2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Piyasada en az alternatif 3 numarada gibi görünüyor. Hairston kalırsa şaşırmam ve ''niye gitmedi bu adam'' demem.

Hiçbirşey yapamıyorlarsa Gordon kalır, 3 numarayı Gordon-Cenk'le veya 3 kısa oynarız. Hairston,Macvan,Bonsu gibi asist olmadan skor yapamayan yabancı kalmamalı takımda.

Ayrıca şutu olmayan 3 numara mı olur yahu? Millet Mccalebb'i bile eleştiriyor şutu yok diye. Ki vura vura delerek 15-20 skoru var.

Marjanovic'te çok büyük çıkış yaptı...Pivot bölgesine tek yabancı hakkımız olmasa size ve farklı bir alternatif eklemek açısından müthiş transfer olurdu..

Euroleagueda olacaksak Perperoglu istiyorum gelmesi zor ama en azından ilgilenelim.Olympiakos ile daha sözleşme imzalamadi diye biliyorum

Hala Langford diyenler var, bence Fitch gelsin. Hayır Langford yerine Douby de gelebilir mesela, mesele Arroyo lu takıma Langford u monte etmek. Şaka bir yana iki senedir bir Ndong bir de Gordon var gelmesine sevindiğim, belki biraz da Domercant.

Sürekli Avrupa da çıkıştaki oyuncular öneriliyor, iyi de aynı parayı versek bile prestijden kaybediyoruz ve 3 ay bir oyuncunun peşinden koşup Macvan gibi kütüklere kalıyor, bir de üzerine ucuza kapadık diye seviniyoruz. Buraya Doellman ı henüz çıkış yapmadan önce yazmıştım ipleyen bile olmamıştı, bugün hep beraber para toplasak gelmez muhtemelen. Avrupa dışı piyasaları araştırmak veya bizim lige bakmak lazım bence. Sezon başında Arroyo kalacaksa Rowland türü bir altıncı yabancı alınabilir demiştim, adamı Banvit aldı. Bence seneye 5 numara pozisyonunu Türk oyunculardan oluşturup Ersin ile desteklemek lazım.

Şu tip bir kadro olabilir:

PG: Arroyo(İstediğimden değil kalacağını düşündüğümden yazdım)- Shannon Shorter-Engin/Ender
SG: Gordon(plase Sean Marshall)-Sinan
SG-PF: Cenk-Medley(veya James Singleton)- (Donte Greene/Randolph Morris/Elijah Lee Holman/Chuck Davis)-Orhan Hacıyeva
C: Furkan-Ersin-Duşan Cantekin(seçenekler kısıtlı olduğu için yazdım)

Aslında Golubovic de İspanya dan bu yana beğendiğim bir oyuncu ama saçmasapan top kayıpları ve yabancı sınırı belirsizliği yüzünden yazmadım. Chuck Davis veya Medley gibi bir forvet alınırsa en az Bonsu nun yaptıklarını yapabilecek onlarca center sayabilirim Avrupa veya Amerika piyasasında.

Fenerbahçe'nin bizden pek de iyi olduğunu söyleyemem. Yarı finalde eleyebiliriz. Ersin Dağlı ve Marko iyi dönerse kozlar bizim elimize geçer. Tabi Hairston'ın da şutunu geliştirmesi lazım. Banvit ise ligdeki bütün takımlardan iyi oynuyor ama play-off lar her zaman farklıdır. Seyirci avantajıyla Galatasaray veya Fenerbahçe Banvit'i eleyebilir. Eski yıllardaki Efes-Fener maçlarında olduğu gibi.

Tibor Pleis olabilir mi acaba ?

Bugün muhteşem oynadı cidden ve Final Four isteyen tüm takımlarda bu sizeda bir oyuncu olması şart ( Kaun , Krstic , Begic, Tomic, Bourisis vs. ) ama bizde olurmu ? Olması için yabancı kısıtlamasının olmaması ya da oyuncuları sadece Eurolegue'de kullanabileceğin bir bütçenin olması lazım...Çünkü Furkan ve Pleis'le savunma ve hücum opsiyonların çok tek düze kalacaktır...Büyük takımlarında çok alternatifli kadrolarına cevap vermen yine zor olacaktır..Ancak, Furkan ve Pleis'in yanına pivot olarak daha mobil, atletik, pota altında özellikle savunmada daha çok dolaşabilecek bir adam daha eklersen olur hemde şahane olur... Ancak o adam alınmazsa daha all around bir oyuncu daha faydalı olur...

Sezon sonunda Efes ile sözleşmesi bitecek olan Kerem Gönlüm de geleneksel "Galatasaraylıyım, Galatasaray'da oynamak isterim, kısmet" şenliklerine başlamış. Hey Allah'ım.

Fenerbahçe'nin bizden pek de iyi olduğunu söyleyemem. Yarı finalde eleyebiliriz. Ersin Dağlı ve Marko iyi dönerse kozlar bizim elimize geçer. Tabi Hairston'ın da şutunu geliştirmesi lazım. Banvit ise ligdeki bütün takımlardan iyi oynuyor ama play-off lar her zaman farklıdır. Seyirci avantajıyla Galatasaray veya Fenerbahçe Banvit'i eleyebilir. Eski yıllardaki Efes-Fener maçlarında olduğu gibi.

ev sahibi avantajı olmadığı sürece banvit ve fenerbahçe karşısında şansımız çok az

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...