibi iki adamını bırakan adamla oynarsan istedigin kadar sayı at...Langford'a talipsek bu konuya dikkat etmemiz lazım...

Nick Calathes + Bogdan Bogdanovic. Bu ikili başarıyı kat kat arttırır. Birisi çok delici penetre ediyor diğeri imkansız denilen şutları sayıya çeviriyor. Yanına da savunmacı bir Hairston var zaten. On numara kısa rotasyonu.

Uzun rotasyonuna Partizan'dan Lauvergne, Gora'dan Dragicevic, forvet rotasyonuna Kiev'den Dajuan Summers, guard pozisyonuna Blazic, Milano'dan Gentile, Bayern'den Delaney, Rytas'tan Gecevicius gibi isimler arasından seçerek kadromuza monte etmeliyiz bence.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...