2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bana kızanlar olacaktır ama Ben barış ermiş'in alınmasını şahsen isterim.
Türk Guard olarak Ender iyi ama istikrarsız güvenilmiyor.
Engin atsür hep Soru işareti ?
Arroyo çok süre alıp avrupa'yı kaldıramıyor.
Seneye Çok Kaliteli 2 Guard alınmalı.

Seneye bütçe ne olur bilmiyorum ama Arroyo+Bonsu+Malik kalmalı.Erceg de mecburen kalır gibi..
İlk hedef kesinlikle Calathes olmalı..Bu yaz Spa içi yaptığımız özel muamelenin aynısı gösterilmeli

Şuan müthiş takım olmuş bir basketbolcu topluluğu var ve gurur duyulması gereken bir oyun oynuyorlar. Gelecek senenin yorumlarını şimdiden yapmak bana acı verse de birşeyler söylemek isterim. Dragic' in bizim bütün guard sorunlarımızı (sorun derken Arroyo' nun yorulması ve Ender' in istikrarsızlığından bahsediyorum) çözebilecek bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Seneye Sinan-Engin- Ender-Arroyo-Dragic ile müthiş bir rotasyona sahip olmuş oluruz. Erceg gitsin diyenleri okudum; kendilerince haklı olabilirler (ki bende çok eleştirdim) ama şu performansını gördükten sonra kesinlikle gitmemeli diye düşünüyorum. Hatta zor günlerimizde (biraz romantik olmuş olabilir) müthiş direnç gösteren Macvan bile kalsın isterim. Ndong muadili bir pivot da alırsak pota altını garantiye alırız. Arroyo-Dragic-Gordon-Hairston-Erceg-Macvan-Bir Pivot- Bir Yaratıcı&Şutör yabancı rotasyonu olabilir. Yine 8 kişilik yabancı rotasyonu bize yeterlidir. Ama ne olur sakatlık problemi yaşamayalım artık.

Ben de seneye çok transfer yapılıp takımın baştan yapılanması vs gerektiğini düşünmüyorum, Türk rotasyonumuz bence ülkenin en iyisi, bazı Avrupa maçlarına bile 2 Türk oyuncu ile çıkıyoruz, bu çok güzel. O nedenle takıma 1 yıldız transferi yapıp yabancı alacaksak bile genç, hırsıl, geleceğe yatırım olabilecek oyuncuları kadromuza katmamız gerektiğini düşünüyorum. Daha önce kısa bir liste yapmıştım. Takip edebildiğim kadarıyla ki sene başından beri beğendiğim bir oyuncu ama istikrarını ve dişli rakiplere karşı performansını merak ettiğim Justin Carter'ın takıma çok faydalı olacağını düşünüyorum ki tam olarak yabancı ihtiyacımızın olduğu 3 numara oynuyor, 1-2 seneye de Türk olabilecek 27 yaşında bir oyuncu (devşirme kurallarını net bilmesem de 4ncü yılı ülkemizde bu sene). Bunun dışında Dusan Cantekin pota altına 3ncü alternatif olarak eklenebilir bence. Yani 1 numarada Arroyo-Gordon-Ender-Engin 2 numarada Hairston-yeni transfer- Sinan-Göksenin 3 numarada Cenk-Carter 4 numarada Erceg-Macvan-Ersin 5 numarada yeni transfer-Furkan- genç bir pivot ile gayet dengeli bir kadromuz olacağını düşünüyorum ben tabii eğer bu geniş kadroda Türk oyuncular yeteri kadar süre alıp formlarını kaybetmezlerse. Şu an Ender ve Sinan'a çok kızılıyor olabilir ama ben bunun tamamen teknik ekip hatası olduğunu düşünüyorum, gerçekten kapasite ve kalitelerine göre çok az süre alıyorlar ve hem güvenlerini hem formlarını kaybediyorlar hem de oyunda oldukları kısa süre içerisinde kendilerini göstermek için saçma sapan işlere giriyorlar haklı olarak.

Gelecek sene kadro ne kadar değişirse değişsin dokunulmayacak 2 oyuncu benim tahminime göre Pops ve Gordon olacaktır.

Arroyo için çekimser kalıyorum daha iyisi gelecekse gidebilir diyorum daha önce Calathes'in çok iyi olacağını yazmışımdır zaten.

Hairston bence pek beklentileri karşılamadı gibi başka bir oyuncu alınacaktır bence son yıllarda 2-3 oynayabilen isimleri alıyoruz 3 numaraya ama Nocioni tarzı bir isimde çok işimizi görür.

Erceg içinse bence play off belirleyici olacak Top 16'daki performansını sergilerse Erceg kalır diyorum.

Macvan-Domercant-Jawai-Markoishvili falan kalmayacak bence seneye.

Daha sezonun yarısındayız, gelecek sezonun planlamasını şimdiden yapması gereken koçumuz ve sorumlular hariç, transfer konusunda konuşmak için biz taraftarlar için erken olduğunu düşünüyorum ama şunu söylemek isterim; "sütten ağzı yanan, yoğurdu üfleyerek yermiş". Bu sebeple Gordon&Jawai fark etmez, en ufak sakatlık şüphesi bulunan adamla yola çıkmayalım. Sakatlık yaşamasalar bile bir sezonu boş geçiren oyuncular bizim seviyemizde takımlarda oldukça fazla sırıtıyor. Bunu Domercant ile tecrübe ettik.

Arroyo iyi oynuyor, gitsin yorumları saçma. Seneye de iyi oynayacağını düşünüyorum. Euroleague'de de gayet iyi şuana dek.

Sakat oyuncular ise kesinlikle gönderilmeli. Dom-Dom'dan tecrübe ettik bu kadarı yeter.

Seneye Arroyo'nun yanına Calathes'i alırsak çok iyi kısa rotasyonumuz olur Arroyo-Calathes-Malik üçgeninde.

Pops Mensah Bonsu'da hem iyi oynuyor hem de taraftarı oyunun içine sokmayı başarabiliyor. Bence onun yeri garanti. Hem de onun bu yaşları basketbolda en olgun dönemlerdir. Belki de en iyi sezonlarını bizde geçirecek. Avrupa'da Spanoulis, NBA'de Kobe, bizim ligimizde Arroyo gibi isimler en iyi yıllarını 30'undan sonra geçirdiler. Bonsu şuan 30 yaşında ve daha da iyi yılları olacaktır.

PF pozisyonunan ise kimi alabiliriz diye düşünüyorum. Aklıma kolay yatan isim; maddi sıkıntılar yaşayan Khimki takımının oyuncusu Paul Davis.

Daha kolay bitireceğimiz bir isim de ligimizde oynuyor. Eli Holman. Neredeyse double-double istatistikleri var. Genç daha. Potansiyeli yüksek. Yıldız olabilecek bir isim.

Eli Holman bugünki maçta da 17 sayı, 15 ribaund ile oynamış.

Seneye Arroyo'yu,
Barça'nın son dönemde Jasikevicus'u kullandığı gibi kullanmalıyız.

Kesinlikle size katılıyorum ağabey.
Bu yüzden guard transferine Aaron Jackson veya Delaney'den birisinin transferi bence harika olur.

Pops' u da sadece Euroleague için kullanıp ligte kullanmak için Paul Davis ya da Ajinca ikilisinden birisini transfer etmek gerekiyor.

Ersin'in durumuna göre yerli bir transfer yapsak iyi olur bence.

Chuck Davis' i yerli rotasyonunda kullanabilir miyiz?

Ah keşke Ersan'i alabilsek !!

Orhan Haciyeva'yi da düşünebiliriz...

Bu takıma takviye şart. EL'yi geçtim, lig de tehlikeye girecek bu gidişle... Gordon'un yokluğunu çok arıyoruz. Dış atışlar girmeyince hüzum opsiyonu üretemiyoruz. Malik de bu boşluğu dolduramıyor. Delici bir adam bulmalıyız. Keşke Hackett'ı alabilseydik...

Daha ne transferi yapacagiz, etimiz butumuz belli. Insallah oyle bir hata yapilmaz. Markoishvili ve Dudley donecekler ay sonunda onlardan verim alinmali. Her problem yasadigimizda transfer yaparsak futbol takiminin butcesine kadar gidecek is.

Seneye yabancı sınırı TBL'de 4+1 olacakmış. Kadro planlaması yaparken bunu da hesaba katmalıyız. Ayrıca karşıydım ama Kerem Gönlümün sözleşmesi bitiyormuş. Seneye rotasyonda 10-15 dakika katkı verebilir. Seneye;

- Arroyo'ya yardımcı olabilecek yada Arroyonun yaşına göre ondan liderliği devralabilecek 1. sınıf kalitede oyuncu. Bu sayede Arroyo'nun süresini 20-25 dakika bandına çekerek ondan daha fazla verim alabiliriz. Seneye Arroyo kesin kalmalı.
-Ndong gibi savunma iyi ve orta mesafesi olan bir 5 numara almalıyız. Ndong bize geçen sene savunmasıyla çok büyük katkı verebiliyordu. Ayrıca orta mesafe şutu olması hucumda bizi çok rahatlatıyordu. Bu sezon Jawai ile 1+1 anlaşma yapmıştık. Adam haketmediğim parayı almam demişti. İstesek sözleşmesini fesih edebilirdik ama Ergin hoca durumuna göre seneye tekrar kadroya katacak gibi.
- Allah rızası için dış şutu olan bizi savunmada da eksik oynatmayacak istikrarlı bir dört numara.

Atletik 5 numara şart. Dün Javtokas bile neler yaptı savunmamıza. Lamont Hamilton, Cedrick Simmons , Ajinca tarzı savunma ve ribaundlarda önemli katkı sağlayacak 5 numara lazım. Bonsu bu konuda zaman zaman verim veriyor aslında ama bunu sürekli yapacak bir isim lazım. Guard olarak da Dragic tarzı oyunu iki okuyan, hızlı ve şutu olan bir isim lazım.

Kerem Gönlüm hala katkı verebilecek vaziyette ancak bizden uzak olsun, lütfen.. Onu bu formayla görmek istemiyorum. İstemeyenlerin sayısı da bir hayli fazladır.

Cedric Simmons bu takımın 1.uzunu olamaz ama Lamont Hamilton iyi bir öneri. Joey Dorsey'i düşünürüm hep 5 numaraya..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...